PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660072}
6,4 2,7 tys. ocen
6,4 10 1 2746
Wszystko przed nami
powrót do forum serialu Wszystko przed nami

Wielki plus za piękny Lublin w tle !

atlide

Widziałem tylko jeden odcinek serialu i dobrze mu życzę, ale i tak jego największym atutem jest właśnie Lublin! Piękne miasto! Mam nadzieję, że ta produkcja zrobi mu reklamę, bo naprawdę warto odwiedzić to miejsce.

Martin_Eden

To fakt, Lublin ma jedną z najpiękniejszych starówek w Polsce.

Piotrek099

Bez wątpienia. Nie da się temu zaprzeczyć :)

ocenił(a) serial na 6
Martin_Eden

Oj piękna starówka ! Ja się bardzo cieszę, że cokolwiek u nas kręcą, nawet jeśli może nie jest to ambitny serial, ale zawsze.
Wreszcie ktoś dostrzegł nlubelski potencjał i to się liczy :)

atlide

Myślę, że ten serial może zachęcić do odwiedzenia tego urokliwego miasta. Może też filmowcy w końcu zauważą, że nie tylko w Warszawie można kręcić filmy i seriale.

ocenił(a) serial na 6
Martin_Eden

Hm, chyba już to zauważyli, bo od kilku lat akcje seriali umiejscawia się coraz częściej poza Wawą, w starych, klimatycznych miastach, w Krakowie (Majka, Julia), Wroclaw (Tancerze), teraz i Lekarze w Toruniu, przyszła pora na Lublin :)

atlide

No tak. Jest postęp. Oby tak dalej. Do wymienionych przez Ciebie seriali dorzuciłbym jeszcze "Linię życia", którą kręcili w Gdyni, czasem też w Gdańsku i Sopocie.

ocenił(a) serial na 6
Martin_Eden

O, rzeczywiście pominęłam. Specjalnie za nim nie przepadałam.
Szkoda tylko że poziom tych seriali pozostawia wiele do życzenia i to zwykle drętwe produkcje bez pomysłu i dobrych aktorów.
W dodatku kręcone na planie.
Ale zawsze to krok w dobrym kierunku.
Wyjątkiem jest chyba Ranczo, tyle że to nie miasto tylko wieś. Przynajmniej moim zdaniem jest świetne :)
Znasz jakieś produkcje zagraniczne które w fajny sposób wykorzystują atuty mniejszych miejscowości ?

atlide

Ja akurat "Linię życia" lubiłem, chociaż oglądałem przede wszystkim dla Trójmiasta. Zresztą "Wszystko przed nami" też przyciągnęło mnie dzięki Lublinowi, który ostatnio znowu miałem okazję odwiedzić ( jak zwykle byłem pod wrażeniem :)) Co do poziomu polskich seriali, to różnie z tym bywa, ale miejmy nadzieję, że będzie coraz lepiej. "Ranczo" kiedyś oglądałem, ale potem mi się "przejadło", ale pomysł był bardzo fajny. Pokazali, że prowincja też może być ciekawie i zabawnie przedstawiona. Jeśli chodzi o zagraniczne produkcje, które świetnie wykorzystały potencjał mniejszych miejscowości, to poleciłbym przede wszystkim seriale: "Miasteczko Twin Peaks", "Przystanek Alaska", może też "Jezioro marzeń".

Martin_Eden

Lublin (w którym osobiście mieszkam) nie jest zły, starówkę ma piękną to fakt, ale boli mnie to, że w sumie to chyba wyłącznie tam dzieje się akcja :) Ja osobiście nie znam ludzi, którzy pół dnia, albo i całe dnie spędzają na starówce i jest to jedyne miejsce ich spotkań.

mashlana

Dokładnie! Powinni pokazać miasteczko akademickie :D Mnie też przyciągnęło do serialu ze względu na mój kochany Lublin i zostałam, nawet mnie zainteresował :)
A tak na serio, to pamiętam odcinek, jak była pokazana od zewnątrz filharmonia, bo dwójka bohaterów w niej była ;)

ocenił(a) serial na 6
paulinakopczynska

A nie prawda że tylko starówka, było też ujęcie dworca pkp i filharmonii :P Może nie jest to Lublin który znamy i golądamy na codzień, ale zawsze lepiej że przynajmniej te najpiękniejsze miejsca zostały przez kogoś wykorzystane. Bo lubelski potencjał - nie tylko ten filmowy - jest tak wielki i jednocześnie tak niedostrzeżony i nie wykorzystany, że aż żal człowieka ściska.

mashlana

wiesz, większość seriali toczy się głownie we wnętrzach, a tu przynajmniej jest starówka :)

pixi222

W Czasie Honoru bylo wspominane o Lublinie [niestety w wiekszosci glownie dzieki obozowi na Majdanku] ale w 5 serii byl motyw Lubelskiego Zamku oraz jak Ruda pojechala do matki do Lublina
[w zwiazku z jej ojcem]. Szkoda tylko, że tego odcinka nie nagrali w samym Lublinie.