PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35923}
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 10979
5,8 5 krytyków
Tygrysy Europy
powrót do forum serialu Tygrysy Europy

Świetny serial

ocenił(a) serial na 8

ale tylko ta pierwsza seria (bo ta z 2003 roku to jakaś dziwna już)
strasznie lubiałem muzyke z tego serialu, ten kawałek który leciał zawsze na końcu był super

użytkownik usunięty
Footix

Masz rację, w tej 2 serii bardzo mi (i myślę, że nie tylko mi) bardzo doskwierał brak Jacka i jego zakręconej rodzinki, ale mimo to gdy prezes Nowak po raz kolejny boryka się z problemami Holdingu Tygrys, zasiadam przed telewizorem, by śledzić jego poczynania. A co do muzyki to rzeczywiście świetna. A o którym utworze mówisz? O "Zigaretten nach Berlin" wykonywanym przez Janusza Rewińskiego, czy o tym instrumentalnym, który leciał na końcu w odcinkach 1 - 8?

ocenił(a) serial na 8
Footix

oczywiście że tym instrumentalnym, był niezwykły, taka świetna nastrojowa melodia

użytkownik usunięty
Footix

To świetnie, bo mi też ta muzyczka się podobała i być może to dziwne, ale właśnie ona mnie przyciągnęła do oglądania tego serialu. Gdy ją usłyszałem, po prostu wymiękłem. Ten Korzyński to ma talent. Wpadła mi w ucho również piosenka Ostrowskiej "Mijamy się", oraz Joanny Austin "Oriental love".

Nie wiecie czy można sobie jakoś skołować z neta tę instrumentalną melodię z "Tygrysów" która leciała na końcu w odcinkach 1-8?

użytkownik usunięty
Sylwester

Poszukaj za pomocą programu emule, ja też tam znalazłem. Tyle, że trzeba długo czekać. A poza tym ta wersja zessana z emule jest dłuższa i brzmi inaczej. Wydali nawet płytę ze ścieżką dźwiękową z tego serialu, ale to było 7 lat temu i dzisiaj chyba nie można jej nigdzie dostać :-(

Mam emule właczone od dwóch dni kompa nie wyłączałem specjalnie i dalej jestem "w kolejce". :(
Mógłbyś może wysłać tę melodię na Rapidshare i podać link? Albo chociaż podać nazwę pliku mp3 który stamtąd ściagnąłeś z tą muzyczką? Bo tam jest tego z dziesięć. A większość to tylko niezatytułowane badziewne Zigaretten nach Berlin.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Dzięki ;]. Ta plytowa lepsza bo wolniejsza. :P

Sylwester

Witam. Tez chciałbym ta muzyke ale niestety nie da sie z tych linków juz nic sciągnąć. Pomóżcie. pozdrawiam

Witaj. Wielkie dzięki za pliki. Pytanko - masz może rip'owaną wersję utworu puszczanego na końcu serialu (bo ten który dodałeś jest dosyć słabej jakości). Proszę odpisz na maila: stzi11@wp.pl

użytkownik usunięty
mibkom

Do Pingwina:
Da się ściągnąć, przed chwilą sprawdziłem. Po wejściu na tą stronę musisz kliknąć na przycisk "Free", jest on na dole po prawej stronie, a potem tylko chwilę odczekać ;-)

Do Mikboma:
Sorki, niestety ripowanych wersji nie posiadam ;-)

ocenił(a) serial na 10
Footix

dziekuje za pomoc :) jzu sobie sciagnelam ta instrumentalna wersje :) pozdrawiam
Madzia

ocenił(a) serial na 10
Buziaczek88_2

jeden z najlepszych polskich seriali:)
wspaniała obsada
scenariusz też niczego sobie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Footix

Zgadzam się że pierwsza seria lepsza. Pierwsza była na 9/10, ale druga już na 5/10. Wystawiłam średnią - 7/10.
Rewiński wymiata, a i Ścibakówna dobra...

Footix

Druga seria miała tyle samo wartości co pierwsza, tylko trzeba film rozumieć , co chce nam film przedstawić, a jeżeli bierze się tylko pod uwagę oprawę filmu, to lepiej na niego nie patrzeć, druga sprawa, najlepsza rola w tym filmie należy do pana Wojciecha Pokory, w osobie kamerdynera,gdzie jest zwrotny punkt kulminacyjny całego filmu, odcinek przedstawia nam , poziom intelektualny współczesnych polskich kapitalistów.

Footix

Choć z przyjemnoscią oglądałem obie części tego serialu to masz rację - pierwsza część była lepsza, choć teraz też z przyjemnością obejrzałbym obie z nich.
Co do muzyki to nie wiem, czy mówisz o tym instrumentalnym kawałku (skomponowanym przez Andrzeja Korzyńskiego), ale jeśli tak to ja też go bardzo lubiłem i choć z przyjemnoscią oglądałem serial to właśnie dla tego kawałka czekałem na koniec odcinka :) Ale, żeby oddać honor autorowi nie wypada nie wspomnieć, że to nie jedyna dobra muzyka skomponowana przez Niego ( w wiele seriali wpleciona była muzyka Jego autorstwa i właśnie dzięki temu m.in zyskały swój dodatkowy niebywały urok :) ).

użytkownik usunięty
cOOba

A wyobraźcie sobie, że niejaki gość o pseudonimie Rocky Woj Balboa - powinien raczej przybrać pseudonim Rocky Woj Przeklinacz - porównuje "Tygrysy" do "M jak miłość" czy "Złotopolskich".