PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660072}
6,4 2,7 tys. ocen
6,4 10 1 2746
Wszystko przed nami
powrót do forum serialu Wszystko przed nami

Nie oglądam polskich seriali, ale ten postanowiłam obejrzeć z racji, że kręcono go w Lublinie, a to moje miasto rodzinne, więc byłam ciekawa jak to zostanie pokazane.
Niestety, jestem tym serialem potwornie rozczarowana... Wszystko jest takie maksymalnie sztuczne. Niemożebnie drewniane postacie, wymuskani faceci, zblazowane
panienki, nienaturalne dialogi, wszystko takie wygładzone, wypięknione, totalnie odrealnione... Zupełnie nie kupuję tego wszystkiego. Kilka postaci bym wywaliła na zbity pysk -
pan adwokacina i jego koleżanka, pani modelka, ten gość na rowerku... Totalnie nieprawdziwi.
Nie dziwie się, że serial ma mała oglądalność. Bo co tu oglądać? Ani to nie wciąga, ani nie zaciekawia, ani nic. Szkoda, że nawet tego Lublina niewiele widać - nie pokazano
prawie nic oprócz starego miasta.

styropian22

bo to serial rozrywkowy, więc nic dziwnego, że bajkowy i odrealniony :P:P Chcesz realizmu popatrz na ulicę, obejrzyj, "Sprawę dla reportera", "Magazyn ekspresu reporterów", "Uwagę" itp. tam masz prawdziwe życie szaraków...
Dla mnie nie są sztuczni tylko wpisani w konwencję SITCOMU i OPERY MYDLANEJ ;)
Sitcom (ang. situation comedy) – rodzaj serialu komediowego, w którym dominuje tzw. humor sytuacyjny. /
Brytyjski styl opery mydlanej – seriale stawiające na jak największy realizm (bardziej realne wątki). Szybsza i żywsza akcja, niż w amerykańskich soap operach. Bohaterami są najczęściej przedstawiciele średniej klasy społeczeństwa. Sceny w plenerze występują we właściwie każdym odcinku.

Jak się patrzy na ten serial przez pryzmat gatunku to się widzi, że nie jest taki zły :P Radzę spojrzeć dokładniej ;)

ocenił(a) serial na 9
styropian22

Nie zgadzam się z Twoją opinią. Serial jest rewelacyjny. Oglądam go od początku i z uwagą śledzę dalszy ciąg perypetii Stefana, jego naiwnej żony Anki i kochanki Joli. Niezwykle ciekawie przedstawia się też historia adwokata Pawła i jego współpracowniczki Sylwii (chyba najsympatyczniejsza postać w serialu) oraz Agaty, która ma nieciekawą sytuację rodzinną, gdyż jej ojciec zawsze prowadził dom silną ręką. Fajna jest też opowieść o Wojtku, jego dziewczynie - Oli (Pani mecenas) i przyjaciółce Wojtka Izie, która ma powiązania ze światem przestępczym. Rodzice Wojtka, a wśród nich znany aktor Radek Pazura oraz rodzice Oli grają imponująco..Nie wiem, dla mnie ten serial nie jest słaby..a wręcz przeciwnie.."Klanu", "Galerii" czy "M jak miłość" już nie ogląda się tak dobrze.. jak "Wszystko przed nami" i chyba wszystko co najlepsze, to jest dopiero przed nami...