PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177555
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead
użytkownik usunięty
Marko81

z otisem

Marko81

ze Scofieldem

Tibn

hahahahahaha ale smieszne pytam powaznie :]

ocenił(a) serial na 6
Tibn

Hehe, niezłe :)

Myśle, że Shane.

Tibn

XDDDDDD
swoja drogą to "skazany na smierc" to bardzo dobry serial był ;p

użytkownik usunięty
Marko81

pływała w basenie, w którym ktoś się spu****, więc raczej nie wiadomo;d

Marko81

Z jakimś zombie.

ocenił(a) serial na 4
Marko81

A kto to wie? Nigdy się nie dowiemy, bo badania genetyczne w tych warunkach... Wróżenie z fusów.

ocenił(a) serial na 4
Marko81

A jakie to ma znaczenie? Nudy. Serial się stoczył.

Obejrzę z ciekawości jeszcze parę odcinków, jeśli nadal największym problemem dla bohaterów będzie zdobycie testu ciążowego, to odpadnę.

Feallan

jak nudy to po co komentujesz ?

ocenił(a) serial na 4
Marko81

Bo to też opinia, nie?

ocenił(a) serial na 7
Feallan

Jakby się napierdzielali z zombie przez cały serial, to też by wiał nudą, wg. mnie dobrze im idzie

ocenił(a) serial na 4
Rywciu

Czy ja wiem. Nie chodzi tylko o samo strzelanie do zombie, tylko o sam motyw przetrwania. Świat się skończył, wszędzie są zombie, brakuje wszystkiego, strasznie łatwo zginąć, a oni siedzą bezpiecznie na spokojnej farmie (gdzie zombie? USA aż takie puste nie jest) i szczają na testy ciążowe...

ocenił(a) serial na 7
Feallan

Póki co siedzą na farmie, ale w 5 odcinku po odkryciu czegoś przez kitajca nie wiadomo co będzie się działo, a co do testu ciążowego to go dodali aby właśnie przybliżyć nam widzom trochę sprawy osobiste ocalałych, ale przecież rzadko o tym wspominają a więc jest git

ocenił(a) serial na 8
Marko81

Ona sama raczej wie, bo Rick jest z nimi kupę czasu, więc jeśli poprzednią menstruację miała już za bytności Ricka, to na bank jego. Jeśli nie, to na 99% Shane'a. Cudów tu nie wymyślisz.
A poza tym, to datę poczęcia i termin porodu można bardzo prosto i szybko wyliczyć tzw. metodą Naegellego (z dokładnością do kilku dni), uczą tego zazwyczaj w szkołach rodzenia, chodzą tam praktycznie wszystkie Amerykanki, a skoro ona ma już dziecko, to powinna ją znać.

Bodzepor

Ale mi chodziło o to kto może być ojcem dziecka lori ? a nie jakieś wielkie filozoficzne dyskusje !

ocenił(a) serial na 4
Marko81

No właśnie kolega podał pewien sposób, który może pomóc nam w ustaleniu tego, z kim Lori jest w ciąży. Bez pewnych podstaw to możemy strzelać ot tak.

ocenił(a) serial na 7
Kinger_D

Ja bym dodał, że to jest sposób pewny w 100%. Wiem co mówię, bo lekarz, u którego byliśmy z moja kobiałką liczył właśnie w ten sposób, że do daty pierwszego dnia ostatniej menstruacji dodaje się siedem dni (prawdopodobna data poczęcia z dokładnością do kilku dni), potem dodaje 9 miesięcy i masz prawdopodobną datę urodzin dziecka (tu już wola dziecka, kiedy się faktycznie urodzi). Prościej się nie da.

ocenił(a) serial na 7
Kinger_D

A tak w ogóle, to my się nie mamy szans tego domyślić. Wie to jedynie Lori. I osoby, które czytały komiks (o ile oni tu wszystkiego nie pomieszali i dziecko będzie murzynem).

Kinger_D

Ale nie wiadomo czy się bzykała później z Rickiem (swoim mężem) czy z Shanem bo jak by była w ciąży z Shanem to by było brzuch widać jakiś tam od powrotu męża bo już trochę minęło od powrotu jej męża a się nie bzykała z Shanem od powrotu męża

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Weź się ogarnij trochę, bo zwyczajnie bredzisz.

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Naprawdę myślisz, ze nie poszli do łózka tej samej nocy kiedy Rick się odnalazł? W jakim świecie ty żyjesz, pożądanie robi swoje ;)

ocenił(a) serial na 4
Bodzepor

Dziękuje :)

Kinger_D

w komiksie to bylo dziecko Shane'a, ale za dlugo to ono nie pozylo ; )

ocenił(a) serial na 10
Lothar2512

zdradzisz dlaczego?

ocenił(a) serial na 7
Eudoxia

Kulka mamci i pociesze.

Giuseppe_Baldini

Zapewne (o ile) serial się doczłapie do tego momentu to to ocenzuruja, tak brutalnych rzeczy by w TV nie pokazali. Jak choćby prawdziwy los Shane'a. I wszystko to co robi Carl. W serialu to taki rozmemłany dzieciak.

użytkownik usunięty
karol_azazel

to na 99,9 dziecko Chucka Norisa.

a tak na serio - Carl, właśnie dzieciak w takich czasach szybko by przestał być dzieckiem, a temu w głowie figle i gapienie się na jelenia, to kolejny bzdet serialu. dzieciak powinien srać w gacie i uczyć się jak przerwać w tak ciężkich czasach. tak mi się wydaje. nevermind.

ocenił(a) serial na 8

W komiksie to właśnie Carl sprzedał kulkę Shane'owi. Pozwalali mu nosić broń, uczyli strzelać. Bawił się też, bo przecież to w końcu 7-letni dzieciak, ale był konkretniejszy.
A tutaj jego rodzice zachowują się tak, jakby go chcieli uczynić łatwiejszym celem dla zombie. Najpierw pozwalają mu łazić samemu między wrakami, a jak przyniósł narzędzia, to zaraz było ,,Odłóż to, bla, bla, bla!". Powinni go wszystkiego uczyć i wręcz przymuszać, żeby wydoroślał i spoważniał, bo chodziło jego życie. Jak miałem 7 lat, to już od dawna z ojcem jeździłem na ryby, wiedziałem, jak się posługiwać kompasem i mapą, potrafiłem ognisko rozpalić, drewno rąbać itp. Niczego mi rodzice nie bronili, jeśli chodziło o naukę przydatnych rzeczy, zwłaszcza, że sam chciałem. A ten serialowy Carl pewnie prędzej by umarł z głodu, niż otworzył puszkę mielonki. Widać od razu, że serial robią ludzie z wielkiego miasta, którzy nie mają zielonego pojęcia o przetrwaniu na łonie natury. Daryl, wszędzie widzący ślady, mnie po prostu rozwalał.

Eudoxia

W komiksie nie było chyba wyjaśnione kogo to jest dziecko Lori chciala z Rickiem pogadac na ten temat ale on nie chcial wiedziec .A ona i jej dziecko (dziewczynka) zgineły przy ucieczcec z wiezienia.

ocenił(a) serial na 8
Marko81

To na pewno sprawka Agenta Tomka !

kilas8

raczej Glena

ocenił(a) serial na 8
Marko81

ja myślę, że z Shanem :/

P.S. zapraszam na thewalkingdead.pun.pl/ forum poświęcone TWD :)

ocenił(a) serial na 5
Marko81

Chyba to jasne, że to dziecko Jelenia.

użytkownik usunięty
thegoodoldtimes

Wcale nie głupia teoria.

ocenił(a) serial na 7
Marko81

Co wy piszecie?
Przecież każdy wie, że to T-Dog maczał w tym palce. Pozostaje tylko jedno zasadnicze pytanie, czy inny kolor skóry dzieciaka da Rick'owi do myślenia? Czy może nie będzie zaprzątał sobie tym głowy nosząc dumnie kapelusz szeryfa?:D

ocenił(a) serial na 4
Mr_Pink____

a ja myślę, że to Rubberman :)

booyakassh

To dziecko Shane'a :D

ocenił(a) serial na 8
Bubble73

Dokładnie, dziecko Shane'a - tak jak było w komiksie :)

ocenił(a) serial na 10
booyakassh

American Horror Story się kłania, eh? : P

użytkownik usunięty
Marko81

Ze mną. Mam dużego siusiaka.