PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572639}

Charlie

The Perks of Being a Wallflower
2012
7,5 146 tys. ocen
7,5 10 1 145638
7,5 36 krytyków
Charlie
powrót do forum filmu Charlie

co sie z wami dzieje? czy polowa z was to jakies olambiki? jak moze jedna osoba pisac o filmie ze jest super a druga ze
tandeta? uwazam ze przed kazda opinia powinna byc nota ile klas ukonczyl opiniujacy

użytkownik usunięty
truesior

Po przeczytaniu tej wypowiedzi, szczerze popieram.

ocenił(a) film na 6
truesior

czym był olambik?

jbazooka

OLAMBIK to w moim mieście ktoś nieogarnięty, półgłówek, :))))

ocenił(a) film na 8
truesior

Co do tematu, to po prostu ludzie mają różne zdania... ale nie o tym. Czy umiesz przedstawić genezę słowa olambik oraz, z w jakiej to miejscowości nieogar jest zwany olambikiem? Zresztą tytuł genialny :P Przykuwa uwagę.

dziubo1

....może i mają różne zdania ale aż w tak skrajne różnice nie wierzę dlatego wnoszę o tą ilość klas :)
A co do gatunku OLAMBIK, to określenie usłyszałem po raz pierwszy 5 lat temu, miasto Grudziądz-dzielnica Mniszek. W/g mnie wszystkie inne określenia są delikatne i się chowają, sam kilka razy dziennie w pracy kogoś tak nazywam jak ma problemy z liczeniem lub alfabetem i wszyscy wiedzą że jest to jakiś pocisk nawet jeśli to słowo pierwszy raz słyszą. Jak w Twoim poście "tytuł genialny":)

ocenił(a) film na 9
truesior

A ty ile masz klas?

zujkaaz

16 a bo co?

ocenił(a) film na 9
truesior

Ciekawość. Ja mam tylko 11 :(

zujkaaz

tu nie chodzi oczywiście o Twoją ocenę tylko o rozbieżność ocen, filmu nie widziałem tylko dziewczyna była ciekawa tego filmu i chciała się zasugerować ocenami...

ocenił(a) film na 9
truesior

No wiesz.. Wrażliwość, odbiór filmu nijak się ma do wykształcenia.

zujkaaz

akurat ja tak mam ze nie zasugeruję się oceną kogoś kto "nie umie liczyć lub alfabet zna do B"

ocenił(a) film na 9
truesior

W takim razie myślę, że to bardzo smutne. Niekiedy właśnie ludziom wykształconym brakuje kultury i wrażliwości. Co to zmieni, że będę mogła wylić Tobie/Panu działanie z dwiema niewiadomymi lub dokładnie wyjaśnię na czym polega działenie enzymów trawiennych skoro, mimo rozległej wiedzy, nie będę w stanie zrozumieć sensu tego lub innego filmu?

ocenił(a) film na 10
zujkaaz

Zgadzam się. :)

fly_lark

zaznaczam: "akurat ja tak mam", nikomu nic nie sugeruję, nie namawiam itd.

truesior

a teraz tak: po wglądzie w "wasze najwyżej oceniane" proszę uprzejmie nie pościć tutaj więcej, pozdrawiam