Neriman mu powiedziała . Dlatego "nowinki" Pelin go nie zaskoczyły. Oni sobie mogli ufać bo nawet najgorsze rzeczy mówili i między nimi prawda była. On oczywiście to przeżył i scenarzyści nam zrobili chwilę ze stresem "co będzie?" ale jego uśmiech powiedział wszystko. Neriman nie byłaby taka szczęśliwa gdyby między nimi była jakaś tajemnica.
Tak myslałam,ale tyle razy stopowałam,że już nie byłam pewna
jak tak się zastanawiał zanim powiedział tak,
A ten serial z Tubą gdzie można zobaczyć po polsku ,czy na rosyjskich stronach/?
Jest po polsku.
Masz tu link i dalej sobie poradzisz
https://ok.ru/video/38692195026
Super bardzo dziękuję,myslałam,że oprócz ASLA nie będe oglądac tureckcich seriali ,a nawet oglądam Nadzieję i milość chociaz z przerwami .
Przewertowałam mozna tak powiedziec ten serial Tolka teraz
1 odcinek ,jakoś nie mogę się przyzwyczaić chyba do jego nowej stylizacji ,ale masz rację na rybaka to on nie wygląda.
Wydaje mi się ,że duzo wątków dali w tym odcinku ,trochę to przypomina ten serial Aminy tam tez była fabuła rozbudowana i za duzo aktorów.Tutaj fabuła ciekawsza chyba będzie.Piszesz,że w rankingu CZarna perła ma 11 miejsce ,ale na vk pisza ,ze jest na 4 miejscu.
Właściwie wszystkie tureckie seriale są na ten sam temat trójkaty miłosne .Jedne ciekawe inne mniej w zależności od scenariusza i gry aktorów
Tak awansowała po drugim odcinku z 11 na 4 miejsce. Pewnie tam dalej akcję podkręcili. Mnie na razie Tolek nie przekonuje, ale zobaczymy...
Co do trójkątów to w FH był nawet czworokąt ha haa. Ale myślę, że serial Ci się podobał skoro go obejrzałaś w miarę szybko.
Kara para ask też Ci się spodoba. Tu i Tuba i Engin mi sie podobali. Zresztą akcja jest bardzo ciekawa. nie ma trójkątów ani czworokątów ale za to miłość jest
Masz rację ztym czworokątem,ale jesli w Kara para ask nie bedzie trójkata to juz mnie zaintrygowałaś,tylko muszę poczekac bo jesli teraz zacznę ogladac to będe musiala iśc na zwolnienie lekarskie,bo śpiąc 2 godz. na dobę co zrobię.
A gdzie oglądacie ten serial z tolkiem? Wiecie co ja go sobie nie wyobrażam jako biednego rybaka..on raczej pasuje do rol rozpuszczonych bogaczy ktorym kasa w głowie odbila..
Na grupie Zakatek tureckich seriali
Mnie tez nie paduje ale patrzę co z tego serialu będzie.. serial moim zdaniem jak wiele innych. Nic nadzwyczajnego. Partnerka taka sobie nie w moim typie on troche zbyt przerysowany... no ale moze sie rozwinie.
Ja wszystkim polecam Fatih Harbiye dwa oblucza Srambulu. Jak widzialas Bogusus obejrzala o linki wrzucilam tez do Haea para ask to bardzo dobry serial.
Milego dnia
Jak masz ochote na piekna milosc i dwa spojrzenia na Stambuł to obejrzyj Dwa oblicza Stambulu (fatih harbiye) a jak chcesz milosci bez trójkątów i dobrego kryminalu to popatrz na Kara para ask z Tuba i Enginem. Oba seriale zakonczone i maja 50 odc
Maju życzę zdrowia,
Powtórka Tylko z tobą na tv 2,wprawdzie w południe ,trochę sie dziwię,poniewaz jak leciał o 17 ,to czytałam,że az nie było takiej oglądalności,a TV musi przeciez płacić .
Elza ,jeszcze nie zaczęłam nastepnych seriali poleconych od Ciebie,zawsze dobrze radzisz,bo przejrzałam ten nowy z tolkiem
i widzę ,że raitingi wzrosly .Jaak oglądać na ZST -jest link tylko dla tego filmu ,czy wejśc na ZST i szukać pisałaś,że będą tłumaczyć na polski
Wchodzisz na Zakaąek Tureckich Seriali jest tam post przypięty w nim są wszystkie tłumaczone seriale min Czarna perła i linki do odcinków
Ogladałam 2 odcinki ,trzeci jeszcze nie przetłumaczony.
Tolek chyba się trochę bardziej wczuł w rolę i emocje pokazał.
Myslę,że teraz będzie się trochę działo.Chociaz ekipa juz wróciła do Stambułu tzn ,że akcja bedzie się działa w Stambule ,czy znajda podobne miejsca jak w Alacati?
Nie wiadomo,czy ten Vural zgwałcił Hazal czy nie ,a ona mysli ,ze tak ?Elza ogladałaś z pewnością dokładniej niż ja
Może dokładniej ale nie wiem czy na pewno dokładniej/ Mnie sie Tolek tu nie podoba, nie lubię jego obecnego image, nie pasuje albo nie potrafi zagrać roli biednego rybaka. Moim zdaniem jest już za stary na rolę zakochanego chłopaka i czasami przerysowuje swoją rolę że aż zęby bolą. No np ta scena z Grekami gdy ich błagał, żeby go wypuścili była wręcz śmieszna jak jakaś parodia...
Nie wiem czy oglądałaś Fatmagul, tam facet też łowił ryby ale było z góry wiadomo, że jest dużo starszy i to pasowało, że chciał się dorobić zbudować dom i dopiero się ożenić. Tu ze scenariusza tak nie wynika.
Ja Tolka lubiłam TYLKO w Asla i to się nie zmienia. Zaden film czy serial z nim mi się nie podobał i żadnego nie obejrzałam do końca.
A co do Vurala to raczej jej nie zgwałcił, ale to też jakaś bzdura, że dziewczyna nie wie czy straciła dziewictwo i nie zna na tyle swego ciała żeby nie poznać ,że z nią COŚ się stało.
Serial pewnie będzie oglądany ale ja raczej z niego zrezygnuję na rzecz ciekawszych propozycji na grupach
Absolutnie sie z Tobą zgadzam,Tolek wedlug mnie w 3 odcinku zagrał lepiej /PRZEJRZAŁAM same obrazy/,ale od poczatku nie pasuje do tej roli.Wiesz,ze to samo pomyslałam z tym wiekiem,tzn uwazam,że się zestarzał w ogóle. Stylizacja jego w tym serialu jest do bani myslę.Moze Farukowi się tez nie podoba bo zmieniają reżysera.
Ja tez myslę ,że Vural z nią nie spał,ciekawa jestem jakie zaplanowali zakończenie serialu,może Hazal i Kenan na koncu będa razem i sie okaże,że ona jest dziewicą,bo nawet jak wyjdzie za Vurala to nie będzie z nim spała,albo Vurała zabije jego brat lub ktoś inny.
Myslę czasem,że tureccy scenarzyści fabuły opierają na absurdalnych założeniach /np 2x 2 nie równa się 4 tylko 5/. lub głupocie swoich bohaterów.Gdyby Hazal udało się z Policją byc może zbadał by ją lekarz ,choć nie wiadomo jakie tam są procedury,ale wtedy byłby inny serial.
Pewnie tak.... Mnie ten serial nie pochwycił.
Jak mnie nie wciągnie 1,2 odcinek to przestaję oglądać
Ja w zasadzie z seriali romansowo- obyczajowych to tylko Asla i Fatih Harbiye... Ten drugi , niestety muszę przyznać, lepszy od Asla. Asla w początkach miał taką magię, która nas wciągnęła ale ani ten tytuł turecki ani polski nie pasował. Co to za "nigdy się nie poddam" czy "Tylko z tobą", skoro miłość to raczej była dziwna i gdyby nie samobójstwo Aytul....
Popatrz jak się zachowywał Yigit wobec Nur. A wszystko zaczęło się już po jej poronieniu... Yigit był jenak strasznym macho, który nie znosił sprzeciwu i tylko jego musiało być na wierzchu. A Macit.... to był facet z charakterem. I ich związek oparty o zaufanie nie zachwiał się mimo intryg i przeciwności.
Dlatego ja wolę historie sensacyjne, bardziej do mnie przemawiają jak np Icerde, To miasto podąża za toba, czy Kara para ask..
Zabieram się właśnie do Kara para ask,mam nadzieję,że nic mi nie przeszkodzi .Jesli chodzi o Tylko z tobą miał mięć tytuł -Klatka miłości.Pewnie zaplanowali tylko jeden sezon,a potem scenarzystki popłynęły
I ta klatka to tu by pasowała...
Zabieraj się za Kara para ask Dziewczyny na mojej grupie tal k piszą
"Świetny serial, wciąga od pierwszego odcinka i jest ta chemia pomiędzy głównymi bohaterami, a Engin Akyurek- cudo" ha ha
https://lh3.googleusercontent.com/LDwovOQJCyW6ue7iiKOd5sxhF-oW6KhIvmWjYroHabl5vY X6sJCeW6yF1surEIputbsfZJ-YbsLuYUIThj3HMdaCJn-R7YqozmtVatW4jh58CJROn3AWFF6tuxhYWo EfiRoogBHfezhnkQrBL1fLm5-nHV7kt2gCkWlf6cNR-T_VthaotTjgX723vblDGvHMipVEOHNXgMi4-O 3bpjNa8zyRcKdr7RLZTb1sB8apEvl9ZouwFiJfU_5DngGdi7KuT6CfQBD8M6b_o0HMlkwimpHu6muj2v dNVVXGVfhUoRYyyNHf5DjvREBBAyQoqY-sFiUfTLI6fe9qVVrA1im3ySY2zWwDoN_caowl-K34UUqNwJ GaIreO8W09DyGeSQwXTz1Oj_dolzQYJ6iyFpOZpFZn1YkVS2vEvKlDFMxAiJzIZ22oWj_oGgEgg0kaCZ N13lLUG3bADyKgejIQQX2rNQyvGMwoBPBSFG3bX3XRpOqLcZC2PbVFPolPKv5O_b5f1COs9H1APWjWGK nnjOEsvNLJoyq-Yta8HYIbMIBXg0yvXlc35e97kFnXiWtfCX12dTCQBKDMqXiLK5rIkdYIo8kddCn0mc wgvasmaBdgjw8=w1079-h662-no
Elza nie mogę otworzyć tego linku,prze Facebook tez nie ,ale
zaczęłam ogladac Kara para ask,rzeczywiście ciekawy od 1 odcinka,fajna jest Tuba ,Engin tez ale on nie jest facetem w moim typie.
Pojawiła się informacja ,że Tolek dostanie nagrodę wLos Angeles w ramach festiwalu sztuki tureckiej jako najlepszy aktor w Turcji.Ciekawe - chyba za Asla ,dobrze ,że teraz bo po tym serialu Czarna perła to chyba nie miałby szansy
No wiesz Tolek ma siostrę tam i siedział długo robił sobie reklamę. I ma poparcie Ministerstwa Kultury, mie na darmo się z Erdoganem filmował...
No niech mu będzie. Ja znam lepszych tureckich aktorów
Nie. Miwimy o Kerimie z Fatmahul. On tez ie jest e moim typue ale w KaraParaAsk jest zupelnue innym facetem niz w Fatmagul. Nawet mu sue spodobal
Elza bo to zależy kto jest obok niego ,z pewnością Tuba emanuje pozytywną energią ,tak jak Amine z Tolkiem w ASLA.
Od jakiegoś czasu w internecie na tych wszystkich instagramach pełno zdjęc Tolka i Aminy z filmu poza filmem,i fotoshopów
i nawet ichnie gazety coś tam piszą i obok Mesut,może jest zazdrosny o Aminę ,może porównują ASLA z Czarną perłą
Nie ma co wrzucac,bo to są zdjecia wczesniejsze tylko trochę fotoshopów jest nowych.Tylko ,że bardzo dawno nawet fani nie wrzzucali ich współnych zdjęc,nawet na instagramach ASLA
dlatego tak się zastanawiam,może to dlatego ,że Tolek na poczatku wrzesnia polubił zdjęcie Aminy,na którym pięknie wygląda/domyslam się że chyba polubił z komentarzy pod zdjęciem tak wynikało. A za jakiś czas przeczytałam na tym ros.forum,że Amina wyrzuciła wszystkich przyjaciół /facetów/
z instagrama zostawiła tylko facetów z rodziny Ozila
Elza ja w ogole mam problem z wrzucaniem na FILMWEB
Twojego linku z NJ Też nie mogę otworzyć
To szkoda. Bo czasem fajnie się czymś podzielić.
A jak Czarna perła? Oglądasz?
Zobaczyłam 2 odcinki ,trzeci tylko obrazy niektóre ,nawet nie wiem czy jest tłumaczenie 3,za duzo ogladam wszystkiego,
miałam się położyc ,bo jutro muszę wstac rano ale znów zobaczyłam na instagramach pełno jakiś informacji o Aminie
i mesucie ,chyba się pokłocili,wszystkie programy tureckie coś tam mówią ,już idę spać co mnie to obchodzi .
Dobranoc
Elza oglądałam własnie 3 odcinek Perly na ZST juz przetłumaczony.Miałas rację tutaj nawet fabuła jakas taka a Tolek jakoś zgrzyta.albo nie wczuł się w rolę .Pamiętasz w ASLA grał twarzą a tutaj chyba zadnych emocji ,mówi swoje kwestie. W 3 odcinku właściwie stracił wszystko a nie odczuwamy tego my widzowie /tzn ja mówię o sobie/.
Może to zależy od reżysera i innych czynników /?
No nie wiem nie widziałam odc bo jakoś inne rzeczy wolę. Teraz oglądam Narzeczoną ze Stambułu, jest przetłumaczonych 11 odc. Serial oparty na faktach więc obyczajowość na pewno zgodna z rzeczywistością turecką.
Wiesz, że w Cannes wystawiła Turcja 38 seriali i filmów najnowszej produkcji, czasem tylko zwiastuny. Ciekawe, które zostaną kupione przez zagraniczne media, no i czy Polska coś kupi... Tam jest jeden chyba hit turecki Fatih o sułtanie , pradziadku Suleymana. Może być super, bo na niego wydają ogromne sumy. Ma być droższy niż Wspaniałe Stulecie. Jestem bardzo ciekawa tego serialu
No i czekam na nowe produkcje, a oglądam TE CO SĄ AKTUALNIE NA BIEGU, CZYLI NIE ZAKOŃCZONE
Powiedz szczerze, czy warto oglądać "Narzeczoną ze Stambułu", czy to strata czasu ? Bo szukam czegoś nowego, tyle tutaj tej turecczyzny, jest w czym wybierać. I nie chcę zaczynać seriali, które mają powyżej 100 odcinków np. "Elif".Szkoda czasu, zwłaszcza jeśli się chodzi do pracy.
Uroda aktora to rzecz gustu. Tureccy aktorzy to chyba najprzystojniejsi mężczyźni na świecie, ale Kerim z Grzechu Fatmagul mnie się nie podobał. Ale znam osoby, które się rozpływały nad jego urodą.
Mnie tez sie nie podobal. Fskt rzecz gustu. Ale za to podpbal mi sie w Kara Para Ask bo to in y serial i Omer jako policjant byl Ok.
Polecam Ci Ten serial 54 odc lub Fatih Harbiye (Dwa oblicza Stambułu).
Ogladam Narzeczona. Uroda glownego amanta nie powala ale dosc sensowny opis życia w Tuecji
Dzięki. Ale Kara Para Ask nie ma na YT z polskimi napisami. A "Narzeczoną ze Stambułu" już znalazłam i obejrzę za chwilę pierwszy odcinek.
Jesteś ekspertem tureckiego kina Elza -podoba mi się Narzeczona ze Stambułu,teraz będe ogladac 2 seriale równocześnie.Ten amant z Narzeczonej ma coś w sobie chociaż uroda może nie powala
Hej.ja jednak nie tkne żadnego już tureckiego serialu..po asla mam dość.zaczelam wczoraj oglądać serial "good doctor "o chłopaku z autyzmem i zespołem sawanta który miał niesamowitą wiedzę.i został lekarzem chirurgiem
Maju ,gdzie ogladasz ten film Good doctor ,muszę popatrzeć na inne filmy ,ponieważ za dużo zaczęłam ogladać tureckich i to jest już niebezpieczne lub za szybko oglądam.Czarną perłę przejrzałam 4 odcinek ,jednak coś Togahanowi nie leży ta rola chyba ,wszystkie dziewczyny z tego serialu są w nim zakochane
Dla mnie tylko liczy się ASLA I FH - z tego serialu tez polubiłam głownych bohaterów
Ja oglądam na alltube.tv musisz po prostu wpisać good doctor i ci wyskoczy naprawdę fajny i aktor grający tego autystycznego doctora świetnie to odegrał aż się zastanawiałam czy on naprawdę nie ma autyzmu
Świetnie jest w tym serialu pokazane problemy z komunikacją takich osób z autyzmem i jak te osoby potrafią żyć i w jaki sposób trzeba pochodzić do takich osób żeby one zrozumiały innych. w prawdzie na razie 5odcinkow jest z napisami a w poniedziałek wychodzi kolejny odcinek nr 6.średnio następnego dnia rano lub koło południa wychodzą napisy do tego serialu
Dzięki Maju,wiesz to może być też ciekawe dla osób ktore mają
wokół siebie dzieci lub młodzież z takimi problemami,moja kolezanka czasem uczy dzieci z zespołem Aspergera to chyba jest podobna choroba.Zabiorę się do tego serialu w przyszłym tygodniu,oczy muszą trochę odpocząc i trzeba zając się sprawami domowymi