PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660072}
6,4 2,7 tys. ocen
6,4 10 1 2735
Wszystko przed nami
powrót do forum serialu Wszystko przed nami

Dzieci powinny być ważniejsze niż jakieś głupie 14 latki które by najchętniej wstawiały sweet-photosy na Szajsbooka. Nie dziwię się że ludzie nie płacą abonamentu. Poza tym serial głupi i kłamliwy. 1/10.
P:S: Brakuje jeszcze tutaj Karolaka to będzie wtedy Total Shit.

ocenił(a) serial na 8
Marik1234

Już się wyżyłeś. Obudziłeś się szybko nie ma co. Wieczorynka już dawno została skrócona jak jeszcze leciała o tej porze tj 18.45 Galeria. Pretensje składaj do zarządu TVP powinny lecieć również bajki rano tak jak kiedyś. Seriale również i tak źle i tak niedobrze ta pora nie tamta też nie oj ludziom się nie dogodzi. Nie to nie jest główny problem tego serialu, ale na czasie niestety młodzież często uzależniona od internetu robi krzywdę innym potrafi boleśnie upokorzyć nawet głupimi fotkami z imprezy. Nie oglądaj jak ci się nie podoba twoja sprawa ale nie ciskaj się tak nie jesteśmy temu winni ,że tak bezmyślnie często układają ramówkę.

ocenił(a) serial na 1
monisia54315

Psychofanka się znalazła.

Marik1234

Poza tym dzieci już dawno porzuciły Wieczorynkę dla Cartoon Network i Disney Channel. Odnoszę wrażenie, że teraz Wieczorynkę oglądają tylko dorośli z sentymentu, kiedy puszczają Pszczółkę Maję, albo Misia Uszatka.

ocenił(a) serial na 1
domusia

Faktycznie ale ja uważam iż takie gówna jak ten tasiemiec który krytykuję nie powinny zmniejszać czas trwania Wieczorynki.

ocenił(a) serial na 9
Marik1234

Nie wiem o jakim gównie mówisz. Ja lubię ten serial. Według mnie ocena 1 jest bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa. Uważasz, że "Klan", "M jak miłość", "Na Wspólnej" itp. są lepsze??? W kategorii seriali jest to jedna z lepszych produkcji, dająca też szansę pokazania się mniej znanym polskim aktorom.

ocenił(a) serial na 1
Peter2013

"Nie wiem o jakim gównie mówisz. Ja lubię ten serial. Według mnie ocena 1 jest bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa. Uważasz, że "Klan", "M jak miłość", "Na Wspólnej" itp. są lepsze??? W kategorii seriali jest to jedna z lepszych produkcji, dająca też szansę pokazania się mniej znanym polskim aktorom." Czemu krzywdząca? Przecież to moja subiektywna ocena tego chłamu który jest na takim samym poziomie jak te opery mydlane które wymieniłeś. A młodym aktorom przez takie gnioty się w dupie poprzewraca.

Marik1234

Tak, te wszystkie seriale to straszna papka. Nie mal taka sama jak Ukryta prawda czy Dlaczego ja, tyle, że z profesjonalnym wykonaniem... Totalny odmóżdżasz. Jak byłem "mały", jak bylem dzieckiem to nie zwracałem uwagi na to co oglądam aż tak, pewnie trochę tych seriali, telenoweli oglądalem. Na szczęście mam już to za sobą i bardzo się cieszę, że mogę powiedzieć, ze to jest niewartościowe, płytkie i powtarzalne.

ocenił(a) serial na 1
lukinrema

Zgadzam się. To straszna papka dla ludzi którzy nie mają pomysłów na czas wolny tylko oglądają te tasiemce. Ja też jak byłem dzieckiem to na wartość tych tasiemców nie zwracałem uwagi. Ale już inaczej myślę niż teraz.

ocenił(a) serial na 8
Marik1234

Bez obrazy ale sam jesteś gównem. To na prawdę świetny serial. No ale dla ciebie to trauma że skrócili twoją ulubioną Wieczorynkę na którą tak bardzo codziennie czekasz... to musi być straszne, żal mi ciebie biedaku :(

ocenił(a) serial na 1
Iwoniczanka

Świetny ale tylko dla takich niedowartościowanych kobiet jak ty. Dzieci powinny być ważniejsze niż jakieś tasiemce(potem ludzie się dziwią że nikt abonamentu nie płaci).

ocenił(a) serial na 8
Marik1234

haha dobre, a co ma piernik do wiatraka ?? ! Nie oglądam tego serialu żeby się dowartościować tylko dlatego że mi się podoba. A co do dzieci - taaa w erze komputerów, gier, telefonów, kablówki i innych rozrywek dzieci na pewną czekają z wytęsknieniem na ich ulubioną wieczorynkę w tv, buhaha dobry żart

ocenił(a) serial na 1
Iwoniczanka

Obrończyni tego gówna gdzie tu tylko piękni i młodzi rodem z USA się znalazła. Paszła won oglądać Zmierzch i inne gnioty dla kobiet które wierzą we wszystko co przeczytają w tabloidach.

Iwoniczanka

Iwona, piernik do wiatraka ma się tak jak młyn do mąki:) Wiedz proszę, że kiedyś w wiatrakach mieliło się zboże na mąkę z której powstawały także pierniki. Jak widzę śmigi to od razu mi się młyn kojarzy :))
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiatrak
Pozdrowienia

Iwoniczanka

Dzieci w ogóle nie powinny wchodzić w erę gier (chyba, że edukacyjnych, przygodowych), tym bardziej telefonów i małe dzieci nie za bardzo powinny oglądać Cartoon Network (taa Zwyczajny serial jest idealny dla nich..).

Iwoniczanka

A mnie żal Ciebie, bo nie potrafisz poprawienie pisać po polsku, a na dodatek oglądasz badziewie. Jeśli ten serial jest dla Ciebie wspaniały, to jakie musi być "Miasteczko Twin Peaks', Kompania Braci'...

ocenił(a) serial na 5
Marik1234

Faktycznie z Twojego tematu wygląda na to że to Ty czekasz na Wieczorynkę, he he he!!!

ocenił(a) serial na 1
Battle

Nie czekam ale lepiej puszczać taki szajs jak ta opera mydlana?

ocenił(a) serial na 5
Marik1234

Ja tam obejrzałem już kilkanaście odcinków i za bardzo się nie rozczarowałem, biorąc pod uwagę ogólny poziom takich serialów produkcji rodzimej!

Wolałbym juz obejrzec coś takiego - nowego niż kolejny odcinek M jak miłość czy Klanu!!!

ocenił(a) serial na 1
Battle

Wszystkie opery mydlane to dno.

ocenił(a) serial na 9
Marik1234

To po co wchodzisz na forum dotyczące opery mydlanej. Wejdź na forum dotyczące takich filmów, jakie lubisz. Nie obrażaj ludzi, którym się to podoba...

ocenił(a) serial na 1
Peter2013

Ludzi nie obrażam ale ich gusta tak. I proszę nie atakować inwektywami(typu czepianie się tego co lubi krytykujący negatywnie użytkownik) jak nie umiesz uargumentować oceny danego filmu czy serialu.

ocenił(a) serial na 8
Marik1234

Ja na swoją obronę dodam, że napisałam ,że już dawno Wieczorynki zostały skrócone jak jeszcze leciał serial Galeria. Nie jestem żadną psychofanką sprawdź w słowniku wikipedii czy tam gdzieś co to słowo oznacza. Jak już to lubię ten serial i oglądam go z przyjemności by się odprężyć. Zdecydowanie różni się on od tradycyjnych nudnych oper mydlanych jak Moda na sukces czy Klan, akcja nie jest rozciągnięta szybko idzie do przodu nie ma tam tekstów typu nie przeklinaj, rozmowy swobodne mówione językiem potocznym- codziennym itp.Przyznałam ,że powinni zrobić więcej bloków dla dzieci jak to bywało w latach 90 bloki bajek, programy typu Tik- tak, Ciuchcia. Ale myślę też ,że teraz jest zapotrzebowanie, dzieciaki mają większy dostęp do bajek na DVD, Blue- Ray na kanałach Disney Channel. Po prostu inna moda trzeba się z tym pogodzić. Od razu piszę, że nie oglądam tylko i wyłącznie samych serialików, lubię również ambitne filmy- głównie dramaty psychologiczne ale nie jestem typem smutasa by nie oglądać czegoś wesołego np seriale taki jak ten komediowe sitcomy czy kabarety.

ocenił(a) serial na 1
monisia54315

"Ja na swoją obronę dodam, że napisałam ,że już dawno Wieczorynki zostały skrócone jak jeszcze leciał serial Galeria."
Wiem o tym doskonale a Galeria to taki sam szajs jak Wszystko przed nami. Co do reszty się zgadzam. Co do pojęcia "psychofan" czy też "psychofanka" to oznaczają bezkrytycznego wielbiciela danej rzeczy czy pewnego zjawiska którzy za krytykę potrafią zlinczować lub obrzucać inwektywami. Tak ja rozumiem te pojęcia.

ocenił(a) serial na 1
Marik1234

Mała poprawka przy zdaniu " Co do pojęcia "psychofan" czy też "psychofanka" to oznaczają bezkrytycznego wielbiciela danej rzeczy czy pewnego zjawiska którzy za krytykę potrafią zlinczować lub obrzucać inwektywami" Powinno być który i potrafi.

Marik1234

Pingwiny z Madagaskaru zaczynają się dopiero 19 30... :D :D

ocenił(a) serial na 1
CytrynOOwkaxD

Kolejna 12 latka która inwektywami rzuca a uargumentować tego dlaczego serial się podoba to już nie umie.

ocenił(a) serial na 8
Marik1234

A ty znasz pojecie słowa inwektywa bo mam wrażenie ,że nie. Nikt Cię nie wyzywa od debili, kretynów- tak to są inwektywy koleżanka zażartowała widać nawet najprostszych żartów nie chwytasz to też nie inwektywa tylko stwierdzenie faktów. Serialu nie oglądają 12 latki dorośli wykształceni ludzie też go oglądają nie mówię tu o babciach tylko i wyłącznie tylko o 20, 30, 40 latkach którzy chcą się rozerwać po zajęciach czy po pracy przy lekkim i przyjemnym serialu. Główne wątki są dla dorosłych a nie dla dzieci problemy małżeńskie, finansowe dzieci to nie zainteresuje.

ocenił(a) serial na 9
monisia54315

Zgadzam się z Twoją opinią.

ocenił(a) serial na 1
monisia54315

Inwektywa czyli inaczej obelga bądź słowo nastawione negatywnie mające na celu obrazić inną jednostkę która myśli inaczej niż rzucająca obelgami inna jednostka(nie brałem z Wikipedii).

Marik1234

Hahahaha :D Cyferki Królewiczu musiałbyś przestawić.... Uargumentować? Proszę bardzo! Serial podoba mi się, bo po pierwsze sporo aktorów, których do tej pory na oczy nie widziałam. Do tego Malinowski z Komorowskim praktycznie moi rówieśnicy. Po drugie- Lublin! Miasto mi bliskie i w końcu nie Warszafka ani Wrocław... Po trzecie- Stefan! :D głos Pana Piotra i to co on w tym serialu wyprawia mnie po prostu momentami rozbraja :) ( A Zuzka normalnie jego krew!) No to tak co mi się na szybko przypomniało.

ocenił(a) serial na 1
CytrynOOwkaxD

"Po drugie- Lublin! Miasto mi bliskie i w końcu nie Warszafka ani Wrocław.." To chyba jedyna zaleta ale też obraz Lublina jest podkoloryzowany(jakby Lublin był podobny do Genewy, jak jechałem do Lublina to miasto tak pięknie nie wyglądało). Ale się nie gniewam.

Marik1234

Nie pisałam, że piękne tylko, że mi bliskie.

ocenił(a) serial na 1
CytrynOOwkaxD

To ty pod Lublinem się wychowałaś?

Marik1234

A co Ci do tego?

ocenił(a) serial na 1
CytrynOOwkaxD

Ludzi nie obrażam ale ich gusta tak. Dobrze ujęte Marik.Według mnie niedługo nie bedzie w ogóle wieczorynki,a jej miejsce zajmą ogłupiające ludzi i odwracające ich od ważnych spraw gówniane polskie seriale i reklamy.Przecież ci wszyscy serialowi aktorzy dobrze wiedzą że grają w niesamowitym ścierwie,ale odpowiednio wysokie gaże za dzien zdjęciowy pozwalają im jakoś o tym zapomnieć.Oni wszyscy dobrze wiedzą że ogłupiają nasz naród,ale co tam,liczy się tylko chajs Bezrobocie rośnie i coraz więcej polaków ogląda chocby z nudów te szmatławce Idioci się tym podniecają ,a nieco bardziej myslący ludzie wiedzą z czym mają do czynienia i widzą w tym kłamsto i propagandę ale nic nie mogą zrobić...Według mnie wszystkie polskie opery mydlane ,czy powstające ostatnio jak grzyby po deszczu seriale paradokumentalne,-a z miesiąca na miesiąc powstaje ich coraz więcej,a bedzie ich ciągle przybywało ,wyprą niedługo wartościowe programy publicystyczne czy dokumentalne.Według mnie te beznadziejne,puste i kłamliwe seriale nie powinny podlegać czemuś takiemu jak gust.Mam na mysli to że te seriale nie zasługują na to aby oceniać je w kategorii-gusta.Pojęcie gust w przypadku tych seriali powinno w ogole nie istnieć.

ocenił(a) serial na 8
disco_man

Boże co za czasy nastały by obrażać ludzi za czyjeś gusta. Wy na filmwebie nie umiecie zrozumieć ,że każdy ma swój jedni lubią seriale obyczajowe typu M jak miłość, Klan od razu mówię tych seriali nie oglądam, ale nie wyśmiewam ludzi, że patrzą na nie bo chcą się odstresować ,drudzy ambitne kino, trzeci filmy fantasy kolejni horrory itd. itp. Przecież nie będzie się męczył na czymś czego nie lubi wam też to radzę kurde większych problemów nie macie? troszkę dystansu, moja babcia osoba wykształcona ( emerytowana nauczycielka), oczytana sama mi ostatnio powiedziała ja już swoje przeżyłam napatrzyłam się na cierpienie, teraz woli oglądać obyczajówki dla relaksu od czasu do czasu coś ambitniejszego obejrzeć,i co takie kobiety też mają być wyśmiewane?Jak byście przeżyli wojnę, żyli w biedzie w wielodzietnych rodzinach może byście nauczyli się szanować i ludzi i to co macie.

monisia54315

Olać trolli Monia! ;) Oni chyba myślą, że my później fikcji od rzeczywistości nie odróżniamy :D:D A to, że każdemu się podoba co innego i dla nas to tylko chwila relaksu to już dla nich widać nie do ogarnięcia :) Jak wolą to niech sobie tvn24 włączą i podziwiają mordy dupków z wiejskiej (;

ocenił(a) serial na 8
CytrynOOwkaxD

Po prostu nie mają dystansu i przypuszczam że poczucia humoru też im poskąpiono. Tak polityka to dla nich pasująca rozrywka:D

ocenił(a) serial na 1
monisia54315

Czyli wedle waszej logiki jak ktoś kto skrytykuje wasze gusta i uważa ten serial za zakłamany szajs jest trollem?

Marik1234

"Obrończyni tego gówna gdzie tu tylko piękni i młodzi rodem z USA się znalazła. Paszła won oglądać Zmierzch i inne gnioty dla kobiet które wierzą we wszystko co przeczytają w tabloidach." Jeśli to jest dla Ciebie skrytykowanie tylko gustu (choć gust to chyba jednak też trochę się tyczy jakby nie patrzeć człowieka) to krzyż na drogę... Dziękuję dobranoc.

ocenił(a) serial na 1
CytrynOOwkaxD

Ja spać nie idę ale ty pewnie tak.

Marik1234

Nie jest trollem tylko chamem, gdyż nazywa ten serialu gównem, a widzowie to głupie 14-latki.

ocenił(a) serial na 1
pixi222

Trolling nierzadko łączy się z chamstwem choć nie zawsze. Bo nie trzeba być chamski żeby zatrollować.

Marik1234

Oczywiście :)

ocenił(a) serial na 1
pixi222

Dobra, a teraz szoruj kibel w Centrum Handlowym w Olsztynie. Raus!

Marik1234

wow co za pomysłowość :P Szacun.

ocenił(a) serial na 1
pixi222

Dzięki.

ocenił(a) serial na 1
disco_man

Mi też ta tendencja w serialach gdzie się pokazuje pięknych i bogatych ludzi jakby z Szwajcarii mi się nie podoba. Żeby nie było że jestem paranoikiem ja bym się nie zdziwił że ten serial powstał po to by nie uderzał w propagandę sukcesu Tuska.

ocenił(a) serial na 1
Marik1234

Nie obrażam ludzi,oglądajcie sobie te wasze "wspaniałe życiowe seriale",rozumiem że ma ostatnio nic ciekawszego w telewizji.Na szczęście istnieje takie coś jak DVD,ten przyrząd pozwala oglądać widzom to co chcą,a nie to co im puści "nasza kochana telewizja".A polityków i polityki nie trawię i nie oglądam bo to dla mnie strata czasu,podobnie jak seriale.Oglądajcie sobie dalej te swoje seriale,które są dla was chwilą relaksu i tanią rozrywką ,bo chyba niczym więcej.

ocenił(a) serial na 8
disco_man

Człowieku co ja napisałam? Oglądam ambitne kino również zarówno polskie dobre kino moralnego niepokoju lat 80 jak i świeższe dramaty społeczne, psychologiczne, biograficzne jak i zagraniczne a nie tylko seriale ba M jak miłość Klan oceniam na 1 takich sieczek nie lubię ale ten serial jest wyjątkiem podszedł mi humor i świeża młoda obsada plus paru aktorów , których sobie cenię i nie oceniam ,czy się zeszmacili czy nie. Mózgu mi nie zblazował odróżniam fikcję od rzeczywistości. Mój profesor filmoznawca powiedział ,że lekkie filmy i seriale też maja mieć prawo miejsce bytu sam woli sobie dla relaksu coś lekkiego obejrzeć by odpocząć po pracy chociaż tą godzinkę. Ale widzę ,że ciężko wam to przyjąć do wiadomości i jak się nie denerwować.