PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335165
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

rydzus_dwunastnica

ale ja czytalam, że podobno podpisala juz umowe na 2 ostatnie czesci (chcialabym zeby tak bylo)

Kikuuuni

Miejmy nadzieje że nie odejdzie bo to bez kitu już by nie było to samo. I jeszcze czytałam że po tych ostatnich "wybrykach" Daniela (chodzi mi o tą sztukę) WB może zrezygnować ze spółpracą z nim, ponieważ jeden z producentów wypowiadał sie że ludziom sie nie podoba to że Dan zagrał w takim spektaklu i nie będą przez to chodzili do kin. Ale jak tak sie nie stanie to nie zrezygnują z niego. Mniejmy nadzieje że obstawa filmowa sie nie zmieni ;)

aKuKu_

Nie no to by bylo bez sensu..:/ przeciez nie moga "wywalic" Dana tylko za to, ze chce rozwijac swoja kariere:/ ja to go podziwiam, ze mial odwage zrobic..cos takiego:D

Doomii

No cóż znowu mam nowinke, dzieki pewnemu uzytkownikowi filmwebu, który podał mi na innym forum, jest to link do artykółu zaprzeczającego odejście Emmy z filmu jeśli ktoś chce poczytać to jet on tutaj: http://film.onet.pl/0,0,1505194,wiadomosci.html

I jeszcze raz dziękuje Karoli za linka ;)

*Prasa jak zwykle miesza ;) Ploki, ploteczki...

Pozdro dla całego GD !!! ;)

GiNKa

Ja wiem że Emma nie odejdzie. A skąd? To się czuje, choć uważam, że jest możliwe, że Dana wywalą, ale to będzie zupełnie bez sensu i do ****, bo ta trójka jest już nie do zmienienia. Jest nierozłączna... Tam gdzie ktokolwiek wspomni o Emmie, wspommni też o Danie i Rupercie... Jeśli zechcą zmienić tę trójkę mogą pomażyć o takim zysku jak z filmów z udziałem tej trójki...

Pzdr...

Kikuuuni

O jakich "wybrykach" mówicie? Bo chyba ja o nich nie wiem.

P.S.Pozdro dla fanów HP

Harry_Potter_9

te wybryki to jak dobrze mi wiadomo to są dana nagie sceny w teatrze

Moni_5

ja sie ostatnio zastanawialam nad pewna sprawa
jest eliksir po ktorym mówi się prawdę (nie pamiętam jak sie nazywa ;)
to jak czarodzieje sa osądzani (np. taki Lucjusz Mayfoy czy Snape) to dlaczego nie można go użyć??

Moni_5

Dzięki

P.S. ten eliksir to vertiserium czy jakoś tak

Harry_Potter_9

co do waszych wieści odnośnie Emmy Watson to dziwie się ze dopiero 19 marca was ktoś uświadomil bo artykół o tym ze Emma zostaje który zostal zaczerpniety od wytwórni WB zostal wypuszczon wcześniej... czytajcie wiecej forum już gdzieś tutaj byl post w tej sprawie chyba zatytulowany Emma Watson... Tak nawiasem mówiąc to gdyby emmy nie bylo to nie mialbym zamiaru obejżec tych części bo nie mialyby sensu po za tym uważam emmę za utalentowaną aktorke i urozmaicala mi film o przygodach harrego pottera od samego poczatku swoimi gestami twarzą oraz tekstami (choć nie byly jej)... ale więcej o tym innym razem.. co do sprawy eliksiru to nie bylo w żadnej części powiedziane że nie jest on używany a przypuszczam iz jest.. pozdrawiam :)

PapaY

jeżeli sądzisz ze jest używany, to dlaczego taki Mayfoy czy Snape' owi udało sie oszukać??

Moni_5

Nie wiem czy ktos już pisał takie przykłady czy nie ale wedłóg mnie chyba raczej veritaserum nie jest uzywane bo gdyby go uzyli np. w przypadku Syriusza Black'a to nie wtrącono by go do Azkabanu, bo by się wydało, że to nie on zabił Petera.
Albo np. sytuacja z piątej części kiedy Harry był sądzony o uzywanie czarów po za szkołom (kiedy bronił sie przed Dementorami). Jakby mu podano eliksir to sprawa byłaby jasna.

Ale mysle, że MM nie chce sie męczyć z takimi sprawami, które dla nich są oczywiste ;)

Pozdro dla GD !!! ;)

GiNKa

ludzie, litości... co niby dalo się oszukać malfoy'kowi i snape'owi?? może ja odpowiem VERITASERUM NIE ZOSTALO WOBEC NICH UŻYTE WIĘC NEI MIELI CO OSZUKIWAĆ!!! co do blacka to droga koleżanko okolicznosci byly dla nich tak jasne że nikomu nie chcialo się marnować eliksiru jest on używany wylacznie w sprawach wątpliwych.. o sposobie w jaki ministerstwo sądzi można się przekonać w 6 części kiedy to morfin zostaje osądzony będąc niewinnym, bo nikomu nie chcialo się pogrzebać w jego glówce przy pomocy legilimencji.. także wybacznie ale zachowajcie te sfoje farmazony że niby nie jest używany bo nie zostal użyty tu czy tam.. a i jeszcze jedno snape'owi nie zostal podany ze względu na ufność dumba 9 zbyt wielką ufność) malfoy'owi bo dumbik chcial go chronić a i tak wiedzial że coś knuje...

P.S. nie obraźcie się nie chce być wyniosły ale czytajcie ze zrozumieniem :)) pozdrawiam i przepraszam za to zbesztanie :)

PapaY

W sumie masz racje ;)

Postaram się czytać ze zrozumieniem. Hehe :)
Pozdro for all ;)

GiNKa

sądzilem że zostanie to raczej odebrane źle i ludzie się na mnie oburza ale na szczęście tak się nie stalo bo są jeszcze tacy ludzie którzy potrafią zrozumieć :)) pozdrawiam :))

PapaY

co do syriusza to sie z toba zgadzam on nawet nie byl osadzany ale co do osadzania reszty smierciozercow to sie z toba nie zgadzam

Moni_5

ja nie wspominalem o żadnej reszcie śmierciożerców.. a jeśli się nie zgadzasz to poczytaj sobie 6 część uważnie... pozdrawiam :))

PapaY

bardzo uwaznie przeczytalam 6 cześć i to nie jeden raz

teraz zastanawiam się nad pewna rzeczą:
Dumbledore bowiedzial ze jest cos gorszego niZ śmierć
wszyscy mysla ze harry umrze a moze rowling przygotowala coś gorszego dla harry' ego, cos z czym nie bedzie mógł sie pogodzić (np. zwyciezenie voldemorta, śmierć przyjacioł czy cos podobne)

Moni_5

chodzi Ci o ten fragment pod koniec 5 części?jestem pewna, że Dumbledorowi chodziło o horkruksy.gdy dawał Harry'emu te "lekcje" to wspomniał, że domyślił się o co chodzi z tym dziennikiem krótko po tym jak Harry go zniszczył.podczas piątego roku na pewno wiedział już jakie Voldemort ma plany i na pewno już zaczynał poszukiwania horkruksów. natomiast mnie zaciekawiło coś innego z tej rozmowy.jest taki fragment:(Voldemort)"chcesz mnie zabić, Dumbledore?";(Dumbledore):"zabić cię?nie, to dla mnie za mało!!!"jestem ciekawa co Dumbledore(a właściwie to Rowling)miał/a na myśli.może po prostu to, że chce go oddać w ręce dementorów?a może coś zupełnie innego...

Kikuuuni

możliwe że bedzie miał coś gorszego, tylko nie rozumiem czemu zwyciężenie Voldemorta będzie dla Harrego gorsze od śmierci (chyba że źle zrozumiałam komentarz.) ;))

aKuKu_

mi sie poprostu wydaje ze harry nie przejmuje sie tylko soba ale wszystkim wkolo i watpie zeby fajne bylo dla niego to ze voldi rządzi (a on np. stracil moc i nic nie moze zrobic tylko patrzec jak voldi morduje )
pozdrowionka;)

Moni_5

no popatrz monisia ja przeczytalem dwa razy i sądzę ze rozumiem ją znacznie bardziej od ciebie i nie obraź się ale nie podalaś mi żadnego przekonywującego argumentu żebym wogóle staral się ciebie zrozumieć.. pozdrawiam :)) i wybacz

A teraz mówiąc o waszej rozmowie na temat tego że jest coś gorszego od śmierci, to akurat jasne bo jak wspomniala "rydzus.." chodzilo mu o horkruksy.. co do rozmowy dumba i czarnego pana to myslę ze mial on na myśli to ze utrata horkruksów zaboli go o wiele bardziej niż śmierć, a w końcu i to że ktoś go zwyciężył, "jego, dziedzica, najpotężniejszego i niepokonanego..."

PapaY

papaY... witam w GD ;-)))

Nie rozumiesz co napisała monisia więc może ja sprubuje ci wyjaśnić, bo chyba (znaczy się na pewno ;-P) ją rozumiem...

Nie mam nic do ciebie, bo z twoich wypowiedzi można się domyślić, że jesteś wysoko inteligentnym człowiekiem (chyba się nie mylę, co? ;-P ).

Monika ma na myśli to, że MM powinno stosować veritraseum, w sprawach np. lucjusza, snape`a, juniora croucha. Mam też pewną objekcję co do waszych wypowiedzi...
Mianowicie chodzi mi o to, że oboje mówicie, że sprawa syriusza była tak jasna, że nie musieli używać veritraseum na rozprawie. Oboje również przeczytaliście 6 część 2 razy, ale to w sprawie syriusza nie ma nic do rzeczy, ponieważ to w 5 części, którą przeczytałam 4-5 razy syriusz powiedział, że on wogóle nie miał rozprawy, a od razu został zesłany do Azkabanu...

Co do J. Croucha... On z kolei miał rozprawę tylko dlatego, że jego ojciec tego chciał, żeby zachować pozory... W filmie ta sprawa jest całkowicie inaczej przedstawiona, więc ci którzy nie czytali książek nie zrozumieją o co chodzi... Trudno... Mam nadzieję, że nie będziecie się już o to kłocić i że wyjaśniłam to wystarczająco jasno...

Oboje macie rację i z obojgiem was się zgadzam...
Rozumiem twój pogląd na sprawę i sznuję go, aczkolwiek potrafię wyjaśnić o czym mówi monika i wytłumaczyć ponownie o co jej chodzi...

Mianowicie...
Monika i przyznaję, że ja też uważamy, że gdyby veritraseum oraz legilimencja zostały użyte wobec wymienionych wyżej osób, bujdki, mrużki i Marvola, Voldemort (przepraszam: Sami-Wiecie-Kto ;-D )zostałby złapany już za czasów swej młodości, co nie doprowadziłoby do dalszych mordów...

Ja jako fanka Harry`ego bardzo bym tego chciała, ale niestety tak się nie stało, co z jednej strony jest złe, a z drugiej złe bo gdyby jednak tak było nie powstałby Harry Potter, którego bodajże wszyscy lubimy...

Zgadzam się również z tobą, gdyż ty myślisz w tej sprawie z perspektywy pesymistycznej tj. z punktu widzeni MM

Pozdrawiam i mam nadzieję, że obszerność tekstu nie zniechęciła cię do przeczytania mojej wypowiedzi

PS. Mam nadzieję również, że nie obraziłam cię mą odpowiedzią, jeśli jednak tak to z całego serca przepraszam i liczę, że nasze stosunki będą się miały dobrze ;-)))

Kikuuuni

Przepraszam ;-PPP Przeczytałam swą wypowiedź dopiero po wysłaniu, więc się poprawię... Napisałam : "[...]z jednej strony jest złe, a z drugiej złe" Miałam na myśli z jednej strony złe, a z drugiej strony dobre ;-D

Pzdr...

Kikuuuni

witam:)) być moze teraz uznasz mnie za osobe próżną i nie dającą sobie nic wytlumaczyć, ale ja świetnie zrozumialem co miala na mysli monika... nie wiem czy czytalaś alenapisalem że w tym wlaśnie tkwi sens ze ani snape'wi ani malfoy'owi nigdy nie zostalby podany eliksir chociażby dlatego ze snape'a chroni dumb który by na to nie pozwolil. caly sens jest w osobie dumba.. A malfoy ma zbyt duże wplywy... i nie ma tu mowy o tym co być powinno bo gdyby mogli to by to zrobili ALE NIE MOGLI z przyczyn powyżej wymienionych.. zwróć uwagę że mój atak w jej stronę zostal wymierzony nie z tego powodu "co by bylo gdyby" a jeśli mialbym już o tym mówić to książka zostala w taki sposób napisana ze w tej sprawie gdybać się nie da a jeśli kolezanka ,monika tego nei zrozumiala t świadczy o tym ze nie czyta ze zrozumieniem i zapamiętuje tylko slowa które mozna uznac w tej sytuacji za puste, lecz mój atak zaczol się od dość naiwnego komentarza jakoby raz veritaserum nie bylo uzywane a dwa że mozna go OSZUKAĆ!!! to jest wlaśnie powodem dyskusji... co do twej wypowiedzi ze dobrze by bylo gdyby zostal użyty przeciw ww osobom to wątpie by to bylo twoje poparcie dla tego w oparciu o konkretne argumenty ja myślę ze jest to pragnienie spowodowane oczywiście tym ze dobrze życzysz harremu :))

w sprawie mojej inteligencji nie bede się wypowiadał bo ta ocena nie należy do mnie.. szczerze mówiąc nikt nie powinien wystawiac sobie opini o swoim intelekcie, moze oczywiscie stanąć przed lustrem i powiedzieć co w sobie cenię i jakie mam pozytywne cechy ale trzeba też uwzględnić te zle a nawet i te najgorsze, myslę ze przede wszystkim te złe, bo jesli bedziemy umieli wytknąć sobie samemu co zle, bedziemy tez potrafili to zmienić i stac sie lepszym czlowiekiem co równiez świadczy o poziomie intelektualnym... chyba najtrudniej przyznać się do tego co negatywne i do blędu dlatego to ma tak istotne znaczenie..

P.S. wiem że moje komentarze to czyiś wypowiedzi moga być wyniosle a przynajmniej tak brzmieć ale w tak wielu wypowiedziach zapomina się o glównym sensie z czego potem wynikają konflikty... zanim zaczniemy coś komentować trzeba to dobrze przemysleć..

PapaY

papay rozumiem o co ci chodzi, dumbledor chronil snape'a a lucjusz dalby rade przekupic ministerstwo ale wydaje m sie ze też sa inni smierciożercy ktorym nie ujawnili winy i chyba nie kazdy ma poparcie dumbledora albo duze wpływy, prwada?
:)))):)))))

Moni_5

podaj mi przykład z konkretnymi argumentami a jestem gotów przyznać ci rację chyba że to sie tyczy ogółu i uważasz ze ministerstwo poda veritaserum calej populacji czarodzieji... :))

PapaY

ja stwierdzam ze i ty i ja mamy racje
ja poprostu sie zastanawiam
jak voldemort powstał w 4 częśći koło niego było troche smierciozerców.
watpiez zeby ministerstwo zllapało wszyskich śmierciożerców gdy voldemort dzial i watpie tez by wszystkim osadzonym smierciozercą orzekili wine. oni chodzili sobie spokojnie po swiecie czekajac czy voldi wroci czy nie a przeciez wystarczylaby odrobinka eliksiru

nie iwem jak napisac wiec napisalam troche chaotycznie wybaczcie!
pozdrofionka :)))))))))))))))))

Moni_5

wybacz to co powiem, ale nie mam ani humoru ani sily by ci dalej to tlumaczyć. Nie chce też zakladać ze jestem mądrzejszy czy lepszy od ciebie bo wiek nie ma najmniejszego znaczenia (choć 5 latek w rozmowie z 40 to już ma no ale tutaj takiej nie ma różnicy), przypuszczam ze jestes mniej więcej gimnazjalistką, jeśli nie to wybacz. Jednakże twoje teorie i chęć udowodnienia samej siebie zaczynają mnie bulwersować.. dziewczyno zaczne od tego ostatniego zdania "oni chodzili sobie spokojnie po swiecie czekajac czy voldi wroci czy nie a przeciez wystarczylaby odrobinka eliksiru" czy ty wiesz co mówisz??!! ministerstwo nie znalo śmierciożerców za czasu świetności czarnego pana (zanim poszedl do potter'ów), jedni się byli zamaskowani a niektórzy używali naturalnego kamuflażu (będąc wtykami)... a chodzili sobie po świecie gdy upadł bo ministerstwo nie poda każdemu napotkanemu czarodziejowi eliksiru, a równie dobrze ten który by podawal móglby być śmierciożercą.. co do tego "watpiez zeby ministerstwo zllapało wszyskich śmierciożerców gdy voldemort dzial i watpie tez by wszystkim osadzonym smierciozercą orzekili wine" , jeśli slowo "dzial" oznacza działał to po części masz odpowiedź kilka linijek wyżej w tej wypowiedzi. Uzupelniając jeśli ich osadzili to wina zostala im udowodniona bądź ministerstwo uznalo sprawe za jasną i nie musieli zbytnio dochodzić lub ostatnia opcja w przypadku black'a zastosowana, a mianowicie brak procesu... a teraz krótka puenta, jaki sen ma to cale gdybanie, kto daje nam prawo do takiego gdybania a co by bylo gdyby a dlaczego tak a nie inaczej, JEŚLI CHCESZ POZNAĆ ODPOWIEDX DLACZEGO TAK JEST ANIE INACZEJ TO ZAMIAST WYMYSLAĆ WŁASNE TEORIE, SIĘGNIJ PO KSIĄŻKE PRZECZYTAJ JĄ CHOĆBYŚ MIALA JEDNO ZDANIE CZYTAĆ 20 RAZY, TAM NA WSZYSTKO ZNAJDZIESZ ODPOWIEDŹ, JA MOGĘ CIĘ O TYM ZAPEWNIĆ. CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!! a oszczędzisz mi wykladów i nei bedzie niepotrzebnych konwersacji... mam nadzieje że to zrozumiale bo ja nie mam zamiaru ciągnąć dlużej tych rozmów z tobą jeśli nie prowadzą one do niczego...

P.S. są to zapewne ostre slowa i nie zdziwie się jeśli ktoś to skrytykuje ale napewno nie podlega krytyce myśl przewodnia tego wypowiedzenia... a teraz żegnam wszystkich i życze by każdy najpierw się zastanowil zanim zaczną siwatpiez zeby ministerstwo zllapało wszyskich śmierciożerców gdy voldemort dzial i watpie tez by wszystkim osadzonym smierciozercą orzekili wine niepotrzebne spory. Ja choć tego tu nie pokazalem też staram się tak postepować... papa pozdrawiam :))

PapaY

Owszem papaY, są to ostre słowa i niezbyt przypadają mi do gustu, ale nie będe krytykować twojego zdania... Uważam jednak, że nie powinieneś tak zjeżdżać Moniki, ponieważ to było jej zdanie i chcesz czy nie ona ma prawo się nim z nami dzielić bo po to powstał ten temat

jednakże nadal nie mam nic do ciebie papa

Pzdr...

PapaY

Nie uważam cię za osobę próżną... broń Boże...

Masz rację, że chciałabym, aby veritraseum było podawane śmierciożercą ze względu na to, że dobrze życzę Harry`emu ... Chciałabym tu wspomnieć, że napisałam to w poprzedniej odpowiedzi...

Nadal uważam cię za osobę inteligentą, ale chciałabym ci wyjaśnić w jakim celu założyłam ten temat...

Mianowicie:
Chciałam aby byt tu poruszane wszelkie wątpliwości i odczucia związane z Harrym i Monika właśnie to zrobiła, a ty ją zaatakowałeś, co było całkowicie nie potrzebne, więc proszę, skończcie już dla dobra ogółu.

Nie odbierzcie tego źle. ok??

I jeszcze jedno... Niech inni też wypowiedzą się w tej sprawie i ich głos przesądzi...

Pozdrowionka ;-)))

PS. Mam nadzieję, że wyluzujecie i zaczniemy dyskutować o czym innym... (no chyba, że będziesz uparcie dążył do celu, to wtedy ci pomogę załagodzić opinię Moniki...
I tgy też Moni się nie obrażaj

Kikuuuni

ja też twierdze ze nie ma co o tym ciągle pisać iwcale sie na ciebie kikuuni nie obrażam :)
PS. ja chcę HP 7:):):)

Moni_5

nie tylko ty moni... ja już nie mogę sie doczekać

Kikuuuni

ustosunkowalem się już do tego dwa komenty wyżej nad kikuni... przypomne tylko z tego kawalek że ja nie mam zamiaru tego kontynulować (a powód jest już tam podany).. jednakże jest to pewna moja slabość że gdy po raz kolejny zobaczylem takie gdybanie to juz mi ręce opadly bo na te wszystkie dziwaczne pytania i zalożnia odpowiedź jest w książkach trzeba jedynie uważnie je przeczytać.. ja już skończylem ten temat i bezwzględu na to jak teraz się do tego odniesiecie nie będę komentowal ja swoje zdanie wyrazilem jeśli to nie uświadomi niektórych to ja jestem bezslny akto będzie mial zrozumieć to zrozumie.. a te rozmowy są zupelnie niepotrzebne.. pozdrawiam papa:))wlaściwie to żegnam, nie obraź się monisia ja cię nie przekreslam ale nie chce już dlużej komentować twoich wypowiedzi, dlatego postaram się ciebie unikać, wybacz ale ja się do tego nie nadaję.. papapa :) a ty kikuni zakladam ze tez jestes mlodą dziewczyną i zapewne jak na swój wiek inteligentną, zwracasz uwage na to co mówisz wypowiadasz się calkiem sensownie a oceniam twój wiek po nie tyle co wypowiedziach ale reakcjach na pewne sprawy, jeśli chcialabyś wiedzieć coś więcej to możesz spytać.. mądra z ciebie dziewczyna dlatrego juz jakiś sposób na to wymyslisz, jesli będziesz chciala, bo szczerze mówiąc nie mam prawa by cię oceniać ale czasem warto posluchać o sobie opini by ksztaltować swoj charakter. ja sam chętnie slucham ze szczególnym przysluchaniem na wady, oczywiście jak każdy nie zgadzam się naiwnie ze wszystkimi by się przypodobac czy przez to wydać nie tak próżnym jednakżde zawsze można uslyszec coś z czym się zgadzamy, a wtedy to zmienić...

P.S. troche fizolofuje, wiem, wiem też ze niektórym może się to nie spodobać , no ale cóż nie ma ludzi idealnych ja mam takie usposobienie :)) pozdrawiam i może jeszcze nie raz będziemy mieli okazje wymienić się poglądami papapa :))

PapaY

miło mi słyszeć (a właściwie czytać) te słowa, lecz niezupełnie odzwierciedlają one prawdę o mnie....

Jeśli mógłbyś, zajrzyj na tematy "Kochani drodzy moi i ci kretyni również" (str.2-? )gdzie kłócę się z niejaką Marzenką oraz "widziałam!!!!" gdzie robie z siebie tzw. idiotkę (przepraszam za wyrażenie ;-P) Nie proszę o to, po to, abyś zmienił swoją opinię o mnie na gorszą, lecz abyś wiedział, że dostrzegam swoje wady, które ujawniaja sięw zależności od mojego nastroju. Nieraz kłócę się o rzeczy całkowicie nieistotne, czasem próbuję nadmiar humoru wyładować w dość dziwny sposób, a jeszcze innym razem jestem człowiekiem w miarę inteligentnym, z pewnym dystansem reagującym na pochwały, obelgi i wypowiedzi.

Ja niestety nie potrafię jeszcze określić wieku po wypowiedzi i reakcjach, aczkolwiek wiem,że jesteś człowiekiem inteligentnym, w stanowczy sposób przedstawiającym swoje zdanie i uparcie dążącym do celu.
Te cechy stawiają człowieka w bardzo dobrym świetle.

Mam nadzieję, że będe miała przyjemność dyskutować z Tobą na innym forum, choć żałuję, że nie zostaniesz na tym do końca, ponieważ uważam, że dojrzała opinia człowieka takiego jak Ty, świetnie podsumowywałaby i urozmaicałaby poruszane tematy oraz rowijałaby umiejętność odnajdywania odpowiedzi na trudne pytania tuż obok nas, choc wydawałoby się, że są tak daleko...

Niestety nadal niezgadzmy się w jednej kwestii....
Masz moje słowo, że Monika jest wysoce inteligentna i przy okazji mądrzejsza ode mnie.
Na ogół jest miła, sympatyczna i wesoła, oraz, co bardzo u niej cenię, niesamowicie wyrozumiała.
Jestem pewna, że gdybyście poznali się w innych okolicznościach, znaleźlibyście porozumienie...

Niestety poznanie na tym forum nie doprowadziło do pozytywnego skutku, więc liczę, że będziemy mogli gdzie indziej wymienić swoje zdania:-)))

Przykro mi, że się już żegnamy, ale nie zapominaj, że i tak jesteś członkiem FGHP, ponieważ wypowiedziałeś się na tym forum...

Pozdrawiam....

Kikuuuni

musze coś stwierdzić
zawsze mówię, że to przez kikuuuni "zarazłam" sie HP
a teraz musze wyznać:
DZIĘKUJĘ CI KIKUUNI ŻE MNIE NAMÓWIŁAŚ DO PRZECZYTANIA HARRY'EGO

Kikuuuni

Rozumiem Papay że sie hmm zbulwersowałeś. Mnie też denerwuje to "co by było gdyby". Zamiast czekać na nową część ludzie wymyślają różne bzdury itepe... trzeba wysłuchać innych opinni, i oczywiście dzielić sie swoimi ;) ale teraz mam nadzeje że zmienimy temat na inny, bo wśród GD nie może być kłótni i nieprozumień ;))

pzdr ;))

aKuKu_

zgoda jednakżwe tu nie chodzilo o nową część. ja rzumiem spekulacje na temat co moze się dziać w 7 części jak się losy piotocza to normalne i sympatyczne bo poznajemy pewne podejrzenia ludzi i porównujemy ze swoimi wtedy mozemy ustalić coś sensownego... ALE NIE ROZUMIEM SPEKULACJI KTÓRE ODNOSZĄ SIĘ DO POPRZEDNICH CZĘŚCI HP, BO TO BEZSENSOWNE.... na prawie każde pytanie (bo poza tyumi na które odpowiedź znajdziemy w 7) a raczej prawie każde twierdzenie ODPOWIEDŹ JEST W KSIĄŻCE jaki sens ma spekulowanie wysówanie twierdzeni skoro rowling dala na to odpowiedź w książce.. ludzie to ona tworzy te książke dlaczego wy chcecie przeczyć autorce która powtarzam na te bzdurne lub mniej bzdurne teorie dala odpowiedź w książce obalając przy tym te wasze... to taka mala dygresja :)) ale masz racje w tym co mówisz tylko ten drobny bląd tam masz bo ja nie odnosilem się do 7 części tylko do tycch które byly :)) pozdrawiam i ja również chce zakończyć wlaściwie to już zakończylem ten temat a to co teraz tobie pisze to tylko sprostowanie już nie konwersacja :)) jak dla mnie to jest to jakby nowa rozmowa tamta zakończylem :)) pozdrawiam pa

Kikuuuni

Przyłańczam się. Bardzo Lubie Pottera i miło będzie należeć do takiego GD. Tylko co dokładnie mamy tu robić

patka_9

możemy robić co chcemy!!! Serio? serio, serio

Kikuuuni

Też się przyłącze, jeśli macie ochotę mnie przyjąć :)

twenty_three

Pewnie, że chcemy:D:D.po raz kolejny podumuję wszystkich członków Filmowej Gwardii Dumbledora/ Filmowej Gwardii Harry'ego Pottera/ Gw@rdii Dumbledor@/ "Ministerstwo Magii To Sami Kretyni"(piszę to wszysto dla bezpieczeństwa:D).są to:

Kikuuuni
ewa46k
Hermioneczka2
rydzus_dwunastnica
dziedzicjo
Herma
smutneoceny
MariolQa
Harry Potter
filipjecz
aKuKu
barciuw
monisia93max
Doomii
pokora(właściwie nie wiem czy jest członkiem, bo napisał/a tylko ?to wszystko jest do DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? :D:D)
GiNKa
PapaY
Patka
duska_94

a więc jest nas już 19!!!!(o ile dobrze liczę!!!:D:D)oby tak dalej!!!

P.S.pozdrowionka dla wszystkich członków!!!

Kikuuuni

do PapaY no tak, z tym to zrobiłam błąd ;) ;p

pzdrr ;))

aKuKu_

a więc zarzucę następnym tematem(a właściwie go przypomnę, bo z tego co pamiętam to niewiele osób na niego odpowiedziało:D):

na stronie www.prorok.pl ukazał się pewien artykuł dotyczący całej serii o Harrym Potterze. otóż pewien (bardzo mądry)czytelnik odniósł się do historii literatury podporządkowując serię do tzw.terorii koncentrycznej. wg niej treść książek pani Rowling jest ułożona wg pewnego wzoru, który można określić tak:A, B, C, D, C, B, A. Pod te litery można podporządkować kolejne części tak:
A ? ?HP i Kamień Filozoficzny?
B ? ?HP i Komnata Tajemnic?
C ? ?HP i Więzień Azkabanu?

D ? ?HP i Czara Ognia?

C ? ?HP i Zakon Feniksa?
B ? ?HP i Książę Półkrwi?
A ? ?HP i Deathly Hallows?

wg wzoru(który podałam wcześniej)te same litery, pod którymi podpisane są książki mają podobne wątki. Nie będę o nich pisać, ale zachęcam do przeczytania całego artykułu. zamieszczam go tutaj:http://www.prorok.pl/potter/art-1110,0.html

pzdr.!!!!!!!!!:D:D:D
P.S.SORY, że moje posty są takie długie, ale ja inaczej nie umiem!!!:D:D

rydzus_dwunastnica

do wypowiedzi "kikuuuni 24 marca 2007 17:22".

Ja mysle że wcale się nie mylilem moze źle to powiedzialem, myśle tez ze nie musze tam zagladać i tego czytać bo ja i bez tego mam odpowiedź. Widzialem nei jedną twoją wypowiedź (a takze te twoją historyjke, niestety) oraz reakcje na pewne sprawy i myslę ze ty nie jesteś glupia ale jeszcze mloda dlatego czasem zachowujesz się no nie chce cię obrazić ale no troszke dziecinnie.. jednakże to nic zlego, jeśli nie pomylilem się do twojego wieku to nei masz się co martwić ja w tym wieku zachowywalem się tak ze wole nie wspominać :)) do dziś zresztą mam swoje "odpały" i tu się ustosunkuje do tej wypowiedzi o mnie. Pamiętaj ja też jestem czlowiekiem i to dość młodym dlatego jak każdy mam swoje wady i odchyłki.. powiedzialem ze jesteś inteligentna bo sądze że gdy troche podrośniesz to się o tym przekona wielu, chociażby o tym może świadczyć pewien fragment z tej powyzszej wypowiedzi choć wiadomo ze na moją opinie nie sklada się jedna wypowiedx bo to z mojej strony bylby brak rozsadku..
nie winię cię ze się ze mną nie zgadzasz, a wręcz przeciwnie, doceniam to, bo masz swoje zdanie mimo ze jak się orientuje moje slowa mają dla ciebie znaczenie.. ale chyba przyznasz ze nie jesteś tutaj obiektywna, ponieważ znasz monisie93 nie od dzisiaj, nie od tego posta na forum, myle się?? pozdrawiam

P.S. z czlonkostwa nie mam zamiaru się wycofywać, jesli będą ciekawe rozmowy to chetnie sie przylaczę...

PapaY

hmm jak tak napisalem ten "P.S." to sobie tak pomyslalem ze to zgrupowanie nie ma nazwy a raczej ma chyba z 5.... zadam więc pytanie, w jakim celu chcecie je tworzyć?? jesli myslicie o czymś na poważnie to ja myślę ze mógłbym pomóc... np zrobilbym stronke internetową naszej gildii jesli taka owa mialaby powstać... jednakze od razu mówie ze nei macie co na nia liczyc szybciej jak w lipcu (końcówka lipca lub początek sierpnia) chociaż byloby to ciekawe bo wtedy nadejdzie ostatnia część HP i będzie w kinach HP 5 :D

P.S. szybciej nie mogę, sam jestem pelen podziwu ze znajduje czas zeby zajżec tu codziennie.. no ale chętnie poznam wasze zdanie :))

PapaY

To właśnie chciałam stworzyć, ale niestety (teraz pewnie będziecie mnie uważać za ułoma) nie potrawię tworzyć stron internetowych.

Jak byś chciał yaka stworzyć to chętnie poczekam nawet do sierpnia:)

Pozdrawiam...

PapaY

Masz rację. Oceniam Monikę tak, bo rzeczywiście znam ją dużej niż ty, a konkretnie 2 lata. Cieszę się, że nie opuszczasz nas na tym forum.

Owszem dobrze mnie oceniłeś, bo rzeczywiście jestem młoda i mniewam ( że tak powiem) odchyły i niestety nie mogę nic na to poradzić.

Pozdrawiam...

Kikuuuni

to nic zlego ze nei umiesz robić stron. wielu ludzi nie potrafi.. ja nie wezmę sie za nią przez najblizsze pare miesięcy bo nie mam czasu o czym już wspomnialem ale jeśli ktoś chce potraktować to poważnie to chetnie zrobię taką stronkę.. gdy będe juz pewny ze ktoś chcialby stworzyć taki klub a nawet gildię w której by się wiele ciekawych rzeczy pojawilo (tak myslę), poczynając od różnuych galeri informacji filmików po oczywiście potężne forum... czlonkowie lub wspóltwórcy mam tu na mysli osoby mające w to duży wklad moglyby dostarczać mi informacjigdy strona będzie już istaniala a także przy jej powstawaniu bo chetnie wyslucham każdego pomyslu.... najwiekszym dla mnie wyzwaniem będzie szata graficzna, zawsze mialem problem z doborem barw :D no ale o tym to więcej pogadamy jak będę wiedzial ze chcecie by cos takiego powstalo bo szczerze mówiąc szczępie język nie wiedząc czy to wogolne powstanie... narazie trzeba poczekac co na to reszta czy chcieliby stworzyć takie swoje grono w którym bysmy mogli trzymać się wszyscy razem i prowadzić różne akcje, m.in. dostarczanie ciekawych informacji innym ludzią zarówno plynącym ze strony jak z naszych wniosków i informacji :D nie wiem czy tu troche nie zagmatfalem tego tekstu ale najwazniejsze z niego jest to co myslkicie o stworzeniu takiej grupki:D pozdrawiam

PapaY

Dla fanow Harry'ego (czyli nas:D) powstała gra w internecie:) http://www.hogwart-rpg.pl/ :P polecam!:)