Martwi mnie, że serial może w marcu zniknąć z ramówki Czy jest opcja to zmienić Jakaś
petycja itp? Większość osób ogląda serial w Internecie, a nie w TV. Druga sprawa te
statystyki to robią chyba wróżki z TVN-u
Też byłoby mi szkoda, gdyby ten serial zniknął z anteny. Niby kolejna obyczajówka, ale mas coś w sobie. Może to kwestia nowych twarzy i Lublina, a może po prostu dobrze się ogląda dla relaksu.
Szkoda by było, bo jest o niebo lepszy od Klany, Barw, M jak... i innych bezbarwnych telenowel ;) Eh jak zawsze głupie statystyki są ważniejsze niż dobry serial.
Petycje w takich sprawach chyba nie mają żadnych szans. Telewizje interesuje tylko kasa, a nie to, co chcą widzowie. :/
No właśnie, dlaczego w ogóle ma taki niski wskaźnik oglądalności. Być może przyzwyczajenie widzów do dawnych, starszych seriali np. "Klan", "M jak miłość", "Pierwsza miłość" decyduje o tym, że nie oglądają oni już "Wszystko przed nami". A szkoda...serial nie odbiega poziomem od innych tego typu produkcji. Zmiana przyzwyczajeń widza to długotrwały proces i oby serial "Wszystko przed nami" przetrwał na antenie TVP jak najdłużej, by można było dać mu szansę na pozyskanie nowych fanów...Petycje być może miałyby szansę, ale trzeba by uderzyć w stół, a nożyce się odezwą "na FACEBOOK'u". Facebook ma największy oddźwięk w internecie, większy niż portal "Nasza Klasa".
To bardzo proste. Ta produkcja łączy elementy codziennych telenowel (w rodzaju Barw Szczęścia, Klanu) z całkowicie różnym od nich gatunkiem -cotygodniowymi serialami obyczajowymi- jak Blondynka czy Magda M.
Dla wielbicieli "życiowych" telenowel bohaterowie są najzwyczajniej za piękni i zbyt wymuskani a sposób ukazania ich życia za daleko odbiega od polskiej rzeczywistości. Z kolei odbiorców seriali obyczajowych może razić pewna sztampowość bohaterów i dość oklepana tematyka.
Taki serial z elementami telenoweli po prostu nie ma w Polsce grupy docelowej. Producenci myśleli pewnie że klasa średnia kupi trochę bardziej elitarną wersję Barw Szczęścia. Tymczasem tacy ludzie najzwyczajniej nie oglądają telenowel, a miłośnicy Plebanii nie utożsamiają się z posągowo pięknymi i nieskazitelnymi prawnikami czy byłymi włoskimi modelkami (wolą obejrzeć doktora fajtłapę w Klanie czy jakichś Pyrków w Barwach Szczęścia).
Kolejny problem to oczywiście fatalna promocja. Sam pomysł fajny ale nieprzemyślany marketingowo.
Fajny serial, Zuzka troche jest irytująca, a Stefan i Waldek są najlepsi:D ale słaba oglądalność faktycznie jest i serial coraz gorsze odcinki powili robi:/
Dla mnie bardziej irytującą osobą od Zuzki jest Ola Szawarska - wyniosła, zarozumiała, zmanierowana... Już bardziej do Wojtka pasuje mi Iza, która jest przynajmniej bardziej naturalna w swoim zachowaniu.
nie zgodzę się z tobą, nie mam jakiegoś wyższego statusu społecznego a wręcz przeciwnie i lubię oglądnąć właśnie coś o tym droższym bogatszym świecie, a nie tylko takie prostackie seriale jak np Złotopolscy czy m jak miłośc ...
Tylko 3,3 miliona osób chciało o tej godzinie oglądać Plebanię. Serial "Wszystko przed nami" chce oglądać 1,19 miliona osób.
O czym to świadczy? O tym że większość społeczeństwa bardziej utożsamia się z tą kucharką z Plebanii i księdzem niż z aktualnym serialem i nawet gdyby Wojtek zaczął paradować nago oglądalność będzie niższa. Swoją drogą ten serial tak prymitywnie sępi o młodą (cenną dla reklamodawców) widownie, że jest to wręcz prostackie.
ok ale bd leciał chociaż do czerwca ? bo na filmwrbie pisze 67 odc a jak wchodze telemagazyn na 3 tyg to normalnie bd też leciał 71, 72 itd
Niepisana polityka TVP jest taka, że jeżeli telenowela nie będzie w stanie przekroczyć średniej oglądalności na poziomie 1,4-1,5 miliona widzów zniknie z anteny. Jeżeli oglądalność będzie powyżej tego poziomu a większość oglądających w przedziale wiekowym 15-49 serial pozostanie.
też mnie to martwi, dziwię się bo ten serial naprawdę jest świetny i uważam że to jeden z najlepszych polskich filmów. Orientuje się już ktoś czy bd nowe odcinki we wrześniu ? Bo do maja, czerwca napewno będzie leciał?
To zależy od telewizji i oglądalności, choć tvp1 powie swoje i może zniknąć, ale ten serial jest dobry:) tylko krótkie odcinki^^
Zuzka przesadziła mówiąc do Marcina ,że nie wie co to prawdziwe problemy chłopak swoje z ojcem też przeszedł, niech się cieszy dziewczyna ,że ma kochających ją rodziców a nie ojca- boksera. A , że Stefcio lubi kobitki no cóż taka postać:) Nie ma ideałów ale robi to tak sympatycznie, z przymrużeniem oka ,że nie da się go nie lubić:) Uwielbiam ten serial i bardzo bym chciała by były kolejne serie:)
dokladnie takie problemy jakie ona ma to nic z porównniu z jego, myślicie że te wszystki petycje do tv coś dają, liczą się z nami?
Telewizja zrobi swoje, może by pomogło, albo inna stacja się tym zainteresuje na razie zostaje ten serial w Poloni , na razie oglądajmy potem będziemy się martwić.
Postrzelił swojego ojca, ale jej tego nie powiedział, ale w przyszłych odcinkach być może jej się zwierzy z tego, Marcin trochę nie fair zachowuje się do Agaty, manipulując ją sytuacją ojca typu "mówisz jak ojciec" Marcin może mieć problemy z Kacprem.
tak, tylko nie kazdy wie o tym serialu ja tez dopiero tydzień temu zaczęłam oglądać bo nie miałam wczesniej czasu na tv
Jak zagłosować na "Wszystko przed nami"? Wystarczy wysłać jeden sms - o treści TK.C1 - na numer 7265 (koszt: 2,46 zł z VAT).
glosujecie? do telekamer?
w ogóle to co z Pawłem? Aktor chce odpocząć od serialu czy po prostu taki scenariusz bo już nie raz w serialach się zdarzało że niby wyjechali bo nie chcieli w serilu już grać
Myślę ,że te przerwy są związane z tym ,że Aleksy czyli serialowy Paweł studiuje jeszcze w Akademii Teatralnej i stąd podporządkowanie scenariusza - grafiku pracy do planu zajęć na uczelni z tego co czytałam , że jeszcze pobiera nauki tego zawodu w Londynie. albo tak miało być ,że Paweł ma reprezentować Agatę w Mediolanie bo chce jej pomóc.Jak zauważyłam każdy aktor oprócz Wojtka miał dłuższą przerwę spowodowaną często innymi zobowiązaniami zawodowymi( Jowita Budnik serialowa Basia w tym samym czasie była na zdjęciach na planie Papuszy)
Jak myślicie przedłużą kontrakt z seialm ? o z tego co czytałam to mają jak na razie na 100 odcinkó. Domyśliłam się że to w związku z jego szkołą, ale brakuje go w serialu. Z tego co czytałam w streszczenich to do 82 jest pewne że go nie będzie, bo dalszych jeszcze nie ma, a Agata też ma za za parę odcinków wyjechać do Mediolanu o sprawa sie troszkę skomplikuje.
Fajnie byłoby Alka i Michała jeszcze w jakiś serialach zobaczyć jeśli ten zakończą, mam nadzieję, że dadza szansę temu serialowi
a tak na marginesie jak piszecie petycje do tv to tylko na kot6kt z widzami tvp1 czy jeszcze gdzies?
Emisja tego serialu to jest jeden wielki szajs. Raz jest za chwilę już go nie ma, tak na prawdę to nigdy nie wiadomo kiedy się pojawi a kiedy zniknie. TVP 1 w ogóle nie szanuje oglądających.
Mam nadzieję że nie zniknie bo to na prawdę świetny serial ;)
Własnie, pisaliście kiedyś petycje do telewizj? pisaliście na kontakt z widzami czy gdzie indziej?jak myślicie te prośby coś dają ? nie chciałabym żeby się zakończył na 1 sezonie.