PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Nowy trailer

ocenił(a) film na 7

https://www.youtube.com/watch?v=0WWzgGyAH6Y

ant887

Nom,też fajnie się zapowiada :).

ocenił(a) film na 5
Adorianu

Zobaczymy czy DC odważy się zaryzykować i zrobić sam Killing Joke tak jak trzeba ;)
Bo jeśli nawet w wypadku animacji to nie przejdzie to nie ma co dyskutować o filmach.

+ Nolan pokazał, że Joker może dać radę nawet w pg-13

Dealric

Też mnie to ciekawi w kwestii animowanego Killing Joke.

Dealric

Co do animacji jeszcze,to przypomniał mi się Atak na Arkham,jak nie widziałeś to polecam,film animowany o Suicide Squad w uniwersum gier Arkham,pojawia się Batman i Joker.I film zdecydowanie nie dla dzieci,choćby przez zabawną scene seksu Harley z Deadshotem.Także jest nadzieja że Killing Joke będzie taki jak w komiksie.

ocenił(a) film na 5
Adorianu

Widziałem, ale szczerze powiem, że nie było to nazbyt dojrzałe ani dorosłe. Nie dla dzieci, ale też nie do końca dla dorosłych.

ant887

Potwierdzasz, że fanboye DC i Marvela to kompletni kretyni. Bez wyjątków. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
roach22

Potwierdzam! Ucz mnie mistrzu !

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
roach22

Mistrzu a jak odniesiesz się do twoich koleżków, którzy jadą po zwiastunie (filmu jeszcze nie ma) Batman vs Superman, że:
-po pierwsze jest mroczny
-po drugie nie ma światła, jest tylko mrok
-po trzecie jest noc , nie ma scen za dnia
-po czwarte pada mroczny deszcz
Piszesz te twoje mądrości, o Mistrzu do mnie (fan DC , a co) a nie zauważyłem żebyś ganił jakiegoś kolo_123 lub inny Maniakowy fan. Dlaczego piszesz "do wszystkich pasującego supermrocznego klimatu" jak powstał tylko 1 film nowego uniwersum DCU. A super-duper-cukierkowych filmów Marvela jest już
z 10 jak nie więcej. I każdy jest taki sam (postacie nie rozwijają się mentalnie, charaktery się nie zmieniają, nawet teksty sie powtarzają) :
Loki - Musisz być totalnie zdesperowany........ (powtarza to chyba w każdym filmie)
Więc to sie robi NUDNE. I jak to porównywać do Watchmenów czy nawet Człowieka ze stali który chociaż sie stara pokazać rozwój Supka a nie daję nam
gotową postać bez emocji z żartem na każdą sytuacje

ocenił(a) film na 7
roach22

I najważniejsze ja atakuje filmy Marvela że są proste i troche głupawe. Nie przypominam sobie żebym nazwał któregokolwiek z fanów MCU kretynem! Tutaj atakuje lub broni się filmy nie użytkowników. Zachowanie godne 12-lat a chyba tyle nie masz? Mam nadzieje, że to tylko niedzielny ból głowy

ant887

Na forum spotykamy się po raz pierwszy z tego powodu, że ja się przez takie melepety, które wymieniłeś nie wypowiadam. To dotyczy obu stron nie tylko DC fagów, Marvelitów też.

No i ten mroczny filtr daje po oczach równo. Poza tym w tej powadze i patosie supka ja jakoś mroku nie mogę dostrzec i jest dla mnie on wciskany na siłę. W kapitanie był kicz przy genezie postaci, potem sama powaga, nie pseudo mrok. Kapitan jest bardzo bliski Supermanowi jeśli chodzi o osobowość. Choć dla mnie supek to trochę uproszczona wersja Kapitana jeśli chodzi o osobowość(tak wiem, który był pierwszy). Ale już mniejsza o to.

Postacie nie rozwijają się mentalnie. Czyli uważasz, że taki Tony Stark na początku Avengers to ten sam Tony, który jest na końcu, i każda podjęta decyzja przez obu Starków, których różni zaledwie parę dni byłaby identyczna? Podpowiem, że Stark z początku Avengersów w żaden portal by nie wleciał. Tam nie było żadnych psychicznych tortur ani prania mózgu żeby naglę Stark się skulił i przestał rzucać ripostami.

I to raczej działania Klarka dowodzą, że to on jest postacią bez emocji. Avengersi mają inny priorytet niż koleś obracający wszystko w ruinę, i temu zaprzeczyć się nie da, bo jest to zaznaczone i bardzo dobrze pokazane.

No ale nie takie było sedno. Ty generalizujesz marvele jako cukierkowe komedie kiedy to nawet bliskie prawdy nie jest. Filmy z postaciami takimi jak Iron Man, Thor czy Hawkeye humoru potrzebują, bo takie są te postacie. Jedynie "mroczny świat" to przesada, w reszcie jest to tylko ELEMENT. I mówiąc o tym generalizowaniu chciałem ci zasugerować że będzie to zwykła hipokryzja kiedy DC zacznie wypuszczać filmy na jedno kopyto. Ja nic nie stwierdzałem, po prostu na tę chwilę tak to wygląda.

No i jeszcze raz, Avengersi to film jak najbardziej wyważony, Kapitany oba oddają bardzo dobrze komiks i są jak najbardziej poważne, pierwsza część ma słabe wykonanie, Iron Many to żadne komedie, a Strażnicy galaktyki mieli po prostu taką koncepcję. Więc gdzie są te marvelowe komedyjki?

Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 7
roach22

Przeczytaj sobie post Dearlica i przekonaj się jacy są fanboje Marvela. Nawet do niego nie napisałem a ten obraża. Ciekawie czy tak prowadzi się dyskusje w jego domu?

ant887

No to już się wyjaśniło! Twoja definicja fanboya jest tak szeroka, że obejmuje tych, którzy z nimi nie mają nic wspólnego. To prosta odpowiedź, on cię nazwał fanboyem to Ty, jego. =)

ocenił(a) film na 7
roach22

Ja nie obrażam innych, nawet jeśli oni mnie obrażają. Poza tym
on nie nazwał mnie fanbojem, więc też chyba nie czytasz postów dokładnie

ant887

Zgrywaj niewiniątko, tak jakby twoje posty wcale nie były prowokacyjne. =)

Pozdrawiam i żegnam

ocenił(a) film na 7
roach22

Oczywiście, że lubie prowokować. Ale tylko prostaki reagują agresją na prowokacje. ŻEGNAM

użytkownik usunięty
roach22

mnie obrażał, oczywiście że jego posty to zwykła prowokacja...

ocenił(a) film na 7

Jak cie obrażałem,to podaj link. A z tego co widze, to twoje posty są co chwile blokowane. Ciekawe dlaczego?

użytkownik usunięty
ant887

twój post też jak widzę jest zablokowany, więc jest 1;1

ocenił(a) film na 7

Gdzie cie obraziłem podaj link. Zmyślasz dzieciaku ,bo nie masz żadnych argumentów przeciw temu co napisałem o twoim ukochanym MCU. Odnieś się do argumentów jesli potrafisz

użytkownik usunięty
ant887

sam nie potrafisz poda argumentów... więc po licho ja mam je podawać... Dearlic ma 100% racji o twojej osobie...

ocenił(a) film na 7

Widzę że masz te kilkanaście lat podstawówki ,ale uczyć się trzeba dalej. W prawie każdym krytycznym poście o MCU podaje argumenty - ty w żadnym. Jedyne co potrafisz napisać to :
-Wyjdź z tego forum
-Nie gadam z tobą
- Uwaga to troll, hejter, fanboj DC
Wracaj na forum Ant-mana bo jeszcze ktos ośmieli sie skrytykować ten film. A wiadomo, że będzie to film roku!

użytkownik usunięty
ant887

tylko że piszesz bzdury, skoro Dearlic to zauważył, to czemu miałoby być inaczej???

ocenił(a) film na 7

A kto to jest Dearlic ? Twój guru ? Moge podać argumenty np.
o waszym ukochanym CA:WS, że jest pełny bzdur i głupot. Wejdę na forum tego filmu i zrobie temat, ale pewnie nikt z was na niego nie odpowie. Bo nie umiecie odpowiadać na argumenty. To jak ? Mam zrobić taki temat ?

użytkownik usunięty
ant887

a sobie zakładaj... i co myślisz że ktoś prócz hejterów go poprze??? no nie sądzę ... zakładaj, jak zleci na dół to tylko nie płacz...

użytkownik usunięty
ant887

Dearlic przynajmniej ma więcej rozumu od ciebie, też w wielu kwestiach co do filmów się z nim nie zgadzam, ale przynajmniej umie docenić marvela... a lubi DC i nie najeżdża tak jak ty na fanów marvela nazywając ich fanbojami i odwrotnie... na przykład twój przyjaciel Sugetzu oczywiście trolluje pod każdym filmem marvela...

ocenił(a) film na 7

Zaczynasz nudzić a co gorsze kłamać. Gdzie cie obraziłem ?
Dalej nie udowodniłeś i nie podałeś linku do wypowiedzi. Po prostu zaczynasz sie motać i gubić w wypowiedziach i szukasz wsparcia płacząc, że cie obrażają. Dearlic widzę że to twój przewodnik po świecie filmów. Ten to dopiero okaz kultury i dobrego smaku. Nie pisz już do mnie dopóki nie udowodnisz swoich tez dzieciaku (to nie obraza -to fakt)

użytkownik usunięty

Denis, dopiero co nie mogłeś się pogodzić z faktem, że katedra ci odpisuje a teraz nachodzisz innych.
http://www.filmweb.pl/film/Ant-Man-2015-257691/discussion/Ant-Man,2659342#post_1 3638754

użytkownik usunięty

ale to było co innego :) katedre olewam, a Ant887 wypiera się że nikogo nie obraża (patrz posty Roah) a mnie obrażał, zresztą jak wielu fanów marvela, choćby na forum Winter Solider...

ocenił(a) film na 7

Może ty gościu masz wpływ jakiś na niego ? Niech poda link gdzie go obraziłem i innych fanów Marvela. Mnie co chwile nazywają fanbojem DC albo bardziej chamsko ale to ja obrażam, co! Jak sie nie ma argumentów to sie nie odzywa

użytkownik usunięty
ant887

Denis Stradowski to nieokiełznany mąciciel. Nie ma ratunku.

ocenił(a) film na 7

Nie potrzebnie podajesz jego dane. Jeszcze katedra go dorwie na fejsie. Nawet mi go szkoda, bo widać że naprawdę wierzy w co mówi. Mi sie po prostu ostatnio nudzi. Gdyby nie to oskarżenie o obrażanie to bym go olał

użytkownik usunięty
ant887

haha nie obrażasz? ciekawe... a sam mnie właśnie obrażałeś... Dearlic ma rację, ale jest za ostry...

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6
roach22

Co oznacza to wszędobylskie słowo "mroczny" w odniesieniu do filmów? To zamiennik "brutalnego","ciemnego", "dziejącego się w nocy"? Bo co drugi user rzuca tym słowem, ale za bardzo nie ma to pokrycia w rzeczywistości

użytkownik usunięty
ant887

widzę że znowu najeżdżasz na marvela... chyba ci się nudzi...

użytkownik usunięty
Adorianu

A mi się zwiastun wyjątkowo podoba. Po tej apokalipsie miasta która miała miejsce w MOS, trudno by wszyscy byli szczęśliwi.

Wręcz bardzo mi się podoba, że zniszczenie miasta posłuży jako fundament pod konflikt między Batmanem a Supermanem. Przy okazji dobry motyw do przedstawienia okiem zwykłego człowieka S, jako kosmity, który ma niewiadome intencje, a Batmana to typu postaci "jeden z nas, bardziej ludzki bohater od potężnego kosmity z niewiadomymi przesłankami"

No i strój Gacka z tymi okularami to klimat rodem ze Steampunku- dla mnie bardzo na plus.

No fajna ta perspektywa Batmana,że był w mieście podczas inwazji i widział na własne oczy na co Stać Supermana,stracił też przez ich walkę budynek pełen ludzi których na pewno znał,widzimy że gadał z kimś przez telefon,pewnie próbował się z kimś tam skontaktować.Batman już w komiksach miał paranoje i obsesje z powodu Supermana,czy czasem kiedyś się nie obróci przeciwko światu,w filmie będzie miał solidne powody do takich obaw.

lelen_lis

mam nadzieje ze solowego Batmana nakręci Affleck

ocenił(a) film na 5
Anakin_Skywalker

Takie są plotki. Dość rzetelne źródło podaje, że Affleck wyreżyseruje Batmana, i będzie tworzył scenariusz razem z Geoff Johnsem. To wróży dobry film, Affleck już nie wykazał znakomicie jako reżyser i scenarzysta :)

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Jakie ostatnie podrygi?? Snyder i Terrio już przygotowali fabułę i scenariusz do "Justice League". Affleck zajmie się później tylko solowym Batmanem.

ocenił(a) film na 5
zombie001

Znika pewien pseudoreżyser co samo w sobie znacznie poprawia rokowania.

Dealric

Geoff Johns pracujący z Benem to też dobry znak jak dla mnie.

ocenił(a) film na 6
Dealric

Jaki pseudoreżyser?

ocenił(a) film na 5
zombie001

pseudoscenarzysta. Wybacz, z jakiegoś powodu źle napisałem.

GreqsoN

Trailer kozacki. Pojawiają się główni bohaterowie filmu (brakuje tylko Aquamana i Flash'a). Walka pomiędzy Batmanem a Supermanem w klimacie takim jakim lubię (brakowało mi tego w MoS w finałowej walce).

Na co jeszcze (tylko) czekam to plakat filmowy Lexa Luthor'a w zbroi.

ocenił(a) film na 6
GreqsoN

Marvel już nie ma po co kręcić filmów.
Jeśli tak ma wyglądać uniwersum filmowe DC to zjadają oni na kolację wszystko co do tej pory wyszło spod znaku MCU.

Najsłabiej w trailerze wypada jadący na autopilocie Zuckerberg. Całość zapowiada epicką rozróbę w stylu filmu animowanego Dark Knight Returns. Martwi mnie jedynie ilość wątków i postaci,których nagromadzenie przyprawia o zawrót głowy. Być może za dużo będą chcieli zmieścić w filmie, obym się mylił

katedra

"Jeśli tak ma wyglądać uniwersum filmowe DC to zjadają oni na kolację wszystko co do tej pory wyszło spod znaku MCU." Zwłaszcza pod względem przychodów ile zarobił poprzedni film a ile zarobiła słaba 2 część człowieka pająka nakręcona przez Sony, które ma z 3 supebohaterów na krzyż?