PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572639}

Charlie

The Perks of Being a Wallflower
2012
7,5 146 tys. ocen
7,5 10 1 145638
7,5 36 krytyków
Charlie
powrót do forum filmu Charlie

molestowany przez tą ciotkę? bo ja zrozumiałam, że tą tajemnicą było to, że ona się zabije.
chociaż ta scena kiedy emma kladzie mu reke na spodniach i on przypomina sobie jak ciotka mu kladla tez reke troche daje do myslenia.
O matko.

ocenił(a) film na 7
esencjaaa

tak był przez nią molestowany, obwiniał się o jej wypadek dlatego ponieważ jak sam mówił chciał żeby ona zginęła za te wszystkie krzywdy które mu wyrządziła

ocenił(a) film na 8
ula123456789

w sumie obwiniał się bo zginęła jadąc po prezent urodzinowy dla niego, ale to co piszesz to też prawda :)

użytkownik usunięty
RyczPie

W książce obwiniał się właśnie przez prezenty, jak mówisz. Generalnie to w książce Charlie wybaczył jej.

ocenił(a) film na 9

Prezent był jedynie wymówką, żeby wszystko zakryć, pamiętajcie, że Charlie ukrywał to wszystko głęboko w sobie i dopiero dzięki Sam i jej podobieństwo do jego ciotki, wszystko wypłynęło na wierzch. Każda większa scena z Sam była porównaniem do momentów przeżytych z ciotką. Wszystko się nawarstwiało, aż do momentu pożegnania, które przypomniało Charliemu o wszystkim.

ula123456789

"obwiniał się o jej wypadek dlatego ponieważ" ;D
ale zgadza się to co piszesz. :)

ocenił(a) film na 7
Krisztian6

haha no tak, pomyłka :)

ocenił(a) film na 7
esencjaaa

Najwięcej do myślenia daje "to będzie nasza mala tajemnica", chyba standardowy tekst zboczeńców do małych dzieci. I tak, bez dwóch zdań był to dzieciak molestowany, ogólnie bardzo doświadczony przez życie. Dla mnie film naprawdę bardzo dobry.

Redrum

Myślałam, że ten film to nie będzie nic specjalnego, ale o matko! To,że molestowała go własna ciotka (która w filmie miała sympatyczną twarz :O) jest straszne! Film dał do myślenia ... Rola wszytskich trzech głównych bohaterów zagrana naprawdę dobrze -szczególnie charliego. i mam prośbę - co odkładnie znaczy angielski tytuł?

ocenił(a) film na 7
saoirseronan

Twoim zdaniem zboczeńcy mają niesympatyczne twarze?
The Perks of being a wallflower - coś w stylu: Profity z bycia podpieraczem ściany. Ale jak coś niech mnie ktos poprawi.

ocenił(a) film na 10
Redrum

Oj tam, oj tam, profity brzmi jakby to był wykład z ekonomii czy coś. Zalety to dużo lepsze słówko. No i nie ściany(no bo co, jakiejś konkretnej ściany?) tylko ścian. Ale to w dosłownym tłumaczeniu, bo w takim ładniejszym "zalety bycia obserwatorem".

ocenił(a) film na 7
nikike

Spoko, jestem za :)

ocenił(a) film na 8
esencjaaa

Wielkie dzięki za spojler.

ocenił(a) film na 7
eterno_fantasma

dokładnie. spoilery sobie zostawcie dla siebie. TT.TT

ocenił(a) film na 7
ephsupportpl

Post jest oznaczony jako spoiler więc czytaliście to na własne życzenie :)