PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1222}

Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293664
7,3 56 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.

ocenił(a) film na 7
dardre

Weź się lepiej zastanów co ty piszesz. Ja jestem prawicowcem czyli wszystkie moje poglądy wynikają z logicznego myślenia. Po drugie jeśli jesteś osobą wierzącą masz jakieś obowiązki aby się tej dewiacji przeciwstawiać a nie mówić ja jestem tolerancyjny mi mogą homosie na ulicy paradować i dzieci deprawować(adopcje). Gratuluje wypranego mózgu przez nowoczesne libertyństwo.

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Tu uprzedzam nie jestem żadnym PiSowcem czy PlatwormOwcem bo to nie są partie prawicowe. I to jest fakt a nie moje stwierdzenie.

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Po trzecie jakiej jesteś orientacji??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
dardre

Po pierwsze mam takie obowiązki jako osoba wierząca, przeciwdziałać zarazie jaką jest nagonka homoseksualna, będę z tym walczył, aż do powrotu normalności. Trzeba to piętnować i wytykać. Bo nas zaleje tak jak zachód - najpierw związki partnerskie, potem adopcje dzieci i małżeństwa. A potem jeszcze będą chcieli aby uznać praktyki homoseksualne z godne z wiarą i wykreślenie tego z spisów grzechów śmiertelnych. Choć pismo święte jasno mówi czym są praktyki homoseksualne

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

Pismo święte?
masz tu Biblijne małżeństwa:
mężczyzny z jego siostrą,
mężczyzny z wdową po jego zmarłym bracie,
mężczyzny z kobietą i jej służebnicami,
mężczyzny ze swoją ofiarą gwałtu,
mężczyzny z wieloma kobietami,
mężczyzny z 700 kobietami i 300 konkubinami,
mężczyzny z kobietą i jej niewolnicami,
żołnierza z pojmanymi przez niego dziewicami,
........

ocenił(a) film na 7
dardre

Po pierwsze przyszedł Jezus i on ustanowił nowe prawa, które masz w najważniejszych księgach chrześcijaństwa. Trzeba się skupić na naukach z Nowego Testamentu. Stary testament traktuj jako opis narodu wybranego. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Po drugie jak dajesz coś z Pisma Św. dawaj cytaty z opisem z skąd są itd. Bo wyrwać z kontekstu można dużo z Biblii nawet to że: Boga nie ma...

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Po trzecie jakiej jesteś orientacji??

ocenił(a) film na 7
dardre

Zresztą to nie ja założyłem ten wątek na tym forum. Tylko inna osoba szeroko tolerancyjna.

ZSGifMan

obydwoje -żona i ja ,promujemy wiedzę,tolerancję i kulturę.

gdzie one są ? kto to wie? na pewno brak ich w twoich wypowiedziach :-)

ocenił(a) film na 7
ZSGifMan

no właśnie też mnie to teraz zastanowiło.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

http://www.youtube.com/watch?v=_G0nPydxxbE tu masz wytłumaczoną ich tolerancję. Może ty żonie wytłumaczysz, że my jesteśmy tolerancyjni.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Twoja wypaczona tolerancja powoduje tylko destabilizację społeczeństwa i upadek podstawowych wartości moralnych w Polsce kształtowanych przez 1000 lat. Ja Tobie nie zabraniam być w nurcie światowego libertyństwa ale ty mi nie zabraniaj wypowiadać i szerzyć własnych wartości chrześcijańskich.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Twoja żona ponoć jest biologiem to Tobie powie co ci dolega. Ja ma kręgosłup moralny na swoim miejscu. Zresztą po co dyskutować z osobami (Ty i twoja żona) które nie rozumieją że religia jest nie dodatkiem, nie pieprzem do gówna ale jest fundamentem społeczeństwa. Na emigracji w głowach wam się poprzewracało i nie umiecie dostrzec z skąd pochodzi prawdziwa nauka o moralności i co daje społeczeństwu kościół jako wspólnota. Libertyństwo tam u was ma się bardzo dobrze.

mlodszylele

Wara ci od moich zasad! Wara od mojego wyznania!
Moje zasady mówią- Poznawaj,Kochaj,Wybaczaj,staraj się zrozumieć,słuchaj innych ,ale nie trac własnego zdania. Oto moje zasady.
Piszesz mi o emigracji!! Ja nigdzie nie wyemigrowałem!
Nie mam nic przeciwko migracji ludzi,to przynosi tylko korzyści.

A świat? piszesz o sobie katolik,zaufaj więc,zaufaj,że wszystko stworzenie jest po coś i że stwórca sie nie myli.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Masło maślane. Bo twoja żona pisała co innego. Ustalcie coś konkretnego i się trzymajcie tych kłamstw razem. Bo jedno co innego i drugie co innego. Ona USA ty Kanada.

To ten świr co wpadł do szkoły w USA i strzelał do dzieci też był po coś, Hitler i Stalin też byli po coś. Co ty piszesz za brednie. Właśnie podstawowe wartości moralne, wiara, kościół powodują że takich ludzi będzie mniej a twoje nowoczesne podejścia do życia takich dewiantów tworzy na skale masową.

Co do twojego wyznania, dzieci ochrzciłeś a potem się z żoną wycofałeś z tej szopki. Czyli kościół i wiara poszły na dalszy plan. Żyjąc bez sakramentów i bez kościoła to kazanie księdza na pogrzebie takiej osoby powinno być krótkie. O takie. http://www.youtube.com/watch?v=f3RUM7NS_fs Zresztą po co ksiądz do osoby niewierzącej lub nieuznającej sakramentów świętych. Głupota totalna.

ocenił(a) film na 4
mlodszylele

Ten mąż i żona to pewnie jedna i ta sama osoba!
Dostała rozdwojenia jaźni i pewnie jej się bieduli wszystko pokiełbasiło!

Z drugiej strony piszą : "oceniamy ludzi takimi jakimi są"
Co to znaczy?
Jak ocenić kogoś, kto zamiast kobiety maca drugiego faceta?
To wartościowy człowiek?
Ktoś z kim warto zacieśnić znajomość?
Jakaś wartościowa osoba?
A może poeta?
Jak inni poeci pisali wiersze i poematy o miłości do kobiet i o ich pięknie,
tak ten "wartościowy" i "piękny" wewnętrznie facet pisze o kochaniu drugiego faceta?
A może nauczyciel w szkole?
Już widzę jak tam dzieci posyłają do pana który śpi z drugim panem!
A może lekarz?
Najlepiej pediatra, w domu wyprawia takie świństwa ale w pracy nic dziecku oczywiście nie zrobi!?

Do poważnego przemyślenia dla tych "nowoczesnych" i "otwartych" na nowości.

ZSGifMan

Nie oceniamy. Nie oceniam zachowań innych ludzi. Nie mam prawa bo nie znam ich sytuacji,motywów.
Ale wiem,że ty tego nie rozumiesz -pobieżnie czytasz posty,przekrecasz ich treść zasadniczo zmieniając znaczenie.
Ja nie oceniam zachowań. Akceptuję,ufając,że pobudki działania są dobre.

Przytaczasz przykłady i myślę ,ze trafne. niewatpliwie miałeś styczność z lekarzem,nauczycielem,sprzedawcą itd,homoseksualistą,o cztm poprostu nie wiesz.
Dopisane przez ciebie "scenariusze to twoja chora wyobraźnia.

ZSGifMan

Moje posty nie są agresywne. Ja mówię-niech każdy robi co uważa za dobre i słuszne-ty pykaj zonę i nie mysl o homoseksualistach wyłacznie pod katem orientacji seksualnej-każdy człowiek to złozona jednostka ,seksualnośc to tylko jedna z cech.Ty koncentrujesz sie tylko na niej.Dlaczego? Wszystkich ludzi tak postrzegasz? o kazdym myślisz w pierwszej kolejności-"o Boże ,co on robi łóżku?"

ocenił(a) film na 9
ZSGifMan

Nie wysilaj się bo ci żyłka pęknie kryptohomosiu. Jeśli się tak boisz swojej prawdziwej natury to daj się wysterylizować. Zamiast zawracać dupę normalnym ludziom swoimi lękami na forum filmowym.

ocenił(a) film na 9
ZSGifMan

Pedałów poszukaj u siebie w rodzinie, może twoja obsesja ma podłoże genetyczne.
Ja mam w dupie co chłoptasie robią ze sobą w łóżku , ty masz ma tym punkcie obsesję... o czymś to świadczy.
Nie wystarczy milion razy powiedzieć jestem hetero żeby to się stało prawdą. A ty do tego wylewasz swoje fantazje na forum filmowym.

ocenił(a) film na 7
dardre

Mnie gówno obchodzi co oni robią sobie w sypialniach ale niech nie wychodzą z tym na ulice, niech nie szargają małżeństwa, podstawowej wartości społecznej jaką jest rodzina i w szczególności WARA im od dzieci. Niech się deprawują i pedalą w sypialniach i niech nie wmawiają społeczeństwu że ich zboczenia to nie dewiacje tylko normalność.

ocenił(a) film na 9
ZSGifMan

Ja pisałem o twojej a nie o wszystkich innych. Poza tym dyskusja ze skretyniałym kryptopedrylem średnio mnie bawi. Więc cya cioto...EOT

mlodszylele

Kłopoty z koncentracją?To ciągłe zagladanie do cudzych sypialni zaburza logiczne myslenie?
Nick to tylko nazwa miejsca ,a nie miejsce zamieszkania. Nie wiesz jakiego jestem wyznania bo o tym nie rozmawialismy. Nie chrzciłem swoich dzieci bo ich nie mam. Nie jestem emigrantem bo całe zycie mieszkam w kraju,w którym się urodziem. Moja żona jest emigrantką.

Ale zagadka ,co?

Pomyśl i może wydedukujesz o co tu chodzi.

To dobry pomysł,oderwiesz się od "ratowania świata".

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Mam zacytować Twoją żonę?? Weź lepiej skończ się kompromitować. Bo wiem co pisała Twoja żona. Zresztą ZSGifMan ma racje "Ten mąż i żona to pewnie jedna i ta sama osoba!
Dostała rozdwojenia jaźni i pewnie jej się bieduli wszystko pokiełbasiło!" Szkoda czasu na dyskusje. Bo na żadne pytanie nie dostałem odpowiedzi, aby społeczeństwo się rozwijało trzeba w nim krzepić podstawowe wartości moralne i chrześcijańskie. Bo twoje libertyństwo stworzyło by i stworzy społeczeństwo dewiantów i sodomitów. To ja Tobie zacytuje ostatnią wypowiedź papieża na ten temat. Cytuję: "...że inne związki niż małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, to zagrożenie dla pokoju i stabilizacji" cały tekst tu http://www.pch24.pl/homoseksualisci-atakuja-benedykta-xvi-za-obrone-rodziny,1079 9,i.html

mlodszylele

Zagadka nie rozwiazana. A odpowiedź prosta. Pobraliśmy się niedawno. Możesz sobie myśleć co chcesz, myśleć,nie narzucać swój sposób widzenia świata innym. tak samo i ja mogę mysleć co chcę.
Mam propozycję-zacznij czytać artykuły "opozycji",zacznij się trochę zagłębiać w temat żeby twoje argumenty nie były miałkie i smieszne. Przestań się podpierać słowami papieża-dla mnie to nie jest autorytet-facet,ktory broni pedofilów nie jest do cytowania tylko do zamknięcia za współudział(mówię o słynnym janie pawle)

ZSGifMan

Więc nie pisz do zera bo sam stajesz się mniej niz zerem

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Ty i twoja żonka oboje jesteście siebie warci, człowiek bez podstawowych wartości moralnych staje się zwierzęciem. więc miłego parzenia się czy to z kobietą czy to z mężczyzną dla ciebie nie ma zbytnio dużej różnicy.

mlodszylele

nie zabijam,nie kradnę ,nie kłamię

Kocham,Szanuję,Ufam

to sa podstawowe wartości moralne i etyczne

Ty jesteś tego zaprzeczeniem w pewnych względach. Więc kto jest zwierzęciem osiołku rududu?

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Co szanujesz bo jak szanujesz wartości moralne to właśnie powinieneś bronić tych podstawowych wartości np. rodziny - tradycyjnej rodziny nie wypaczonej. Ale nie. Dla ciebie dwóch panów tworzą rodzinę i jeszcze byś im dzieci dał bo siebie kochają. Wiesz co to jest dewiacja?? To jest właśnie zgoda na takie głupoty, a także niszczenie instytucji małżeństwa, wartości religijnych, kościoła, uznawanie praktyk homoseksualnych i ich związków za coś naturalnego, po mimo że to dewiacja, odstępstwo od przyjętych norm moralnych itd.

Co do wartości moralnych to jest dużo więcej - choćby honor, którego raczej nie posiadasz.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Taka reklama jest w Polsce teraz modna - reklamują ateizm. Tu masz parę przykładów w linku poniżej normalnie - pasujesz jak ulał z swoimi wartościami moralnymi:

https://www.google.pl/search?q=nie+kradn%C4%99+nie+zabijam+nie+wierz%C4%99&hl=pl &tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=FMvdUJfOEumo4AS56YDIBA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAA &biw=1680&bih=935#hl=pl&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=Nie+zabijam+Nie+kradn%C4%99+Nie+wi erz%C4%99&oq=Nie+zabijam+Nie+kradn%C4%99+Nie+wierz%C4%99&gs_l=img.12..0j0i24l6.2 6319.26319.0.28190.1.1.0.0.0.0.258.258.2-1.1.0...0.0...1c.2.26i_tNUdsMo&bav=on.2 ,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.bGE&fp=2d31e26297fa40a3&bpcl=40096503&bi w=1680&bih=935

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Jeszcze jeden dla Ciebie termin do zapoznania http://pl.wikipedia.org/wiki/Laicyzacja To się u was już stało my się jeszcze bronimy i wy nas za to krytykujecie

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

To już sięgnąłeś rynsztoka, gratuluje zachodniego prania mózgu i zgnilizny moralnej a w szczególności gratuluje wrogości do kościoła. Tu ma dla Ciebie cytat chyba najbardziej inteligentnegio i najbardziej mądrego człowieka znanego ludzkości a mianowicie chodzi mi o A. Einsteina - który o kościele powiedział tak : "Tylko Kościół autentycznie stał na drodze Hitlerowi w jego kampanii na rzecz wyparcia prawdy. Nigdy wcześniej się Kościołem nie interesowałem, ale teraz odczuwam wielkie wzruszenie i podziw, ponieważ tylko jeden Kościół miał odwagę i upór by stać po stronie intelektualnej prawdy i duchowej wolności. Przez to jestem zmuszony przyznać, że to, czym kiedyś pogardzałem, dziś wychwalam bez powściągliwości"
Źródło: „Time”, 23 grudnia 1940

Dyskutuje z kompletnym zerem, zero poparcia w nauce, zero poparcia w naukowej literaturze, zero poparcia w cytatach innych osób, zero jakiś autorytetów. Co ty w ogóle sobą reprezentujesz?? Zgniliznę i rynsztok. Jak można ulegać tej nagonce na kościół i jeszcze szerzyć te anty kościelne hasła. Zapomniałeś kto za komuny był główną skałą i oparciem dla społeczeństwa?? no tak ty wyrastałeś z daleka od naszych problemów a starasz się nam pokazać że nasze doświadczenie i nasze nauki są błędem. Szkoda mi takich osób co żyją w pogardzie dla kościoła. Wstyd

mlodszylele

Pozostaje tylko terapia. jeśli to jest reprezentatywna postawa młodego Polaka to nie dziwę się czemu duże ,zasobne państwo wciąz jest w ogonie.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Debil dosłownie debil. Jak byś czytał to co piszę to wywnioskował byś, że mam poglądy prawicowe czyli podział dochodu narodowego ma się odbywać przez wolny rynek a nie przez państwo. W Polsce jest odwrotnie bo masz przymusowy ZUS (emerytury), przymusową służbę zdrowia przymusowe fundusze socjalne, pracownicze itd, przymusowe OC i wszystko idzie ogólnie przez państwo. Po drugie podatki zabijają kapitalizm bo ludzie chcą socjalu, tzn nowoczesne społeczeństwo lewicowe chce równego okradania ludzi bardziej zamożnych. Lewicowe poglądy czyli także ci co popierają homosiów.

Czy ty naprawdę taki nierozgarnięty czy tylko udajesz??

ZSGifMan

Wżeniła się w rodzinę rodowitych mieszkańców,nie w emigrancką tepy matole. Ja wciąż uczę się jej ojczystego języka,ty i twój koleś podnosicie alarm gdy ktoś wam coś pisze w innym niż Polski języku. jestem inzynierem elektronikiem,bywałem w tym twoim kraju....ale to nie kraj,ty wy,tępe matoły tworzycie zacofane społeczeństwo,to wy zachowujecie się tak,że inni odwracają się od was.
Znam wielu Polaków.Tu,na tej stronie poznałem ...polaków,pisanych małą literą!

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Weź się zastanów co ty piszesz. Polska to kraj ludzi doświadczonych przez historię, kraj który tylko razem z kościołem i z hasłem Bóg honor ojczyzna przeszedł III rozbiory, I i II wojnę światową, i czasy komuny - bo Polskę ten zasrany zachód sprzedał w Jałcie Stalinowi. I nam tu nie potrzeba zarazy pedalstwa i libertalizmu.

Po drugie za dobrze piszesz jak na "nie Polaka" i jeszcze używa polskich znaków. Takie kity to ty możesz wciskać debilom co łykną to jak młode pelikany. Ja wolę być ten ciemnogród a ty sobie bądź te nowoczesne społeczeństwo http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150996283410530&set=pb.295394905529.-22 07520000.1356043856&type=3&theater

mlodszylele

Biedna Polska,oj biedna,tylką ja dotknęły wojny,jak to je nazwałeś,światowe?
Historia to zbiór zapisów o przeszłości, dalszej i blizszej,i dotyczy wszystkich nacji. Żadna z nacji nie dotknięta mniej lub bardziej przez historię-to nonsens. Wydarzenia maja swoje przyczyny i skutki-losy Polski zależą głównie od Polaków,a nie od innych nacji. Słabe,skłócone społeczeństwo jest łatwe do zmanipulowania. Przestań biadolić! Do przodu! I będzie dobrze.
Od 29 lat uczę się języka,nie uznaję pisania bez znaków diakrytycznych.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Bez nauki historii nie ma znajomości dziedzictwa narodowego i dalej
Naród bez historii nie ma przyszłości
Bez historii nie ma dobrze podejmowanych decyzji

To są głąbie cytaty z naszych najpopularniejszych wyników wyszukania. Tempa strzała jesteś oszuście społeczny.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

A ty kim jesteś Amerykaninem, Kanadyjczykiem?? bo ja stawiam na zakompleksionego pedała

mlodszylele

Ja? Mężczyzna ,heteroseksualny, wierzący, inżynier elektronik, narodowości nie podam,niech cie to intryguje,żonaty, republikanin, nie interesuje mnie co homoseksualne osoby robią w łóżku, nie opowiadam co ja i zona robimy w łózku-to są intymne,prywatne sprawy.

A ty?