oczywiście, że Fatih gra na siebie ... każdy facet, który chce zdobyć ukochaną kobietę tak by zrobił :)
Żeby nie było też jestem zwolenniczką związku Nur+Yigit, staram się być tylko obiektywna.
Jednak drażni mnie to w jaki sposób Yigit traktował Nur i nie chodzi mi o sytuację po wypadku Merta, tylko o to co się działo od początku filmu.
Uważam, że Yigit mimo swojego wieku musiał dojrzeć do prawdziwego związku. Dla niego Nur też jest pierwszą miłością. Jakie on ma doświadczenia ze związku z Iclal? Do czego był przyzwyczajony? W tym związku mimo dużej różnicy wieku to Nur była dojrzalsza i za każdym razem próbowała wysłuchać i zrozumieć Yigita. A on jej często nawet nie pozwalał dojść do słowa. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że większość ich sporów wynikała z intryg jakie im dziergały nasze wiedźmy. Ale mimo wszystko miłość Nur była bardziej bezwarunkowa.
Yigit miał Merta,miał rodzinę miał firmę, miał więc też jakiś swój świat oprócz Nur, a dla niej całym światem był Yigit (powtarzam słowa Nur). Gdyby nie daj Bóg! oni się rozstali to Nur byłaby w gorszym położeniu. Piszę w czasie przeszłym bo serial się kończy ;)
Grzechu tak na dobrą sprawę to Fatih był pierwszą miłością Nur (pomijam fakt, że miała 12 lat) więc już raz się w nim zakochała. To tak z przymrużeniem oka napisałam ;)
No i nie napisałam, że Nur mogłaby się zakochać w Fatihu, tylko o obawach Yigita.
w scenie w herbaciarni Fatih mówi o wyjeździe ze Stambułu dopiero po tym jak Nur oznajmiła mu, że już się pogodziła z sytuacją i że chce opuścić dom aby nie przypominał jej o tym co było. Z psychologicznego punktu widzenia ( a F. posiada również i takie zdolności) zmiana środowiska byłaby dobrym lekarstwem dla Nur, po tym czego doświadczyła w związku z wypadkiem Merta.
Mam nadzieję że Yigit weźmie merta do psychologa lub pedagoga żeby naprawił mu psychikę,tylko w taki sposób Yigit może się dowiedzieć co opowiadała mertowi iclal na temat Nur i w jaki sposób to naprawić żeby jej się nie bal
Poza tym myślę że nie powinien o tym mówić iclal bo znowu kaze mówić mertowi zle rzeczy o Nur i nie mówić o tych dobrych
No witam was witam. Co za dyskusja ! Ale i tak musimy poczekać do końca serialu.
Słuchajcie to juz dziś! Wieczorem dowiemy się czy yigit stanął na wysokości zadania i czy potrafi zwslczyc wszysykue przeciwności i czy tytuł tego serialu to omen czy fatum dla naszej pary.
Godzina 20.00 i wszystko jasne.
Günaydın wszystkim jeszcze raz. Miłego dnia i spokojnego oczekiwania na wielki finał
Nie sądzę, by to co czuła jako dziecko Nur do Fatiha było zakochaniem... to było zauroczenie, duża różnica. Zakochana jest w Yigicie i to się nigdy nie zmieni.
No właśnie taka "szczeniacka miłość" w wieku 12 lat, a nie prawdziwa jaka czuje do yigita
Elza Günaydin wszystkim:) miłego dnia,ja walczę z choroba mojego małego goraczkuje okropnie na 3-4 godz dopóki lek działa to nie ma gorączki.a później po 39stopni gorączka..masakra :/ i zamiast lepiej jest tylko gorzej..
Hej dziewczyny! jeśli chodzi o gorączkę to podawaj małemu na zmianę paracetamol i ibuprofen to najlepiej działa bo tez mam taki problem przy gorączce u synka. I już wieczora doczekać się nie mogę! !
U na mojego nawet na zmianę podawane nurofen forte i paracetamol nie działa.dopóki działa lek to nie ma gorączki jak przestaje działać to od nowa gorączka..jakiś okropny wirus go złapał bo ma tak od 4dni :/ zero poprawy
Nur się w nim nie zakochała tylko zauroczyła :( w tym wieku miłość raczej była niemożliwa,poza tym to było dziecko wtedy
N zawsze walczyla o ich milosc z roznym skutkiem ale walczyla:) A co Y wielki Kozan .....NIC ciagle czyms sie tlumaczy jak nie chora zona to syn itp. itd.Przypomnijcie sobie poczatek jak chcial sie ozenic z N to nawet ciotke umial zbajerowac. Z jednej stron to lepiej ze juz koniec bo strasznie zagmatwali scenariujsz.
Szkoda mi N bo zachowuje sie jak naiwna kochanka ktora wierzy ze jej ksiaze na bialym koniu zostawi dla niej zone, dzieci, i caly majatek zycia hahaha Dobrze ze to serial bo w normalnym zyciu taki facet bylby zwyczajnym draniem :)
Ej może nie daniem. Ja rozumiem y i wspieram go. Ma trudna sytuacje. Nur nie może wierzyć że ja sobie odpuścił. Niech spojrzy na to obirktywnie
Ludzie niestety z miłości zostawiają i żony i dzieci .Zauważ ile jest rozwodów . Masz rację że ten scenariusz jest zrobiony pokrętnie , ale jest to celowe . Coś trzeba pokazać przez tyle odcinków .Pamiętaj ,że to inna kultura , tam jest nałożony obowiązek opieki nad matką dziecka , nawet w sytuacji rozwodu .W realu gość odchodzi , często nie płacąc alimentów /wtedy jest draniem ./.
Kto takich szkolnych zauroczeń nie miał . W ogóle nie przywiązywała bym do tego żadnego znaczenia .Dla mnie F to nie pies a lis , bardziej pasuje mi i pod względem zachowania ,przebiegłości i wyrazu twarzy z tym wrednym spojrzeniem . Koleżanka wyżej napisała że był fer wobec Y . Absolutnie nie , od początku gdy zaczął coś czuć do N grał psychologiczną rozgrywkę .Założył podsłuch Y i N i stąd miał przewagę , doskonale orientował się w każdej sprawie a potem dopasowywał sobie działanie . Stąd to radzenie Y ,gdy wiedział że to nic nie da i /wspieranie N /. On niekiedy nawet zdradzał się , że zna fakty których znać nie powinien . A to co robi dalej ,mam na myśli konszachty z siostrunią , to następny powód ,że powinien dostać srogą nauczkę .Przez jego lisią ,chytrą naturę ,nie ujawniając adresata sms przyczynił się także do tego wypadku . Gdyby Y nie poznał prawdy o Fikret , Fatih gdyby nawet wiedział o jej winie nie powiedział by .Czy tak zdobywa się kochaną kobietę .Dobrze wiedział , że nie ma szans u N , ale skoro nadarzyła się okazja i siostrunia pomoże , to czemu nie skorzystać .Dołączył do grona /wiedźm / .Przez to że ma zdolności psychologiczne /jego patrzenie na N podczas oświadczyn prawie hipnotyczne / ułatwia mu tą podstępną grę .Myślę ,że zapłaci za swą podłość i nigdy nie dostanie tego co chce .
Dokładnie tak! Doskonale się rozumiemy. Fatih nigdy nie był uczciwy ,działa tylko dla siebie... miał znaleźć Ridvana, a latał za Nur... i w ogóle nie uważam, że pojawił się w "odpowiednim" momencie serialu...
Witam wszystkich po raz pierwszy:) Czytam Wasze posty ale jakoś tak nigdy nic nie napisałam...w sumie to nie wiem dlaczego:)
Ale do sedna....:)
Czy ktoś może widział na Fb na str Asla Vazgecmem zdjęcie ślubne N i Y ? Jeśli nie, to zachęcam do obejrzenia!!!!
Wg mnie, jest to zdjęcie z odcinka 59 i świadczące o tym, że wezmą ślub! :)
żeby czasami nie zrobili jak w jakimś serialu, że ten ślub to sen .... wtedy bym się załamała i pewnie pół nocy nie przespała
https://www.facebook.com/Tolgahan-Say%C4%B1%C5%9Fman-fan-1495563267410705/ na tym koncie są zdjęcia.
Właśnie widziałam dzięki za link:) Teraz to już w ogóle wieczora się nie mogę doczekać. Miejmy nadzieję że nic groźnego mu się nie stanie.
a ja tam wierzylam w pozytywne zakonczenie..dalyscie jeszcze wieksza nadzieję Elzie :D...przynajmniej widac ze ona ma ta sukienke ze zwiastunu :)
https://www.instagram.com/p/BLODvoehKgt/?taken-by=asla.vazgecmem.tv
wycieklo tez kto strzelal :D
Nie podyskutuje bo jestem swiezakiem i mam limit:-/ Ciekawe czy wyjasnia te omdlenia N, w sumie mogla zajsc w ciaze bo Y zostawal u niej na noc :P Nie wierze zeby obeszlo sie bez czulosci i tegosss :-x
Ale też mdlala pod sądem jak ja uniewinnili..ja obejrzę dopiero jak syn mi usnie wrr .mam nadzieję że dziś bez problemu usnie :)
A İclal to chyba będzie w szpitalu, chyba w psychiatryku, ma taką minę... Nie mogę wysłać tu bezpośredniego linka, ale na instagramie aslavazgecmemarabfans widziałam
Na zwykłym profilu aslavazgecmem.tv też zdjęcie jest iclal w jakiejś koszuli a pod spodem aytul