No akurat zły przykład bo w avengers 2 tak nie waliło CGI po gałach. Do tego dodam że postprodukcja Batman v Superman trwa zdecydowanie dłużej
No jak nie waliło,sobie poczytaj komentarze pod tymi trailerami a znajdziesz dosyć sporo narzekających na CGI.Zwłaszcza w scenach z Ultronem.Waliło tak samo w niektórych scenach jak i tutaj.
1 trailer do ultrona pojawił się w październiku 2014 a zdjecia zakończyły sie w sierpniu wiec mogły być lekko niedopracowane (i tak wyglądały bardzo dobrze). Zdjecia do bvs zakończyły sie wg filmweba w grudniu 2014 trailer masz w lipcu 2015 i jest sporo do poprawki
Dodam jeszcze że ostatnio w wielu trailerach w różnych filmach wali CGI.Innymi przykładami to Jurassic World czy nowy Terminator.
BvS ma premierę dopiero w 2016 roku,jeszcze mają czas,także spokojnie :).
To normalne. Trailery pojawiają się w momencie kiedy postprodukcja jest w trakcie, a sceny do trailera idą na pierwszy ogień, żeby było i potem są jeszcze dopracowywane.
Nom.Taki też teaser SS który wypuścili to nic nowego prócz tego co widzieliśmy na zdjęciach z planu + coś tam nowego.
Podrzuć linka jak posiadasz, bo tego akurat nie widziałem dotąd.
I w sumie jest też materiał z Apocalypse do znalezienia...
Powiem szczerze że po trailerze BvS tak się podjarałem że taki teaser SS już u mnie większych emocji nie wzbudził xD.Może to też wina tego że mało co nowego zobaczyłem.Ale Harley była fajna.
Deadpool za to wywołał uśmiech na twarzy bo widać że tą R-kę wykorzystają jak przystało.
Fragment z Apocalypsem krótki,Storm wygląda świetnie z irokezem,to jest moja ulubiona jej fryzura z komiksów.A na samym Apokalipsie sie zawiodłem,za bardzo mi przypomina Lodowych gigantów z Thora,i głos taki marny.
Łap linki.
SS:http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=122711
Deadpool: http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=122711
Fragment X-Menów:
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=122741
Aaa i Jackman zapowiedział że ostatni Wolverine to Old Man Logan,ciekawe jak tą historię przerobią biorąc pod uwagę że w komiksie mamy doczynienia z klimatami postapokaliptycznymi oraz z tym że jest wiele postaci do których prawa ma Marvel.
Właśnie rzecz w tym, że X-meni mieli blisko 5 minut materiału z filmu, tylko nigdzie tego znaleźć nie mogę. Nie tylko to krótkie ujęcie (które zaskakująco szybko znika).
O tym, że ostatni Wolvie to Staruszek już się mówiło. Jak dla mnie to by była bardzo fajna opcja jako brutalny post apo. Pytanie co dalej? Czy popodmieniają postacie tak by pasowało? Stworzą nowe? Dogadają się z Disneyem?
SS ciągnie Harley i ona pewnie wystarczy by film sobie poradził.
A Deadpool to Deadpool, bije BvS na głowę ^^
Na mnie Deadpool takiego wrażenia jak epickie sceny z Batmanem i Supkiem nie zrobił ;P z emocji co chwile za głowe się łapałem,bo to,bo tamto,bo jakieś nawiązania.A Deadpool pare żartów i troche walki na miecze :P.
W SS ostatecznie to pewnie Joker będzie gwiazdą.
Co do X-menów to kurde nie wiedziałem że aż taki długi materiał był 0_0.Też coś cicho na ten temat.
Old Man Logan jest za to ryzykowny,w komiksie były takie postacie jak Hulk,Red Skull,Hawkeye który podróżował z Loganem,do tego klimat postapo,nie wiem co tu wykombinują.
Nie Deadpool bo trailer tylko Deadpool bo Deadpool ;)
Właśnie w tym rzecz, że był długi materiał. Gdzieś nawet był opis fragmentów. Info kto będzie jeźdzcami (Psylocke, Storm, Angel, Magneto), pojawi się znowu Moira, ponoć Famke dostanie cameo itp itd.
Kurdę,na stronkach które odwiedzam nic nie było o tym albo ślepy jestem xD.
Magneto jako jeździec :D będzie się buntował potem facet,oni nie lubi być rządzonym :D
Ok to skoro już mamy materiał to po kolei:
Xavier, Magneto, McCoy, Mystique prezentują się w porządku standardowo. Magneto chyba znowu dostanie więcej czasu i go rozwiną, więc dla mnie bomba.
Młoda obsada tak naprawdę tylko miga, ale wizualnie nie mam zastrzeżeń. Cyklop wygląda dokładnie jak młoda wersja tego z trylogii, Sansa niezbyt widoczna, ale zobaczymy, Storm fantastycznie się prezentuje, Jubilee wbrew poprzednim zdjęciom też mi pasuje do oryginału.
Anioł, Nighcrawler i Psylocke praktycznie niewidoczni więc nie ocenię.
Apocalypse sam nie wiem, na scenie ze Storm wygląda słąbo, ale w pozostałych jak dla mnie całkiem dobrze.
Poza tym jako, że film zaczeto dopiero kręcić warto dodać, ze to co widzimy nie ma w sobie praktycznie efektów komputerowych (w najlepszym razie same tła), wiec może sięznacznie poprawić.
nie zgodzę się z tym akurat :) w przeciwieństwie do Hobbita nie waliło w Avengers 2 aż tak CGI ale mimo to tu też nie wali
Wychodzi na to, że wystarczyło wywalić scenarzystę i zatrudnić faceta od Argo. Fabuła w blockbusterze ma nie być tylko jakimś dodatkiem do widowiskowych walk. Film zapowiada się lepiej niż człowiek ze stali, który raził kiczem i patosem. Affleck pasuje na gacka i super, że wyreżyseruje nowy film. Na pewno zrobi to lepiej niż Nolan.
Nie do końca tak jest. Wystarczy spojrzeć na nowego Mad Maxa. Film akcji nie potrzebuje nie wiadomo jakiej fabuły, problemem Man of Steel jest przepych fabularny, film jest dobry ale upchanie tak dużego kawałka historii powodowało skracanie każdego wątku do minimum. Wydaje mi się, że gdyby Man of Steel trwał 3 godziny, byłby lepszy.
Nie bardzo pamiętam stare filmy, a obraz Singera był słaby, co nie znaczy, że Man of steel jest arcydziełem, bo nie jest. Strażnicy, tam Synder pokazał klasę.
Można się z tym kłócić, ale to nie zmienia faktu, że MOS to wciąz film spieprzony, choć mógł być dobry.
Oby w BVS nie ponowli tego błędu.
Miałem takie żeby nie był gejowatym chłoptasiem z loczkiem na głowie i flagą ameryki za sobą i nie był :)
Jak ktoś spodziewał sie Supermana z loczkiem, ratującego kota z drzewa to musi być zawiedziony!
Dla mnie Man of steel był co najmniej dobry.
Plakat na dokładkę
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=122719
Jak Fakty, które podają newsy spóźnione o jeden dzień. Cóż, redaktorzy o 16 kończą robotę, bo naprawdę tylko w wyjątkowych sytuacjach news pojawia się później. Naekranie.pl masa newsów, ale na filmwebie zawsze większy odzew.
Z tego co zauważyłem to w niedziele prawie nigdy nie pojawiają się newsy. Miejmy nadzieję, że tym razem zrobią wyjątek...
Ciężko jest mi coś z siebie wydusić. Rewelacja! Sceny akcji wypadają w zwiastunie rewelacyjnie. Batman nawet nie wymaga komentarzu. Affleck pokazuje, że nadaje się do tej roli idealnie. Jeśli chodzi o Wonder Woman, to jestem pewien że Gadot zrobi w filmie wszystkim smaka na solowy film o granej przez tę aktorkę postaci. Świetnie wygląda konfrontacja Supermana z Batmanem. No i oczywiście Luthor!
Jednak coś z siebie wydusiłem.