Jak na razie zapowiada się ciekawie. Początek przypomina (żeby nie powiedzieć że jest zerznięty) z "28 dni później". Ogólnie w 1 odc nie było zbyt wielu elementów zaskoczenia, ale podoba mi się ten niepokojący klimat.
Czy ktoś jeszcze dzisiaj zaczął oglądać ten serial na TVP1?
Tak, witaj w klubie. ;) Wcześniej jakoś nie było okazji, a o tej porze nie ma nic do roboty, dlatego też pierwszy sezon z pewnością sobie dooglądam na TVP.
Co prawda trochę ciulowo oglądać po 1 odcinku tygodniowo, no ale na razie się tym zadowolę.
Z jednej strony racja, z drugiej... Biorąc pod uwagę konieczność porannego wstawania w trakcie dni roboczych, obecny układ jak najbardziej mi pasuje.
Rownież zacząłem oglądać. Zapowiada się obiecująco, zobaczymy jak się rozwinie. Ale nie wiecie czasem czy TVP nie puszcza jakiejś "obciętej" wersji?
Wersja w TVP trwała 44 minuty, a Amerykanie mieli 68 minut, ale podczas tych 15 minut nic ciekawego się nie zdarzyło.
dobra niech będzie 24 minuty, było już późno więc nie chciało mi się liczyć... ;P
A nie przypadkiem 24 minuty różnicy?
Ja tem jestem po obejrzeniu 1 odcinka w TVP 1 i stare wspomnienia wracają :D
Na Fox również trwał 44 minuty, tylko tyle, żeby dopełnić do 1h zarzucają reklamy.
trololololo. taki ładny avatar, a taki brak wiedzy i pomyślunku. shame, shame, shame...
no przeca mówię, że avatar fajny. a kto może być fajniejszy od młodego Ala Pacino? :-D
szkoda, że właściciel avatara najpierw pisze, a dopiero potem sprawdza/mysli. :-(
młody stary - zawsze dobry. ;-) w sumie Pacino też. jezu, mam za dużo kandydatów na potencjalnego męża, muszę się ogarnąć. :-D
fora są od rozmowy, jak Ci przeszkadzam to idź się prześpij, zaparz meliski, cokolwiek. nikogo nie obrażam, nie spamuję, nie trolluję. :-)
Tak spamujesz..
Założyłam ten temat, bo chcę poznać wrażenia z 1 odcinka osób, które tak jak ja zaczynają dopiero oglądać ten serial, a nie po to żeby czytać pogaduszki twoje i twojej wesołe gromadki. Jesteś to w stanie uszanować? Grzecznie o to proszę.
http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/discussion/1+odcine k,1483390
http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/discussion/Wszyscy% 2C+którzy+mieli+okazję+oglądnąć+-+piszcie+swoje+wrażenia+%3A),1477681
http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/discussion/Obejżałe m+1+odc...,1486922
M. in. w tych tematach mogłaś napisać o swoich wrażeniach na temat serialu, a zdecydowałaś się utworzyć wątek. Zrozumiałam, gdyby chociał temat rozpoczytający go był nieco rozwinięty, a to tylko 4 zdania. Serio, mogłaś napisać w już utworzonym temacie. Przynajmniej Twoje uwagi o spamowaniu nie byłbyby takie śmieszne.
Pozdrawiam.
Jest różnica między zakładaniem wątku dotyczącego serialu choćby i po raz setny , a pisaniem o "dupie maryni".
Jednak dzięki za linki. Jeśli macie robić burdel w tym wątku to przeniosę się na któryś z tych 3 tematów.
Jest różnica i to ogromna, bo Ty robisz bałagan na forum, spamujesz niepotrzebnym wątkiem, utrudniasz szukanie tematów innym, a my zwyczajnie offtopujemy.
Przenieś się koniecznie. Tylko może postaraj się wykrzesać z siebie mniej błędów ortograficznych, a więcej merytorycznej opinii.
Gdzie widzisz w mojej wypowiedzi błędy ortograficzne? Widzę że koniecznie chcesz mnie ugryźć, a później będzie że to ja zaczynam eh..
Jeśli zakładam temat, to jako założycielka wątku chyba mam prawo wymagać wypowiedzi na temat?
mam prawo do offtopu w wątku, który jest założony chyba dla picu - BeeBee podparła moje słowa dowodami. jeśli jeszcze o tym nie wiesz - kiedy napiszesz wiadomość w starym wątku, chociażby z dna listy - ten automatycznie podskoczy na samą górę i każdy będzie mógł Twoją wypowiedź przeczytać i Ci odpisać. taka mała rada, a co mi tam. :-) odrobina luzu jeszcze nikomu nie zaszkodziła Słońce. nikt Cie przecież nie zmusza do czytania moich wypowiedzi, si? :-)
wydaje m się, że Twoje/Twojej/Twojego zaczynamy jednak wielką literą? kwestia grzeczności, a podobno grzecznie mnie prosisz. :-)
moja wesoła gromadka? hej hoł, już poproszę moich siedmiu krasnoludków o spokój (leki leki leki). wesoła gromadka - co za absurd.
po kija się wtrącać do czyjejś rozmowy i robić z igły widły? takim oto miłym prowokowaniem nas sama sobie zaspamowałaś swój piękny, magiczny wątek. chyba nie mam już nic więcej do dodania, amen i najlepiej bez odbioru. ślę promyki. :-)
Dlaczego uważasz że jest założony dla picu? Siedzę na forach innych seriali i tam nikt nie robi problemu jeśli przyjdzie ktoś nowy i założy n-ty raz temat o konkretnych odcinkach/sezonach, ale dobra widocznie na forum Walking Dead tego nie można, robić przyjęłam..
Lubimy się czepiać widzę..zwykle robią tak osoby, które nie mają za bardzo co powiedzieć.
Absurd to bardzo ciekawa rzecz.
Po kija robić offtop w konkretnym temacie? Jeśli widzisz grupkę ludzi rozmawiających o wczorajszym koncercie to podchodzisz do nich i mówisz "jadłam wczoraj pyszne truskawki", co ma się nijak do ich rozmowy? Jak już pisałam innej koleżance, zakładam konkretny temat i oczekuje konkretnych wypowiedzi. Chcecie sobie pogadać to macie forum "inne", "gadu-gadu" itd. niekoniecznie musi to być akurat mój temat.
No ale tak najlepiej odwrócić kota ogonem że to ja jestem niedobra, bo śmiałam zwrócić uwagę i przerwać bardzo "merytoryczny" offtop. Jak ja śmiałam.
Na tym i ja skończę, bo nie chcę się kłócić, a po drugie nie chcę zaśmiecać swojego własnego tematu (który zresztą i tak już nadaję się do usunięcia).
Czy ktoś na chama próbuje z Tobą rozmawiać o sławnych przystojniakach? Nie. To ja i Blonde rozpoczęliśmy ten temat z wypowiedzi, która nie była Twoją. Ty natomiast wtrąciłaś swoje pogardliwe ''dziewczynki czy moglibyście...''.
Ale rozpoczęłyście ją w MOIM temacie, więc miałam święte prawo zwrócić wam uwagę. Jak ktoś źle się zachowuje u ciebie w domu to mu nic nie powiesz?
Nie widzę nic pogardliwego w słowie dziewczynki (choć teraz patrząc na wasze wypowiedzi na prawdę ciężko o was w tym momencie nie myśleć inaczej) i wcale nie użyłam go po to żeby kogoś obrazić. Jakbym wiedziała że jesteście takie wrażliwe i zamiast normalnego "przepraszam", będzie wielka obraza i odwracanie kota ogonem to bym się słowem nie odezwała.
przepraszamy, o dojrzała, stateczna kobieto. wielce jest nam wtyd za nasze szczeniackie i bezmyślne zachowanie. jak mogłyśmy w ogóle wpaść na tak siermiężny i beznadziejny zarazem pomysł. wszakże nasze śmieciowe wypowiedzi nie podlegają utylizacji, jeno zanieczyszczają forum powodując jego powolny rozkład. przyniosłyśmy hańbę temu wątkowi i jego zacnej autorce. jeszcze ram bijemy się w pierś, nakładając jednocześnie włosienice i sypiąc nasze głowy popiołem. taki wstyd, takie zamieszanie. sou sory.
mam nadzieję że ładne 'przepraszam'. jak zwykle brak argumentów i niewiedzę zastąpiłąm kwiecistym językiem i erudycją. bardzo się starałam, jak to na dziewczynkę przystało. w niewidzialnym załączniku przesyłam ciastko. a teraz osuwam się w cień aby dalej knuć jak tu psuć wątki innym forumowiczom.
Hej, hej, nie ekscytuj się tak. ''Mój temat/ w moim temacie''. LOL. I jeszcze porównujesz SWÓJ temat do wyzyty w Twoim domu :D
Chyba nie myślisz, że zakładając ten temat stałaś się jego właścicielką i to Ty będziesz decydowała kto w nim pisze i co w nim pisze?
Ja nie przepraszam bez powodu, a już na pewno nie przeproszę osobę, która upomina innych, a sama śmieci i (teraz nawet) offtopuje. Lepiej wracaj pisać o wrażeniach z pierwszego odcinka zamiast odpisywać takim niedojrzałym dziewczynkom, jak my :)
"Chyba nie myślisz, że zakładając ten temat stałaś się jego właścicielką i to Ty będziesz decydowała kto w nim pisze i co w nim pisze? "
Po części tak! Założyłam temat i poniekąd jestem jego właścicielką. Widzę że nadal nie rozumiesz..
Gdybyście mnie nie sprowokowały to nie było by żadnego oftopu z mojej strony. Kilka osób tutaj wyraziło opinie o 1 odcinku, więc mój temat wcale nie był bezużyteczny. Tak jak pisałam już wyżej - na żadnym innym forum nie spotkałam się z tym żeby ktoś robił problem z tego że ktoś zakłada po raz kolejny temat o odcinkach/sezonach danego serialu w przeciwieństwie to robienia offtopów na poziomie 13 latek.
Więcej się już nie mam zamiaru tu udzielać, bo nie ma sensu kłócić się jak to sama trafnie określiłaś z "niedojrzałymi dziewczynkami" .
Tu i tak widać czarno na białym kto ma rację.
Tortuga033 ma rację, wchodzisz w temat a tam 3/4 wpisów to jakieś bzdury nie mające nic wspólnego z założonym tematem. I jak tu się połapać w takim bałaganie, to jest po prostu spam ( spam czyli pisanie nie na temat delikatnie ujmując). BeeBee61 powtarzanie tematu to nie jest spam, zawsze znajdzie się ktoś zainteresowany, spam to przede wszystkim wypowiedzi Twoje, ale po co to piszę pewnie i tak będziesz szła w zaparte -,-
Tortuga sorry teraz ja zaśmiecam ale nie mogłam się powstrzymać. Zawsze możesz założyć nowy temat ale coś mi się wydaje, że te same panie zrobią identyczną rzecz jak tutaj.
Nie przepraszaj, bo ten temat i tak już został całkiem "zespamowany". Poza tym miło przeczytać kogoś kto w końcu mnie rozumie. Do zakładania nowego tematu raczej się już nie palę na tym forum.
PS. Dzięki za opinie o serialu. Lubię klimatyczne horrory z zombiakami w których nie brakuję napięcia i mam nadzieję że to w tym serialu dostanę.
Powtarzanie, czyli dublowanie tematu jest spamem. Nie wierzę, że ktoś może uważać inaczej. Wg Ciebie to ja i Blonde spamujemy? Serio? Nie, to jest offtop i jeśli nie chcesz go czytać, to nie czytaj.
Ja kiedy chcę założyć o czymś temat, najpierw sprawdzam czy nie istnieje już podobny, niestety, dzięki takim użytkownikom jak Tortuga, moje poszukiwania będą trudniejsze, gdyż naśmieciła na forum kolejnym dublem.
Teraz rozumiesz, czy też nie bardzo?
Ok, nie chcę czytać. Ale jak ktoś w chodzi w temat a tam całkiem co innego to może być wkurzające, czyż nie? A off-top to pisanie nie na temat czyli spam, chociaż Ty to inaczej nazywasz.
"Ja kiedy chcę założyć o czymś temat, najpierw sprawdzam czy nie istnieje już podobny, niestety, dzięki takim użytkownikom jak Tortuga, moje poszukiwania będą trudniejsze, gdyż naśmieciła na forum kolejnym dublem" - sama sobie zaprzeczasz, co jest gorsze dwa podobne tematy, czy dwa podobne tematy, z którego jeden nie wnosi nic wartościowego przez spam, o przepraszam offtop? Po za tym dwa podobne tematy, to nie te same odpowiedzi w nim zawarte, więc to nie jest spam.
Cyt. "Po za tym dwa podobne tematy, to nie te same odpowiedzi w nim zawarte, więc to nie jest spam" Czyste zaprzeczenie. Skoro założony jest kolejny temat, który podobny jest do powstałego dwa lata temu, opiera się on na tych samych zasadach oraz wymaga określonej odpowiedzi, to wiadome jest, ba nawet pewne, że zawarte w nim informacje będą identyczne, bądź ewentualnie nieznacznie różniące się pierwowzoru. Główny wątek tejże rozmowy dotyczy wrażeń po pierwszym odcinku. Dla mnie oczywistą oczywistością jest, że odpowiedzi będą albo pozytywne albo negatywne, przy czym niczym odkrywczym się nie staną, a co za tym idzie zaczną powielać to co już było. Czy nadal uważasz, że to nie jest spam? Pomyślcie racjonalnie. Poza tym off top nie musi stanowić spamu. Jak sama nazwa wskazuje to odejście od głównego wątku rozmowy i jest to całkowicie dopuszczalne. Forum to nic innego jak elektroniczne odzwierciedlenie realnej rozmowy, stąd też opiera się na tych samych zasadach. Skoro przy rzeczywistej konwersacji rozmówca ma prawo do zmiany zamysłu myślowego rozmowy, to dlaczego tutaj na forum jest to niemożliwe? Nie popadajmy w skrajności. Kolejna sprawa to fakt, że Tortuga założony temat uważa za swój, co jest w pełni błędne. Ona jedynie dała zalążek myślowy, który oczywiście wynikł z jej inicjatywny, jednakże nie znaczy to, że każdy z użytkowników musi się strict do niej trzymać. Wszystko zależy od okoliczności sprzyjającej prowadzonej rozmowie, a ta może zejść na kompletnie inne tory niż na początku było zakładane.
si, si. zakładanie wątku na FORUM z myślą 'to jest mój prywatny wątek, mój własny kawałek ziemi' jest trochę niedorzeczne. może jeszcze kontrola i akceptacja odpowiedzi? a wystarczy pokusić się o etymologię słowa FORUM. ciekawam, czy Tortuga kiedy rozmawia ze znajomymi zawsze trzyma się tematu. dla mnie rozmowa, która nie schodzi na inne tory jest sztywna i jałowa. tym bardziej, kiedy rozmawia spora liczba osób, tak jak ma to miejsce tutaj. ja rozmawiałam sobie spokojnie z BeeBee i tak szczerze mówiąc to Tortuga wtrąciła się do naszej wymiany zdań, w dodatku starała się użyć względem nas delikatnej odmiany chamstwa - po co? czy bombardowałam ją swoimi wypowiedziami, czy rozmawiałam sobie z boku głównej konwersacj wątku z MrArtherem i BeeBee? nie no, długo by się spierać, ale moje zdanie jest takie, że forum internetowe to nie studencki panel dyskusyjny który wąsko zakreśla temat rozmowy. :-)
Moja droga szkoda sobie strzępić język ;)
Olej to, kobieta ma jakiś kompleks na poziomie gimnazjalistki, aż się boję pytać jak tam jej relacje w realnym świecie z ludźmi o własnym zdaniu ;) Jest chamsko? Miało być ;)
''mój jest ten kawałek podłogi'' - tak mi się skojarzyło ;D
Swoją drogą, nie wiem czy zauważyłaś, ale zostałam nazwana Twoją ''gromadą'' ;D
tak, tak, odniosłam się do tego kilka postów wyżej. :-D dobra gromada nie jest zła. jesteśmy jak trzoda składająca się z dwóch czarnych owiec, o! :-D