Panowie i panie o to nowy temat spoilerowy :)
A ja się opisałam w tamtym naszym temacie a tu na końcu mu napisali ze koniec strony.
No to zacznę jeszcze raz . Otóż ja myślę że nie zepsuło całego 2 sezonu lecz jego konciwke. Po 43 odc powinni kończyć. Nur powinna wtedy na ławce powiedzieć yigotowi o ciąży İclal z zgodzić się na ujawnienie ich związku. I to by uruchomilo lawinę odkrycia intryg.
Max to koniec powinien być po katastrofie helikoptera. Wtedy yiğit pojął co miał pojąć i koniec. Powrót do nur rozmowa z Mertem i ślub z nur.
A tak to spaprali wszystko do końca.
Też tak sądzę.katastrofa hel ujawniła ich związek przed mertem rozmowę z nim na temat Yigita uczuć do niego i do Nur,tylko czemu zamiast naprawiać relacje z synem on szlajal się z fikret później ?? Wtedy po rozmowie powinien dać blokować jego kontaktów z synem iclal.powinien wejść porozmawiać z nim nawet jak on nie chciał z yigitem rozmawiać ale powinien wysłuchać co ojciec ma do powiedzenia szczególnie że to on zajmował się nim kiedy matka byla w śpiączce i która go nie chciała.
No i wracamy do Fikret i do s-p, które pociągnęły serial w dół. Ktoś pisał wcześniej ze po spadku oglądalności powinni coś z ta Fikret zrobić. Tak postępują normalni show-biznesmeni. Ale nie s-p i ich mecenas sztuki fargucik. No i skoro już tak to sie popsuło to nawet jak yiğit i nur będą razem to przestanie być wiarygodne. Chyba ze potrafią tak to nakręcić ze my widzowie uwierzymy!
Pamiętacie końcówkę 1000 i 1 nocy? Tam też ja spaprali doszczętnie. Nikt po tym nie uwierzył ze oni już na zawsze będą razem bo jak tylko szeherezadzie coś na nosie siadzie to znów rzuci Onura.
No ale poczekajmy. Przynajmniej na 1 zwiastun tego wiekopomnego dzieła.
Nawet chciała wyjść za faceta którego nie kochała żeby tylko o onurze zapomnieć ale dzięki Kaanowi zeszli się bo kaan go nie lubil,raczej uwierzylabym że şeherazat i onur się kochają niż Bennu i kerem bo on jej wgl nie kochał nawet jak byli małżeństwem..jak stracili dziecko to zamiast pomóc bennu on ruchał się z inna..fakt dostawał prochy ale mimo wszystko zdradzał.tak samo jakoś nie uwierzę yigotowi że kocha Nur tak jak mówił...szczególnie że te słowa które mu wykrzyczala że lepiej jakby merta nie bylo czy coś w tym stylu.jak Yigit to wykorzysta przeciwko niej to znaczy że jej nigdy nie kochał tylko zauroczył
No to pisałam,że jeżeli uwiezy w to,że naumyslnie go potracila to będzie głupcem.
Ale gdyby to było zauroczenie, pryslo by po pierwszej grubszej akcji między nimi. Trzeba się na prawdę kochać by tyle przetrwać i być nadal razem... Ale bywa tak,że miłość nie przezwycieza przeciwności...
Kurde no Merta kocha tak samo jak Nur, powtarzał ze jego serce składa się z dwóch polowiek. Ale miłość do Merta chyba jednak jest silniejsza.
Myślałam,że ten serial ma jakieś przesłanie, ale im dłużej to oglądałam wydaje mi się ze znacząco odbiegli od założeń... I sami się już w tym pogubili. Miała być wielka miłość dwojga ludzi, a oni się tylko klocs i dogadać nie potrafią..
To zakończenie na wcześniejszych odcinkach to nasze pobożne życzenie . Ale sp chciały jego powrotu do I więc skoro nic nie skutkowało , wprowadziły F . Osoba wygodna , obca , bezwzględna i przewrotna . Cel osiągnęły , Y wraca do rodziny a mało tego jeszcze go żenią .Trzeba było ustawić jeszcze tą barierę .Ale najgorsza w tym wszystkim jest zmiana Y , jak będzie żył z I , co jej powie , wtedy będzie wiadomo czy ta miłość w nim przetrwała i na ile .Jest prawdopodobne ,że jak jego emocje związane z wypadkiem M opadną , wróci myślami do N .Przecież nie da się o wszystkim zapomnieć z dnia na dzień .sądzę że będzie miał wątpliwości i to uczucie dalej tkwi w tym jego zamrożonym sercu .
O to to na pewno, Aytul bez wątpienia będzie do tego dazyla odda wszystko by Y znienawidzil N. Wiemy,że można tak samo kogoś Szybko pokochać jak i znienawidzic.
No ok, ale po cholera pieprzy ze ja kocha nadewszystko i takie tam pitu pitu by wrócić do Ical ktorej nigdy nie kochał? To dopiero w ogóle jest bez sensu.
A no tak... Matka jego syna. Ale jeżeli Nur faktycznie będzie w ciąży to ona tez będzie matka jego dziecka, wiec ciakwe jak wtedy będzie ja traktował... Mam nadziej,że wtedy będzie z nią i będą tworzyć szczęśliwa rodzinę. Nie wyobrażam sobie, by było inne zakończenie....
A to co powiedział na grobie jej rodziców...
Jak jego słowa mają się do późniejszych kolacje z Fikret i do 56 odc i zapowiedzi ze weźmie ślub z İclal???
I potrafię zrozumieć miłość do dziecka. Ale nie można stawiać znaku równości między miłością do dziecka a miłością do kobiety. Nie dajmy się zwariować. Każda z nas ma pojęcie o różnicy między tymi uczuciami.
Zepsuli nam nur i yiğita. Zepsuli nam ich miłość. Jeśli tego nie naprawia to będzie to wszystko bez sensu.
Dziewczyny zobaczcie królowa nocy . Tak wygląda prawdziwa .miłość. tylko 19 odc.
a jesli nur nie wybaczy tym razem yigitowi ze zostawil ja wtedy kiedy ona go potrzebowala??jeszcze faktycznie jak bedzie w ciazy to co yigit zrobi jesli sie dowie?i co nur wtedy zrobi? przyjmie go z otwartymi rekami czy kaze mu spadac do iclal??
Tak też może być . N mu nie wybaczy i odejdzie tak jak przyszła . Po ujawnieniu prawdy o intrygach odsunie się od I i znowu zostanie sam . Jak to napisała I na fotce /powrót do przeszłości /. Nie potrafił wybrać z którą chce być , a może nie mieć żadnej . czyli wraca do początku , jest żonaty i nieszczęśliwy .Szkoda by było tylko tych niewinnych dzieci i N . .Aż robi mi się nie tak jak to piszę ,ale trzeba niestety wziąć i to pod uwagę.
No bo to tak jak nasza rodzina. Żal ich i robi się strasznie smutno. Ja chcę już zobaczyć co wymyślili.
A może Y zauważy, że gdyby I nie wyszła z domu do F, to nie doszłoby do wypadku. Był wieczór Mert powinien bawić się w domu o tej porze, a nie biegać za piłką. Po drugie może Y przypomni sobie własne przeżycia z wypadku. On też nie chciał wypadku z I. Wszystko zatuszował, może też zrozumie Nur i jej nie potępi. Może wręcz odwrotnie, to otworzy mu oczy, że I nigdy nie będzie dobrą matką dla Merta.
Gdyby yiğit myślał to tak by pomyślał! Ale yiğit ma teraz w głowie ostatnie slowa nur i nie zastanawia się jaka była przyczyną ze mert znalazł się w nocy na ulicy.
Przecież nur go tam nie zawołała żeby go przejechać. Ale yiğit nie spytał "jak to się stało" tylko spytał"kto to zrobil". Może dawny yiğit z 1 odcinka zastanowił by się nad wszystkim. Ale nie ten yiğit którego stworzyły s-p i nasz wspaniały producent który taki scen zaakceptował.
Oj tam oj tam, może sobie w głowie przemyśli jak to się stało i nie obwini Nur,wkoncu muszą to szybko zrobić ;)
Podziwiam taki optymizm. Obyś miał rację. Ale ta zapowiedź ślubu z İclal i wyjazdu yiğit z Turcji coś chyba znaczy.
A ja mam taki secnariusz: do szpitala wpada Fikret leci do Yghita:
-Yghit,Yghit właśnie się dowiedziałam co się stało!! Co z Mertem? Jak mogę Ci pomóc??
Yghit ze łzami w oczach patrzy na nią:
- To Nur, to Nur...
-Wiem...-powiedzial Fikret. Ale to na pewno nie było specjalnie to tylko wypadek...(z glupim usmiechem)
Nagle zauważa całą sytuację Ical, wpada w scieklosc widząc Fikret i podboega do nich, po czym zaczyna wrzeszczec na Fikret:
- TY! TY! To wszystko przez Ciebie, trulas Nur! To przez Ciebie Nur go potracila! Ty zmija noe tak miało być!!!!!!!
Yghit patrzy jak słup na Ical i jej furie, nagle się zrywa:
-ICAL o czym Ty mówisz!????
.....bla bla bla, tłumaczenia obu...
BUM i wszyslo wszystko na jaw! Y wyciąga Nur z więzienia. Mert zdrowieje i żyli wszyscy długo i szczęśliwie.. He he :) i w 3 bolum by się zmiescili.
W 1000 i 1 nocy spaprali wiele, np. wątek Edy i Kerema. To było tak nielogiczne, że głowa boli. Miał być o wielkiej miłości a był....nie wiem o czym.
Naprawdę dobry serial ja mu daje 10/10 uwielbiam intrygi i porostu jak się ciągle coś dzieje. Oglądałam każdy odc 2 sezonu ale gdy się zakończyło jak Nur szła w kajdankach to szybko na kolejny odcinek patrze a to finał sezonu zaczęłam przeszukiwać kiedy 3 sezon itd.Teraz tylko trzeba czekać
Jak dobrze pamiętam 22 września ma być "premiera" albo na 29 przesunięta... Jakoś tak. Jakby nie patrzeć to jiz niedługo :)
Oj ale scenariusz. Mogłoby tak być. Ale moi kochani tak nie będzie. Takierozwiązanie jest na tyle niemożliwe ze İclal nie wiedziała o truciu przez Fikret. Fikret jej nie powiedziała co zamierza wiec İclal nie na na tym etapie serialu żadnego o tym pojęcia.
Ale nas wciąga coraz głębiej i głębiej ha ha jakby powiedział tatuś zeynep z kontraktu na miłość. A propos tego kontraktu to ten facet który gra główna rolę to gra reż w grzechu Fatmagül tego 3 gościa od gwałtu. On mi się akurat podoba.
Ja myślę że tak jeśli już kupili resztę 2 sezonu.
A widzialyscie na ig dodali całą seria zdjęć Tolgahana chyba z całej jego kariery zawodowej...
Może to ZAMIAST żywego Tolgahana.
Ja do końca nie wiem czy on wrócił czy nie . Grzechu pisał że wrzucił scenariusz na snapa . I co z tego? to nie znaczy ze jest w Turcji.
Pisałam wczoraj ze na ig wstawił post z lokalizacją jakigos miejsca w Turcji, wiec wydaje mi się ze wrócił,a dzień wcześniej post był z Californi.
Nie mogłam znaleźć tego zdjęcia. Zresztą to nie znaczy ze jest aktualne. Onu wstawiając co chcą
Elza(z krainy lodu heh) a wydawało mi sie,że któraś coś o tym pisała,że Ical wiedziała. Ja w sumie to rozumiem tyle co Wy pisalyscie i niektóre fragmenty z fb na fan AV. Wiec dlatego tak sobie wysnulam. Ale wiem,że tak nie będzie...
Oli- nie wiadomo, bo w sumie to nawet nie wiadomo czy wykupili dalsza część. Ale jeżeli będzie oglądalność to będą wykupowac
...
Chciałabym taki scenariusz jak napisała aga..to by było najlepsze rozwiązanie na poznanie prawdy o wypadku i tym że trula fikret Nur..myślę że wtedy mogłaby wybaczyć i iclal i yigotowi to był by też dowód na to że iclal już nie chce być z yigitem który jej nie kocha
I na to ze to nie ickal wysłała smsa. Ha ha.
Nie doszłam jeszcze do tłumaczenia tego odc jak Fikret wpadła do ickal i cos o lekach tam było. No ale scen super. Nawet didiskalia i tekst jak w prawdziwym scenariuszu.
Hehe ja to już nie oglądam żadnego serialu tureckiego.obejrzę do końca tylko miłość na wynajem i już więcej nie tknę seriali tureckich bo od połowy września się zaczynają moje ulub seriale prosto z usa
Mogłoby być tak że fikret by się przyznała iclal ze trula Nur,zeby się pochwalić. I wtedy Iclal by się wkurzyla i wiadomo... ;D
Ja teraz obejrzałam sobie 37 odc polski jak Nur poromiła. I ta rozpacz yiğita gdy w szpitalu mówił do niej: chciałbym cie przytulic tak mocno jak tylko potrafię i powiedzieć ze to przetrwały jak wszystko dotąd.
I mimo to znów się na nią gniewal. Gdy prosila zevy z nua byl bonie potrafi tego sama przeżyć powiedział :ile już rzeczy zrobiłaś beze mnie.
To był bardzo wzruszający odc i tam Nur uratowała życie Merta. Jak yiğit może tego nie pamiętać??,
racja, 1 odcinku tez po niego poszla zdjac z tego drzewa. 42 odcinek jest kozak ;D
W następnym polskim. Nie pamiętam które to turecki. Zaraz po poronieniu gdy yiğit postanowił wyjechać to İclal go zgluszyla na sesje zdjęciowa
Jak pozwali do zdjęć w domu yiğit to idąc na te zdjęcia ktoś spytał :a gdzie yaren? . İ padla odpiwiedz:wyjechała z samego rana.
Nie oglądałam z napisami ros. Taka treść byla nam przekazana w polskim tłumaczeniu.
Elza, Ty jesteś dość obcykana w tureckim, Iclal często powtarza jedno zdanie/zwrot: Ala karesen albo kercen. Nie widz co to i co to znaczy? Szukalam w tłumaczu ale z niczym nie trafiłam. Pytam z ciekawości.