Panowie i panie o to nowy temat spoilerowy :)
Juz przetłumaczył kawałek. Fatih pyta yiğita czy zrezygnował z nur?????
No namieszali sporo. Wiedziałam że tak będzie .
Napiszcie coś!!!
I: rób co chcesz! Ald nie możesz jej usprawiedliwiać.
C: zrobiłem dobrze, zrobiłem to dla mojego syna.
N: wreszcze to się skończy.
I: zrobiłeś to dla naszego syna! Zrobiłeś to dla nas... Stało się to przez ta kobietę.
N: nie było przetlumaczone- tłumacz nie zrozumiał.
E: gdzie jest moja siostra? Gdzie ja przeniesliscie?
F: za kazdtm raz na koniec zawsze przyjdziesz do mnie...
A: mówi coś, by jie igrala z ogniem. Później kwesti nie ma przetlumaczonej.
F: mówi: did you give her up? Z tłumaczenia wychodzi coś- oddales ja?????
Twoje ma bardziej sens...
Ale dali na zapowiedź, szok szok szok.
Plus nie było widać Fikret :D ale dajcie spokój, jak to zakończyć w 3 bolum?
Dadzą radę. Mnie się wydaje że Mert przeżyje bo po Iclal nie było widać załamania czy płaczu. Może nie jest najlepszą matką ale w jakimś stopniu kocha Merta. Widać po Yigicie że jest załamany ale chyba głównie dlatego że Nur, którą kocha potrąciła jego syna. Wybaczy jej mimo wszystko. Może zobaczy Nur w szpitalu jak ją przywiozą i zmięknie mu serce. Mimo wszystko ja nadal myślę, że ten serial się dobrze skończy ;)
Widzialyscie jak yiğit wrzucałem wszystko do basenu a potem sam ram wszedl... ja nie wiem co i dla nich on zrobił z ickal dla ich syna i dla nich ale ten ślub jest możliwy w tej sytuacji. a moim zdaniem zdanie fatiha brzmi wyraźnie vazgeçme znaczy poddać się odpuścić zrezygnować. Podobnie jak give up. Jędrek pewna że Fatih zapytał tak yiğita.
To jakiś koszmar. Czułam ze będzie horror. Ale nie myślałam że nur dostanie jeszcze od s-p takiego kopa. I że faruk taki scenariusz wybrał "z szacunku dla widxow". To żart.
Jak tytuł serialu jest: Nigdy nie odpuszczę czy nie zrezygnuje to raczej nie pokażą że jednak Yigit zrezygnował z Nur i po raz drugi ożeni się z Iclal. No chyba że tytuł serialu mówi o tym że Yigit nigdy nie zostawi Iclal i z niej nie zrezygnuje. Ten ślub byłby bez sensu. Chociaż po takiej zapowiedzi wszystkiego można się spodziewać.
A ja myślę że oni podkręcania dramaturgie aż do momentu gdy przestanie due trzymać kupy. Potem nastąpi zwrot. I :
1) albo zejda się mimo wszystko bo ich miłość jest najważniejsza i wybacza sobie wszystko (wtedy tytuł będzie ich dotyczył)
2) albo tytuł odnosi się do strony zła, które mimo wszystko nigdy się nie poddaje...
Najważniejsze jest ze Fatih rozmawiał z Nur w rozmównicy . To znaczy że Fatih się sprawą zajmie. I oby tym razem jego policyjna wiedza okazała się doskonałą. Ja nie mogę patrzeć na yiğita w tym basenie jak ręką zakrywa oczy. I wygląda na to ze chce jednak usprawiedliwić nur przed rodziną. I Aytül i iclal w akcji pewnie go zglusza i wymusza na nim ten ślub. Teraz to nawet na cajita nie może liczyć.
W tym serialu ono jednak są strasznie sami...
I myślę że to iclal podkupila kogoś żeby zabił nur. To byłoby nie 1 raz. Niech Fatih to wykryje
Możesz mieć rację. To dlatego może F podłoży podsłuch w domu I. A ona mogła wpaść na taki pomysł po raz drugi. Tym razem mogła uważać, że byłaby poza wszelkim podejrzeniem.
W tym fragmencie Aytül mówi coś w rodzaju "igrasz z ogniem". Może właśnie o to chodzi ze wie ze to sprawka iclal. Bo jak widać iclal wyraźnie wznowiła akcje zdobycia yiğit (firat mówi ze i tak w końcu do niego przyjdzie wiec to może o tym świadczyc) i wybija yigitowi z głowy jakakolwiek obronę nur.
I ten yiğit demolujacy ich dom! Straszne
Nie wiem, ale nie ma co panikować, bo nie wygląda to tak źle. Y jest zdruzgotany w tym basenie, bardziej niż zły na N więc to bardziej rokuje dla szczęśliwego zakończenia. Naprawdę, już bardziej chłodem i złością na Nur wiało od niego po ślubie z Sancatarem. Fatih może próbuje go właśnie nakłonić do tego, żeby nie odsuwał się od Nur. Pyta - naprawdę sobie ją odpuściłeś? (moja interpretacja) czyli staje w roli przyjaciela Nur i nakłania Y do pomocy. Z zachowania i kondycji I i Y wnioskuje, że Mertowi nic większego się nie stało, no ale N pewnie z urzędu ścigają albo tamte wariatki dwie ją oskarżyły. Albo to jest właśnie to co na Y wymusiła I - wniesienie oskarżenia. Y cierpi, bo musiał oskarżyć ukochaną. Cahit - świnia straszna i chyba większego komentarza to nie wymaga.
Mówiłam że cahit nie odpuści zabrania dziecka Elmas.a ja myślę że Elmas będzie walczyć i to ona doprowadzi do poznania prawdy o wypadku merta i intrygach iclal i aytul oraz nazan,tylko z ta ostatnia ciężko będzie jej to udowodnić chyba ze mała nasli powie prawdę.
A mój scenariusz co do fragmentu się sprawdził..same źle rzeczy pokazali zamiast chociaż jedna dobra pokazali.
A tu dupą..
Uwielbiam wściekłego yiğita a to ze demoluje dom to świadczy właśnie o jego bezradności.
Może masz rację ze wniósł oskarżenie... i nie może sobie tego wybaczyć. A może po prostu wyladował swoją frustrację i chce zniszczyć dom który (tak mówił ostatnio cahitowi) przynosił im spokój i chciał tam spędzić z nur noc i pewnie zamieszkać.
A jeszcze mnie się zdaje że to pytanie fatiha było bardziej oskarżeniem a nie próba naprawienia stosunków y-n. Może faktycznie dowiedział się o oskarżeniu przez yiğit i tak to zinterprtowal.
A yiğit uciekł wzrokiem...
Bo mu się wstyd za samego siebie zrobiło. Dobrze, ma złe podszepty ze strony A i I, to niech ma i dobre ze strony F. Bo Elmas to się teraz raczej skupi na swoich sprawach. Musi odzyskać/odnaleźć dziecko.
cahit i nazan moga uciec do innego miasta z tym dzieckiem ;/ wspolczuje tej elmas narobila sobie w zyciu klopotow ale w czasie ciazy zmienila sie i powinna miec to dziecko przy sobie,a ona powinna zglosic porwanie dziecka na policji!! i cahit mialby problem..a mam nadzieje ze bedzie pluć sobie w brode yigit ze zlozyl oskarzenie na Nur,niech demoluje dom,lepiej jak wyladuje zle emocje na meblach niz na nur.. a fatih dobrze mu powiedzial :D moze to dotrze cos do yigita i jeszcze blagal o wybacznie ja,jak zobaczy w jakim stanie jest..
Jakoś jestem pełna optymizmu. Szczególnie, że kiedy ukochanej osobie dzieje się krzywda to jest zawsze bodziec. Wiadomo, że z N&Y różnie bywało, nie zawsze był przy niej, a właściwie to nie było go kiedy go potrzebowała, ale teraz w obliczu jakiegoś zagrożenia życia, chyba ruszył tyłek i przynajmniej przyszedł wybadać temat czy jej nic nie grozi. Czyli mu na niej zależy..
Nie wiadomo czy ruszył tylek. Oni w tych zajawkach tak kręcą ze nie wiadomo czy to początek czy koniec pokazuja.
Ja myślę że oni się minęli z fatihem tzn ze właśnie yiğit wychodzi i nic nie wie o sytuacji nur. A fatih go spotkał i zrozumiał ze skoro wychodzi to sobie odpuścił. I nie wiemy w sumie czy yiğit złożył to oskarżenie czy o coś innego chodziło iclal. Ale raczej złożył. I fatih o tym wie j chyba niestety wie też o tym nur.
Ale nas zaskoczyli. Ja się spodziewałam ze będzie kiepsko ale ze nur będzie tak zaatakowana to szok.
Ale patrz elza przed wakacjami pisalysmy ze COS musi sie stac albo z mertem albo z nur lub ktoryms z nich zeby yigita i nur polaczyl zwiazek slub dzieci..i mysle ze ten scenariusz nam sie sprawdzil... wypadek merta,byl, teraz dźgnieta nur nozem w plecy a moze to ona zostanie kaleka?/nie wiadomo w jakim ona bedzie stanie,i ta pomoc tez bedzie potrzebowac..i czy yigit kiedy dowie sie o niewinnosci nur czy ona bedzie mu potrafila wybaczyc ze zwatpil w jej niewinnosc??i czy ona bedzie chciala z nim byc,tyle przy nim wycierpiala?chyba swoj limit wykonczyla krzyw,teraz tylko soba powinna sie zajac i odciac sie od rodziny kozanow!!
Pamiętasz te jej święte słowa "idę do przeklętej posiadłości kozanow" .
I wszystko zło w jej życiu to tu się zaczęło. Bardzo mi żal nur. Ale ostatnio czytałam to co fatih powiedział nur jak sprowadziła Fikret. Pobiegła za nim gdy wyszedł z domu a on jej powiedział. Zrobiłaś ogromny błąd nur. I to wszystko przez Fikret. I przez głupiego yiğit który się nią zajmował. A czytałas co napisal Grzechu. Ze w 1 sezonie to yiğit by nawet na nią nie spojrzal.
Tez jest winien bo nie zajął się chora nur tylko latał po kokacyjkach z Fikret.
A za wszystko także cierpieniem fizycznym odpowiada nur.
No ale fakt. Pisałam o wypadku i ze coś się musi stać. Oby yiğit nie zaznał spokoju aż do chwili gdy nur mu wybaczy. Jeśli wybaczy...
Dzisiaj na snapie Tolgahan pokazał jak kręcą jakas scenę nad morzem bo kamery były porozstawiane chociaż nikogo z obsady nie było oprócz niego.
Widziałam. Jest beznadziejny podpis a jego nie widać.
A h znalazłam tez tłumaczenie tej naszej tłumaczka i to trochę inaczej wygląda. Ona napisała ze İclal powiedziała do yigita:"jakkolwiek chcesz uczynić ją niewinna to nie możesz bo ona jest winna." I poznieh:"to wszystko przez ciebie , z teojego powodu, bo ty zrobiłeś z nur kogoś ważniejszego od nas".
Nie wiem czy dokładnie przetłumaczyłam zwłaszcza to ostatnie zdanie bo to chyba jakiś zwrot (you make nur above on our heads).
Ale tak czy inaczej to znów yiğit zrobił coś przeciwko nur. Jak zawsze İclal wygrała i ta runde
Czemu wygrała? Moim zdaniem skoro Ial twierdzi że Yigit ją uniewinnia to chyba jest po stronie Nie xd zresztą trzeba czekać. Długo myślicie trzeba czekać na Rus sub?
Bo jednak coś zrobił przeciw nur pod jej naciskiem. Skoro w tłumaczeniu było ze dobrze zrobił bo to dla metra i dla nich.
Najpierw muszą dać odcinek na show tv a po 2 albo 3 dniach będzie russ sub. Man nadzieje ze będzie tłumaczenie i po tym sezonie.
Czy oni w ogóle jeszcze w tym serialu się pocałują w usta? Tyle było okazji przez te ostatnie odcinki. Czuje niedosyt. Wiem że to co piszę to nie jest odkrycie. To czółko i wgl. Po zwiastunie mam przypływ frustracji :D
Ps: Bardzo podobają mi się wasze wpisy, nie udzielam się ale codziennie Was czytam :)
Dzięki za mile słowa. Ale pytanie pozostaje retoryczne. Narazie raczej nie ma na to szsns
Günaydin wszystkim.Pytanie czy Nur wgl przeżyje ten cios w plecy..a jak przeżyje to w jakim stanie będzie..czy będzie samodzielnie mogła chodzić itp..a zachowanie Yigita mogło sugerować że on niedokońca wierzy w winę Nur mimo tych słów co mu powiedziała na temat merta.poza tym skoro zauważył że Nur chora to powinien zaopiekować się nią a nie latać po restauracji z fikret
Ja myślę że nie na 100% przeżyje. Tylko nie wiadomo co z nią będzie. I czy to prawdziwe były przecieki o ślubie yiğit z İclal i o tej ciąży. No może teraz jak zrobią badania to to wyjdzie. Ale jaka jest szansa w ogóle by ta ciąża się utrzymała to nie wiem.
A yiğit tak wygląda jak wtedy gdy nur wyjechała bo rewelacjach İclal na temat jej ciąży z yigitem. Ta sama mina i ten sam ból w oczach. Jednak on jest dobrym aktorem jeśli chce
A fatih jak przewidywalny się uaktywnil. Juz pierwsza scena z zajawka to siedzi z nią w rozmównicy. Szkoda ze nie yigit
Nie musieli go zabrać, Elmas mogła im przeszkodzić w sumie nie było pokazane,ze odjeżdżają. Elza a co do Yigita, no to ją go czaje w sumie no bo w końcu to co mu powiedziała plus to że go potrąciła. Ciężko by było o takim czymś zapomnieć no ale będzie spoko bo zna ją :)
Zobaczymy jak będzie 2 fragman a na pewno wszystko się okaże jak będzie odcinek. Oni w tych zajawkach to tak pokazują ze czasem początek jest na końcu i nie wiadomo co prawda a co sen. Ale z tym porwaniem dziecka to raczej nie sen. Nie mogę pojąć jak Cahit tak się zachował.
A co do yiğita tez potrafię go zrozumieć ale właśnie zna nur i powinien przynajmniej z nią porozmawiać powinien do niej pójść tak jak poszedł Fâtih. No ale nie wiemy co tam s-p wymyślily. Filmik krótki a odc ma 2 godziny.
Jednak jestem pełna nadziei ze nie zrobią totalnej tragedii.
Jak dobrze zrozumiałam czytając na pewnej stronce to że za tym ciosie w plecy Nur stoi Icial .
Iclal dobrze wie ,że tylko likwidacja rywalki pozwoli jej odzyskać Y .Ona już nie darzy go uczuciem ,teraz to sprawa ambicji , kiedys powiedziała do Firata , że nie ważne czy będzie szczęśliwa , ale odzyska to co należy do niej . To Fikret przyczyniła się do tego , że zwietrzyła szansę . Ale wszystko ma jakieś granice , sp powinny o tym wiedzieć .....A co do C on się E obawia ,jej zaborczy charakter i to co robiła wcześniej powodują ,że woli być z Nazan .
Tylko jak Cahit dowie się prawdy co robiła nasli tej z domu dziecka zwalajac całą winę na Elmas to nie wiem czy wgl będzie chciał z nią być..ale to też musi się wyjaśnić. Teraz decyzja o ślubie z iclal przekreslila by całą miłość do Nur.wtedy fatih miałby rację mówiąc mu w górach "ja zawsze zwyciężam"..mam nadzieję że jednak Nur yigitowi nie wybaczy i że plotka o ciąży potwierdzi się i ze i dziecku Nur i samej Nur nic nie będzie. ale wtedy liczę na to że Nur będzie szczęśliwa u boku kogoś innego. żeby Yigita skręciło z zazdrości widząc szczęśliwa Nur z ciążowy brzuszkiem ..żeby daloby nu do myślenia że to jego dzieci(dziecko)ale się rozmarzyłam
Nur nie zazna szczęścia przy yigicie dopóki jego ciotka i iclal nim manipuluja.a ona prędzej odpuści niż będzie z nimi walczyć cokolwiek ona powie to on i tak uwierzy rodzinie..od początku tak bylo
Ale ta próba zabicia Nur nie ujdzie nikomu, znajdą winnego i albo Aytul albo Iclal albo obie pojda siedzieć. Chodź obie to mało prawdopodobne . Myślę że Aytul zginie
Muszę CI powiedzieć,ze ja tez o tym myslałam,ze cos może stanie się z Aytul-taki filmik zY ze szpitala na instagramie z 1 sezonu ,ale był napis "ciociu nie poddawaj się".Ale co wtedy zrobi Ical,moze wyjedzie z Fratem.
A ja bym też chciała by Nur na prawdę stała na własne nogi i byla jeszcze bardzeij silna i by pokazała tym zmijom na co ją stać! I odegrała się za wszystkie krzywdy jakie jej zrobili. Wiem,że oko za oko nie za dobre podejście, ale im się należy.
Tak was czytam i myślę se nasze gdybanie to psu na budę. My myślimy tak jakbyśmy my zrobili będąc na ich miejscu. A s-p porywają z nami jak tylko chcą. Nie wiem czy jest w ogóle sens przewidywać. Nasze scen takie dobre jak i te złe w cale się nie sorawdziły. A szkoda . Ja tylko mogę na tym etapie powiedzieć jak Grzechu ze trzeba czekać . I może nas to wkurzać co pokazał s zajawce ale i tak scen jest skończony i będzie co będzie.
I tylko jeszcze powiem ze mimo wszystko bym chciała żeby ta miłość się obroniła!
Ja zawsze im kibicowalam i byłabym niepocieszona gdyby oni przegrali. Ja tak patrze na twarz Yigita i na słowa İclal i widzę że on nie wierzy ze zrobiła to specjalnie jednak działa pod ta straszna presją rodziny. Żeby on jeszcze nie ulegał tym wrednym oszczerstwom i nie wierzył iclal i aytul tylko zachował się jak yiğit z 1 sezonu....
Bo fakt ze nur potrąciła merta ale też prawda jest ze merta tam nie powinno być. I TO JUZ JEST WINA İCLAL!!!
Taka powinna byc linia obrony Nur,Mert wybiegł jej nagle na ulicę,dlaczego Nur jest w więzieniu-az nie mogę wypowiedzieć tego ,że moze Yigit powiedział na policji to co mówiła mu Nur odnośnie Merta i dlatego ją uwięzili.FARUK jej nie lubi-więzienie ijeszcze ugodzenie nożem,co za horror.
No właśnie. Nikt w tym serialu jej nie lubi. Dlatego tak bardzo jej żal.
Chociaż właśnie obejrzałam klipy z rozstania Yigita i Nur . Jakże on cierpiał. Nie uwierzę ze on ją potępia. Ale wierze ze złożył doniesienie na nią pod wpływem İclal i pewnie Aytül. To sugeruja słowa İclal. O dlatego tak "cierpi" w tym basenie. Strasznie jest oglądać ich wymarzony dom który demoluje yigit
TEZ nie wierzę,ze on uwaza,że N zrobiła to specjalnie,ale dlaczego daje się tak manipulować,JEST MI GO TEZ ŻAL jak Nur
Hej ukazał się "czysty" fragman odc 57 z pełnym tłumaczeniem na AV Fan. Okazuje się ze Nur wie o lekach lecz sama się oskarża ze prowadziła ten samochód. A fatih ją pociesza i mówi że wyjdzie z więzienia.
Okazuje się ze tylko to się sprawdza z naszych przewidywań ze fatih weźmie się za obronę Nur. Może to fatih kocha ja najbardziej jednak? Nie chce tak ale mimo wszystko to on jest przy Nur w takim strasznym dla niej czasie.
A mnie pan F się nie podoba . jest wtedy kiedy wie ,że Y z wiadomych powodów przy niej nie może być .Gdyby ja kochał nie ukrywał by , kto napisał sms .A może liczył na to ,że oni się przez to rozstaną . Nie ma rodziny , ma teraz czas aby tą sytuację doskonale wykorzystać ,lepiej niech zajmie się śledztwem .Jest jej /przyjacielem / i niech tak zostanie .
Masz racje. Przecież ja też nie chce fatiha z nur. Zawsze to pisałam. Fatih jest dla mnie dziwna postacią. (Kiedys zrobilam glupawy wywod na jego zwiazek z mafia...).To co piszesz to racja. On wykorzystuje sytuację gdy między nur a yigitem jest jakaś "przerwa". Ale w tym fragmencie dla mnie istotne jest ze nur wie ze to był podstęp i leki. Może właśnie od fatiha się dowiedziała. I to mnie napawa nadzieja ze jej obrońca będzie miał punkt zaczepienia.
A co do İclal to myślę , jak juz ktoś pisał , że ona nie kocha yiğita ale chce go mieć. Faktycznie powiedziała kiedyś ze nie odda tego co jest jej.
A pamiętasz te wróżby? Dwuglowy smok nadal ją niszczy (nie zdążyła wtedy odczynic!). Ale oni będą razem. Ja to widzę w umęczonej postawie yigita i w jego wzroku i w tej ręce podniesionej do oczu w geście rozpaczy i bezradnisci w tym basenie...
Wbrew okropnosci tego zwiastuna napawa on mnie gdzieś w głębi optymizmem. Jak zwiastuny były dobre to zawsze się coś na końcu popsulo(pamiętacie ich powrót do siebie i asan a potem . .fikret).