7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Przemowa Jake'a

ocenił(a) film na 9

Co do przemowy Jake'a pod Drzewem Dusz.
Wiele osób zarzuca jej zbędną patetyczność i że naciągane jest to że Jake mówi po angielsku, skoro zna język Na'vi.

Co do patetyczności. Przecież takie przemowy właśnie takie mają być. Mają porwać tłum i wzbudzić w nim emocje.
Jak inaczej to sobie wyobrażacie? Że Jake staje pod drzewem i bez przekonania zaczyna coś tam mówić że atakują i może by się tak zjednoczyć, albo coś?

Co do języka. Przecież to oczywiste dlaczego prosi Tsu'Tey o tłumaczenie. Chciał w ten sposób okazać mu szacunek. Pokazać że wcale nie chce przejąć władzy i że to on, Tsu'Tey, jest wodzem.
Moim zdaniem świetnie to rozegrał. W końcu TT nie był jego wrogiem tylko wojownikiem który miał na uwadze jedynie dobro swojego ludu.

W ogóle ta przemowa bardzo mi się podobała. Była krótka i treściwa. No i niezwykle porywająca (dla fanów). A jak już następuje ten fragment "My brothers! Sisters!" to już całkiem olaboga:).

ocenił(a) film na 8
Nezumi

Ja nic nie próbuję. Pisząc takie bzdety robisz z siebie idiotę. Nie baw się w psychoanalityka, nie znasz mnie...

Nezumi

nazumi wjechałeś na ambicje bansujowi, nie ma nic gorszego jak od strony fana a przecież bansuj jest obrońcą godności

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Przecież to ty uważasz się za rycerza, rewolucjonistę wręcz.

bansuj_

ale nezumi cię skrytykował :) a on jest wiernym fanem . Upokorzył Cię i to w mojej obecności :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Nie czuję się upokożony. Mamy chyba inne pojęcie na ten temat, bo wg mnie upokażasz się w co drugim zdaniu. I jest fanem czego? Twoim? Moim? Nie rozumiem.

bansuj_

Ty często nie rozumiesz ale na to nic nie poradzę , widocznie słabo się uczyłeś ...

jest fanem avatara wiec jest po Twojej stronie ,a poparł mnie :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Co? Jest fanem Avatara, więc jest po mojej stronie? A gdzie my rozmawialiśmy o Avatare? Pogubiłeś się krzyrzi. Ja fanem Avatara nie jestem...

bansuj_

jak nie jesteś ??? to jesteś przeciwnikiem ?? z reguły ze mną się kłócą tylko fani??

łe to robisz wiochę albo też jesteś trollem

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Mi się ten film po prostu podobał. Nie jestem jego fanem. Nie mam breloczka z neytiri i plakatu z Jakiem. Nie jesteś czegoś fanem, dlatego, że ci się podoba. A jak tak uważasz, to kolejny raz udowadniasz wąskie horyzonty myślowe.

bansuj_

to po co spamujesz ?? kuźwa ludzie obojętni nie powinni się wdawać w dyskusje bo szkoda czasu

użytkownik usunięty
Krzyrzak69

JA PIER*O*E...
po chwili zwykły temat o konkretnej scence z filmu przerodził się w
teologiczne dygresję które ewoluowały do kłótni...

to wszytko przez podrażnione ego bansuj, być może zespół napięcia po wiadomości że zostanie ojcem

ocenił(a) film na 10
Krzyrzak69

Bitwa trolli, ale fajnie. :D Jeszcze mi tu tylko tego Nejtiri_kurva
brakuje.

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Znów zmyślasz bajeczki. Najbardziej cierpi tu twoje ego. Znalazł się ktoś, kogo nie potrafisz przegadać...

bansuj_

"Ogarnijcie się. Krzyrzak, nie trolluj aż tak bezczelnie, jesteś trollem (prawie)cywilizowanym; bansuj miej godność i nie karm trolla, bo wychodzisz na większego idiotę niż on. "

i co łyso :)))))))))))))))xd

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Nie rozumiem. O czym to ma świadczyć niby? I ty, taki inteligent, a zamiast interpunkcji używasz dwukropka, naiwasów i "xd". Napiszę w twoim języku - zenua, bądź też zal.pl...

bansuj_

* A – „4”, „@”, „/\”, „/-\”, „F|”
* Ą – „om”
* B – „8”, „|3”, „|8”, „3”
* C – „©”, „<”, „[”, „(”, rzadziej „{”
* Ć – Niezwykle rzadko jako „C'”
* D – „|)”, „])”
* E – „3”, „€”
* Ę – „E,” „em”
* F – „|=”
* G – „G”, „6”
* H – „|-|”, „[}{]”
* I – „l”, „1”, „!”, „|”, bądź jako spójnik: „&” (istnieje kilka wersji tej litery)
* J – „_|”, „Y”
* K – „C”, „|<”, „|{” „]{”, „|c”
* L – „1” (proszę nie mylić z „1” oznaczającym „I”), „|_”, „][_”
* Ł – zwykle nie występuje, ale w niektórych odmianach: „|/_”
* M – „|\/|” „/\/\”
* N – „|\|”, „/\/”
* O – „0” (słownie: zero), „()”, „([])”
* Ó – nie występuje, a jeżeli już jest, to źle użyte lub zastąpione przez „oo” lub „(')”
* P – „[]D”, „|D”, „|>”, „|O”
* R – „®”, „|2”, „12”
* S – „5”, „$”, „§”
* Ś – „$” lub nie występuje
* T – „7”, „']

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Ten język do niczego mi się jużnie przyda. Ja nie z tej epoki.

bansuj_

ale jak jesteś głupią cipą to go znasz. dodałem kiedyś taki wpis na swoim blogu

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

O kurdę. Krzyrzi. Nazwałeś się właśnie głupią cipą? Nieźle. Gratulacje, jednak udało mi się ciebie nakierowac. Odnalazłeś prawdę, odnalazłeś swoje "ja".

bansuj_

nie do końca bo nie znam tego języka . ja tutaj jestem aktorem i gram dobrego raz złego raz inteligentnego raz głupca raz prowokatora

mam przednią zabawę :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Tia. Akurat. Już nie wykręcisz, cipo.

bansuj_

gdyby każdy był tak rozgarniety jak Ty to nadal byśmy żyli na drzewach.

powtarzam jesli znasz ten język ( pokemoniasty) to jesteś głupią cipą

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

A ty z wilekim profesjonalizmem go wyrecytowałeś i natarczywie używasz. Nawet chciałes nie z niego odpytywać! Ja nie rozgarnięty? To jaki ty jesteś?

A. No tak. Głupia cipa!

bansuj_

to było kopiuj wklej!

z mojego bloga.

wcześniej skopiowałem to z bloga...

www.kominek.blox.pl

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Co nie zmienia faktu...

bansuj_

zmienia bo skopiowałem a nie recytowałem a użyłem celowo Xd aby było głupiej :)

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

No i tak właśnie wyszło. Już się z tego nie wytłumaczysz. Czarno na bialym nazwałes się głupią cipką. Nie ma dyskusji po prostu. Naprawde miło, że wyręczyłeś wszystkich z szukania na ciebie epitetów.

bansuj_

nie użyłem nigdzie słowa cipka tylko cipa.

nie powiedziałem że nią jestem , tylko że osoby tego używające są głupimi cipami.

myśl co chcesz, twojego procesu myslowego nie da się już naprawić

Krzyrzak69

co tu tak śmierdzi, czyżbym nie spłukal? A nie, to Krzyrzak jest na forum.

ObiWanKenobi444

czyżbyś spółkował z nieletnią jak R. Polański. A to co zastosowałeś to co to było ??

synestezja ?

Krzyrzak69

Nie, ja nie lubię nieletnich jak Polański, wiem jednak że to są twoje klimaty.

ObiWanKenobi444

a skąd możesz takie rzeczy wiedzieć ?

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Stąd co ty te wszystkie rzeczy wiesz. Znikąd, ale fajnie brzmią.

bansuj_

czyli skąd ? czyli mam rozumieć że to pustosłowie

Krzyrzak69

Intuicja

ObiWanKenobi444

no to fake

Stilnes

PO raz kolejny osiągnąłem ogromny sukces bo w temacie który krytykuje żałosną przemowę Jake rodem z wieców samoobrony...uzyskałem aż 500odpowiedzi co świadczy o trafnym aczkolwiek kontrowersyjnie wyrażonym zdaniu.

Ostatnio prezentuję dobrą formę 2 tygodnie przerwy mi posłużyły

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Przecież to nie jest twój temat. A rozmowy na temat tematu było raczej jak na lekarstwo. Nie o twojej formie to świadczy.

bansuj_

wywoałem burzę tekstem o samoobronie ...to spowodowało lawinę komentarzy. I'm genius :D

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Nie burzę, tylko falę pogard w twoim kierunku. Mylisz bardzo proste pojęcia.

bansuj_

istne tornado poruszyłem po raz kolejny forum :) niektórych z was zżera zazdrość bo chcielibyście być tak popularni jak ja

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Ja już jestem.

bansuj_

urosłeś na bazie mojej popularności, przyczepiłeś się do mnie jak bachleda curuś do FArela

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Tragicznie z twoją gramatyką, naprawdę. Już myślałem w pewnym omomencie, że się zaczniesz starać.

bansuj_

zostaw myślenie , to nie Twoje powołanie bo wyraźnie ci nie idzie

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Ha! Taki głupek mi tu o myśleniu. Humiliation, cieniaku... :)

bansuj_

spojrz w lustro , przemyśl swoje zachowanie i wróć.

Przecież ja Ciebie też mogę głupkiem nazwać , nie na tym polegają inteligentne docinki

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

Twoje właśnie tak wyglądają. Dobrze, że próz mnie głupkiem, siebie cipą zwykłeś nazywać. Teraz rozmowa nabiera nowego kierunku.

bansuj_

takim myśleniem możesz udowodnić nawet że Barack Obama będzie papieżem