PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177562
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

obejrzałem wczoraj 1 odc 2 sezonu a można się załamać jeżeli ktoś liczył na ciekawą kontynuację....

ocenił(a) serial na 7
Maverick0069

Może teraz będzie cokolwiek lepiej, bo podobno zmienili scenarzystów.

ocenił(a) serial na 5
Maverick0069

Uwierz mi iż w późniejszych odcinkach fabuła się rozwija :D

ocenił(a) serial na 7
mateusz_bobkowski

eee nie. Tak sie wydaje jak sie nie zna komiksu. Jak sie zna to nagle sie okazuje, że dobra fabuła Walkingów nie jest dobra, a jest ostro zubożoną i spieprzoną wersją komiksowej;)

ocenił(a) serial na 5
Dealric

Może fabuła się jeszcze rozkręci :)

ocenił(a) serial na 6
Dealric

Czy mozna zubozyc komiks, ktory sam w sobie z natury jest ubogi? Wydaje sie, ze scenarzysci mieli dobre intencje probujac wprowadzic nowe watki i postaci, po to by rysunkowa opowiesc nieco wzbogacic. Zrobili to nieudolnie, z tym sie zgodze.

ocenił(a) serial na 7
per333

No w komiksie wbrew pozorom jest sporo, a scenarzyści wycieli połowe postaci, spowolnili akcje jak mocno tylko sie dało, ucieli interakcje miedzy pozostałymi postaciami, a do zmienili praktycznie każdą pozostawianą na gorsze;d

ocenił(a) serial na 4
per333

Jeżeli się nie mylę, to chyba Ty kiedyś prowadziłeś (gdzieś) dyskusję odnośnie książek i komiksów? Jeśli nie, to bez urazy.

Nie chcę Ci nic wciskać na siłę, bo sam na temat komiksów mam nie najlepsze zdanie. Oczywiście, że komiks jest z natury ubogi, ale w TWD, jak już Dealric wspomniał, jest sporo. Co prawda, komiks to nie książka i moja przygoda z komiksami na tym się zakończy. Mimo wszystko, w wolnym czasie polecam.

Pzdr.

booyakassh

Fakt prowadził i to nawet ze mną :D Jednak trochę mnie w tedy poniosło (trochę nerwów w pracy) wiec zwracam honor. W wielu sprawach miał racje, jednak moim skromnym zdanie zrobienie filmu na podstawie książki np. trylogii Sienkiewicza to nie sztuka ponieważ wszystko podane jest na tacy i zbytniego wysiłku nie ma. Natomiast przy ekranizacji komiksu jakim jest TWD mogą naprawdę wykazać się inwencją twórczą tylko szkoda że tego nie robią. Może coś się w końcu w tym temacie ruszy. A odnośnie samego komiksu. To jest jedyny który czytam tak dla relaksu gdyż ogólne to preferuję normalne książki.

ocenił(a) serial na 3
Maverick0069

Akcja dobrze się kręci w drugim sezonie, znacznie bardziej autentyczne zachowania bohaterów.

Maverick0069

zawsze mnie dziwią typki, które po 1 odc wyrabiają sobie zdanie :D

ocenił(a) serial na 4
HardkorX

skoro w pierwszym odcinku zachowują się jak w telenoweli ....

Maverick0069

Ponieważ ten serial jest jakby telenowelą tylko z zombie w tle. Ludzie ogarnijcie się w końcu i przyjmijcie to do wiadomości