nie ja to wymysliłam ale nie bylo jeszcze zabawy na temat Eragona...
No to zaczynam
w kogo wolalabys sie wcielic:W Eragona czy raczej w Arye?
Urgale gorsi.
co gorsze: żyć w świadomości, że nie masz rodziców czy dowiedzieć się, że jest się synem sługi(zapomniałam jak ma na imię) Galbatorixa?
No oczywiście umrzeć jako bohater. Żywić się ziołami na czas głodu czy non stop urgalskim żarciem?
Saphira oczywiście :D
co gorsze: Podróżować przez pustynię Hadaracką bez wody czy przez Du Weldenvarden z zagrożeniem złapania i zamordowania Cie przez elfy?? xD
że nie masz rodziców gorsze ( wyobraźcie sobie że wszyscy sie o tym dowiadują a ty ostatni - masakra ;/)
Co lepsze Eragon przed przemianą (ale bez blizny) czy Eragon po przemianie (ale z blizną)
sorryy nie zauważyłam drugiej strony!!! Tamta odpowiedź się nie liczy :P Przez las elfów gorzej ( wodę zawsze można przywołać :PP)
Pytanko powtarzam:
Co lepsze Eragon przed przemianą (ale bez blizny) czy Eragon po przemianie (ale z blizną)
oczywiście, że Angela!!!
Co gorsze: Ra'zacowie wyglądający jak mumie, czy Urgale wyglądający jak ludzie z papierowymi różkami?:PP
stary, ale ciekawy Jeod:)
co jest gorsze: śmierć Saphiry czy wyginięcie na zawsze całej rasy smoków (myśląc ze w ostatnim jaju jest smoczyca i że jeśli zginie Saphira "nic się nie stanie")?
śmierc Saphiry bo wtedy mogłabym myslec ze urodzi sie jeszcze więcej smoków(w tm moze ktos podobny do Saphiry)
wolelibyście mieszkac w 1.Farthen Durze z Orikiem i Ajihadem czy w 2.Ellesmerze z Aryią i Oromisem?
Pomijając nudy jakie tam są jednak w Ellesmerze z Aryą i Oromisem. Lepiej być wysoko cenionym urzędnikiem Galba czy zwyklym służącym u Nasuady?
bliźniacy, bo grali nieczysto, a cień był opętany
Co jest gorsze: blizna na plecach Eragona, czy bizna na plecach Murtagha?
Murtagha, bo doznał jej od ojca i ma bidulek uraz do końca życia a Eragona w końcu uzdrowili...
Lepiej by Eragon był synem Galbatronixa czy Mrorzana (sorry za literówki)
Galba: jest bardziej zły i w końcu władał nad Morzanem oraz mógł robić co chce!!!!!
Kogo wolelibyście na dobrego jeźdźca i dobrego smoka: Eragona i Saphirę, czy Murtagha i Ciernia wraz z Zar'rockiem?
Elva
(pomysły mi sie wyczerpały)
lepszym eragonem byłby edward speelers czy daniel radcliffe? (chodzi o wyglad)
Trudne pytanie... Ten co jest jest jest chyba dobry, a za Radcliffem nie przepadam. Czyli Edward Speelers.
Lepiej, że zginą Brom niż Roran?
tak.Gdyby zginął roran byłaby wtedy historia tylko o Eragonie i nie byłoby tych rozdziałow w ksiązce kiedy myślałam "o nie to znów o Roranie"Ta jego historia, bunt i ten romansik z Katriną... ludzie to mnie dobija. Ale bez Rorana to juz nie byłaby ta sama ksiązka;)
kto:Arya czy Angela?
Arya.
a teraz pomysły się wyczerpały.
Ulec zgubnym czarom w Ellesmerze czy wdać się w kłotnie między rodami krasnoludów?:PP
raczej inny... Zar'roc należał przeciez do Morzana!
a co lepsze:miec miecz jednego ze swoich wrogów czy okropną szrame na plecach?
Stanowczo miecz.
[ja też ma zastój z pomysłami...]
Lepiej pracować dla imperimu czy Vardenów? Czyli poprostu, dobry czy zły?
No lepiej być dobrym (z małymi wyjatkami :P)
yyyy
kto byłby lepszym bromem : obecny Jeremy Irons czy jak planowano Ian McKellen (Gandalf z LOTRA, Magneto z x-mena)
Wydaje mi się [po twarzy] że jepsza by była Sienna Miller.
Kto bardziej nadaje się do roli Durzy: Guy Pearce czy Robert Carlyle?
POwiem że Saphira ale prawie nic o Cierniu nie wiemy... Więc...
Gdybyście byli Jeźdźcem to wolelibyście umrzeć razem ze swoim smokiem czy żyć tak jak Brom?
Jezu nie wiem... Niech będzie... Roran...
Wlczyć z Urgalami czy Elfami?? ;) Podchwytliwe pytanie... :P
urgalami...Elfy kierują magią i są silne nawet wtedy gdy są slabe ( wiem ze masło maslane ale przeciez tak jest)
walczyc z Bliźniakami czy z Murtaghiem?
Bliźniakami, Murthag jest silniejszy (orzynajmniej po staniu sie jeżdcem) KTo lepszy arya czy orik ??
Ciężkie pytanie. Chyba Oromis- jest starszy. Gdybyś miał/ miala wybierać to kogo zatrzymałbyś/ zatrzymałabyś przy życiu-Hroghtara czy Garrowa?
Nie za bardzo lubiłam Hroghtara. Wprawdzie wkurzyła mnie jego śmierć,(tak po prostu, jedno słowo i do widzenia!!!)ale Garrow był chyba fajniejszy. A tak to może, może przy odrobinie szczęścia, Orik zostanie królem...;)
Co gorsze: być Murtaghiem z tą blizną na plecach, świadomością,że jest się synem Morzana i złym Jeźdźcem, sługą Galbatorixa,czy Durzą, któremu zabili rodziców i mistrza, który okłamał urgale,wykorzystał je, i który złapał i torturował Aryę?
Hrothgara:) Niech będzie trochę dramaturgii związanej ze śmiercią Garrowa no i miło zobaczyć cierpiącego Eragona:PP
nie umiec walczyć bedąc Jeźdźcem czy nie miec nogi, lecz byc swietnym wojownikiem?
ah!! Spóźniłam sie o pare sekund:) A więc odpowiadam, że lepiej być Murtaghiem.
A ja powtarzam moje pytanie w/w
Nie mieć nogi lecz być świetnym wojownikiem. Co to za jeżdzieć co wolczyć nie umi?
Arya na prawde nic nie czuje do Eragona czy skrywa przed nim swoje uczucia?