Co do przemowy Jake'a pod Drzewem Dusz.
Wiele osób zarzuca jej zbędną patetyczność i że naciągane jest to że Jake mówi po angielsku, skoro zna język Na'vi.
Co do patetyczności. Przecież takie przemowy właśnie takie mają być. Mają porwać tłum i wzbudzić w nim emocje.
Jak inaczej to sobie wyobrażacie? Że Jake staje pod drzewem i bez przekonania zaczyna coś tam mówić że atakują i może by się tak zjednoczyć, albo coś?
Co do języka. Przecież to oczywiste dlaczego prosi Tsu'Tey o tłumaczenie. Chciał w ten sposób okazać mu szacunek. Pokazać że wcale nie chce przejąć władzy i że to on, Tsu'Tey, jest wodzem.
Moim zdaniem świetnie to rozegrał. W końcu TT nie był jego wrogiem tylko wojownikiem który miał na uwadze jedynie dobro swojego ludu.
W ogóle ta przemowa bardzo mi się podobała. Była krótka i treściwa. No i niezwykle porywająca (dla fanów). A jak już następuje ten fragment "My brothers! Sisters!" to już całkiem olaboga:).
E. Opinie innych i renoma na forum nie sa moim celem. Nie zwykłem się często wypowiadać. A takiej gadki, to jeszcze nigdy nie przewinąłem na jakimkolwiek forum.
hehehe cała przyjemność po mojej stronie ... masz odznakę kolejnej sprawności z harcerstwa
odznakę z kursu trolowania
krzyrzak, miales sie wyniesc ? Po cholere wracasz ?
Ale w sumie dobrze, jest sie z kogo posmiac :D
No dokładnie. Poziom trollowania był tu żenująco niski, było nudno. Tylko co ciekawe jak pojawił się Krzyrzak to Nejtiri_kurva zniknął. Hmmm...
pierwszy film camerona z przemową ,nie lubie takich scen ale tu wyszła całkiem nieźle i o niebo lepiej od przemowy w 2012
to ja może napisze takie podsumowanie... nasz sprzeczka z bansujem była bezsensowna. Jako troll muszę się liczyć z tym że ktoś się da sprowokować. Wiem że w niektórych momentach byłem bezczelny i to był mój błąd aczkolwiek nauczyłem się pewnej rzeczy. Nigdy nie należy tracić nadziei .
Bansuj był bardzo zadziorny odpowiadał na wszytkie moje posty. Jednak uważam go za człowieka nieszczęśliwego, troszkę zbładził nie chcę go krytykowac jednak wiem że jest troszkę nieszczęliwy. Przytrafiła mu się wielka radość będzie miał potomka , jednak jest to jednocześnie dar i zadanie . Mam nadzieję że wychowa właściwie dziecko , że powoli mu żyć własnym życiem i nie będzie kształtował na podobieństwo tatusia.
Bansuj wierzy w potęgę nauki , cóż socrates mawiał wiem że nic nie wiem , mam nadzieję że bansuj wie co robi... Pascal udowodnił że warto , jeśli się mylę nie tracę nic a jesli mam rację to mogę wygrać.
ps. jesli kogoś uraziłem przepraszam
Rzuciłem okiem na wasze wczorajsze wypociny, między północą a 3:00 rano. Jestem pod wrażeniem. W geście dobrej woli mógłbym dopomóc krzyrzakowi w eutanazji, aby uczynić ten świat lepszym.
Zatkało mnie... przepraszasz? I niby szczerze? ^^ A Ty uważasz się za szczęśliwego człowieka? Może dopiero wtedy gdy krzywdzisz innych?
mam się wytłumaczyć? wyciągnęłaś jakieś wnioski z moich postów kiedy rozmawiałem z kimś kto nie mógł znieść krytyki swoich wypowiedzi? Nie za bardzo rozumiem czemu to piszesz?
upss miss_understood_, chyba się wtrąciłem tam gdzie było nie do mnie ... już spadam, sorki
Oj znów pieprzysz. Skoro ja jestem człowiekiem nieszczęśliwym, to kim ty jesteś? Bo jak inaczej mozna wyjasnić twoje trolowanie? Zakompleksiony i nieszczęsliwy rzekłbym właśnie. Ale koniec. Nie wdam się w to po raz kolejny.
no jesteś troszkę nieszczęśliwy tylko nie wiesz o tym , martwię się o Ciebie , mam nadzieję że znajdziesz właściwą drogę . Masz niespokojny umysł, musiałeś wiele w życiu już przejść
Nie potrzebuję twoje umartiania. Umartwiaj się w kościele, umartwiaj się o siebie. I właśnie znalazłem drogę - będę ojcem. Teraz ty szukaj swojej, bo na razie nie wygląda kolorowo - ośmieszanie się na forum to nie sposób na życie...
nie chodzi tutaj o moje trolowanie, to tylko taka chwilowa zabawa, znudzi mi się to zabiorę zabawki i pójdę. Trolluję bo uważam się za mądrzejszego od was.
A mi chodzi że ty w głębi ducha jesteś nieszczęśliwy i zagubiony,
życie można przejść na wiele sposobów i czasami o naszej postawie świadczą pewne szczególy z przeszłości
(Nie)stety ja nie uwazam ciebie za madrzejszego do nas :). Skad ty mozesz wiedziec jaki on jest w glebi ducha, hym?
każdy grabi do siebie , dziwne jakbyś mi przyznał rację , bo to tak jakbyś powiedział że jesteś gorszy.
nie zmienia to faktu że i tak jestem mądrzejszy inteligentniejszy i sympatyczniejszy na codzień
każdy grabi do siebie , dziwne jakbyś mi przyznał rację , bo to tak jakbyś powiedział że jesteś gorszy.
nie zmienia to faktu że i tak jestem mądrzejszy inteligentniejszy i sympatyczniejszy na codzień
Ja tam nie uważam tylko że mam bardziej wyszukany gust filmowy od przeciętnego fana Avatara - niekoniecznie musi mieć to związek z inteligencją.
To pomyśl jak owy szczegół z twojej przeszłości, te tu twoje pseudo mądrości, będzie o tobie świadczyć. Trol i bufon, zwykły prostak uważający się za boga. Śmiechu warte.
Zgadza się jestem megalomanem i idealistą.
Dodatkowo uważam że avatar był kiepski jak występ Houston wczoraj
No widzisz. Jestem lepszym psychonalalitykiem od ciebie. A występów takowych nie zwykłem oglądać, więc nie będę się spierać w tej kwestii. Gusta muzyczne sa różne, dla mnie niezrozumiałe.
Nieźle. Wielkie come backi z reguły tak właśnie wyglądają. Że jej nikt nie powiedział, że to bieda będzie...
ależ zapisaliście stron przez noc ;-)
Nie szargajcie swoich nerwów na Krzyrzaka, on pogrywa sobie...
Najważniejsze, że my - fani , znamy prawdziwą wartość Avatara ;-)
:* ja czasami żartuję a czasami piszę poważnie ...czasami sam nie wiek kiedy jestem poważany a kiedy żartuję
No i? Mam gdzieś ten film, mam gdzieś, że ci się nie podobał. Dla mnie był spoko i na pewno nie raz jeszcze go obejrzę. A ty się powtarzasz jak ksiądz na ambonie. Nuuuda.
dla mnie księża to zawód. zgadzam się z tym że mamią i wychciewają kasę.
Ja chodzę do kościoła dla Boga a nie dla księży. Nie jeden ksiądz jest większym grzesznikiem niż ja.
No to sam sobie odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie. Wiesz już czemu się ich czepiam.
Chyba ujawniłeś w sobie człowieka. Czy to nie zagrozi Twojej reputacji? ;) Jesteś spoko gość tylko zrób coś z tym swoim rozdętym ego, bo niedługo się w drzwi nie zmieści ;]
Albo już się nie mieści. Dlatego krzyrzi ciągle na forum siedzi, po prostu jest przywiązany do tego miejsca. Tu jest mniejszy niż w realu. ;)
Jezu, przez ile stron wy tak możecie. Ogarnijcie się. Krzyrzak, nie trolluj aż tak bezczelnie, jesteś trollem (prawie)cywilizowanym; bansuj miej godność i nie karm trolla, bo wychodzisz na większego idiotę niż on. Krzyrzak wie że trolluje i robi to świadomie, ty trollujesz, próbując mu pokazać jaki z niego troll.