nie ja to wymysliłam ale nie bylo jeszcze zabawy na temat Eragona...
No to zaczynam
w kogo wolalabys sie wcielic:W Eragona czy raczej w Arye?
Urgalem bo na końcu byli po tej dobrej stronie :)
Zimne piwo wygrało więc: zimne piwo czy miód krasnali? :P
Urgalem. Oni przynajmniej mogą zdecydować po czyjej są stronie. Lepiej być smokiem czy smoczycą?
Smokiem (bo chłopakiem jestem):P
Moje pytanie takie same: "Zimne piwo wygrało więc: zimne piwo czy miód krasnali? :P"
Nie lubie i nie pije piwa, ale postawię na nie. Pieczony dzik u krasnolódów czy wegetariańskie potrawy u elfów?
pieczony dzik! U krasnoludów zawsze coś sie dzieje i onie się wicznie bawią ;)
który zestaw osób dla ciebie byłby fajniejszy:1. Orik, Arya i Roran
2. Angela, Elva i Oromis ?
Orik, Arya, i Roran- więcej o nich było i wogóle :P
W takim razie zimne piwo na pierwszym miejscu :D
Walka o drugie: Faelnirv czy miód krasnali? :P
Trudne pytanie. Może klątwa Elvy- jeszcze całe życie przed nią. Lepiej mieć brązowego jak błoto smoka czy różową smoczycę (wiem, że niemozliwy kolor, ale w końcu musi być coś niepasującego)?
Fathen Dur<--to jest moja oczywista odpowiedź;)
Pustynia Hadaracka czy Du Waldenvarden?
Du Weldenvarden, oczywiście. Czyja miođc bardziej tragiczna, Rorana i Kartiny, czy Eragona i Aryi?
Chyba Rorana i Katriny, bo oni się przynajmniej kochali jak do tej pory. Czyja nienawiść tragiczniejsza- Durzy i Ajihada czy Galba i Broma?
Sam niewiem, chyba Galba i Broma, bo mieli ze sobom więcej wspólnego, całe to wykradanie jaja saphiry, stworzenie przez broma Vardenów itd. A ktora okładka książki jest fajniejsza: najstarszego czy eragona??;p
Najstarszego
Czy Eragon odkocha się (porzuci marzenie o wspólnym życiu z
Aryą) i znajdzie sobie jakąś inną dziewczynę?
Nieee, pozostanie wierny elfickiej księżniczce!
(nie czytałam poprzednich pytań, więc możliwe ze się powtarzam)
Czy Eragon i Murtagh będą znowu przyjaciółmi?
Zdecydowanie tak!
Co gorsze Eragon z blizną na plecach czy Oromis który nie może rzucać mocnych zaklęć? (nie bierzemy pod uwagę że Eragon później przemieni się)
Chyba Eragon, bo chociaż mogł rzucac zaklęcia, to inne czynności np. fechtunek, rigmar nadwyrężały mu plecy. A kto był bardziej podły wobec Eragona: Vanir podczas fechtunku czy może Bliźniacy gdy testowali jego umiejętności magiczne?
Chyba bliźniacy, bo Vanir byl przynajmniej po dobrej stronie no i pod koniec sie pogodził z Erasiem. Kto gorszy- Ra'zac czy Durza?
Durza. On sie kierował magią i wogóle... nie wiem jakoś nienawidze go ;)
wybierz "zestaw" osób z którymi chciałbys walczyć:
1. Bliźniacy, 2 Razaców i 1 Kull
2. Durza i 6 urgali
Wybieram pierwszy zestaw, chociaż obydwa są bardzo skomplikowane. Z kim poznanym w książce najchętniej byś walczył/ walczyła?
chyba z... eee... nie wiem powalczyłabym se chętnie z kims łatwym... np z 1 urgalem a jeśli chodzi o osobę to bym powalczyła z Murtaghiem ;)
co gorsze: mieć smoczyce ale nie móc na niej latać (z powodu jakiejs okropnej rany np) czy wiadomość: Durza jest twoim ojcem!!! ?
Gorsza byłaby chyba wiadomośc że Durza to moj ojciec, ale też bym sie nieźle zdziwił bo taki dziad z niego że nawet uroda Aryi nie zrobiła na nim wrazenia :P
Szary lud czy Elfy?
urgal- mniej podstępliwy i łatwiejszy do pokonania ;)
zyc na Pustyni Hadarackiej czy w opustoszałym Carvahall ?
w opustoszałym Carvahall.
Co gorsze: Murtagh ze skrzydełkami biedronki, czy Eragon z oczami modliszki?
<naszła mnie znów wena dlatego znów dołączam do zabawy>:)
Eragon z oczami modliszki... fuj!
z kim wolelibyście walczyc- z Bromem czy Murtaghiem?
wolał bym iśc do Kośćca
Którą część książki bardziej lubicie??(niemogłem nic wymyśleć)
Bezsenna noc z burzą. Uwielbiam burze.
Zginąć przez odcięcie głowy (nie koniecznie na pniu, mniej estetyczne warianty też wchodzą w grę), czy wyprucie wnętrzności?
zginąć przez (...)
a teraz pytanie za 100 punktów.................. walczyć z Durzą czy z 7 Kullami?? Zapraszam do mnie na bloga ;)
Uwolnienie Katriny czy lepiej mieć pięc palcy u nogi czy siedem jak krasnoludy??
Bez różnicy. Trup to trup, tak samo się zabija i tak samo się ściele. Ale wolałabym 100 elfów. Mniej trupów.
Umrzeć jako zdrajca swego narodu, czy jako zabójca ukochanej osoby?
i tak źle i tak niedobrze...
ale raczej jako zdrajca narodu, nie mogłabym darować sobie że zabiłam kogoś kogo kocham...
no więc: stoczyć walkę z urgalami czy z Ra'zacami?
Cierń groźny jak ślimak. Zostać upieczonym żywcem czy być torturowany olejkiem sethir??
hmm... a moze jest jakas opcja C?? Jesli nie to wybieram olejek
lepiej jest dobrze wladac mieczem czy strzelac z luku?
Chyba strzelanie z łuku jest bezpieczniejsze. Ale jak wolałabym doskonale władać mieczem. Bo jeżeli jesteś mistrzem miecza to jesteś w stanie poradzić sobie z super łucznikiem, możesz np. odbijać strzały.
Ale jak doskonale strzelasz z łuku i zbliży się do ciebie "władacz mieczem", to nie wyjdziesz z tego cało. Zresztą wydaje mi się bardziej honorowe zaszlachtowanie kogoś, niż zastrzelenie.
Wyjechać na pole bitwy na młodym, ledwo co zajeżdżonym koniu, czy na starym, który ledwo co zipie?