Panowie i panie o to nowy temat spoilerowy :)
Normalnie przecież fatih kocha Nur..i kiedy rozbił się samolot powiedział yigitowi że będzie walczył o Nur i ze on zawsze zwycięża. A tekst który był pod szpitalem fatiha czy sobie odpuścił Nur to pewnie dlatego żeby zbadać jego reakcje na to że zbliżył się do Nur i ze on wierzy Nur..ze pomoże ukochAnej osobie.
Przetłumacz sobie z ang. Tam jest ze fatih który jest zawsze obok nur nie chce ukrywać uczucia. I w razie potrzeby mógłby być nawet gotów być przeciwko yiğitowi.
To wynika z tłumaczenia. Nie wiem ci to znaczy ale przecież już się zastanawialiśmy wczesniej czy to pytanie czy yiğit odpuścił sobie nur to było pytanie w jego fatiha własnym interesie.
Zresztą jeśli yiğit zostawił nur sama sobie to tez się nie dziwię ze fatih chce się do nur zbliżyć
wklejam tłumaczenie
TŁUMACZENIE: Czy Yigit wybaczy Nur? 3 miesiące minęły... Nur jest w więzieniu i czeka na Yigit. Yigit i Iclal przenieszą sie z Mertem na terapię , bo nie może chodzić. Fatih który jest zawsze obok Nuran, nie chce ukrywać uczucia. W razie potrzeby mógłby być nawet gotów być przeciwko Yigit. Aytul i Iclal nadal nie mogą zaakceptować toego co się stało. Aytul jest pewna, że nie chce pozwolić Nur wyjść z więzienia żywej. Wszyscy czekają na dzień "sprawiedliwości". "Prawo" znajdziena to sposób. Elmas, która prawie umara, nadal jest w szpitalu z dzieckiem. Ale Nazan i Cahit są goowi zrreaalizować ich plan. Cahit, Nazan i dziecko (które nayzwa jest Leo) rozpoczną ich nowe życie, z dala od Elmas. Yaren i Emin rozpocząęli związek, Po 3 miesiącach Emin i Yagmur zobaczą się znowu razem , ale czy nie zapomą o sobie nawzajem? Czy Nur przeżył Aytüls pułapkę? Czy Yigit przebaczy Nur? "
tyle przetłumaczyłam. Z tego mi wynika że jednak Fatih kręci własne loddy a wcale nie chce pomagać Yigitowi. Ale tak naprawdę to jutro zobaczymu
Jednym słowem zero śledztwa , N uznana za winną ,siostrzyczka ma się dobrze a pan F wykorzystuje sytuacje i dotrzymuje N towarzystwa . Wie dobrze , że N kocha Y ,ale próbuje teraz kiedy N jest zrozpaczona i załamana /a kiedyś powiedział do Y że nie wie do czego zdolna jest osoba w rozpaczy / .Zastanawiam się co on ma do Y w końcu uratował mu życie ,nigdy nie był jego wrogiem . Nie podoba mi się to wszystko niestety .
Jak dasz radę przetłumacz mi te wyrazy /hesaplasmasi bujuk olacaktir / nad u jednym i drugim dwie kropki .
trochę to brzmi głupio "oblicza się świetnie" albo "wypłata będzie duża"
Może to trzeba dostosować do zdjęcia bo sądzę ze to jakiś podpis.
A co do twojego negatywnego odebrania streszczenia odcinka to nie jest aż tak żle. Przeczytaj moje tłumaczenie wyżej .Przecież wynika z tego że śledztwo trwało 3 miesiące i Nur czeka na rozprawę. (sparwiedliwość). Gdyby wyglądało że Nur skażą to Autul by nie szalała. Ona się boi że Nur wyjdzie z więżienia, że ją uniewinnią i dlatego nie chce żeby wyszła żywa.
Ja tam nie mam takich złych przeczuć. Mert jak pisałam że niepełnosprawny po wypadku ale go za granicą wyleczą. Będzie biegal. Będzie na ślubie Yigita i Nur.
A co do Fatiha to zawsze mówiłam (pisałam) że on myśli głównie o sobie. Dlatego po tym jak Nur podsłuchała jego rozmowę z Fikret to on takie głupoty o tym smsie nagadał Yigitowi. On się bał że jak powie że to Fikret wysłała tego smsa to ona (Fikret) powie Yigitowi o jego miłości do Nur i będzie z nim kiepsko.Noi i jeszcze mówiłam że to szmrany facet, który wcale nie zajmuje sie sledztwem w sparwie mafii tylko Nur. I ten podsłuch to nie był przeciw Ridwanowi a żeby dowiedzieć się co między Yigitem a Nur sie dzieje.
Ale teraz pewnie chce Nur wyciągnąć z więzienia (NIEZALEŻNIE OD POWODÓW DLA KTÓRYCH TO ROBI) więc jej na pewno pomoże.
Uszy do gótry i śledzimy jutro wszystkie emocje i słuchamy tymi uszami tureckiej paplaniny żeby coś pojąć. I aby dotrwac do rosyjskiego tłumaczenia.
Jestem zdziwiona że takie dziwne tłumaczenie .kiedyś natknęłam się na zdanie /przed tymi wyrazami co ci napisałam były imiona Y i I . Może to coś zmieni jako całość .Nie wiem ale jakoś mam stale wątpliwości czy N nie odpuści po tym co zrobiła M ,czy nie odejdzie nawet z F . Coś nie jestem taka pewna finału jakiego oczekujemy .A Y zostanie z rodziną i I .I to może będzie finał .Wiesz , piszę tak bo wydaje się to jakby logiczne znając N ,a Y no cóż już wcześniej miał kłopoty z wyborem a ten wypadek M zbliży go do rodziny . I to może będzie ta /duża wypłata wg tłumaczenia/ lub może nagroda . Nawet nie wiesz jak chciała bym się mylić ale....Wybacz mi że tymi moimi wątpliwościami psuję twoją optymistyczną wizję .Dobrze że to tylko 3 odcinki i wszystko będzie jasne ,bo ta niepewność jest okropna .
Wszystko jest możliwe. Yigit zawsze dla mnie był nieobliczalny. Chociaż z fragmantu to wychodzi że bronił (tłumaczył ) Nur, że ją usparwiedliwiał przed Iclal. Zresztą jak widać te tłumaczenia też nie są trakie pewne. z tureckiego to nigdy nie wiadomo czy było dobrze przetłumaczone ale to ostatnie to było tłumaczone na ig na ang. ale to też nic pewnego dopoki jakiś profesjonalny tłumacz czegoś nie przetłumaczy. W tureckim, jak w każdym języku, są pewne subtelności i zwroty językowe. Jak tłumaczę osobno każdy wyraz znaczy inaczej niż w zdaniu
Np ten tekst który mi podałaś to osobno każdy wyraz oznacza "oblicza" ( to może twarze a nie ma nic wspólnego z liczeniem), "wielki" i "będzie".
Jak wrzyciłam razem z Iclal i Yigitem to wychodzi "Iclal oblicza Yigit będzie wielki". No nie wiem czy to ma sens. Chyba że to zwrot i np Iclal liczy na wielkoduszność Yigita. Ale to już moja swobodna twórczość. Nie przzywiązuj się do tego. Czaem w ogóle nie można tegpo zrozumieć . może to jakiś skrót myślowy.
A my nie mamy wyjścia jak czekać na odcinki i dopiero po jakimś tłumaczeniu najpierw z tureckiego na ang ktoś może streści na ig a potem na tłumaczenie po ros. Tylko 3 odcinki. przeżyjemy to.A Ja nie jestem optymistką jak sugerujesz (ha ha), ale przestałam sie tak emocjonalnie do tego nastawiać. Przecież to co nakręcili to już się niie zmieni. Nie spodziewam sie też zadnych rewelacji. Jak pisałam nastawiam się na horror a jak będzie pozytywne zaskoczenie to tylko sie ucieszę. Chcę się raczej pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować.
Zawsze wydawało mi się ,że innej opcji jak to że będą razem nie brałaś pod uwagę stąd moje stwierdzenie .Wiesz co , nigdy nie przypuszczałam że można się tak kretyńsko wkręcić .Ale obiecałam sobie ,że na tym serialu kończę oglądać tureckie seriale , nie oglądam nawet powtórek w naszej telewizji .Jeżeli skończy się źle wyobrażasz sobie tych wszystkich fanów którzy tak bardzo im kibicowali .Wystarczy popatrzeć na nasze forum . . No ale tak jak piszesz co nakręcili to już nie odkręcą .
No właśnie. Nie ma się więc co nakręcac bo nic nie poradzimy. Ja oczywiście bardzo chce żeby byli razem. Zawsze im kibicowalam. Ale. . Nie do przeskoczenia tego co juz jest. Myślę że nie sknoca tak do końca tego serialu.ja tez się kretynsko wkręciłam. Ale muszę ci powiedzieć ze tylko w ten serial. Byl w nim jakiś czar czy co?? Przecież oglądałam mnóstwo innych 1000 i 1 noc i królowa nocy i sezon na miłość i wspaniałe stulecia i imperium miłości. I nic .
A w ten tak się zakręcilam ze aż mi serce bije mocniej jak pomyślę. Tylko że ja oglądam teraz te powtórki bo to był taki piękny czas. Yiğit był taki męski a nur taka dziewczęca. Ale jeśli te 3 odcinki mnie rozczaruja to sobie i to odpuszczę. Przecież wiedząc jak się skończy źle nie będę masochistka. Ale jak się skończy dobrze to przecież pooglądam po polsku do końca. To nie to co turecki 2h odcinek ale bez wysiłku. A przecież oglądałam po turecki i po ros wiec wiem co tam wytną i wykasują.
No więc do jutra i zobaczymy co zrozumiemy.
A jeszczd jedmi. Znakazksm ten tekst i po tłumaczeniu na angielski tez go nie tłumaczyli. To jakiś zwrot czy coś bo nawet na ang nikt nie przetłumaczył. Google tłumaczy ze to wielka wypłata j iclal'in pogrubienie. Ha ha . Bez sensu.
Ili geceler.
Na pewno nie. To jest bez sensu. A dotyczyło streszczenia poprzedniego odcinka 56. Tam nie była w ciąży. Nie przywiązuj się do nieprzetlumaczalnych tekstów.
Mnie emocji nas może tylko uratować. Yiğit nie pokocha İclal i nie pójdzie z nią do łóżka z własnej i nieprzymuszonej woli. Ten numer chyba dla nas nie jest przygotowany przez s-p i biednego faruk. Śpij spokojnie. A jeśli tak będzie to znaczy ze cala idea serialu to gniot. I wyrzuciny go z pamięci. To serial a nie życie.
Günaydın
Bugün girlandin AV!
(Witam
Dziś jest AV!)
Zapraszam wszystkich aslamaniakiw i tych ,którzy już mają dość, do oglądania razem ze mna o 20 00 na show tv naszego horroru!
Aż się boje myśleć co oni nam dziś pokażą. Ale zbieram się w sobie i spróbuje całkiem na spokojnie obejrzeć to "cos", czego i tak w znacznej mierze nie zrozumiem aż do pierwszego tłumaczenia..
Ale oglądać będę, bo juz zbyt długo czekałam na te ostatnie 3 odcinki, żeby jeszcze czekać. Coś tam już wiadomo z fragmanu i z opisu a potem się doczyta. 57 odcinek przemówi do nas obrazami. Ha ha. Aby tylko te obrazy nie pozbawiły nas potem snu jak najgorszy koszmar.
Günaydin wszystkim jak dobrze pójdzie to ominie mnie tylko godzinka koszmaru ale chyba się zdecyduje na obejrzenie tego jutro bez reklam i możliwością pomijania wątków
Nie przejmuj się to tak ja my wszyscy. Tureckiego nie znamy a tych parę słówek w niczym nie pomaga niestety.
Ale przynajmniej coś zobaczymy a potem się przetłumaczone przeczyta. Jak będzie straszny horror to z dystansem do tego podejdżemy i juz. Ja się nadrabiam na źle wiec mam nadzieje ze juz bardziej niż w tym fragmencie i w tych opisach nie będzie. Coś tam wiemy a resztę się zobaczy.
Dzien doberek!:D ja tez dzis bede ogladac ale mysle ze na spokojnie juz za duzo przezylam z tym serialem:D a teraz z innej beczki... beznadziejnie za oknem pod Krakowem!! Zimno takie, ja chce lato! Probuje sie edukowac do obrony ale ciezko mi cos idzie... zero motywacji:(
To masz tak jak ja. Robię porządki. Wyjęłam wszystko z szafy. Zrobiłam sobie kawę i siedzę przy internecie.
Zero motywacji. A góra ubrań piętrze się ba kanapie. Uff. Jak się za to wziąć??
Ale za oknem w Warszawie słonecznie i nawet nie jest zbyt zimno. To inaczej powinno się chcieć . Ale mi się nie chce.
A AV tez obejrzę bez emocji. jeśli czytałas wcześniejsze moje wpisy to wiesz że po prostu wyprali mi mózg doszczętnie. Przyjmuję co nakręcili z pokorą. Dość emocji. Co będzie to będzie. Ale z tyłu głowy tli mi się nadzieja. Faruk pogonil scenarzystki i sam wybrał /zaakceptował / te frsgmenty scenariusza na te trzy odcinki. Napisał w oświadczeniu (jeśli dobrze zrozumiałam ) że zmieścił w nich wszystko co pisali fani. Wiec myślę że przynajmniej w ostatniej minucie serialu nasza para będzie razem i juz.
Ja to samo. Koniec przezywania, podniecania sie sie. Co bedzie to bedzie jakos przezyje:D oj dzis chyba taki dzien, biometr niekorzystny:D wlasnie za porzadki w szafie tez musze sie zabrac ale mysle ze skonczy sie tak jak u Ciebie:D my dzis mamy tynkarzy na budowie, wiec chodze tam pogadam cos z chlopami i mi leci:D
No właśnie. Najgorzej ze musze to zrobić a nie mogę się zdecydować co zostawić w szafie a co oddać ludziom. W niedziele przychodzi do mnie pani która chętnie weźmie trochę rzeczy wiec musze to w końcu zrobić. No i lato się kończy czas przemieszac rzeczy .
Jakoś się zmobilizować. Jeszcze 1 jawa i może pójdzie do przodu.
Tobie też życzę mobilizacji. A wieczorem silnych nerwów.ha ha
Jeszcze 1 kawa oczywiście miało być.. Ten moj smartfon sam sobie poprawia moje teksty i pisze co chce a nie to co ja chce.
Haha u nas wlasnie ostatnio zbiorka byla ubran wiec oddalam w czym nie chodze ale teraz przydaloby sie pochowac juz letnie sukienki i zrobic miejsce grubszej garderobie:(
No trochę posprzątalam . Musze teraz "odpocząć" po tej żmudnej robocie. Skończę po obiedzie . Jakoś mi czas zleci do 20.00. A potem już tylko laptop i ewentualne uwagi z wami wymieniane na przydługich i glupiwatych reklamach na show tv.
Oj juz się nie mogę doczekać.
ja z kolei tylko ubrania kacperka zapakowalm do wora i bede komus dawac z ktorych wyrosl a reszte zapakuje i beda czekaly na przyszly rok...moj maly to koszulki na 110 nosi a spodnie na 104 i to jeszcze sa na niego za duze..a ma metr wysokosci jak na 3 latka wysoki..rozmiarowki naszych sklepow sa bardzo nierowne...a przewaznie wiekszosc ubran ma z LIDLa bo najtansze i niespieraja sie kolory i dobrej jakosci bawelna..
Oj tak. Ale przebiorka ciuchów dorosłej baby to już nie lada kłopot . Niby czegoś nie nosisz a jak odłożysz na bok to się wydaje ok. Ale jakoś się z tym uporalam. Zostaly mi buty i czapki/szaliki. Z tym pójdzie łatwiej.
Ale już nie dziś. Teraz zaraz obejrzę AV po polsku, potem Ezela na Film box a potem Wspaniałe stulecie sułtanka Kösem i . .. AV na show tv. Niezły maraton prawda??
Jedne się wydaje że już nie założysz a tu okazuje się że pewne rzeczy wracają do mody i Potem psujesz sobie w buzie że wyrzucasz lub oddalas
Maju nie dopuszczaj się zdrady. Aşla vazgeçmem!
Niemożliwe żebyś wytrzymała nie popatrzec na to co nam przygotowali. 3 miesiące czekaliśmy na ten odcinek.
Jak nie zapomnę to włączę na yt haha asla vazgeçmem :* wszystkim haha szczerze to nie wiem czy warto oglądać od 60min serialu bo nie będę wiedzieć o co chodzi :)
Będziesz wiedzieć. Przecież już wszystko było we fragmencie i opisane . Wskoczysz bez problemu w temat. Przecież może tak być ze cześć czasu zajmą reklamy. Włącz show tv i juz niech leci a ty się wlaczysz..
Uuuufff... żeby tylko ten odc nie był tak straszny, przykry i łamiący serce , jak wczorajszy premierowy Kara Sevdy (Wiecznej Miłości)
JA czekam na jutrzejszy odcinek "kiralık aşk "(miłość na wynajem) też będzie się działo
Słyszałam, że fajne :D ja mam dość po Kara Sevdzie... masakra jakaś :( tak strasznie mi szkoda głównych nieszczęśliwie zakochanych :c