PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1222}

Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293655
7,3 56 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.

ocenił(a) film na 7

To się zastanów i powiedz że deformacje płodu, dzieci z wadami, z 25 palcami i innymi niedoskonałościam też są od wieków i też są naturalne??. To jest niedoskonałość natury i tego nie zmienisz. Homosie są wadą natury i obejmują 2% światowej populacji, czyli marginalna sprawa, a ich propaganda tworzy obraz jak by co 3 człowiek był homosiem.

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

I tez tworzy je po coś?? Bo twoje myślenie jest straszne i nielogiczne.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Doucz się-wady płodu są proste do wyjaśnienia.

Piszesz orientacja seksualna-gdyby była jedna nie byłoby mowy o orientacji. Nielogiczny jesteś ty.

Poczytaj sobie o wilkach chociazby-o hierarhii w stadzie -nie tylko wilków-poczytaj i moze zrozumiesz po co sa osobniki ,które nie daja potomstwa.

Piszesz -to tylko 2%.Więc przestań rozdzierać szaty i bierz sie za reprodukcję-dwoje zeby zostało coś po tobie i zonie ,następna dwójka zeby statystyki poprawić i jeszcze ze dwoje żeby w razie czego homosie nie musieli rodzić dzieci(bo mogą :P)

ocenił(a) film na 7

A niech sobie sami płodzą i je deprawują. Bo o adopcji nie ma żadnej mowy. To tobie już tłumacze o co chodzi w hierarchii w stadach, rządzi najsilniejszy i najsilniejszy przekazuje swoje geny dalej, to samo lwy, hipopotamy czy nawet morsy.

A kto napisał pierwszy raz, że homoseksualizm to orientacja?? Jest to wada rozwojowa, która stworzyła osobnika np. płci męskiej ale jego mózg zachowuje się jak by był kobietą. Pociągają go mężczyźni zamiast kobiet i to jest ta wada płodu.

użytkownik usunięty
mlodszylele

nonsens,powtarzasz w koło nonsensy
niczym nie poparte teorie
mamy orentacje seksualne-homo,heteri i bi

herarhis w stadzie jest nieco bardziej skomplikowana niz to ująłes,ale twój wywód na ten ten temat jest tylko poparciem moich spostrzeżen-nie masz o tym pojęcia

Proponuje dogłębne poznanie tematu -i nie czerpanie wiedzy ze stron katolickich -może do biblioteki sie udaj i poproś o niezalezne źródła,poczytaj,poszperaj,doucz się i ....za jakieś 5 lat pogadamy

ocenił(a) film na 7

Nie ma o czym. Bo osoby które myślą że homoseksualizm nie jest dewiacją mają kłopoty z logiką, a moje wszystkie wywody w większości są oparte na logice. I nie jest do tego potrzebna dokładna wiedza. Po to są kobieta i mężczyzna i po to mają taką budowę żeby się dobierać w pary i po to żeby dawać potomstwo. Ty mi nie podałaś żadnego argumentu który by udowodnił że homoseksualizm jest korzystny dla społeczeństwa i w ogóle mówisz że same nonsensy piszę, a nawet nie możesz zrozumieć, że odbyt nie jest do dawania przyjemności.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Owszem jest i to większej niż myslisz-wynika to z budowy ludzkiego ciała-widze ze i o tym nie masz pojęcia :P

ocenił(a) film na 7

http://www.rp.pl/artykul/952858.html

To ci ludzie też nie maja o tym pojęcia?? Ludzie już mają dość tej forowanej na chama ich tolerancji. A tu na forum ktoś podawał definicję do czego służy odbyt. Więc nie będę się powtarzał. Piszesz straszne głupoty, w ogóle nielogiczne a wszystko tłumaczysz tolerancją to dałem tobie link do Michalkiewicza jak to jest z tą tolerancją.

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Generalnie szkoda że twoim głównym argumentem jest dezawuowanie mojej osoby, wycieczki osobiste pokazują jak miałkie są twoje argumenty.
Tak, osoby heteroseksualne uprawiają seks analny co nie zmienia faktu że odbyt ma zastosowanie inne. "Odbyt zasadniczo różni się od pochwy w zakresie przystosowania do penetracji przez penis. Pochwa wydziela naturalne lubrykanty, a otacza ja cały zestaw mięśni. Składa się z błony śluzowej oraz wielowarstwowego nabłonka, dzięki czemu ruchy frykcyjne nie powodują uszkodzeń, a sperma nie wywołuje reakcji systemu immunologicznego. Dla porównania odbyt jest delikatnym mechanizmem złożonym z niewielu mięśni, zapewniających ruch w jedną stronę - na zewnątrz. Wskutek ruchów frykcyjnych i rozciągania zwieracz traci napięcie i zdolność zaciskania odbytu. W konsekwencji stosunki analne prowadzą do upławów kału, co łatwo przeradza się w problem chroniczny. "( Jon M. Richards, J. Michael Bedford, Steven S. Witkin, (1984). Rectal Insemination Modifies Immune Responses in Rabbits, Science).
Dalej:
Lista chorób, z które z niezwykle podwyższoną częstotliwością występuje wśród męskich praktykujących homoseksualistów jako rezultat stosunków doodbytnicznych jest alarmująca:

rak odbytu
Chlamydia trachomatis ( ziarnica weneryczna pachwin)
Cryptosporidium ( kryptosporidia)
Giardia lamblia ( lamblioza)
opryszczka pospolita (Herpes simplex)
HIV
Wirus brodawczaka ludzkiego (HPV)
Isospora belli (drobnoustrojowe zakażenie przewodu pokarmowego)
Microsporidia ( zakażenie grzybicze)
rzeżączka
wirusowe zapalenie wątroby typu B & C
Syfilis (za Anne Rompalo, (1990) Sexually Transmitted Causes of Gastrointestinal Symptoms in Homosexual Men, Medical Clinics of North America, 74(6): 1633-1645;
"Anal Health for Men and Women," LGBTHealthChannel
"Safer Sex (MSM) for Men who Have Sex with Men," LGBTHealthChannel)
Osoby homoseksualne głównie uprawiają anal, bo facet raczej drugiemu nie ma GDZIE włożyć.

Nie wpieprzam się nikomu niech się pedalą po kątach, ale niech ich propaganda nie wmawia nam że wynaturzenie jest normalne bo nie jest!!
Wpływ seksu analnego na zdrowie udowodniłem, co za tym idzie, nie jest normalny.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Wycieczki osobiste to ty zaczałeś robic ,ja wpadłam w twój ton-krytykujesz moje moje myslenie i moja osobę w co drugim poście więc odpłacam ci tym samym.

Spółkowanie osob tej samej płci w odpowiedni-według ciebie-sposób równiez wywołuje wiele chorób.

ocenił(a) film na 7

??

użytkownik usunięty
mlodszylele

Mocno rozczarowana Polskim społeczeństwem ,zacofaniem,brakiem kultury i ciemnogrodem z przykrością pisze ten post.

Nikt nikomu nie kaze byc homo!
Na zadnej paradzie nie widziałam haseł zachecajacych do tego.
I tak sobie myslę,że najgłośniej krzyczą ci,którzy się boja ,że gdzieś tam głęboko skrywają jakieś nieprzyzwoite tęsknoty.
Czasem lepiej milczeć. Jak się dużo krzyczy to się "odkrywa karty" ;-) Pozdrawiam i żegnam.

ocenił(a) film na 4

" Mocno rozczarowana Polskim społeczeństwem ,zacofaniem,brakiem kultury i ciemnogrodem z przykrością pisze ten post. "
- z tego co pamiętam to jesteś emigrantką, a takim najłatwiej krytykować tych co zostali w starej zbutwiałej tonącej łodzi jaką jest nasz kraj, tylko że ty uciekłaś a my wszyscy zostaliśmy i z całych sił wylewamy wodę, która się wdziera zewsząd i łatamy poszycie kadłuba jak umiemy najlepiej!
Wyjechałaś sobie, gdzieś gdzie ci jest lepiej a nas zostawiłaś samym sobie i jeszcze serwujesz dobre rady!
Skoro jesteś nami Polakami taka bardzo rozczarowana to wróć tu do nas i rób co tylko w twojej mocy, aby naprawić ten kraj!
Bo uciec do czegoś lepszego i tam egoistycznie siedzieć na dupsku to każdy głupi potrafi . . .

Życzę ci serdecznie abyś była dalej szczęśliwa tam, gdzie sobie obecnie siedzisz, na pewno są tam bardziej "otwarci" ludzie i mają "poszerzone horyzonty" myślowe, nie to co twój stary i zacofany kraj!
Kolorowe, nowoczesne społeczeństwo - to jest coś!
A ja chyba jestem głupi bo się z tego cieszę, że u nas ciągle dzięki bogu jest jeszcze szaro!

ocenił(a) film na 7
ZSGifMan

Super podsumowanie a dla tej nowoczesnej osoby mam taki obrazek http://demotywatory.pl/3811413

mlodszylele

A Ty aby nie jesteś babcią w moherowym berecie?

ocenił(a) film na 4
AlbertaTM

A czy Ty przypadkiem nie jesteś takim nowoczesnym obywatelem tego kraju o kolorowym wyglądzie i szerokich horyzontach, który tylko bierze i bierze nie dając nic w zamian i jeszcze mu ciągle mało?

ocenił(a) film na 7
ZSGifMan

Przecież to jest ten sam pajac co pisał przedtem. Konto założone 29 listopada. Widać dalej ją boli że jej nowoczesne poglądy nie są akceptowane przez ciemnogród, homofobów, faszystów itd. Radzę ignorować te żenująco niskie wypowiedzi.

mlodszylele

koscielne służki

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ZSGifMan

Polska kultura emanuje z twojego postu .

ZSGifMan

żałosny jesteś

ocenił(a) film na 4
AlbertaTM

Możliwe, ale na pewno szczery i nie zakłamany!

ZSGifMan

Nikt wam niczego nie wciska. Poczytałem sobie i "emigrantka"wypada bardzo dobrze.Natomiast Ty nie. Ty się boisz......żeby ci ktoś czegoś nie wcisnął-do głowy,albo gdzie indziej.
Różnica między emigrantką a wami polega na tym,że ona się niczego nie boi.

ZSGifMan

u dentysty można to złapać

Ja nie jestem kamikadze.i ok,strach to nic złego,ale fobie już tak. A twój strach jest irracjonalny,
No chyba ,że boisz się sam siebie i swoich zachcianek erotycznych.
Jeśli jednak jesteś 100%-owym , heteroseksualnym mężczyzną to nie ma strachu. A o ludzkość się nie martw-trwa i radzi sobie od tysięcy lat.

ZSGifMan

Ty potrzebujesz pomocy,i nie jest to złośliwa uwaga,ani żart.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Rozmawiamy z mlodyszylele o orientacji seksualnej,nie wtracaj sie jesli nie rozumiesz tematu rozmowy.
Podaje definicję orientacji seksualnej gdybyś chciał brać udział w rozmowie :P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Orientacja_seksualna

ocenił(a) film na 7

To sama sobie zaprzeczasz bo pisałaś wcześniej że orientacja jest trwała a na Wikipedii co czytam??
Trwałość i zmiana orientacji seksualnej

Na łamach Archives of Sexual Behavior zostało opublikowane badanie dotyczące trwałości i zmiany orientacji seksualnej na przestrzeni 10 lat. W próbie 2 560 osób kobiety stanowiły 54%, średnia wieku badanych wynosiła około 47 lat, 2 494 badanych zadeklarowało początkowo orientację heteroseksualną, 32 homoseksualną i 34 biseksualną. Po 10 latach, 2,15% z 2 560 uczestników badania odpowiedziało, że zmieniło orientację seksualną. Zmiana nastąpiła u:

1,36% heteroseksualnych kobiet,
63,63% homoseksualnych kobiet,
64,71% biseksualnych kobiet,
0,78% heteroseksualnych mężczyzn,
9,52% homoseksualnych mężczyzn,
47,06% biseksualnych mężczyzn[24].

Heteroseksualizm okazał się najbardziej trwałą orientacją seksualną zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Kobiecy homoseksualizm okazał się nietrwały, a męski trwały. Natomiast, najmniej trwały u obu płci okazał się biseksualizm

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

Wnioski są jasne hetero najtrwalszy bo jest naturalny i pożądany.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Nigdy nie twierdzłam,że orientacja jest trwała-nie ma na to dowodów-w wikipedii tylko teza poparta sondą,a nie dowód naukowy-takowego nie ma!!!!

Twoja ignorancja przeraża. Ty nie odróżniasz tezy od dowodu!!!

ocenił(a) film na 7

No zaraz, mówiłaś że nie można stać się homoseksualistą i na odwrót, a tu w Wikipedii masz inne dane. Sama dałaś linka do tego.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Mówiłam o sobie -ja sie homoseksualistą nie stanę.
I...jesli natura tworzy homoseksualne jednostki to chyba logiczne jest,ze się "nie stajemy"homoseksualni.

Mozliwe jest natomiast zachowanie homoseksualne-np chłopcy zarabiający w tn sposób na dworcach -nie sa gejami-śpią z tym kto płaci ,nie ma znaczenia jakiej jest płci.

ocenił(a) film na 7

No widzisz a Wikipedia podaje co innego. Czyli albo można się stać homo i na odwrót albo nie. Bo jeśli można to co podaje Wikipedia to znaczy, że ktoś tu kłamie, albo już ta teoria 3 orientacji jaką lobuje LGBT już się zaczyna sypać. Poczekamy zobaczymy, dla mnie legalizowanie i nazywanie naturalnością homo jest czymś głupim. Jeszcze tego nie poznaliśmy a już wiemy że jest naturalne.

użytkownik usunięty
mlodszylele

O rany!!!Nie pomyślałes o tym,że w grupie osób badanych ludzie zatajają swoją rzeczywistą orientację po czym okreslaja się w innej

ocenił(a) film na 4

To do mnie było?!
Nawet już sama nie wiesz o czym piszesz i z kim!
Wytknąłem ci niespójności i niekonsekwencję a ty mi tu, że się wtrącam?

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Jakie niespójności??Jaką niekonsekwencję???
Napisałam,że w przeszłości coś zrobiłam i że teraz nie popełniłabym takiego błędu-gdzie tu niespójność??jaka niekonsekwencja?
Każdy z nas ma prawo się pomylić,podjąć niewłasciwą decyzję. Na szczęście nic nie jest nieodwracalne i błędy mozna naprawić.

Jeszcze raz wyjaśniam-nie mam nic przeciwko ludziom związanym z kosciołem. Natomiast moje wątpliwości budzi wybieranie za niemowlę.
To nie miejsce i czas na rozmowy o wierze,to zbyt osobiste.
Nie bardzo więc rozumiem co i dlaczego mi wytknąłeś.

mam wrazenie ,że lubisz wytykać dla samego wytykania ;-)

ocenił(a) film na 7
ZSGifMan

Dokładnie, wypisywała straszne głupoty, niby pani biolog a nie wie po co Bóg wg niej "natura" stworzyła kobietę i mężczyznę. Brak logiki i brak jakiegokolwiek spójnego komentarza

ocenił(a) film na 7

Nie jesteś żadną republikanka jesteś misz-maszem naszej rzeczywistości tam gdzie zawieją tam się ustosunkowuję. Dlatego kościół powinien być dla Ciebie pozytywnym wzorcem bo stoi na straży tych samych wartości bez względu na ustrój, poglądy, władzę i inne głupoty.

użytkownik usunięty
mlodszylele

To chyba ja najlepiej wiem wiem kim jestem.:-)
Kim t jesteś nie wiem bo cię nie znam.
Czytałam kilka twoich wypowiedzi tutaj i wiem ,że masz duze braki .
Proponuję sięgnąć do historii Europy i Świata.
A biologia?Myślę ,ze repetytorium wystarczy aby osiągnąć odpowiedni poziom i wygłaszać tezy i bronić je.(repetytorium=kompendium wiedzy na poziomie licealnym)

ocenił(a) film na 7

Po co żeby mieć tak wyprany mózg jak ty masz?? Przecież ty nie rozróżniasz już w czym tkwi siła społeczeństwa i narodu.

użytkownik usunięty
mlodszylele

owszem,rozrózniam
najsilniejsze społeczeństwo na swiecie-zlepek w USA

Najsilniejsze psy na swiecie-kundle,mieszance

najsilniejsza jednostka-postępowa,otwarta,korzystajaca z dorobku nauki i praca do przedu.

to tyle

ocenił(a) film na 7

Tu jesteś w błędzie bo Chiny są przeciwieństwem USA - a mają wzrost 10% co roku, plus nadwyżki budżetowe i nie okradają swoich obywateli jak to robi rząd USA drukując puste dolary. Ciekawe co zrobi USA jak Chiny powiedzą że nie chcą pustych dolarów tylko chcą złoto. Pewnie będą musieli rozpętać wojnę bo innej możliwości nie widzę.

użytkownik usunięty
mlodszylele

Uwolnij głowę z moherowego beretu,otwórz oczy i weź się za naukę

ocenił(a) film na 7

Bez komentarza.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7

Posłuchaj sobie Rona Poula to zobaczysz co robi FED