Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??
Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...
PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...
Każdy chętny musi odpisać ;-)))
Pzdr...
drogi smrodzie! przecież dobrze wiesz jak to sie pisze a jak nie wiesz to mogłaś spojrzeć do góry. 8 część pottera? fajnie bybyło, była mowa o tym, ale krążą pogłoski że harry ma zginąć, więc tytuł by brzmiał "Bez Harrego Pottera i ...?" ale jezeli nie zginie to super. krążyły pogłoski że jeżeli powstałaby 8 cz. to cały dochód ze sprzedaży poszedłby na organizacje harytatywne.
dla Ciebie też pozdrowienia monisiu :):)
i co by dalej napisać... ewa46k... to rzuć tematem! myślisz że czemu nic nie piszemy? zapewne dlatego że nikt nie ma pomysłu na temat!
a co do 8 części to raczej nie powstanie, no bo rzeczywiście o czym?
ja jestem za zabawami. Obiecuje ze nie bede miala juz takiej wielkiej obsesji ale bede sie w to bawic. Za to dobra wiadomosc - z mojej strony nie powstanie juz zaden nowy temat z zabawa. Ale wiecie... moze to jest bezsensowne ale za to smieszne ;p mozna sie pobrechac.
do wszystkich chętnych!! posłyszałam nowinę, która głosi, że harry nie umrze w walce z voldim, lecz najprawdopodobniej w 8 cz. ze starości, a akcja będzie działa się trochę czasu po zabiciu czarnego pana.
SAMI-WIECIE-KTO to wielka i durna dupa jest!!!
chińczyki już widzieli pottera, ja nie wytrzymam, my mamy kisić się jeszcze miesiąc, jeżeli usłyszycie o tym, że ktoś wybuchł z niewiadomych przyczyn to byłam JA! z niecierpliwości o film który marzy mi się obejrzeć, ponieważ to moja ulubiona część! pisali, że to była najmroczniejsza część dotąd nakręcona, nie mogę się doczekać!! ale jeszcze pozostał przeklęty miesiąc, ach, gdybym tylko miała klepsydrę czasu!!
DOKŁADNIE ZOSTAŁO JESZCZE 27 DNI.JA NIEWIEM JAK TO PRZERZYJE.JUŻ MNIE SKRENCA .TAK SAMO MIAŁAM PRZY TRZECIEJ CZESCI PIRZTÓW Z KARAIBÓW .JAK W CHODZIŁAM NA SALE TO NIEMOGLAM W TO UWIERZYĆ .A CO DOPIERO SIE BEDZIE ZEMNA DZIAŁO JAK WEJDE DO SALI GDZIE PUSZCZA HARREGO.CHYBA DOSTANE ZAWAŁU ZANIM DOJDE DO SIEDZENIA.:):d
no to moze ja jako 2 działacz tej grupy pozwole sobie was przywitać;D prosze o jakis temat do dyskusj;] pozdr.
no przydał by sie jakiś temat... to może FGD by odżyło... TOPIC PLEASE ;D ;P pozdrawiam...
jako najmłodszy członek się postaram...
co myslicie o tej zasłonie w ministerstwie w departamencie tajemnic.
co to było? i dlaczego jak się tam wpadło to się już nie wypadło? i te szepty to szepty umarłych bliskich?
może to dziwne ale mi się to kojarzy z czarną dziurą... wszystko co tam wpadnie nie wydostanie sie stamtąd... te szepty to może są głosy tych ludzi co wpadli za zasłonę... może oni tam prowadzą jakieś życie i czekaja tylko na jakiś sposób wydostania się
pozdrawiam ;) ;*
Może tym sposobem wydostania się będzie śmierć Voldemorta? Myślę, że on ich tam w jakiś sposób przytrzymuje. Czekam niecierpliwie aż się wydostaną, bo bardzo lubiłam postać Syriusza. Pojawił się w 3 części i chyba z tego powodu ta 3 jest moją ulubioną ;) To byłoby trochę dziwne gdyby na zawsze tam pozostali, bo właśnie przez te szepty dowiadujemy się, że oni jeszcze jakby istnieją, tylko nie wiadomo gdzie... Wogóle ten cały wątek zasłony jest dziwnie skomplikowany...
Syriusz był najlepszą postacią!!! i też bym bardzo chciała żeby zmartwychwstał ale to chyba nie będzie możliwe :( tego by było za dużo... zmartwychwstanie Syriusza i Dumbledora, przejście na dobrą stronę Sneapa i glizdogona, pokonanie Voldiego, to że Harry nie umrze... normalnie limit cudów się wyczerpie, więc to wszystko się nie może stać...
pozdrawiam :):):)
Ja niestety zbytnio nie licze na odrodzenie Dumbledore'a, tak samo jak na przejście na dobrą stronę Snape'a i gzizdogona. Wg mnie było za dużo dowodów, że dyrektor umarł, a Snape jest zły. No, jeszcze nad glizdogonem można by było się zastanowić... Jednak wydostanie się Syriusza zza zasłony uważam za prawdopodobne, bo nie było przecież pogrzebu i martwego ciała. Myślę, że on wciąż żyje i siedzi sobie za zasłoną, ale nie wiem czy Rowling zrobi nam tą przyjemność i go stamtąd wyciągnie ;)
odradza się, a jak... trochę pozytywnej energii i widać efekty xDxDxD a Syriusz był najlepszy, jego lubiłam zawsze najbardziej (szczególnie to jaki był miły dla Stworka) więc jeśli Rowlingowa go ożywi to będzie super.
pozdrawiam :):):)
moim zdaniem dumbledore się już nie ożywi, ale będzie pomagał harremu jako portret w gabinecie. moim zdaniem harry wróci do szkoły (twierdził że nie) bo tam może liczyć na pomoc albusa.
WAŻNE O GLIZDOGONIE: w 3.cz. Dumbledore wyraźnie powiedział, że gdy 1 czarodziej OCALI 2-mu ŻYCIE, to powstaje między nimi silna magczna więź. (Harry powstrzymał przecież Syriusza i Remiusa przed zabiciem Glizdogona). Jestem przekonana, że postać Petera zasadniczo wpłynie na rozwój wydarzeń, zwłaszcza, że Dumbledore wspomniał coś o DŁUGU, który nie spodoba się Voldemortowi.
faktycznie, zapomniałam o tym. Trzecią część czytałam tak dawno... a nie mam jej pod ręką. Ale z tym Glizdogonem to chyba masz rację.
Pozdrawiam
no co do Glizdogona sie zgadzam choc wiadomo było to juz dawno;/ lecz przypominam ze nie jest to zobowiazanie w stylu przysiegi wieczystej, wiec na dobra sprawe Glizdogon nie musi nic zrobic w sttosunku do Harry'ego.
no to witam w FGD moze też masz jakiś ciekawy temat?? podroffionka dla wszystkich ;*
no to może ja zarzucę tematem, który oczywiście już był poruszany, ale stosunkowo dawno...
chodzi o Ginny i aktorkę, która ją gra...jeśli o tą drugą to zawsze myślałam, że Bonnie kompletnie nie nadaje się do tej roli...zupełne przeciwieństwo Ginny:cicha, nieśmiała, zależnie od ujęcia wręcz brzydka...ale teraz moje zdanie o niej jako aktorce troszkę się zmieniło, chociaż dalej myslę podobnie...jednak Bonnie wyładniała, ale zachowała ten sam charakter i chyba raczej nie potrafi tego zmienić grając i przez to Ginny na ekranie nie wychodzi tak ładnie jak ja osobiście bym sobie to wyobraziła...
natomiast jeśli chodzi o książkową Ginny to to jedna z moich ulubionych bohaterek...najbardziej spodobała mi się w 6 części...przez 3 lata ukrywała swą miłość do Harry'ego, aby on w końcu ją zauważył...i się udało!!!!:D:D
no dobra...dość tego ględzenia:D:D teraz Wy się wypowiedzcie, bo jestem ciekawa Waszych opini, szczególnie tycg o Bonnie...pozdrawiam!!!
zgadzam się, że Bonnie teraz trochę wyładniała...
Szczerze mówiąc nie zwracałam dużej uwagi na to jak ona gra.. ale jak teraz będę oglądać to zwrócę uwagę na Ginny..
a co do ksiażkowej Ginny to także jest jedna z moich ulubionych bohaterek a sszczególnie ją polubiłam po 5 części ;D
pozdrawiam ;*
no to witam i czekam na wasze poglądy, tematy i... itd.
Pozdowienia dla wszystkich :)
a co jeszcze do Bonnie.. to nawet w 2 części dosyć pasowała mi do roli Ginny.. a co do natępnych części to tak jak już pisałam ...ale ona jak sobie przypominam to za dużo razy się nie pojawiła w 2 i 3 części w filmach.. ale nie jestem pewna ;/
Zgadzam się Ginny pasuje do swojej roli również podobało mi się jak zagrała w HPiKT nie mogę nic złego na nią powiedzieć bo ja bardzo lubie :P:P:P dla mnie najmniej pasującą osoba jest Profesor Dolores Jane Umbridge myślałam ze będzie bardziej ropuchowata a co wy o tym myślicie ??
Troche póżno ale nic....
Macie nowego członka w swojej załodze w mojej skromnej osobie ;)
Och Zuniu mi takze niestety nie pasuje Dolores do tej roli, z twarzy jest nawet sympatyczna, a Umbrigde już z gęby wyrażała sobą poagardę dla innych ludzi czy istot. Poza tym, to mi bardzo spodobała się Evanna która gra Lunę, uwazam, ze jest w porządku. Ma zajefajne rzodkiweki w uszch ;-)
w 3 części w ogóle zniknęło dużo postaci, lub wtopili się w tło. co do ginny to właśnie taką ją sobie wyobrażałam kiedy czytałam książkę, a luna jest z wyglądu zbyt normalna do tej roli, migli ją trochę bardziej podrasować, a tak w ogóle to ona jest ładna. Wielki Inkwizytor? mogłaby trochę być bardziej z wyglądu bezwzględnym babskiem, i zgadzam się, mogłaby być trochę tęższa.
ludzie, ale przypał reżyser w 5 części chciał usunąć ze scenariusza stworka, ale rowlingowa powiedziała, że jeśli to zrobią to będą wielkie problemy z nakręceniem kolejnych części, w ogóle skrzaty są dyskryminowane w filmie! nie było nic o WESZ, pomnieli mróżkę i wiele innych!pełnia kuchnia skrzatów, a czemu? bo są brzydkie? nie, ludzie nie zauważają ich, więc po co skrzaty w filmie? a one tak wiele robią, mają fajne oczka i szpiczaste uszka, rzucają fajnymi tekstami i mam nadzieje że nie pominą sceny z przystrojeniem sali życzeń, ponieważ to moja ulubiona akcja ze skrzatami.
to skandal!!! nie mogą usunąć Stworka!!! jeśli to zrobią to ja na film nie pójdę!!! no dobra, i tak pójdę... ja osobiście najbardziej lubię akcję kiedy Harry i skład walczą z bachankami w domu Syriusza i podczas przerwy Stworek rzucał w nich nieprzyzwoitymi komentarzami, a potem przeprowadził bardzo interesującą rozmowę z Syriuszem. to jest najlepsza akcja ze skrzatami domowymi
W.E.S.Z RZąDZI!!!
Hermiona byłaby wściekła że dyskryminują skrzaty w filmie...:P
A co do WESZ to nie było jak szyła dla nich czapeczki...
Eh....Hermiona robi na drutach... Chcę to zobaczyć!
No ale pewnie nie będzie mi to dane...zgadzam sie z Tobą Paulinko- fragmenty w domu Syriusza, jak Syriusz gaworzy sobie miło ze Stworkiem są super ;) No i ja sobie nie wyobrażam jak oni mogliby to wszystko przedstwaić bez Stworka? Przecież to on ponosi część winy za śmierc Blacka, no i to przez niego Harry poszedł do Departmantu Tajemnic. Poza tym, to taki kolejny stworek- potworek bardzo ubarwił akcję...ech ci twórcy są beznadziejni...
No ale- co my byśmy zrobili bez Rowling? Nic! Przecież to ona wpływała na twórców od samego początku- to dzięki niej oglądamy Alana na ekranie w roli Snape, Robbi'ego w roli Hagrida i cała resztę aktorów! (JO powiedziała, że muszą to być aktorzy brytyjscy, a tych dwóch wskazała jakoby gdy opisywała postacie to z myślą o nich;)
ludzie, znalazłam stronę na której fani z całego świata podpisują petycję z prośbą o 8 tom pottera! http://www.saveharrypotter.co.uk./
jeżeli chcecie to się przy tym podpiszcie.
yyyy...pewnie już o tym wiecie ;p ale napisze..., bo wcześniej apelowaliście o "tematy" ;p, więc:
1) na onecie pojawiła się informacja, że Rowling, nie zabije pottera w ostatniej części ;p
2)W kinach ORANGE IMAX (katowice, poznań, warszawa, kraków, łódź) będzie wyświetlany "HP i zakon feniksa" w wersji 3D... info na www.cinema-city.pl ale to od (oczywiście) 27 lipca...;p;p;p
3)D.Radcliffe powiedział, ze sypia ze swoimi fankami...;p;p;p;p;p
pzdr;p
PS Jeżeli będziecie wiedzieć cos na temat kręcenia kolejnej części (co, gdzie kiedy, casting;p) to napiszcie...;p
Hej czytałyście to???
Jest super wywiad z Rowling, przeprowadzony tuż po wydaniu Księcia, gdzie opowiada o szczegółach z zycia bohaterów, opowiada, ze np. kazdemu z domów jest przypisany poszczególny zywioł, mówi o czym będzie siódma część (bez spoilerów of course), o tym jak ją rozsmieszaja domysły fanów i wile wiele innych... wywiad jest naprawde obszerny.
Link
http://hpnowosci.eu/readarticle.php?article_id=176
do Melepetta: słyszałam że 6 część zaczynają kręcić we wrześniu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_and_the_Deathly_Hallows#Hints_from_Row ling
Rowling odpowiada na nie które pytania fanów dotyczące 7 części.
My nazywamy się FGHP i nam bliżej do Gwardii, ale klubem też w zasadzie jesteśmy :-D
Wiecie co... najbardziej podobaja mi się polskie okładki Pottera. Widziałam okładki ze Słowacji, Niemiec, UK... i najbardziej podobaja mi się POLSKIE ;P Oczywiście wiem, że "POLSKIE" są takie same jak z innych krajów, bo my nie mamy własnego autorstwa;p. W np. niemieckim wydaniu, jest potter z taką czapką jak u pinokia...w ogóle bez związku; wiem że "czarodzieje" kojarzą się własnie z takimi czapeczkami (raczej dobre wróżki) no ale....;p
pzdr