PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4323}

Czacha dymi

Brain Donors
1992
7,3 6,6 tys. ocen
7,3 10 1 6636
7,2 4 krytyków
Czacha dymi
powrót do forum filmu Czacha dymi

Znalazłem go wczoraj na ch.omiku, ładna kopia, z lektorem. Czyta Maciej Orłowski, jednak delikatnie
mówiąc bezcześci ten film. Może dlatego tak to odczuwam, że jako dziecko oglądałem ten film z
innym lektorem i się przyzwyczaiłem do niego, no ale tutaj są momenty, że przez błędne tłumaczenie
poszczególne sceny nie mają sensu i nie wyglądają tak zabawnie (już na samym początku filmu,
kiedy Jacques chce wziąć walizkę od Lazlo, ten mówi "zabieraj łapy" zamiast "precz z tymi brudnymi
łapami", po czym Jaques wyciera owe "brudne łapska" w marynarkę Lazlo). Błędów w tłumaczeniu
wymienić bym mógł co najmniej z 20, ale nie o to chodzi. Chodzi o to, gdzie znaleźć wersję z
pierwotnym lektorem? :)

ocenił(a) film na 10
Orzessi

jest ta wesja ktorej szukasz waży 595,9 MB uzytk. chudziaczek11 i wersja z napisami uzytk. x_code w jakosci dvdrip

ocenił(a) film na 8
phaedra_2

Nagrywane z TV - blisko ale to jeszcze nie to.

Królestwo za wersję VHSRip z PIERWSZYM lektorem

ocenił(a) film na 10
THE_ONE101

Rzeczywiście, to nie ten lektor, ale lepszy od Orłowskiego.
Jeszcze do niedawna posiadałem VHSa z pierwszym lektorem. Ostatnio chciałem go sobie przegrać na płytę, a tu się okazało, że rodzice robili porządki i wszystkie kasety z filmami poszły na śmietnik.

ocenił(a) film na 8
Orzessi

No dokładnie,

Moi rodzice mieli wypożyczalnię kaset wideo ,a potem gdy DVD zyskało na popularności to kasety leżały latami w domu na wyciągnięcie ręki.

Szkoda że nie pomyślałem wcześniej by jakoś skonwertować niektóre tytuły na format cyfrowy

ocenił(a) film na 6
THE_ONE101

Robiąc porządki w kasetach, znalazłem ten film w wydaniu ITI Home Video. Nie wiem, czy to wersja z Szydłowskim, ale jeśli to nadal aktualne, mogę sprawdzić i zgrać, jeśli okaże się, że to Janusz.

ocenił(a) film na 8
Odarpi

byłoby świetnie :D

ocenił(a) film na 6
THE_ONE101

Niestety, na mojej kasecie ITI czyta Jerzy Rosołowski :(

ocenił(a) film na 8
Odarpi

a mógłbyś zarzucić gdzieś, choćby urywek?

ocenił(a) film na 8
Odarpi

sprawdziłem sobie na necie -TO JEST TEN GŁOS O KTÓRY MI CHODZIŁO! :D
Błagam o VHSrip

ocenił(a) film na 10
THE_ONE101

Możesz wysłać mi link do tego?

ocenił(a) film na 8
Orzessi

Sprawdź głos tutaj (od 0:54) : https://www.youtube.com/watch?v=OoWSmBE8hxI

ocenił(a) film na 10
THE_ONE101

To nie jest ten głos który pamiętam z VHS. Ale w końcu znalazłem tego lektora i nie jest to Janusz Szydłowski, tylko Jerzy Rosołowski :D
załączam w linku fragment : https://www.youtube.com/watch?v=k-sDG_cZDmU

ocenił(a) film na 10
THE_ONE101

Znalazłem również coś jeszcze:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4216875527&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82 +wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d0 0be2ff62

Jeśli nie znajdę w necie wersji której szukam, pozostaje tylko zakup oryginalnego VHSa :D

ocenił(a) film na 10
THE_ONE101

Po trzech latach poszukiwań odnalazłem wersję ze starym, dobrym tłumaczeniem ;)
Jeśli jesteś zainteresowany, to wyszukaj w google:

Czacha dymi - Lektor PL VHS - VHSRip
Użytkownik sprawka. Film waży 338MB

ocenił(a) film na 8
Orzessi

Dzięki za info :)

ocenił(a) film na 9
Orzessi

Niestety nie pomogę. Film widziałem kilkakrotnie i niestety - z różnymi lektorami i różnym tłumaczeniem. Najstarszej wersji jednak nic nie przebije, w nastepnych wersjach tłumaczenia to juz nie te dialogi... :(

ocenił(a) film na 10
schibowiec

Po 3 latach poszukiwań w końcu odnalazłem wersję ze starym, dobrym tłumaczeniem ;)
Wystarczy wpisać w google:
Czacha dymi - Lektor PL VHS - VHSRip
Użytkownik, który udostępnił to "sprawka"

użytkownik usunięty
Orzessi

wersja w ktorej czyta Szydlowski:
wpisz w google: Czacha dymi (Brain Donors) komedia obyczajowa USA 1992 Lektor PL