PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335165
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

Kikuuuni

Co do tej zmiany aktorów... Istnieje pojęcie "zaszufladkowanie" i dlatego wiele filmowców radziło im, żeby rozstali się z filmem. Kasa...trzyma; czytałam w jakimś brukowcu, że Emma rozstaje się z rolą w Potterze, ale to był taki szmatławiec, ze się bardziej uśmiałam niż "przejęłam"... ;p Niby fajnie od 1 do 7 części ci sami, ale patrząc z ich perspektywy no to tak średnio ;p

pzdr

Agaafuj

zmiany w obsadzie to byłby kiepski pomysł przyzwyczailiśmy się do takiej obsady, że zmiana aktorów nie wyszłaby dobrze. a to ile zarabiają na filmie to sprawa ich i nie powinniśmy ich oskarżać o to że film przynosi im spore dochody, jeżeli ci to nie pasuje to nie idź do kina na najbliższą część.

pzdr.

lotherien

ja tez sie przyłączam:] a kiedy dostane galeona i informacje o spotkaniach?:D

Siwa_6

bez Daniela, Ruperta i Emmy, HP to nie byłby ten sam film. nie powinni ich zmieniać bo to nie wyjdzie im na dobre.

pozdrawiam ;););)

paaaulinaa

popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,popieram, popieram, popieram, popieram,

jesionmarta

ja też nie jestem za zmianą obsady, przynajmniej trzech głównych postaci, ale jestem ciekawa reakcji na taką(ewentualną:]) zmianę.czy na film poszłoby więcej osób czy wszyscy by się obrazili?niektórzy fani na pewno chcieliby,żeby producenci splajtowali, ale,że ich tak dziwnie określę, pozapotterowi ludzie chyba by poszli z ciekawości...pozdrowionka:D:D

rydzus_dwunastnica

zmienic obsade- nigdy, nie lubie tego, juz sie przyzwyczaiłam :):)

lotherien

Chyba się nie zrozumieliśmy... bo mi nie chodzi o to, żeby zmienili aktorów... Chciałam "wytłumaczyć" dlaczego odtwórcy głównych ról mają wątpliwości, czy chcą występować w nim dalej... Chciałam ten dylemat pokazać z "perspektywy aktora". Czy teraz wyraziłam się jasno...? Jak nie pokapowałaś/łeś o co chodzi to łaskawie nie zwracaj się do mnie "jak ci nie pasuje to przychodź" czy coś takiego(nie wiem jak to zostało napisane)... Bo (chociaż to nie była opinia) każdy ma prawo do własnej oceny... i powinno to pozostać bez komentarzy.

pzdr

Kikuuuni

Cześc ja się z chęcia przyłączam :)
I zastanawiam się, czy Harry umrze w ostatniej cześci...

Jeśli tak, to tej całej ROWLING wąglika wyśle pocztą!!!!! Kto sie na to pisze??? :P:P:P:P haha,

tak serio, to mam nadzieje, że jednak Syriusz przeżyje, w końcu nie znaleźli ciała, ani nic... nikt nie wie co jest dokładnie za zasłoną za która wpadł, i jestem ciekawa, co ze Snejpem, w głębi dyszy myślę, że on jednak nie jest po "stronie zła" chociaż zabił Dumbledora... Przeciez złozył przysięgę, musiał jej dochowac...

Kikuuuni

Jeśli tak, to tej całej ROWLING wąglika wyśle pocztą!!!!! Kto sie na to pisze??? :P:P:P:P haha,

tak serio, to mam nadzieje, że jednak Syriusz przeżyje (nie wiem jakim cudem- bo nie było o nim w 6 części ale w końcu nie znaleźli ciała, ani nic... nikt nie wie co jest dokładnie za zasłoną za która wpadł),

i jestem ciekawa, co ze Snejpem, w głębi dyszy myślę, (choc to mało prawdopodobne)że on jednak nie jest po "stronie zła" chociaż zabił Dumbledora... Przeciez złozył przysięgę, musiał jej dochowac...

Kikuuuni

tak serio, to mam nadzieje, że jednak Syriusz przeżyje (nie wiem jakim cudem- bo nie było o nim w 6 części ale w końcu nie znaleźli ciała, ani nic... nikt nie wie co jest dokładnie za zasłoną za która wpadł),

i jestem ciekawa, co ze Snejpem, w głębi dyszy myślę, (choc to mało prawdopodobne)że on jednak nie jest po "stronie zła" chociaż zabił Dumbledora... Przeciez złozył przysięgę, musiał jej dochowac...

zioma

no to super, wysłało mi trzy razy... tak to jest jak ci net chodzi do d***

zioma

Co do Snaepa to sądze tak samo.. wątpie że jest zły ;p a co do zmiany obsady to zdectdowanie nie! Pójść to bym poszła do kina jak by zmienili obsade, ale to już nie to samo.

pzdr ;)

aKuKu_

wągilka za śmierć harrego! świat pogrąży się w żałobie, nastąpi apokalipsa a rowlingowa będzie cierpieć katusze w piekle po wsze czasy. a jeżeli harry przeżyje to nie widzę przeszkody aby rowling nie mogła dostać literackiej nagrody nobla. jeżeli syriusz żyje to z pewnością wkroczy w dramatycznym momęcie, a w snaepa nie wiwżę, jestr stary i zakłamany, chociaż w tej książce wszystko jest możliwe. nawet czary.

Kikuuuni

Może troszke za wcześnie, ale potrzebna jest mi informacja... -> kiedy i gdzie rozpoczynaja sie prace nad 6 częscią hp?

Agaafuj

jakto gdzie? Wiadomo że w Londynie. Prawdopodobnie we Wrześniu tego roku.

jesionmarta

No tak, ale przecież nie tylko tam będą go kręcić... ;p

pzdr

PS Jakbyście cos wiedzieli KONKRETNEGO na temat kręcenia kolejnej części, to byłabym baaaaardzo wdzięczna

Agaafuj

Ja niestety nie wiem na ten temat właściwie nic, więc się nie wypowiem, żeby nie wprowadzić w błąd.

Kikuuuni

moje informacje są niestety takie same jak kikuuni pozdro... :P:D:*

Moni_5

chyba nikt nie ma informacji na ten temat, ale jeśli ma to niech napisze ;-D

Pzdr...

Kikuuuni

ja się z chęcią przyłączę. a nad nazwą pomyśle jeszcze:P

KlaudiaFoxy

uuu. to trochę przeterminowane. Przyłączyć się możesz, lecz nazwa już jest. Każdy używa takiej jakiej chce, jeśli się nie mylę. Jeśli jakąś sobie wymyślisz to używaj jej sam dla siebie...

Pzdr...

KlaudiaFoxy

TAK!!!ktoś poinformowany niech koniecznie napisze coś o filmowej 6 częsci!!!

rydzus_dwunastnica

o szóstej części? emma nie wiedziała do końca czy będzie grała w następnych częściach, reżysera wybrano w ostatniej chwili, loona nie jest taka brzydka na jaką opisywano ją w książce, a wogóle to akcja mniej więcej taka jak w książce,na pewno będzie dóżo błędów i niedociągnięć oraz pełno ominiętych scen.

lotherien

Ale i tak (chyba) wszyscy członkowie GD pójdą do kina, bo jak można by było to opuścić?? I zapewne większości ludzi będzie się podobać, pomimo wielu niedociągnięć.

pozdrawiam :))

paaaulinaa

ja raczej na pewno pójdę, bo to moja ulubiona część i jestm ciekawa jak ją nakręcą...

Kikuuuni

Ja pójde do kina o ile będe nie bede na jakimś wyjeździe czy co.. Premiera jest na wakacje. Mam nadzieje że będe u mnie w mieście gdy ten film bedą grali ;) jestem bardzo ciekawa jak to nakręcili ;))))

aKuKu_

ja też raczej na pewno pójdę
pozdrawiam ;*

Moni_5

a ja moni razem z tobą ;-P

Pzdr...

PS. dorabiam kropeczki, bo "za krótki" ;-P
................................................................................ ................................................................................ ........................................................

Kikuuuni

no a jakby inaczej ;P
Bu$$$$$iolki.. ;*

Moni_5

ja pójde na pierwszy wyświetlany seans gdziekolwiek będe, a wyjazdy będe tak ustawiać żeby nic nie wypadło na premierze, przecież to najważniejszy punkt wakacji

lotherien

no... więc wszyscy pójdą;)
a jeżeli film będzie kiepski to zawsze możemy wysłać wąglika reżyserowi
:):):)
pzdr.

paaaulinaa

Hola Hola .... waglik to mój pomysł :P:P:P:P:P:P:P:P:P hahaha, a znając zycie to pewnie mój braciszek wykołuje skąś jakieś pirackie nagranie (wstyd sie to tego przyznac), a ja nie będe mogła się oprzec pokusie i sobie oglądne...

zioma

ja będę w w domku na wsi, ale specjalnie dla tej premiery przyjadę do centrum!!!jak możnaby to przegapić???!!!

rydzus_dwunastnica

coś dawno nikt nic nie pisał... czyżby brak pomysłów?? xD
pozdr:):):*:*

paaaulinaa

niestety na to wygląda... to już koniec z GD, i szczerze mówiąc, nie jest mi z tego powodu przykro, bo za dużo tu było kłótni, a za mało tematów ;-D

Kikuuuni

hej! tak nie można... ja się na to nie zgadzam! nieh ktoś szybko rzuci tematem bo kikuni zrobi jeden ruch i ciach... nie zostanie nic... to będzie straszne...
no ludziki mobilizacja, pokażcie jacy jesteście inteligentni, dalej, siadać do komputerów i pisać (możecie nawet mnie krytykować). piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie piszcie... już mi się nie chce tego powtarzać :)
pozdr:):):*:*

Kikuuuni

Siemka Sorki że tak póżno.Mam nadzieje że nie za póżńo.Ja tez chętnie się przyłącze :):)Informujmy się o wszystkim.!!TAk!!!!Harry górą!!

ziom_2005

jak ktoś zarzuci jakiś temat to chętnie się wypowiem bu$$$$iolki ;*;*;*

Moni_5

nowy temat? sama czekałam dość długo, ale nikt nie chce nic pisać. ostatnio na youtubie znalazłam fantastyczną parodię pottera, wystarczy wpisać harry potter i na pewno znajdziecie. jak obejrzycie to napiszcie co o tym sądzicie.

Moni_5

Uwaga! Łapcie! Rzucam temat!

Nawiedził mnie pewien pomysł ;p Jest was sporo i tak sobie myśle (was->fanów pottera), i może zamiast "sie cisnąć" na forum, stwórzcie własną globalną stronkę o potterze ;p w kupie siła :P

pzdr

tak mnie naszło

Agaafuj

Siemka.Dobry pomysł:):)
Tylko jest jedno pytanie:Kto się tego podejmie??!!
Pomóżcie nam Fanom Pottera!!!

ziom_2005

Z tego co wiem, moja kumpela robiła stronę internetową "na współe" z kol. czyli... można robić wszystko wspólnie... w pewnym sensie filmweb na tym polega... ;p przecież użytkownicy dodają ciekawostki itd...
Trzeba tylko sie zgadać ;p

pzdr

ziom_2005

a czy ktoś tam wcześniej już o tym nie pisał? tak mi się jakoś wydaje... a parodia na youtubie jest świetna, polecam ja wszystkim fanom (no, może nie powinny jej oglądać osoby o słabych nerwach^^). ale jest świetna i warto obejrzeć
http://www.youtube.com/watch?v=nLIBKr1Il8I

paaaulinaa

PapaY ponoć podjął się tworzenia wspólnej stroną GD o HP ale dopiero w sierpniu... a na parodję zaraz wejdę

Kikuuuni

nikt już tu nie pisuje, wyczerpały się tematy, nikt nie ma nic do powiedzenia, nawet jeśli ktoś ma to nie pisze, ludzie opuścili to forum. jest opustoszale. niczym straszne miasteczka. lub wrzeszcąca chata.

lotherien

wrzeszczącej chaty mi w to nie mieszaj! ludziki zaraz zaczną pisać bo jak nie... to z trepa xD niech ktoś rzuci tematem, słowem, pomysłem, albo czymkolwiek innym. czy tylko mi na tym zależy? i proszę żeby nie odpowiadała na to pytanie lot-cośtam (tak, ty Justyno!) nie pamiętam jak to się pisze. więc pisać bo już ja was znajdę nawet na drugim końcu polski i z trepa.
pozdr.:):)

paaaulinaa

ja nie chce z trepa ;D napisze coś chętnie.... pozdro dla paaulinkii i wszystkich :)

Moni_5

hej hm... powiem tak nie chce zakładac nowgo tematu lecz przedyskutowac z Wami jedna rzecz ;) co sadzicie na temat wciaz przybywajacych zabaw na tym blogu? jak dotad powstało:
*Harry Potter na wakacjach
*Harry Potter na wakacjach 2
*ostatnia litera
*co wiesz na temat Harry'ego pottera [3 tematy]
*Harry Potter i Boze Narodzenie
*jedno słowo
*Harry Potter i nasza fantazja..
oraz wiele wielE WieLE wiELE wIELE WIELE innych to staje sie coraz bardzieje beznadziejne za moment "napiszemy" [raczej Wy] własna Ksiazke a o 7 czesci i 5 filmie kazdy zapomni!! wiec probuje i prosze niech skoncza Oni z tymi debilnymi tematami i zabawami!! Teraz zwracam sie do WAS uczestników naszego "klubu" powiedzcie co o tym sadzicie jesli przegłosjemy na NIE ze nie ma byc wiecej tych tematow i zabaw załozymy temat jesli jednak wiekszosc z Was jest na TAK trudno... prosze jedynie wyrazic Wasza opinie;) pozdr.

ewa46k

o to chodzi zeby powstala 8 czesc z tego a nie 7 bo 7 juz powstala