PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660072}
6,4 2,7 tys. ocen
6,4 10 1 2735
Wszystko przed nami
powrót do forum serialu Wszystko przed nami

Martwi mnie, że serial może w marcu zniknąć z ramówki Czy jest opcja to zmienić Jakaś
petycja itp? Większość osób ogląda serial w Internecie, a nie w TV. Druga sprawa te
statystyki to robią chyba wróżki z TVN-u

uszas

Też byłoby mi szkoda, gdyby ten serial zniknął z anteny. Niby kolejna obyczajówka, ale mas coś w sobie. Może to kwestia nowych twarzy i Lublina, a może po prostu dobrze się ogląda dla relaksu.

uszas

Szkoda by było, bo jest o niebo lepszy od Klany, Barw, M jak... i innych bezbarwnych telenowel ;) Eh jak zawsze głupie statystyki są ważniejsze niż dobry serial.
Petycje w takich sprawach chyba nie mają żadnych szans. Telewizje interesuje tylko kasa, a nie to, co chcą widzowie. :/

ocenił(a) serial na 9
uszas

No właśnie, dlaczego w ogóle ma taki niski wskaźnik oglądalności. Być może przyzwyczajenie widzów do dawnych, starszych seriali np. "Klan", "M jak miłość", "Pierwsza miłość" decyduje o tym, że nie oglądają oni już "Wszystko przed nami". A szkoda...serial nie odbiega poziomem od innych tego typu produkcji. Zmiana przyzwyczajeń widza to długotrwały proces i oby serial "Wszystko przed nami" przetrwał na antenie TVP jak najdłużej, by można było dać mu szansę na pozyskanie nowych fanów...Petycje być może miałyby szansę, ale trzeba by uderzyć w stół, a nożyce się odezwą "na FACEBOOK'u". Facebook ma największy oddźwięk w internecie, większy niż portal "Nasza Klasa".

Peter2013

To bardzo proste. Ta produkcja łączy elementy codziennych telenowel (w rodzaju Barw Szczęścia, Klanu) z całkowicie różnym od nich gatunkiem -cotygodniowymi serialami obyczajowymi- jak Blondynka czy Magda M.

Dla wielbicieli "życiowych" telenowel bohaterowie są najzwyczajniej za piękni i zbyt wymuskani a sposób ukazania ich życia za daleko odbiega od polskiej rzeczywistości. Z kolei odbiorców seriali obyczajowych może razić pewna sztampowość bohaterów i dość oklepana tematyka.

Taki serial z elementami telenoweli po prostu nie ma w Polsce grupy docelowej. Producenci myśleli pewnie że klasa średnia kupi trochę bardziej elitarną wersję Barw Szczęścia. Tymczasem tacy ludzie najzwyczajniej nie oglądają telenowel, a miłośnicy Plebanii nie utożsamiają się z posągowo pięknymi i nieskazitelnymi prawnikami czy byłymi włoskimi modelkami (wolą obejrzeć doktora fajtłapę w Klanie czy jakichś Pyrków w Barwach Szczęścia).

Kolejny problem to oczywiście fatalna promocja. Sam pomysł fajny ale nieprzemyślany marketingowo.

ocenił(a) serial na 10
kaleenee

bd 2 sezon tego serialu?

klaudia123_filmweb

Fajny serial, Zuzka troche jest irytująca, a Stefan i Waldek są najlepsi:D ale słaba oglądalność faktycznie jest i serial coraz gorsze odcinki powili robi:/

ocenił(a) serial na 3
Pawlovsky

Dla mnie bardziej irytującą osobą od Zuzki jest Ola Szawarska - wyniosła, zarozumiała, zmanierowana... Już bardziej do Wojtka pasuje mi Iza, która jest przynajmniej bardziej naturalna w swoim zachowaniu.

klaudia123_filmweb

serial idzie jednym ciągiem, bez serii ;)

ocenił(a) serial na 8
kaleenee

nie zgodzę się z tobą, nie mam jakiegoś wyższego statusu społecznego a wręcz przeciwnie i lubię oglądnąć właśnie coś o tym droższym bogatszym świecie, a nie tylko takie prostackie seriale jak np Złotopolscy czy m jak miłośc ...

Iwoniczanka

Tylko 3,3 miliona osób chciało o tej godzinie oglądać Plebanię. Serial "Wszystko przed nami" chce oglądać 1,19 miliona osób.
O czym to świadczy? O tym że większość społeczeństwa bardziej utożsamia się z tą kucharką z Plebanii i księdzem niż z aktualnym serialem i nawet gdyby Wojtek zaczął paradować nago oglądalność będzie niższa. Swoją drogą ten serial tak prymitywnie sępi o młodą (cenną dla reklamodawców) widownie, że jest to wręcz prostackie.

uszas

Przeczytałaś gdzieś, że ma zniknąć z anteny? ;)

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

ok ale bd leciał chociaż do czerwca ? bo na filmwrbie pisze 67 odc a jak wchodze telemagazyn na 3 tyg to normalnie bd też leciał 71, 72 itd

klaudia123_filmweb

na filmwebie poóźniej zapełniają odcinki:)

Pawlovsky

Niepisana polityka TVP jest taka, że jeżeli telenowela nie będzie w stanie przekroczyć średniej oglądalności na poziomie 1,4-1,5 miliona widzów zniknie z anteny. Jeżeli oglądalność będzie powyżej tego poziomu a większość oglądających w przedziale wiekowym 15-49 serial pozostanie.

ocenił(a) serial na 10
uszas

też mnie to martwi, dziwię się bo ten serial naprawdę jest świetny i uważam że to jeden z najlepszych polskich filmów. Orientuje się już ktoś czy bd nowe odcinki we wrześniu ? Bo do maja, czerwca napewno będzie leciał?

klaudia123_filmweb

To zależy od telewizji i oglądalności, choć tvp1 powie swoje i może zniknąć, ale ten serial jest dobry:) tylko krótkie odcinki^^

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

zgadzam sie podwójnie

klaudia123_filmweb

Trochę Zuzka irytuje:/ oby Izka wróciła:)

ocenił(a) serial na 8
Pawlovsky

Zuzka przesadziła mówiąc do Marcina ,że nie wie co to prawdziwe problemy chłopak swoje z ojcem też przeszedł, niech się cieszy dziewczyna ,że ma kochających ją rodziców a nie ojca- boksera. A , że Stefcio lubi kobitki no cóż taka postać:) Nie ma ideałów ale robi to tak sympatycznie, z przymrużeniem oka ,że nie da się go nie lubić:) Uwielbiam ten serial i bardzo bym chciała by były kolejne serie:)

ocenił(a) serial na 10
monisia54315

dokladnie takie problemy jakie ona ma to nic z porównniu z jego, myślicie że te wszystki petycje do tv coś dają, liczą się z nami?

klaudia123_filmweb

Telewizja zrobi swoje, może by pomogło, albo inna stacja się tym zainteresuje na razie zostaje ten serial w Poloni , na razie oglądajmy potem będziemy się martwić.

monisia54315

Postrzelił swojego ojca, ale jej tego nie powiedział, ale w przyszłych odcinkach być może jej się zwierzy z tego, Marcin trochę nie fair zachowuje się do Agaty, manipulując ją sytuacją ojca typu "mówisz jak ojciec" Marcin może mieć problemy z Kacprem.

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

Macie jakieś pomysły jak zachęcić więcej osob do oglądania naszego serialu?

klaudia123_filmweb

Głupi pomysł, to nic nie da, leci w tvp i jakby ktoś chciał oglądać to by oglądał.

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

tak, tylko nie kazdy wie o tym serialu ja tez dopiero tydzień temu zaczęłam oglądać bo nie miałam wczesniej czasu na tv

ocenił(a) serial na 10
klaudia123_filmweb

gdzie jest wieksza ogladalnosc na tvp 1 czy polonii?

klaudia123_filmweb

na tvp1 raczej, bo na polonii powtórki lecą.

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

Jak zagłosować na "Wszystko przed nami"? Wystarczy wysłać jeden sms - o treści TK.C1 - na numer 7265 (koszt: 2,46 zł z VAT).

glosujecie? do telekamer?

klaudia123_filmweb

Co ty , mi wystarczy oglądanie, a to już obsesja:D

ocenił(a) serial na 10
Pawlovsky

w ogóle to co z Pawłem? Aktor chce odpocząć od serialu czy po prostu taki scenariusz bo już nie raz w serialach się zdarzało że niby wyjechali bo nie chcieli w serilu już grać

ocenił(a) serial na 8
klaudia123_filmweb

Myślę ,że te przerwy są związane z tym ,że Aleksy czyli serialowy Paweł studiuje jeszcze w Akademii Teatralnej i stąd podporządkowanie scenariusza - grafiku pracy do planu zajęć na uczelni z tego co czytałam , że jeszcze pobiera nauki tego zawodu w Londynie. albo tak miało być ,że Paweł ma reprezentować Agatę w Mediolanie bo chce jej pomóc.Jak zauważyłam każdy aktor oprócz Wojtka miał dłuższą przerwę spowodowaną często innymi zobowiązaniami zawodowymi( Jowita Budnik serialowa Basia w tym samym czasie była na zdjęciach na planie Papuszy)

ocenił(a) serial na 10
monisia54315

Jak myślicie przedłużą kontrakt z seialm ? o z tego co czytałam to mają jak na razie na 100 odcinkó. Domyśliłam się że to w związku z jego szkołą, ale brakuje go w serialu. Z tego co czytałam w streszczenich to do 82 jest pewne że go nie będzie, bo dalszych jeszcze nie ma, a Agata też ma za za parę odcinków wyjechać do Mediolanu o sprawa sie troszkę skomplikuje.

ocenił(a) serial na 10
klaudia123_filmweb

Fajnie byłoby Alka i Michała jeszcze w jakiś serialach zobaczyć jeśli ten zakończą, mam nadzieję, że dadza szansę temu serialowi

ocenił(a) serial na 10
klaudia123_filmweb

a tak na marginesie jak piszecie petycje do tv to tylko na kot6kt z widzami tvp1 czy jeszcze gdzies?

ocenił(a) serial na 8
uszas

Emisja tego serialu to jest jeden wielki szajs. Raz jest za chwilę już go nie ma, tak na prawdę to nigdy nie wiadomo kiedy się pojawi a kiedy zniknie. TVP 1 w ogóle nie szanuje oglądających.
Mam nadzieję że nie zniknie bo to na prawdę świetny serial ;)

ocenił(a) serial na 10
Iwoniczanka

Własnie, pisaliście kiedyś petycje do telewizj? pisaliście na kontakt z widzami czy gdzie indziej?jak myślicie te prośby coś dają ? nie chciałabym żeby się zakończył na 1 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
klaudia123_filmweb

jak tak oglądam te odcinki teraz i czytam streszczenia do kolejnych odcinków to wydaje mi się że ten serial zmierzy ku końcowi bo wszystko zaczyna się wyjaśniać:rozwody, zdrady itp
a wam jak się zdaje?