PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335148
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

Kikuuuni

Super , ja też się przyłączam i zgadzam się na FGD :-)

Kikuuuni

Zapisuje sie i podaje nazwe "Filmowska Gwardia Harrego Pottera" FGHP hmmm niezle :P

Kikuuuni

Ja też w to wchodze i wieże że Hary w 7 części nie zginie!!!!!:):):)

Kikuuuni

Hej tez jestem dziewczyna i fanka hp. mysle ze wirtualne GD to nie taka zla. absolutnie chce sie przylaczyc do klubu. przy okazji czy ktos zna jakas strone gdzie mozna by sciagnac piata czesc harrego??

Kikuuuni

Absolutnie się przyłączam, chociaż wole się nie domyślac co bedzie w 7 części:P a właśnie, wie ktoś może kiedy ma być polska premiera tej książki:P jak by ktoś chciał przypadkiem pogdać o harrym czy cos to mój nr gg to 7003749:)

Kikuuuni

Ja się chętnie zgłoszę (o ile jeszcze można). Żal mi trochę, bo w końcu jeszcze tylko 7 część i koniec. HP to jedyna książka (albo jedna z niewielu) którą lubię czytać...

Kikuuuni

Co do 7 części to Harry może zginąć bo niby czemu Rowling nie chcę pisać kolejnych części, mimo iż w USA czy w Anglii piszą do niej specjalne petycje by nie przestawała pisać HP?? No ale w sumie to całkiem możliwe, bo niektórym wydaje się nudne to, że on cały czas żyje... Ja tam chce by była 8, 9 i może 10 część...

justi_94_2

no to witam wszystkich nowych członków widze że ich coraz więcej ;D

Kikuuuni

ja wogóle to swoje wiadomości nie przyjmuje żeby Harry zginął wystarczy mi ze zginął Syriusz i Dumbledore :(:( mam nadzieje ze pisarka będzie pisać więcej część o Harrym :):):) a tak wogóle nie wiem co bym zrobiła bez Harrego

Kikuuuni

no ja sie zapisuje!!!!!!!!!!111 a teraz moja teoria xD

Harry poprostu MUSI zginąć w 7 części (Harry Potter and the Deathly Hallows) bo to by było dobre zakonczenie sagi ... no , ale to będzie jak usmiercenie Dicaprio w Titanicvu czyli "usmiercenie kury znoszącej złote jajka" no taka jest moja opinia ale jak wy co innego sądzicie to piszcie

Logan__

^^śmierć Harrye'go byłaby dobrym zakończeniem serii książek o HP,ale ja nie chciałabym,żeby on zginął...właściwie mi zależy na tym,żeby zakończenie było jakieś takie magiczne,żeby nikt nie beczał,że ta seria książek sie konczy;)no i żeby każdy pamiętał o tym czarodzieju z Hogwardu;)no ale to zależy od J.K.Rowling,mojej ulubionej autorki książeek...pozdrawiam wszystkich;)

WhRose

harry miałby zginąć?? nie wiecie jaka sytuacja była kiedy zabiła syriusza albo dumbeldora? do telefonów zaufania zaczęły dzwonić dzieciaki z depresją, bo zginął ich ulubiony bohater, jeżeli uśmierci harrego to będzie żałoba ogólnoświatowa. a każdy kto szperaj już jakiś czas temu na temat ostatniej części to dowiedział się, że ostatnim jej słowem będzie BLIZNA, otóż nie, autorka zmieniła to!! i mam nadzieję, że jednak ocaliła harrego od śmierci.

WhRose

Fajnie by było jakby na starość Rowling napisała "Harry Potter - po latach" i przedstawiła jak się potoczyły losy więkrzości bohaterów i np. kady rozdział by był o kim innym, tylko że takie coś mogło by zaistnieć tylko przy ocaleniu Harry'ego w 7 części...

Black_Martini

a ja kiedyś słyszałam idiotyczną teorię na koniec 7 części... że niby Harry walczy z Voldim już jeden drugiego ma zabić, i nagle budzi się w komórce pod schodami, znów ma 11 lat, i okazuje się że to był tylko sen. takich teorii mnoży się coraz więcej...
a co do harry'ego po latach to coś takiego podobno ma powstać, ale jeszcze w 7 części.
pozdrawiam :):):*:*

paaaulinaa

tez słyszałam tą teorię, ale według mnie takie zakończenie jest absurdalne.... Już bardzej by mi pasowała śmierć Harry' ego chociaż jej bardzo nie chce ;)
POZDRAWIAM

Moni_5

Jak mówiłam, a raczej pisałam (tutaj czesto się powtarzam) HP nie zginie w 7 cześci, tak powiedziała Rowling w wywiadzie, który znajdował sie na onet.pl... więc się nie martwcie...

Gdyby zakończyła książke w sposób wyżej wymieniony, to byłoby to całkiem dobre wyjście z sytuacji... Harry NIE zginie, będzie można zastanawiać się nad kolejnymi częściami, bo w tej sytuacji tak na prawde nie wiadomo co się stało i MOŻE dopisac ciąg dalszy lub NIE...

itd itp .... blablablab

pzdr;p

Kikuuuni

na www.harry-potter.net są przetlumaczone rozdzialy Deatly hallows

misio99_9

Też myślę, że te obudzenie się Harry'ego w komórce pod schodami byłoby beznadziejne... Cały ten świat czarodziejów, wszystkie postaci z Hogwartu i jego przyjaciele by nie istnieli, a Harry dalej by się męczył u Dursleyów ;/ Te 7 tomów wydawałoby się jakieś niepotrzebne. Zgadzam się, że lepsza już by była śmierć Harry'ego. Lepszy brak jednego bohatera niż wszystkich...

twenty_three

Niekoniecznie... z innej perspektywy... powiedzmy, że Rowling kończy książke zdaniem : "nagle cały zlany potem, budzi się w komórce pod schodzami u Dursley'ów z piekącą go blizną"... Koniec książki... Zauważ co teraz może zrobić Rowling->np. napisać kolejną część, która może zawierać treść:
a) cała historia się powtarza i tylko Potter wie jak zmienić przyszłość, ominąć takich tragedii jak śmierć Syriusza itd., bo np. przegrał z Voldim
b)mogło być to ostrzeżenie od rodziców, a teraz Potter może całą historie odwrócić
c)Voldi umieścił Potter'a w pułapce, z której nie ma wyjścia
d)itd, itp

Jak widzisz Rowling miałaby wiele wyjść awaryjnych. Stworzyłaby całkiem nieoczekiwne zakończenie, a zarazem miałaby pretekst do spełnienia próźb fanów o kontynuacjie historii Pottera... no i więcej kasy (chociaż nie wiem, czy można mieć jeszcze więcej ;p). Oczywiście, przez chcwile można odczuć pewnego rodzaju rozczarowanie, lub niedosyt, ALE... no właśnie, kontynuacje mogłyby przynieść jeszcze ciekawsze i magiczne historie...

Dlatego uważam, że nie jest to do końca beznadziejne...;p

pzdr

Agaafuj

ten film jest duuuuużo lepszy od 4 części. Byłam dzisiaj na tym w kinie 3D. Ale tylko jedna część na końcu jest w 3D.

jesionmarta

^^mam do Ciebie pytanko...czy według Ciebie opłaca się iść do kina IMAX,gdzie jest 3D(oczywiście tylko koniec filmu)...możesz podzielić się wrażeniami z pozostałymi potteromaniakami...;)pozdrawiam wszystkich fanów HP;)

WhRose

do Hillary: Film jest fajny i moim zdaniem opłaca się pójść do IMAX nawet jeśli tylko koniec filmu jest w 3D. Film fajny ale troche inny na końcu. Na przykład Luciusz Malfoy zbił przepowiednie a nie Harry a Rona nie napadły mózgi ;)

jesionmarta

^^bardzo dziekuję za odpowiedź;) i pozdrawiam ;)

Agaafuj

Ciekawa teoria z tym odwracaniem historii ;)

Gdyby pisarka chciała spełnić nasze prośby i napisała 8 część, te zakończenie (tylko, że to by nie było zakończenie, bo ciąg dalszy by nastąpił) mogłoby być ciekawe. Można byłoby się jeszcze zastanowić np. ile lat spał, bo przecież cała historia niekoniecznie musiałaby być snem, ale jakaś jej część.

Ja jednak myślę, że kolejnej części nie będzie. W każdym wywiadzie Rowling to powtarza. Chyba trzeba jej uwierzyć... Zresztą może to i dobrze z jednej strony, bo akcja pewnie nie rozgrywałaby się w Hogwarcie, a Harry byłby już pełnoletni.

Wg mnie najlepszym zakończeniem byłoby kilka ostatnich stron na temat "Po paru latach".

Pozdrawiam

twenty_three

LUDZIE!!! a ja znam zakończenie!!! i wam nie podam!! żartuję na sasmy końcu pisze że 2 ciała leżą przy kiosku, a przechodzący ludzie nie zwracają na nie uwagi. nie wiem tylko kto tam leży.
niedługo wybuchnę z niecierpliwości

lotherien

kto chce czytać pottera,? aha,aha, niechaj wchodzi na http://www.feniks.w.activ.pl/articles.php?id=4
ja już czytam, a ty?

lotherien

oki, trochę to jest dziwne, bo niby pisane w stylu Jo, ale w pewnych momętach tak jakby pisał to amator, znalazłam także sfotografowaną książkę i teksty do siebie nie pasują, więc strona nie jest chyba wiarygodna, chociaż jest tam wiele wiadomości.

lotherien

Chyba 21 można będzie kupić w wersji angielskiej ostatni tom... na merlinie sprzedają ją za (chyba) 89 zł... Potter w wersji anglielskiej jest dosyć prosty do zrozumienia (oprócz pewnych dziwnych słówek, które są wymysłem Rowling ;p)...

A tak po za tym... na merlinie pisze "wesjia dla dorosłych" i "wersja dla dzieci" czy coś takiego;p czym ona się różni?? okładką?? czy treścią??

pzdr;p

Agaafuj

^^okładką na pewno, bo widziałam obie(okładka dla dorosłych nawet mi się podoba;)) a treeścią to nie wiem;D jakby coś to ja poprosze dla doroslych!!!!!!!!;P

Kikuuuni

OOk ludziska. dołączam sie i ja. zasile waszą grupę. Sporą grupę. mimo że chyba juz jestem za stara na takie rzeczy :( ale przełamię barire i dołącze sie do tego klubu. ciekawa jestem jaka jest średnia wieku w naszym zgrupowaniu?? hehe PZDR 4 all

snapemanka

Ja też sie dołaczę :D
Ja mam 15 lat i ide na film z bratem, który ma 24 latka.
Spoko. Już się nie mogę doczekać.
Pozdrawiam.

NaShI

jutro rano jade po książke!!!!!!!!!!!!!!! nie moge sie już doczekać :D

jesionmarta

Ja też chcę się dołączyc... Jeśli jeszcze można, oczywiście... ;)

Codie

ja mam 17 lat. książkę na razie muszę odpuścić, bo nie mam na razie jak się do niej dostać, a 20 minut temu poszły pierwsze egzemplarze.

lotherien

ja mam lat 15. a co do książki to zaczekam tydzień albo dwa na tłumaczenia w internecie bo język angielski nie jest moją mocną stroną xD
pozdrawiam :):):)

paaaulinaa

Ja zaczekam na tłumaczenie A. Polkowskiego... Nie chce marnowac takiej książki jak HP czytając ją na monitorze... A Wy? Macie zamiar czytac tłumaczenie w Internecie czy czekac na polskie wydanie? Które niestety chyba dopiero na początku 2008 roku :(

Codie

Też postanowiłam poczekać na książkę na papierze. Zawsze tak robię ;) Zgadzam się, że czytanie jej na komputerze jest trochę, jak by to nazwać... niewygodne? Zresztą tłumaczenie p. Polkowskiego mi odpowiada. Niestety będę czekać aż do stycznia następnego roku, bo chyba sobie nie poradzę z tyloma stronami po angielsku... A właśnie, wiecie może ile stron ma 7 część?

twenty_three

Angielski HP and Deathly Hallows ma chyba(o ile sie nie mylę) ma ok.750 stron, a na wikipedii czytałam,że tłumacz mówił, że polska wersja będzie mieć ok.800 stron;) pozdrawiam

WhRose

Dopiero w styczniu?? jeśli ja mma czekać tyle do polskiej wersji, to ja dziękuje. nie mam aż tyle cierpliwości. pół roku. Juz powoli umieram z nerwów.

Kikuuuni

do stycznia nie ma co czekać, na necie będzie szybciej,za około 2 tygodnie, chociaż wiem że niektórzy tego nie pochwalają. a dla zainteresowanych to na onecie jest epilog. jeżeli ktoś chce poznać koniec niech czyta, ja ze względu na osoby które chcą przeczytać książkę a nie na necie, nie podaje szczegółów.

lotherien

ja nie lubie czytać na necie ale na szeczęście znam angielski i moge sobie wygodnie poczytać;)

jesionmarta

gdzie ten epilog mogę znaleźć??? :):):) ja to muszę przeczytać...
pozdrawiam ;D

Kikuuuni

Podobno na koncu Rowling obdazy Harry'ego rodzicami, 2 dobre charaktery zginą i przezyje ktos kogo przezycia najmniej się spodziewalismy.

misio99_9

jesli chodzi o przezycie Voldiego to raczej on zginie

misio99_9

Obdarzy Harry'ego rodzicami?? Ciekawe... Może Lupin i Tonks :P... A przy okazji chciałbym zareklamowac mój temat na forum "Ciekawe stronki o HP"...:)
Jeśli znacie jakąś ciekawą stronkę to tam ją możecie podac...Podzielcie się z innymi! No... To by był koniec ogłoszenia...;) No i pozdrawiam oczywiście wszystkich którzy należa do FGHP !!!

Kikuuuni

nice.... dużo nas.... :D KOCHAM HAREEGO POTTER I FILM I KSIAZKE.... jest świetna!!!!!!!!!!!!!!!!

ewitaxx

zgadzam sie z ewitaxx ;)

pozdrawiam wszytkich potteromaniaków :P

Kikuuuni

Nie wiem o co chodzi ale sie zapisuje:D Jak jest jakas lista to mnie zapiszcie:D

misiopek1991

No ludziki piszcie coś... Rzuccie jakimś pytaniem czy cos... A tak w ogóle to witam Nowych! (mnie nikt nie przywitał :/ )

Codie

Witam Ciebie KeRmit i wszystkich pozostałych członków FilmweBOSKIEGO GD ;)

PS: Pytanko: dla tych, którzy oglądali już Zakon Feniksa, która scenka wam się najbardziej podobała:)