Wiek tu nie ma nic do rzeczy, to raczej sprawa pewnej wrażliwości. Albo chwytasz takie klimaty albo nie.
Ma, nudne i sztampowe przedstawienie życia młodych ludzi z masą infantylnych mądrości. Dialogi są strasznie sztuczne, wręcz nierealne, ludzie normalnie tak ze sobą nie rozmawiają (może miał być to jakiś komediowy pierwiastek - jednak wyszło żałośnie).
Rozumiem co masz na myśli, ale sądzę też że przesadzasz. Cały film jest oparty w środowisku licealnym, więc nie można sie dziwić, że jest celowany głównie dla ludzi w takim wieku (16-18). Widać to od razu po klimacie; mimo, że teraz do mnie już przestało trafiać, wiem też że jakbym obejrzał to 1. raz w liceum o wiele bardziej bym je docenił. Stąd też polecałbym patrzeć troche szerzej w trakcie osądu.
czyli popierasz że wiek ogladającego ma tutaj dużo znaczenia, a nie tak jak mówi soma11
Czyli widać coś ze mną nie tak, bo 16 lat skończyłam w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Może pracując z młodzieżą zdziecinniałam, nie wiem. W każdym razie film mnie wzruszył i zaczarował. Poza tym poruszane są tu trudne tematy, niektóre, jak pedofilia nie wprost, a mimochodem. To,że bohaterem jest 16-latek nie oznacza,że odbiorcy muszą być też w tym wieku.
może i tak pracując z młodzieżą rozumiesz ten film w inny sposób niż my , osoby na co dzien nie pracujące z młodymi ludźmi jednak problem pedofilii jest tu problemem ponad czasowym lecz wg mnie sama fabuła filmu słabo skonstruowana bo film jest kierowany do młodych ludzi czyli tych 16 sto letnich natomiast pojawai się tu problem molestowania który te 16 sto letnie osobyt nie zrozumieją i dlatego rodzi się taka dyskusja wobec tego filmu.
Masz rację,ze mogę mieć nieco inne spojrzenie .I druga sprawa:to własnie o to mi chodziło,że są tu poruszane sprawy trudne, przez co film powinien trafić właśnie do bardziej dojrzałego odbiorcy.
Świetna odpowiedź. O takim właśnie podejściu jest mowa na końcu filmu... 'Zapominasz jak to jest mieć 16 lat gdy tylko skończysz 17...'.
smiać mi się chce z takich jasnowidzów przez komputer jak jovus ciemniaku napisałem np 16 lat wiec skad Ty wiesz siedziac przed tym swoim komputerkiem w pokoju z misiami na meblach Ty anonimowy bohaterze ile ja mam lat ? BURAK
Nie dość, że nie rozumiesz, co się do ciebie pisze to jeszcze z normalnej dyskusji robisz rynsztok. Kto napisał ile masz lat? Przeczytaj mój post kilka razy. Albo kilkanaście, zależy ile czasu zajmuje ci czytanie ze zrozumieniem...
Niepotrzebnie się denerwujesz. Poziom zidiocenia społeczeństwa jest ogromny i cały czas wzrasta. Nie denerwuj się, bo szkoda zdrowia dla ludzi, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, a których mózg służy wyłącznie do podtrzymywania życia....