7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Przemowa Jake'a

ocenił(a) film na 9

Co do przemowy Jake'a pod Drzewem Dusz.
Wiele osób zarzuca jej zbędną patetyczność i że naciągane jest to że Jake mówi po angielsku, skoro zna język Na'vi.

Co do patetyczności. Przecież takie przemowy właśnie takie mają być. Mają porwać tłum i wzbudzić w nim emocje.
Jak inaczej to sobie wyobrażacie? Że Jake staje pod drzewem i bez przekonania zaczyna coś tam mówić że atakują i może by się tak zjednoczyć, albo coś?

Co do języka. Przecież to oczywiste dlaczego prosi Tsu'Tey o tłumaczenie. Chciał w ten sposób okazać mu szacunek. Pokazać że wcale nie chce przejąć władzy i że to on, Tsu'Tey, jest wodzem.
Moim zdaniem świetnie to rozegrał. W końcu TT nie był jego wrogiem tylko wojownikiem który miał na uwadze jedynie dobro swojego ludu.

W ogóle ta przemowa bardzo mi się podobała. Była krótka i treściwa. No i niezwykle porywająca (dla fanów). A jak już następuje ten fragment "My brothers! Sisters!" to już całkiem olaboga:).

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Ok. To woja technika. Ja już nic nie muszę udowadniac. Wszystko już napisałeś, wszystko już wiadomo.

bansuj_

co wiadomo i co napisane > masz urojenia , weź relanium i się uspokój

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Dobrze wiesz co. Wszyscy wiedzą, cipo.

bansuj_

co boli cię, że teraz wszyscy śmieją się z Ciebie tak jak się śmiali ze mnie. Uwierz mi , straciłeś tutaj reputację a zyskałeś na sławie

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

No i elegancko. Pisałem ci już, że na żadnej sławie ani renomie na forum mi nie zależy. Ale miło. Krzyrzak spadł z podium...

Stilnes

http://www.filmweb.pl/topic/1326478/%C5%9Amiej%C4%99+si%C4%99+z+avatara+i+jego+f an%C3%B3w.html

zapraszam także do tego tematu :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

A czy przypadkiem krzyrzak69 (skąd ta nazwa - czyżby użytkownik zostawił szkołę w wieku 8 lat?) to nie jest jakiś Tajny Morderca jakiegoś niemieckiego czy rosyjskiego wywiadu? Bo zatruwa życie ludziom. Aż trudno się dziwić, że stopa samobójstw wzrosła o 0,002% na całej ziemi!

Żyć się odechciewa, gdy czyta się posty krzyrzak69...

krzyrzak69 - prawda boli - pewnie będziesz wściekły i naślesz na mnie hitlerowców lub stalinowców, albo napiszesz o mnie różne rzeczy na wszystkich wątkach, które istnieją na tym forum, że "Yoshish jest gupi jak bót", itp., itd.

Czekam na odzew krzyrzk69.

PS. Mam prośbę - wysil się trochę, poużywaj ALTernative i znaków interpunkcyjnych :)

Yoshish

przy takiej ilości postów , to znaki iterpunkcyjne idą w odstawkę nawet blędów nie poprawiam a alt trafiam w 50%

ciekawy pogląd na temat wywiadu :) ale nie chcę się zdemaskować

ocenił(a) film na 8
Yoshish

*Trzeci akapit - sorry za literówkę.
**Ogólnie to mnie wkurzyłeś krzyrzak69 - musiałem się wyżyć.
***Mimo odmiennych poglądów jesteś spoko XD

Yoshish

ja lubię prowokować ale ten bansuj jest dziwny na silę próbuje udowodnić że jestem debil jakieś wnioski z kosmosu wyciąga.

On jest gorszym trolem niż ja a co gorsza równie ambitnym

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Prowokowanie jest spoko.
Co do Bansuja - nie będę się wypowiadał...

Krzyrzak69 - mimo, że lubię Avatara (fan ≠[nie równa się]głupek) i mamy nieco inne poglądy, życzę sukcesu w kampanii.

Yoshish

ja nie to że nie lubię avatara. Ja nie lubię skrajnych poglądów typu

najcudowniejszy film we wszechświecie

To gorsze niż brazylijskie telenowele. flaki się w brzuchu przewracają

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Masz rację. Możliwe, że mi nie przewracają się flaki tak mocno jak tobie (XD - ale to zabrzmiało), ale masz rację.

Czekaj, czekaj... Czyli z tego wynika, że Avatar jest ci obojętny, a denerwujesz się tylko fanami w/w?

Ja nie twierdzę, że Avatar 11/10, ale 7\8/10.

Mogę pomóc ci jakoś w kampanii?

Yoshish

6-7 raczej . NIe szkoda Twojego czasu . Czas pokaże gdzie jest miejsce avatara. Nawet u nas na forum Król Lew jest wyżej .

na imbd spada , nie dostali nominacji do oscarów aktorzy więc ogólnie jest fajnie.

ja czasami lubię się sprzeczać z takimi osobami jak bansuj

Krzyrzak69

no dobra film zasługuje na 7. ale dałem inną ocenę z powodu heroicznych fanów

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Szkoda. A tak chciałem pomóc. Chyba pójdę się pouczyć...

Yoshish

no zrobisz tak lepiej . :) możesz sobie czasami zażartować na forum i nie próbuj trolowania bo to uzależnia :P

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Tyle, że ta sprzeczka nie dotyczy zupełnie filmu. I Avatar jest wyżej od Króla Lwa, także pokiełbiło się tobie. A i owszem. Mi też niezmierną przyjemność to sprawia. Tym bardziej, gdy wypadasz z równowagi emocjonalnej i zaczynasz wykrzywikawc wyzwiskami... nawet na samego siebie. :)

bansuj_

1 Skazani na Shawshank
(Shawshank Redemption, The) (1994) 9,065 44645
2 Forrest Gump (1994) 8,949 51663
3 Ojciec chrzestny
(Godfather, The) (1972) 8,863 38635
4 Lot nad kukułczym gniazdem
(One Flew Over the Cuckoo's Nest) (1975) 8,800 24891
5 Zielona Mila
(Green Mile, The) (1999) 8,736 46404
6 Ojciec chrzestny II
(Godfather: Part II, The) (1974) 8,715 22054
7 Pulp Fiction (1994) 8,706 40280
8 Milczenie owiec
(Silence of the Lambs, The) (1991) 8,690 32117
9 Leon zawodowiec
(Léon) (1994) 8,689 42946
10 Podziemny krąg
(Fight Club) (1999) 8,660 39022
11 Braveheart - Waleczne Serce
(Braveheart) (1995) 8,649 28230
12 Lista Schindlera
(Schindler's List) (1993) 8,646 18855
13 Siedem
(Se7en) (1995) 8,635 34386
14 Gladiator (2000) 8,615 38010
15 Więzień nienawiści
(American History X) (1998) 8,612 20892
16 Król Lew
(Lion King, The) (1994) 8,597 20146
17 18 17 1 Chłopcy z ferajny
(Goodfellas) (1990) 8,588 17011
18 19 18 1 Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
(Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The) (2001) 8,587 36243
19 17 19 2 Avatar (2009) 8,584 37065
20 Władca Pierścieni: Powrót Króla
(Lord of the Rings: The Return of the King, The) (2003) 8,583 36392

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

No i spoko generalnie. Mam swoje top 100 i tak, zabawy w kampanię przeciw bądź też za jakimś filmem uważam za dziecinadę.

bansuj_

fajnie ja może mam góra top 5

bansuj_

król lew 16 a avatar 19 .

człowieku , masz jakieś zwidy . ja nie wykrzykuję obelgami ty mnie wyzywasz od cip

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Sam się nazwałeś cipą, już zapomniałeś? Nie mam zwid, tylko nie spojrzałem. Mam gdzieś rangingi i sondaze.

bansuj_

masz gdzież sondaże bo wiesz że Twoja samoobrona i tak nie dostanie się do sejmu

Krzyrzak69

krzyrzak, o ile dobrze pamiętam to ty jesteś z Samoobrony i chodzisz na jej wiece.

ObiWanKenobi444

i handluje tam rogalikami z dżemem i jeżdżę na ogórki do Niemiec z resztą działaczy

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

No i super. Wiemy o tobie coraz więcej.

bansuj_

pukałem kiedyś bonsaj... mówił że jestem najlepszy ale potem przez przypadek stał się tautsiem i skończyły się nasze orgie

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Ciekawe. Pozdór bonsaja, włóz mu palec po raz kolejny. Nawet z ucałowaniem w polika.

bansuj_

dobrze kochanie tylko do mnie przyjedz to pobaraszkujemy jak za dawnych lat.

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Daj adres, wpadnę.

bansuj_

kwiatowa 14 b/4 ostrzeszów 63-500 tylko w weekendy

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Pff. Brak argumentów widze. Haha. Znów odwracasz kota ogonem. Wrzuty polityczne też mnie nie ruszają. A na wiece Samoobrony przecież sam chodzisz z dziewczyną. I że się Lepper do sejmu nie dostanie to jest pewne. Połowa partii idzie do pierdla. :)

bansuj_

swoja drogą jestem ciekaw czy matka twojego dziecka jest pełnoletnia bo może ty też pojdziesz siedzieć

PS. ty też nie masz argumentów i ci nic na to nie mówię

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Oj błądzisz, kąsisz, nie wiesz za bardzo z której storny, ale próbujesz. Nic ci do tego kim jest moja wybranka, spójrz na swoją lepiej, bo ostatnio mojej więcej uwagi poświęcasz. Nie potrzebnie.

bansuj_

Moja by nigdy tak głupio na forum nie pisała jak ja . Za pół roku będzie magistrem prawa :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

I z taką niemotą się wiąże. Biedne dziewczę. Ale moja też się nie udziela.

bansuj_

też się czasami dziwię że ze mną wytrzymuje > Widac mam wielkie szczęście :)

ocenił(a) film na 8
bansuj_

Jak już wszystkich poprawiasz Bonsaj...

RANKINGI!!!

Wikipedia:
Ranking - klasyfikacja w kolejności wartości liczbowych, przyporządkowanych według określonych kryteriów.

Rzeczywiście nie spojrzałeś na ekran...

SONDAŻE!!!

Wikipedia:
Sondaż - jest to badanie opinii publicznej, rodzaj badań statystycznych mający na celu określenie preferencji danej grupy ludności.

Jak ja to lubię :)

ocenił(a) film na 8
Yoshish

Ale co? Nie wiem za bardzo co tym wg siebie udowodniłeś. Oświecisz?

bansuj_

Ty nigdy nie wiesz.

Yoshish

uważaj bo bonzaj pomysli że działamy razem i że cały świat się przeciwko niemu odwrócił

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Pff. Liżcie sobie tyłki gdzie indziej, prosze. To niesmaczne.

Krzyrzak69

Już na kilometr widać że krzyrzak jest z samoobrony.
Muuuu- o właśnie słyszę krzyrzaka

ObiWanKenobi444

no tak ale ja nie jestem krzyrzak lecz krzyrzak69

Krzyrzak69

I tak wszyscy wiedzą o kogo chodzi.

ObiWanKenobi444

niby wiedzą ale samo takie stwierdznie nie określa mnie jako mnie tylko znów jest pustym frazesem

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Powiedział ten, co sam zmienia mą, jakże szlachetną, nazwę...

bansuj_

bonzaj karle

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Bonsaja to ty w tyłek posuwasz, wiemy juz.