7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Kontynuacja... Zapraszamy serdecznie wszystkich fanow ;)

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

Jak indianie? Przestań... co na'vi mają wspólnego z indianami...

pacz pare postow up

Blue_Best_Avatar

izunia national o ktorej ma byc?

Blue_Best_Avatar

Niedługo a czemu pytasz? ;-)
Rozmawiajcie sobie ja jem kolacje nad klawiaturą ;-)

izunia0981

czekam na niego bo chce pogadac mysle ze ty tez :)

użytkownik usunięty
Blue_Best_Avatar

No, wyraźnie widzę że ustaliliśmy, że indianie są Romami z Pandory, co dalej?

Blue_Best_Avatar

Ehhh to ja się odstresuję od tych trolli, puszczę sobie muzykę, powieszę pranie, odkurzę, poukładam ciuchy, wyrzucę śmieci, podleje kwiatki, wyczyszczę schody z śniegu, a potem wrócę, puki co pamiętajcie:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Trolls.jpg

Łuki , no i np. ich wódz Eytukan miał pióra powlepiane w dupę i także kilka przytwierdzonych do głowy .

Scena pod Drzewem to świetna analogia do podboju Azteków przez Corteza -Cortez to Quaritch - przepowiadany Bóg Grozy ze Wschodu który spadnie z nieba i dokona zniszczenia ( Aztekowie wierzyli w Quetzcoatla czy jakoś tak - analogia z "Q" nazbyt wyraźna ... )

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Wiesz w ogóle o co chodziło w historii z Quetzalcoatlem, czy tak tylko usłyszałeś i sobie piszesz? Polecam się zapoznać, bo Quetzalcoatl wcale nie był bogiem grozy.

ocenił(a) film na 10

Hej, juz jestem ;). Troszke dlugo, ale juz tak wyszlo...

national

witaj z powrotem

national

hej ;-) Ja stałam na straży naszej Pandory ;-)

Ale chyba nie udało się zbytnio, dużo trolli weszło ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

wlasnie widze, coz chyba sie tutaj zagniezdzili ;)... No nic, jak nie przeszkadzaja to moga siedziec chyba , nie ;]?

użytkownik usunięty
national

Mi nie przeszkadzasz tak długo, póki nie zarywasz mojej izuni.

ocenił(a) film na 10

aha... wiec jednak sie czpiasz i mnie prowokujesz... Nie wiem, zmieniasz co rusz te nicki...

użytkownik usunięty
national

Czym prowokuję? Chcesz się bić o Izę? Czy o to ci chodzi? I kto tu jest agresywny?

ocenił(a) film na 10

Nie mialem na mysli taka prowokacje.....

użytkownik usunięty
national

Słuchaj... jeśli zależy Ci na Izie to zwyczajnie to napisz. Mam już dosyć niepewności, muszę wiedzieć na czym stoimy.

national

o tak ;-) Skończyliśmy na tym, że Neytiri ciągnęła ciało Jakea przed buldożerami ....
ja napisałam, że podziwiam ją za to, że podczas wojny walczyła u boku ukochanego, nie była bierna. To jest moim zdaniem bardzo romantyczne ;-)

izunia0981

tak uratowala go ale potem Jake mowi prawde dlaczego tu jest i Neytiri przestaje ufac mu

ocenił(a) film na 10
izunia0981

aaaa, no tak ;). Tez tak uwazam, ale jak Jake sie przebudzil od razu zaczal dzialac ;), zniszczyl ta kamere, musial sie niezle wkurzyc ;].

national

Tak,widać, że był bardzo zły. No a tamci myśleli, że uciekł, ale on wskoczył, zniszczył kamerę. Tylko potem zaczęli strzelać...

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No i nie mial szans... Neytiri i inni Na'vi sie poplakali wtedy (po zniszczeniu tych dzew), dosyc smutna scena ;(

national

To było bardzo smutne....Te zimne ogromne maszyny zburzyły te drzewo...No i zostawili okropny krajobraz, oto co potrafią zrobić niektórzy ludzie dla własnych korzyści...

jak na tym filmiku z przemową Jakea co dałam Ci linka...

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No wlasnie ;/, tak samo jak podczas lotu na Padnore, pokazali te wykopaliska niedaleko Piekielnych Wrot, wszytsko bylo zniszczone... Dla jakiegos glupiego surowca zdolni byli rozwalic cala planete ;(.

national

zauważyłeś jak pokazują te wykopaliska...kręci się w tle takie ogromne zębiaste koło....strasznie to wygląda, prawda?

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Tak, ale naprawde jest ogrooomne.... Wydaje mi sie, ze jakby nie zostali przepedzeni (ludzie) to zniszczyliby Pandore do konca ;/

national

Ja nawet nie wiem co to były za maszyny....ale zawsze boję się dużych maszyn. Np. tych robotów z ludźmi w środku, jak wyskakiwały, wybiegały z tych latających statków....i muzyka w tle "war" dało przerażający efekt...

ocenił(a) film na 10
izunia0981

tak, ale dla odmiany potem "milsza" dla ucha muzyka, jak Jake i inni Na'vi zlatuja ze skal na swoich ikranach, ale ich wtedy duzo bylo ;).

izunia0981

tak to prawda ale to nie twoja wina nie ma tu jakiejs bramy ktora bys zamykala przed trollami:(Kazdy tu moze wejsc jedynie mozemy walczyc psychicznie

Blue_Best_Avatar

cóż, administratorzy nic nie robią z trollami, ale dziś będę na mile tematy rozmawiać.

użytkownik usunięty
national

Cześc stary, słuchaj tyle straciłeś... mówiliśmy o cyganach, którzy tak naprawdę są indianami z Pandory.

ocenił(a) film na 10

Gubie sie... musze przeczytac o czym byla tutaj mowa. Cygani i Pandora? ...

national

Ale pamiętajcie Cyganie to mój pomysł!I nikt mi go nie ukradnie :D

użytkownik usunięty
Limonkaa

Ale mój był pomysł z malowaniem ich na niebiesko i czerpaniem z tego korzyści, przykro mi.

Ty kradzieju! Normalnie foch,jeden WIELKI FOCH.

national

Hej! nie mogę tu przychodzić przez internet co chwile mi sie wylancza niewiem co robic... jak znikne za pare minut to nie miejcie mi tego za zle.
ps. nadal kochm avatar i jakea :D

SezeTireaSkxawngPoe

Ooo Seze !

Rozumiem, nie gniewam się ;-)Poczekamy na Ciebie na spokojnie ;-)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

WOW! hej, seze. Juz nawet nie pamietam kiedy tu bylas ;)

national

JUż myślałam, że napiszesz "Juz nawet nie pamietam ciebie" wow :D
dzięki za zrozumienie ale niewiem co się dzieje muszę oddać to w ręce informatykowi ale ostatnio nie mam czasu...

SezeTireaSkxawngPoe

Seze jak dawno z Tobą nie rozmawiałam ;-)
Co u Ciebie?

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

ale widzisz co tu sie dzieje (a moze to nawet lepiej?). Strasznie sie zmienilo od twojej ostatniej wizyty ;/.

ocenił(a) film na 10
national

pffu pomieszalem... *ale widzisz co tu sie dzieje (a moze to anwet lepiej, ze nie wiesz)* tak lepiej wyglada...

SezeTireaSkxawngPoe

National ma rację, dużo się pozmieniało, nawet nie masz pojęcia ;-)

izunia0981

Opowiadajcie ja mam czas (mam nadzieję że internet nie nawali)
U mnie po staremu ... cały czas jestem zajęta, chłopaka brak, uzalam sie nad soba iiiiiiiii lepiej nie mowic

użytkownik usunięty
SezeTireaSkxawngPoe

Jak jesteś niebieska to ja jestem chłopakiem.

Ja??/ Nie nie jestem niebieska :D wyglądam jak człowiek :D

użytkownik usunięty
SezeTireaSkxawngPoe

To trochę gorzej ale jak jesteś maniaczką Avatara to może coś z tego będzie.

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Jak juz mowilem... napewno kogos znajdziesz ;), trzeba tylko poszukac tego swojego "idealu". A i taka przestroga, nie radze im odpowiadac, przez ich prowokacje moze wyjsc niezle bagno...