PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572639}

Charlie

The Perks of Being a Wallflower
2012
7,5 146 tys. ocen
7,5 10 1 145641
7,5 36 krytyków
Charlie
powrót do forum filmu Charlie

Ok, filmy fajny. Przyjemny, dobrze zrobiony i może nawet wzruszający, ale co poza tym? Gra
aktorska ok, wszystko w tym filmie jest OKEJ, ale chyba nie na tyle, by w rankingu byc wyżej od
American Beauty czy chociażby trochę podobnego Donnie Darko. Zastanawiam się czy ten film
serio jest tak dobry a ja po prostu tego nie dostrzegam czy oceniają go w większości nastolatki,
których chwyciła za serce łzawa historia uroczego chłopca (jakkolwiek okrutnie to brzmi).

ocenił(a) film na 9
wilderness

Twoja wypowiedź brzmi trochę jakbyś wstydził się przyznać że Ci się podobał... Jak Zapendowska która pomimo całej swojej aprobaty musi zachować surowość i fachowość by nie ukazać że takie łzawe historie mogą ja poruszyć. Co tu dużo rozważać, film kierowany do nastolatków, ale chwyci za serce każdego kto nie postanowił wyrastać z wrażliwości. Chociażby trochę podobnie jak Donie Darko. Albo Garden State. Albo Everything Is Illuminated. Albo Good Dick. Albo Ghost World. Martwił bym się raczej dlaczego bliższy Tobie może być kryzys wieku średniego z American Beauty ;) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
hud

Nie powiedziałam, że film mi się nie podobał. Był w porządku, ale nic więcej i według mnie jest przeceniony. Chyba chodzi o to, że swego czasu oglądałam masę filmów tego typu. O nastolatkach kierowane do nastolatków. Takie łzawe historie, o problemach młodzieży itp itd. i kiedyś robiło to na mnie spore wrażenie, ale przeszło mi i trochę przejadło. Może dlatego teraz bliższe są mi filmu typu American Beauty, których może nawet nie powinnam rozumieć :)

ocenił(a) film na 8
wilderness

wydaje mi się, że sam zachwyt pochodzi z tego, ze takich filmów, przyznajmy szczerze, ostatnio się nie widuje.... Nie mowie oczywiście, że rzucono byle co, bo i tak spotkano by się z dobrą opinią, oj nie, zrobiono bardzo przyzwoity, dobry film.

ocenił(a) film na 7
elsooon

Jesteś pewien, że takich filmów się nie widuje? Według mnie jest ich całkiem sporo.

ocenił(a) film na 8
wilderness

właśnie tak dobrze zrobionych nie ma całkiem sporo :) ten film nie stara się na siłę być modny i współczesny, nie dopasowuje się w tej kwestii, dzięki temu skupia się na tym, co chciano pokazać i w ten sposób trafia do odbiorców przede wszystkim emocjonalnie

ocenił(a) film na 10
wilderness

Głównie ocena jest podbita przez fanów książki, takich jak ja. Ale i ci, którzy książki nie czytali, oceniają go wysoko. Nie wiem, może to przez jakiś sentymentalizm, ale sam szczerze mówiąc jestem dość zaskoczony skalą zachwytu.