PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 3,0 tys. ocen
6,1 10 1 2965
6,9 16 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
Eleonora

No namnożyło się tego do obrzydzenia. Ale Zmierzch jednak umiera - na szczęście powoli śmiercią naturalną.

mikka_v

Ale ten serial na mtv to bardzo zmierzchowy. Naprawdę katastrofa.

Eleonora

A to na BBC to Being Human - to wy juz o tym mówiliście kiedyś. Tylko dla mnie to taka nowość jeszcze nieznana.

Eleonora

Oooo to oglądaj - ja go bardzo lubię (żeby nie powiedzieć, że uwielbiam :F)

ocenił(a) film na 9
Eleonora

Dawaj tytuły. A BH to pierwszy czy drugi sezon?

Hominus_nocturnus

A nie mam pojęcia, bo przypadkiem na fragment trafiłam i nagle słysze cos o wampirach i za karę lasce cegłą zęby wybili i zamknęli ja gdzies w studzience ściekowej czy czymś w tym stylu. Rozumiem, że bez zębów zdechnie.

użytkownik usunięty
Eleonora

"Zdechnie" - jak to ślicznie brzmi w tym kontekście.

No bo nie wiem jaka tam jest konwencja - może nie może po prostu łykać.

mikka_v

Zresztą w dodatku była w studzience :P
A ten gościu, co jej te zęby wyjebał potem poszedł na jakieś zgromadzenie i rzucił te zęby na stół.
Ach, no normalnie takie emocje :P Jak przygody zębowej wróżki :P

Eleonora

Ale tego serialu "Afterlife" to ja nie widzę w sieci poza youtube, a youtube nie lubię do filmów. Kurde no :-/ Te seriale z BBC są trudne do zdobycia :(

Eleonora

Wróżka Zębuszka... normalnie...

użytkownik usunięty
mikka_v

Miałem nosa, że zawsze wolałem Zieloną Wróżkę.

Hmmm, i ty mnie wysyłasz do AA...

użytkownik usunięty
mikka_v

W przeciwieństwie do ciebie, ja mam nad tym kontrolę ;D

Tak. To chyba najpopularniejsze zdanie wygłaszane przez alkoholików :D

ocenił(a) film na 9
Eleonora

Bo to był wampirzy król/książę/whatever według konwencji z BH.,

Hominus_nocturnus

Ale przyznam się szczerze, że odwróciłam głowę jak miał jej tą cegłę wjebywać w usta, bo mówił, że jej wbije. Ale tak naprawdę, to jej przywalił i wybił te zęby i tyle. A co ona biedulka zrobiła, że on jej te zęby tak??

Eleonora

Ja nie wiem, co ty oglądasz...

mikka_v

No to przecież Twój ulubiony serial o tym biciu cegłą.

Eleonora

Oni na BBC pokazują widzom różne możliwości istnienia po śmierci - a to jako duch, a to jako wampir. Zdarzają się tez dinozaury, ale to nie jest życie po śmierci tylko życie wbrew wyginięciu, czyli wbrew śmierci.

Eleonora

No to ja jakoś tego nie pamiętam... chyba że to w 2 sezonie, bo go jeszcze nie ruszyłam.

mikka_v

No to się przygotuj na bicie cegłą w studzience ściekowej :P
Na BBC przynajmniej są ostrzeżenia przed serialem, że język wulgarny, ze sceny brutalne, że podtekst erotyczny. I żeby oglądać z opiekunem w związku z tym.

Eleonora

Kurde... to muszę sobie zorganizować opiekuna. Tyle zachodu, żeby obejrzeć, jak lasce żeby wybijają... to nie wiem ,czy nie lepiej isć na mecz wisła - cracovia podobne atrakcje, a wpuszczą mnie bez opieki...

mikka_v

Ale to nie tylko przed tym odcinkiem ostrzegają. Tam praktycznie cały czas potrzebujesz opiekuna jak chcesz coś oglądać. Nie jest lekko.

użytkownik usunięty
mikka_v

Czy mi się wydawało, czy Wisła ostatnio znów dostała wpierdziel, podobnie zresztą jak Lech?

Eleonora

Nie używam MTV :F

ocenił(a) film na 9
Eleonora

Jakie to seriale o wampirach? Zapodaj tytuły, może jeszcze nie widziałem?

Hominus_nocturnus

No BH to znasz, a tego z mtv to nie nie znam tytułu, ale to knot naprawdę niewiarygodny - tylko momencik wytrzymałam. Nie wiem czy nie gorsze niż Zmierzch, a to przecież aż niemożliwe.

ocenił(a) film na 9
Eleonora

Czyżby Valmont University?

Hominus_nocturnus

Tajemnice Valemont - znalazłam po hasłach "mtv serial wampiry" - czyli to jest ta masakra właśnie, a oglądałeś?

ocenił(a) film na 9
Eleonora

Niestety, nie ma tego w sieci, kierval! Mówisz, że gorsze od zmierzchów?

ocenił(a) film na 9

JAD krążący w żyłach spowodował wzwód.

Ten temat powraca jak bumerang...

Eleonora

Wiem, że jestem monotematyczna, ale gdzie ona ma cycki?

mikka_v

No jej cechą charakterystyczną jest akurat brak cycków. Aczkolwiek co do tej fotki, to nie wiem czy ta noga to faktycznie tak powinna tam byc - czy photoshopem coś nie sknocili, bo aż mi się nie chce wierzyć, że ma taki fatalny tyłek no ale czort wie.

hmmm ostatnio jakąś rudą widziałam na filmie i pomyślałam, że Ludwikowi trzeba donieść, ale nie pamiętam gdzie to było hmm może jeszcze mi się przypomnę

Eleonora

Daj spokój, między brakiem a brakiem jest kolosalna różnica - to chyba jej najgorsza fotka, jaką widziałam. Ona jednak na innych jest choć minimalnie wypukła w okolicach płucek.

mikka_v

Ja widziałam gorsze jej fotki, bo ona ma takie zapadnięcie na dekolcie, że nawet własnie nie płasko, a zapadnięcie, że mostek jakoś tak wystaje i żebra i no.... niezbyt miło to wygląda. Poza tym sa kobiety, którym nawet zupełny brak biustu pasuje, ale jej to jakoś tak nie za bardzo.

ocenił(a) film na 9
mikka_v

JHWH stworzył ją dla hecy - z przodu plecy, z tyłu plecy.

Hominus_nocturnus

hehehe wredne, ale zabawne :P

użytkownik usunięty
Martinn

http://strefatajemnic.onet.pl/extra/wampirzyca-z-brisbane,1,3663296,artykul.html

a niżej http://strefatajemnic.onet.pl/extra/na-psa-urok,1,3728910,artykul.html

ocenił(a) film na 9

FUCK. Lesbian Vampire Killers w wersji z Antypodów.

użytkownik usunięty
Hominus_nocturnus

Ale odjechane dziewczyny, nie? ;D

Czy wam też Filmweb nie chce zapisywać nowych tematów do obserwowania?

ocenił(a) film na 9

Zapisywał kiedyś, ale teraz wszystko jest możliwe...

użytkownik usunięty
Hominus_nocturnus

Kiedyś to był Stary Filmweb, teraz się pytam.

Nie chciałeś obserwować żadnego tematu przez ostatni tydzień?

ocenił(a) film na 9

A po co mam o3mywać spam? Gdzie jest ten Edzio, co to mu nie staje?

użytkownik usunięty
Hominus_nocturnus

W guglach - http://www.filmweb.pl/film/Zmierzch-2008-462441/discussion/Jakim+cudem+Edzio+si% C4%99+spu%C5%9Bci%C5%82+skoro+krew+mu+w+%C5%BCy%C5%82ach+nie+kr%C4%85%C5%BCy,147 4917

Ej Regis, mógłbyś o mnie zadbać i schomiczyć to "ciało i krew", po co mam komu innemu punkty nabijać?

ocenił(a) film na 9
mikka_v

nie oglądam tego typu filmów, ale zobaczę, co się da zrobić.