PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177150
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Witam.

Posiadam póki co 3 tomy komiksu i właśnie zakupiłem książkę TWD Narodziny Gubernatora, powiem mi ktoś kto się orientuje kiedy należy przeczytać tą książkę, w jakiej kolejności ? Przed czytaniem komiksów czy np po 4 bądź 6 tomie komiksu.

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
1necki

Już sam tytuł wskazuje, że książka opowiada o tym, jak narodził się Gubernator, jak stał się tym człowiekiem (?), którego znamy z komiksu, a poznamy w serialu. Chronologicznie podchodząc do tematu, powinieneś książkę przeczytać przed komiksem.

Tak naprawdę kolejność nie ma chyba większego znaczenia. Jeśli przeczytasz najpierw książkę, będziesz lepiej rozumieć postać głównego bohatera, ale też stracisz element niespodzianki, który niesie lektura komiksu przed lekturą książki.

Wybór należy do Ciebie :)

ocenił(a) serial na 10
Gambit_s15

Hmm, to chyba będę czytał komiks i książkę jednocześnie ;) Na komiksy trzeba mieć jeszcze fundusze ;) po około 40zł za jeden, A ja student więc, hehe ;)

Thx za odpowiedź, ;)

ocenił(a) serial na 6
1necki

Chłopie, co Ty się wczoraj urodziłeś ? Chomi kuj, You tube.. tam masz wszystkie 102 zeszyty za free.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Wiem że są :D Ale jednak wole kupować sobie komiksy od czasu do czasu :D Taką kolekcje chce sobie zrobić ;)

ocenił(a) serial na 6
1necki

Twoje pieniądze, Twoja sprawa ;]

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Tortuga wiesz, to jest jedyna rzecz którą kupuje :D reszta sam wiesz... skąd biorę :P :D