7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Kontynuacja... Zapraszamy serdecznie wszystkich fanow ;)

national

Cóż,już 18:40, szybko płynie ten czas...Zaczęliśmy rozmawiać chyba tak koło 14.00...a tu już prawie 19.00....

ocenił(a) film na 10
izunia0981

A moze nawet wczesniej, ale 2 przerwy juz robilismy ;].

national

serwer dostał zadyszki. Nawet wiadomo przez kogo...przez trolli!

O czym porozmawiamy?

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No wlasnie, trzeba jakis temat wymyslic ;)...

izunia0981

Kolejny odcinek telenoweli Zbuntowany Navi, czyli FilmWebowy "Cyberek" uważam za rozpoczęty ;)

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

serwer nie dzialal chyba przez chwila, nie? Czy to tylko u mnie...

national

hehe u mnie też nie działał ;-)
Póki co teraz zadziałał;-)

national

Ty masz książkę o Pandorze, ja też może o nosidełku....

Podoba mi się, że w nosidełko z dzidziusiem nie nosi tylko mama ale i tatuś, to jest urocze...

izunia0981

co trochę serwer mi pada....te trolle zapychają łącza...ale damy jakoś radę;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

nom mi tak samo...

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Tak mam ;). No tak dzicko musi sie zwiazac emocjonlanie z matka jak i ocjem ;). Ciekawe ile takiego malego Na'vi trzymaja w takim nosiedlku ;].

Ci tez tak strasznie muli? Ledwo co mi sie wszytsko otwiera... ;/

national

A czy to taka żadkość wśród ludzi?Widziałam wielu tatusiów mających dziecko w nosidełku.

Limonkaa

Wśród ludzi też oczywiście tak jest...Ale są też ojcowie którzy całą pałeczkę rodzicielską przekazują matce.

izunia0981

Bo taka jest rzeczywistość.Oboje rodziców nie mogą jednocześnie wziąść urlopu macierzyńskiego/tacierzyńskiego.

national

Ciekawe...To jest podobno bardzo wygodne ze względu na to, że mogę skakać z tym dzidziusiem po drzewach, robić różne inne czynności....

mi też dość wchodzi teraz filmweb ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

nom, ale ciekawe, ze dziecko jest odwrocone twarza w strone ciala matki/ojca. ;)

national

tak, widziałam to też w książce na tym zdjęciu ;-)Taka więź od małego ;-)

Troszkę zmienię temat ;-)

Jak pierwszy raz oglądalam Avatara, strasznie przestraszyłam się sceny, gdy Jake zapalił tą pochodnię i zobaczył tyle tych czarnych wężowilków....

Wiedziałam niby, że go nie zjedzą, w końcu to główny bohater...ale zauważyłeś jakie one wydawały odgłosy, gdy Jake łamał ze zapałki...jak się do niego zbliżały?

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Takie dziwne, jakby sie smialy ;]... Niezle go otoczyly, czesc szla po drzewach, czesc zakleszczala krag. Ale przyszla Neytiri i wszytsko dobrze sie skonczylo... ;)

national

Jak Neytiri je odgoniła, Jake stał z nożem, balansował taki przestraszony na nogach....

Myslał, że Neytiri go nie rozumie.
Gdy powiedział, że mu zaimponowała, spojrzała się na niego ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Nom, jak sie zdziwil gdy zobaczyl strzale w ciele tego wezowilka ;). Ciekawe co sobie pomyslala w momecie jak uslyszala, ze zaimponowala jake'owi ;)

national

właśnie...widać, że to zdanie ją zaciekawiło...tak na niego spojrzała, podniosła głowę do góry ;-)Kto wie co sobie wtedy pomyślała....;-)

Ale gdy Jake miał wybrać sobie kobietę...biegli Jake złapał ją za ogonek i się zatrzymali. Widać, że Neytiri już coś wtedy miala innego na myśli. Wzięła go za rękę, zaprowadziło pod to drzewko, no i sprowokowała rozmowę.
Była zawstydzona, gdyż stała tyłem i bawiła się nasionkiem...
Ależ się ucieszyła, Jake jak wtedy na nią spoglądał z tyłu ;-)

izunia0981

trochę zagmatwałam poprzednią wypowiedź.

Jake nie chciał tej co najładniej śpiewa. Neytiri jak się ucieszyła.
Potem Jake przyznał, że Piral jest najlepszą łowczynią. Neytiri się zmartwiła, spuściła lekko głowę, a gdy jej powiedział, że już wybrał, jak się ucieszyła ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

W sumie to napisalalismy mniej wiecej to samo ;), ale ta scena zapadla mi gleboko w pamiecie

national

To jedna z moich ulubionych scen...Potem Jake budzi się w tej kapsule, taki zmieszany, zastanawiał się sam co się dzieje, co on robi ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

nom, ta scena bardzo mi sie podobala ;), mozna tam zobaczyc ladny usmiech Neytiri ;), ostatnio zdjecia te ruchome przesylalas i wlasnie to bylo to ostatnie ;]. Za kazdym razem jak Jake mowil, ze nie chce danej kobiety to Neytiri usmiechala sie z ulga, ale przy ostatniej troszke sie przestraszyla ;].

national

Jake ładnie się też zachował, gdyż pozostawił jej też wybór i powiedział, że ta kobieta musi również wybrać, coś w tym stylu...

Potem taka cisza przez chwilkę...gdy zbliżają usta by się pocałować, zaczyna grać muzyczka ;-)

jejku znów poniosła mnie fantazja ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

heh ;), jak to juz wczoraj ustalilismy, cala sala wtedy zamilka i kazdy patrzy sie na ekran ;]. Mozliwe, ze wtedy kazdemu wyobraznia dziala na wysokich obrotach ;).

national

pewnie tak, ale każdy boi się przyznać. Ale piękną muzyczkę w tle puścili...to jest bardzo romantyczne moim zdaniem ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

No tak, ale w filmie sporo takich scen (romatycznych) bylo ;]

Hmm... bede musial zniknac na chwilke. Tak za 30 min wroce (no moze troszke dluzej)... Bedziesz jeszcze ;)?

national

będę mam czas do póznej nocy....to papapa;-) Będę tu sobie siedzieć.

ocenił(a) film na 10
izunia0981

ok ;), pa ;]

national

papatki ;-)Cóż posiedzę sobie tutaj cichutko.... ;-)

izunia0981

to ja tez poczekam na nationala

użytkownik usunięty
izunia0981

Ależ wy jesteście nieziemsko odrealnieni. Ja tego filmu już prawie nie pamiętam a wy wchodzicie w najgłębsze szczegóły - aż naprawdę trochę jest mi was żal.

ocenił(a) film na 10

mam podbne odczucia do ciebie ;]

użytkownik usunięty
national

Czyli jest Ci siebie samego żal? Dziwny doprawdy okaz z Ciebie.

ocenił(a) film na 10

nie napisalem, ze mam podobne odczucia jak ty, tylko ze DO CIEBIE. Wyjasnie ci to bardziej - etz mi jest ciebie zal ;]

użytkownik usunięty
national

To pisz "w stosunku do Ciebie", ja to zdanie zinterpretowałem poprawnie miśku.

Lech Anonim- przeszkadza Ci to w czymś? Moim zdaniem ludzie mają prawo pisać ci im się podoba, a mi nie przeszkadza ta dyskusja. Jak mnie jakiś temat nudzi, albo się nie podoba, to go po prostu olewam. Tobie radzę zrobić to samo.

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

Dzięki Obi, jesteś moim duchowym przewodnikiem.

national

Potem kolejna scena, gdy sobie razem śpią...Jake wtulony w Neytiri...musiał na chwilę wyjść z ciała avatara. Grace go na siłę chciała karmić, ale Jake się spieszył do ukochanej, nawet nie wiedział co go czeka, gdy obudzi się jako Avatar ;-)

ocenił(a) film na 10
izunia0981

Ale piekne bylo to, ze Neytiri ryzykowala zycie dla jake'a. Odcigala go, ale widac byl troszke ciezki ;]

national

Tak, właśnie to jest w niej piękne, że nawet na tej wojnie nie była bierna ale walczyła u boku ukochanego;-)
Takie powinny być kobiety;-)

izunia0981

O_o hehe niezła rozmowa sam na sam przez kilka stron.;)

hegemonia7

tak, jak nie ma trolli to można normalnie porozmawiać. Na początku powiedzieliśmy sobie, że to taka nasza mini Pandora i jej nie opuścimy ;-)

izunia0981

tak ale tutaj seerver is closed dla nowych

Blue_Best_Avatar

zarcik :)

Blue_Best_Avatar

Nie wcale nie jest zamknięty. Wydaje Ci się .....

użytkownik usunięty
izunia0981

Chciałbym was kiedyś zobaczyć na żywo pryszczate grubasy, jesteście zdaje się ciekawszym okazem niż każdy z gatunków na Pandorze.

do kogo te pryszczaste grubasy?