PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335448
6,2 60 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

ocenił(a) film na 10
Kikuuuni

ja odnośnie tego co napisała kikuuni to twierdzę raczej że luna lovegood może być z Nevillem to według mnie jest bardziej prawdopodobne bo ron niezbytlubi lune
chociaż z drugiej strony, czy to wszystko nie byłoby zbyt bajeczne (harry z ginny, hermiona z ronem, a nevill z luną??)
pozdro dla wszystkich czlonków
PS. już nie mogę doczekać sie HP7 (pewnie jak wszyscy:D)

ocenił(a) film na 10
Moni_5

a co do tej waznej roli odegranej przez lune to wogule nie wiem co o tym sądzic. Luna jakaś ważna role. myśle że HP7 najwazniejsza role odegra harry i horkrusy i moze hermiona i ron

ocenił(a) film na 4
Kikuuuni

hm...Luna+Ron= __ ?:D:D
( )
\/
no nie wiem...ja jestem za awiązkiem Ron+Hermiona, bo przecież oni od dawna ze sobą kręcą, o ostatnim roku w Hogwarcie nie wspominając:D:D ale nie zauważyłam, żeby Luna bujała się w Ronie.bardziej bym chyba postawiła na Harry'ego(jako jej miłość).
a wracając do opcji Ron+Hermiona to myślę, że to będzie nieszczęśliwa miłość...w takim sensie, że dużo przeżyją zanim będą mogli być razem, lub(o czym nie chcę nawet myśleć)nie będzia im dane być razem z przyczyn...fizycznych...chodzi mi oczywiście o śmierć...:'|
a co myślicie o miłości Harry'ego do Ginny(z wzajemnością:D:D)?myślicie, że jeszcze będą razem?a może spotka ich to samo o czym mówiłam wcześniej o Ronie i Hermie?
eh...chyba trochę za bardzo fantazjuje...:]
odpiszcie na ten temat, ok?

ocenił(a) film na 4
rydzus_dwunastnica

cholera...to miało być serce...
__
( )
\/

ocenił(a) film na 4
rydzus_dwunastnica

nie ważne...:D:Dw każdym razie chodzi o miłośc:D:D

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

"a to odrzuciło Dumbledora, tak, że spadł z wieży astronomicznej"

Odrzucilo tak, ale z wierzy zrzucil go jakis smierciozerca. Co do zwiazkow..Jak powiedzial juz ktos wczesniej..To byloby zbyt idealne..Ja tak zawsze marzylam, zeby Ron byl z Hermiona, Harry z Ginny no i ostatnio Neville z Luna. Mysle, ze ona moze bardzo pomoc. Moze przy tej rozmowie z Syriuszem przez kurtynie, o ktorej juz ktos kiedys wspomnial.. A poza tym Rowling chyba by nie wprowadzala jej do fabuly tak drobiazgowo jesliby nie miala sie "przydac"..Przeciez np. Deanowi czy Seamusowi nie poswiecala tyle uwagi co jej. Nie wiem, takie moje zdanie.

Doomii

to wszystko jest do DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
pokora

tak mi przykro, że muszę to stwierdzić ale niestety sama ustanowiłam takie zasady.. no właściwie nie zasady tylko, że racz zauważyć o wszechwiedzący, że pisząć jakąkolwiek odpowiedź zgłaszasz członkostwo czy tego chcesz czy nie...

Pozdroffionka...

ocenił(a) film na 8
rydzus_dwunastnica

hey, no dobra, może trochę późno ale się przyłączam:)

ocenił(a) film na 8
rydzus_dwunastnica

Cała historia oparta jest głównie na walce Harrego Pottera z potężnym Lordem Voldemortem.
Dumbledore w szóstej części dużo czasu poświęca na przedstawieniu życia Lorda Voldemorta czyli Toma Riddle'a. W ten sposób chciał Harremu pokazać jak Voldemort żył, czym się kierował, jak myślał i do czego był zdolny.
Między innymi, dowiedzieliśmy się , że Tom Riddle ma imię i nazwisko po ojcu mugolu, matka była czarownicą. Rodzina matki była spokrewniona ze Slytherinem,jednym z założycieli Hogwartu, który nienawidził mugoli.
Możemy się zastanawiać skąd u Voldemorta narodziła się nienawiść do wszystkich...przecież odkąd był dzieckiem, terroryzował dzieci z sierocińca...czemu? nie wiemy...Możemy się domyślać, że charakterek odziedziczył być może po dziadku (ojca matki).
Każdy pewnie myśli, że zabił ojca z powodu tego , że tamten opuścił jego matkę w ciąży (ona go zauroczyła)...więc przychodzi na myśl pytanie: czy jednak Voldemort był zdolny do uczuć? Czy gdyby był kompletną "znieczulicą" przęjął by się losem starej matki...
Więc źródłem nienawiści do wszystkich mogłoby być utracenie matki. Czyli jednak uczucia nie były mu obce. Chciał pomścić matkę stając sięprzy tym najpotężniejszym czarodziejem...a to wszystko być może tylko dla niej...

ocenił(a) film na 5
rydzus_dwunastnica

Może zabłysne-chodź nie należe to waszego klubu, chciałam coś napisać, bo coś wiem ;p A jakby ktoś czytał mojego bloga ;] pierwszą note, to by wiedział, że obiecałam sobie na bycie wszędzie gdzie mogę, więc wybaczcie...

Chciałam napisać apropo śmierci Pottera ;p

Słyszałam dwie teorie:

J.K.Rowling powiedziała, że chce mieć Harrego dla siebie i dlatego chce go uśmiercić.

Ja ją rozumiem, bo ona nie chce, aby ktoś tworzył kolejne części Pottera itp. Z drugiej strony, pisarz może wszystko; może nawet ożywić ;p

Druga:

J.K.Rowling po napisaniu 7 części, chce się zabrać za 8, w której mają być opisane losy Harrego w dorosłym życiu;p

dziękuje

i sory, że się wtrąciłam

pzdr

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

ja mysle, że hermiona i ron beda razem a zato ginny umrze chcąc pomoc harry'emu i on będzie siebie o jej smierć obwiniać co wy na to??

ocenił(a) film na 9
Kikuuuni

hmm moim zdaniem to bardzo prawdopodobne. A mi sie wydaje że zginie któryś z przyjaciół Harry`ego (Ron lub Hermiona), Hagrid i Voldemort. Wydaje mi sie też ze śmierć Dumbledora była uchartowana (czy jakoś tak ;dd) i za to Snape ma sie teraz opiekować Harrym. I pomoże mu w ostatnim starciu Harry us Voldi. ;pp ;)

ocenił(a) film na 8
aKuKu_

ja też sądze, że Snape pomoże Harry`emu;-D A tak przy okazji jak już się wypowiadam to chcę się do czegoś publicznie przyznać:
I AM REALLY STUPID
Jestem i chyba ani monika ani ty rydzuś nie zaprzeczycie, prawda?!! Nie wierzę, że się do tego przyznałam, ale jak już mówiłam (mówiłam czy nie?) mówi się trudno i żyje się dalej ;-)))

Pzdr...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
korky_2

Dzisiaj czytajac po raz drugi raz harry' ego pottera i kamień filozoficzny stwierdziłam, że przydało by mi się zwierciadło Ain Eingar, bo chiałabym wiedzieć jakie jest moje największe marzenie bo sama nie wiem :D

ocenił(a) film na 10
Moni_5

kikuuuni wiesz co przeczytałam?? po tym jak rowlingowa powiedziała, ze chce uśmiercić 2 głównych bohaterów ktos tam ma zamiar utworzenia specjalnej linii telefonicznej dla fanów młodego czarodzieja. Grupa psychologów miałaby odbierać telefony od zrozpaczonej młodzieży i pomagać jej w pogodzeniu się ze śmiercią bohaterów.
Co ty ( wy ) na to??
kikuuuni bedziemy tam dzwonic?? :P

ocenił(a) film na 4
Moni_5

ja juz to wcześniej słyszałam.ma to być dla tych, którzy nie przeżyją śmierci dwóch głównych bohaterów i też dla tych, którzy nie mogą sie pogodzić z końcem serii o Harrym Potterze.mi by to się chyba przydało...
szkoda, że tak długo musimy czekać na polską wersję.prawdę mówiąc nie zdawałam sobie sprawy, że tłumaczenie książki tak długo trwa...wiem, że jestem dziwna...ALE JA JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

nie ty jedna ja też juz poprostu mam dosc tych spekulacji bym chiała żeby juz byla polska kisążka (a nie ma jeszcze anglielskiej ) i jestem pewna że rowling nas zaskoczy

ocenił(a) film na 10
Moni_5

szkoda, że w szkole nie uczą wiedzy o harrym potterze , jestem pewna, że ja i kikuuuni były byśmy najlepsze w klasie(, pewnie kazdy czlkonek FGHP tez :D)

ocenił(a) film na 4
Moni_5

więc chyba nie byłoby czego uczyć:D:Dja też bym chciała taki przedmiot:

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

proponuje napisać list do pana Giertycha z prośbą o dodtkowy przedmiot tj. WOHP (wiedza o Harrym Potterze) Co wy na to???

ocenił(a) film na 9
Kikuuuni

hehe ;) przydało by sie ;p ale może poprostu Harry Potter jako lektura?
zamiast jakiś ksiązek nie zrozumiałych dla nas i pisanych wierszem. Byśmy wiedzieli więcej od nauczycielki ;p

ocenił(a) film na 8
aKuKu_

Mi się pomysł podoba baaaardzo;-D Tylko, że jest też wielu przciwkników hp;-(((

ocenił(a) film na 4
Kikuuuni

tak!!!jako lektura to super pomysł!!!mam już dość tych wszystkich Mickiewiczów i Sienkiewiczów, chociaż to pewnie fajni goście byli, ale troche za trudno im się napisało...:D:D

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

harry potter jako lektura- to jest za piękne aby było mozliwe jak ja o tym marze

ocenił(a) film na 7
Kikuuuni

Kochany rydzus_dwunastnica serce <3 tak sie robi:D:D no ale spoko chociaz sie starales...xD

pzdr for all:D

Fani łączcie się!!:*

ocenił(a) film na 10
mauvais

wiecie nad czy sie zastanawiam??
podobno dziadkowie harry' ego mają mieć duży wpływ na zakończenie fabuły, ale mi sie wydaje, że w 6 częściach nic on nich nie ma co wy o tym sądzicie??

ocenił(a) film na 10
Moni_5

Co do pomyslu przedmiotu w szkole o HP..Myslicie, ze Giertych-fanatyk religijny by na to poszedl? xD

ocenił(a) film na 4
Doomii

nie.a co do dziadków Harry'ego to było o nich coś w trzeciej części. nie mam jej przy sobie, ale chyba Syriusz mówił coś o tym, że uciekł z domu i przygarnęli go do siebie.nie!to było w Zakonie Feniksa!!!ale w trzeciej części też na pewno coś o nich było tylko nie wiem co:/

ocenił(a) film na 4
rydzus_dwunastnica

a jak myślicie?czy oni żyją?hm...chyba raczej nie...a jeśli tak to na pewno pojawją się w 7 części:]

ocenił(a) film na 4
rydzus_dwunastnica

a jak myślicie?czy oni żyją?hm...chyba raczej nie...a jeśli tak to na pewno pojawją się w 7 części:]

ocenił(a) film na 4
rydzus_dwunastnica

ocenił(a) film na 9
Kikuuuni

Mi sie wydawało że oni nie żyją, bo Dumbledore nie musiał by oddawać Harry`ego do Dursleyów, tylko by oddał ich do dziadków, ale może oni gdzieś "zagineli w akcji" i sie odnajdą w 7 części. ;)

ocenił(a) film na 4
aKuKu_

gdyby Dumbledore oddał Harry'ego do jego dziadków to to ta starożytna magia nie działałaby, bo to jego matka oddała za niego życie, a nie ojciec.bo ja myślę o rodzicach Jamesa, bo przecież ci od Lily byli mugolami!hm...w sumie to ciotka Petunia i wuj Vernon też są mugolami:D:D ale jestem genialna!!!no w każdym razie uważam, że bardziej prawdopodobne jest, że poznamy rodziców Jamesa, jeśli w ogóle żyją...:P

ocenił(a) film na 9
Kikuuuni

a nie wiem. Może żyją bo jakoś mało mowy o nich było w tych ksiązkach.

ocenił(a) film na 10
aKuKu_

W jakims wywiadzie Rowling powiedziala, ze nie zyja..I na pytanie czy zabil ich Voldi powiedziala, ze zmarli smiercia naturalna;) jakos tak;P

ocenił(a) film na 10
Doomii

ale czarodzieje podobno żyją dlużej od mugoli

ocenił(a) film na 10
Moni_5

dużo osób twierdzi, ze harry zginie (ja nie tego nie chcę :() dlatego stwierdziłam, że p. Rowlig powiedziała, że zabije HP aby skończyć o nim szum, ale potem powiedziala że uratuje 1 osobę ktoa chciala zabic ocaleje (wd. mnie Harry) a zgina 2 inne (np. Ron i Voldi) ja wolalaby aby nie zginela zadna dobra osoba (ale w to nie wierze bo wiem ze p. Rowling nie zakonczy sagi happy endem)

ocenił(a) film na 10
Moni_5

dużo osób twierdzi, ze harry zginie (ja nie tego nie chcę :() dlatego stwierdziłam, że p. Rowlig powiedziała, że zabije HP aby skończyć o nim szum, ale potem powiedziala że uratuje 1 osobę ktoa chciala zabic ocaleje (wd. mnie Harry) a zgina 2 inne (np. Ron i Voldi) ja wolalaby aby nie zginela zadna dobra osoba (ale w to nie wierze bo wiem ze p. Rowling nie zakonczy sagi happy endem)

ocenił(a) film na 10
Moni_5

ocenił(a) film na 10
Moni_5

sorry przez przypadek 3 razy sie napisalo ;)

ocenił(a) film na 4
Moni_5

hm...bardzo prawdopodobne jest to oczym piszesz.Rowling tak mówiła?hm... chyba przeczytałam za mało wywiadów z nią:]a ja też nie chcę, żeby Harry zginął.ale to co powiedziała na temat ocalenia osoby dla której przewidziała śmierć mogło dotyczyć kogoś innego niż Harry'ego...mogła też w ogóle nie planować jego śmierci...myślę, że to jednak mało prawdopodobne...:/

ocenił(a) film na 10
rydzus_dwunastnica

No cóż P.Rowling uczyni jak chce ;) Ale miejmy nadzieje że nie będzie to żadna z tych osób po stronie dobra.
Aha przy okazji przyłączam się do klubu ;)

ocenił(a) film na 10
GiNKa

ja po prostu wszystko wymyślam byle nie śmierć harry' ego, rona, hermiony, ginny, weasleyów a tak poza tym ciekawe czy percy pogodzi sie z rodzina

ocenił(a) film na 10
Moni_5

Nie wiem czy to jest w temacie czy nie i czy moje źródła ujawniają prawdę ale z tego co wyczytałam w necie to prawdopodobnie Emma Watson nie zagara w dwóch ostatnicz częściach HP ;/

ocenił(a) film na 10
GiNKa

To jest link do artykułu,jakby ktoś chciał poczytać ==> http://film.onet.pl/O,27588,1411917,plotki.html

ocenił(a) film na 10
GiNKa

Sorki, że tak tu mieszam na forum ale mam link do lepszego artykułu
http://film.onet.pl/0,0,1504870,wiadomosci.html

ocenił(a) film na 8
GiNKa

Witam nowego członka GD ;-P wybacz ale nie będe wchodziła na tę stronę bo... niezbyt mi się chce, ale pomimo tego witam i zapraszam do dodtakowych wypowiedzi...

ocenił(a) film na 4
Kikuuuni

to jest bezsens!!!jak ona odejdzie to cała trójka się zawali!!!na pewno nie znajdą kogoś takiego, żeby pasaował to Daniela i Ruperta!!!nie zgadzam się!!!niech się Watson wypcha!!!
P.S.pozsrowionka(szczególnie dla tych, którzy myslą podobnie jak ja:D)