PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335174
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

Kikuuuni

I znowu pierwsza odpowiadam na mój temat... HA... Czy nikt nie chce być pierwszy??!! Dziwni ludzie jesteści... Pisząć tą odpowiedz zgłaszam swoją kandydaturę do ...Hmmm.. Jak to znowu nazwać?? Okk... wirtu@lnego Gd...
;-)) Pzdr...

Kikuuuni

no niech stracę...;PP pozdr. i oczywiscie sie przyłanczam..;)

Kikuuuni

Przylaczam sie:D;ppzdr dla naszych czlonkow GD!!!!!!

Kikuuuni

i ja też (:
Gwardia Dumbledora górą :D
ta wirtu@alna również :P

Kikuuuni

Dlaczego od razu dziwni??;) Spoko zapisuje sie heh

Hermioneczka

No morze przesadziłam z tą dziwnością;-))) I fajnie że chociaż ktoś się przyłącza;-))) A mogłybyście podać jakąś możliwą nazwę dla... I znowu muszę to napisać!!! Wirtu@lnego GD??

Pzdr...

Kikuuuni

też sie przyłączam:)eee...może FGD(Filmowa Gwardia Dumbledora-może nie jest to zbytnio ze sobą związane, ale krótkie i możemy tego używać poza tym tematem, co uniemożliwi osobom postronnym zorientowanie się co robimy:D:])?Pozdrawiam:D:D

Kikuuuni

bosssko ;D

Kikuuuni

zgadzam sie z rydzusiem ja też się dołączam ;)

dziedzicjo

mi się podoba ale muszą się jeszcze zgodzić ewa46k (chyba się nie pomyliłam, co? jak tak to sorki) i hermioneczka... jak się zgodzą to great

Kikuuuni

Ja też w to wchodzę :)

Herma

Fajnie, że ktoś w ogóle chce się w to włączyć bo już myślałam że ten temat nie wypali tak samo jak wszystkie inne moje tematy... A... jeszcze tak sobie pomyślałam że może to nie będzie FGD tylko FGHP bo to w końcu będzie Filmowa Gwardia Harry`ego Pottera (chodzi o to że jesteśmy fanami harry`ego pottera a nie dumbledora choć jego tez bardzo szanuje i podziwiam) co wy na to??

Pzdr...

Kikuuuni

przyłączam się i proponuję po prostu GD - tyle że to będzię " Gw@rdi@ Dumbledor@" tak dla uwirtualnienia

smutneoceny

ok, a ja proponuję, żeby każdy nazywał to jak chce, a więc mamy propozycje:
Filmowa Gwardia Dumbledora
Filmowa Gwardia Harry'ego Pottera
Gw@rdi@ Dumbledor@
a więc tak na prawdę o czym będziemy pisać?:D:D

rydzus_dwunastnica

możemy pisać o czym chcemy ale najlepiej chyba o HP jako że jesteśmy jego faniami, co nie??

smutneoceny

mam do ciebie pytanko ;-P czemu masz taki nick??

pzdr...

Herma

hej nazwa jest sympatyczna ja w to w chodzę jesli można :))tylko nie wiem czy wymysliliście już jakiś sposób w jaki można się kontaktować bo sympatycznie byloby niejednokrotnie ze sobą podyskutować i zachęcić innych :)) P.S. pytam bo jeszcze nie cz6ytalem co jest niżej :))

Kikuuuni

haha
pewa że sie przylanczam a co powiecie na nazwe" Ministerstwo Magii To Sami Kretyni"LOL :P

Jedziemy fani pottera!!YEAH:))
pzdr

mauvais

eee...no dobra...no to może ja zacznę.co w ogóle myślicie o horkruksach?
czy jednym z nich jest Harry?(ja w to nie wierzę)
czy uda mu się zdobyć te, które nie zostały zniszczone?(uważam, że tak, bo cała książka byłaby bez sensu)
czy jeden z nich należał kiedyś do Godryka Gryffindora?(wg mnie to bardzo możliwe, zgadza się też z teorią Dumbledora)
czy Voldemort tak w ogóle stworzył 7 horkruksów-oczywiście bez tego jednego w jego ciele?(-"-)
czy w poszukiwaniach cząstek dusz Voldemorta pomoże Harry'emu Dumbledore?(WIEM, że nie żyje, ale jednak po cichu liczę na jego portret w gabinecie dyrektorów)
czy w poszukiwaniach "cielesnie" pomogą Harry'emu przyjaciele?-chodzi mi o te podróże(jestem pewna, że tak:D)
no, to chyba wszystko:D:D

rydzus_dwunastnica

Rydzuś... Nie zapędziałaś się trochę??;-P
Wiesz, już raz odpowiedziałam ale komputer przymulił i wszystko się skasowało, a było tego tak dużo, że nie chce mi się pisać jeszcze raz, więc skrócę to trochę:-))) We wszystkim się z tobą zgadzam i uważam że horkruksem po Gryffindorze jest Tiara Przydziału tak jak to ktoś napisał w jakiś temacie... A co do ilości horkruksów to skoro Voldi chciał żeby było ich 7 to tyle chyba będzie ;-P I myślę też (a przyznaję, że czasem zdarza mi się myśleć ;-P ), że Hermiona i Ron też pomogą Harry`emu... Mam nadzieję, że Ginny wróci do Harry`ego- a rzaczej, że to on do niej wróci;-))) Ładna parka z nich była;-)))

Teraz ja zadam pytanie: Co sądzicie o teorii, która mówi, że Harry zginie w 7 części?? I napiszcie członkowie (pozwólcie, że ja będe to tak nazywać) FGHP (Filmowa Gwardia Harry`ego Pottera)która część filmowa, a która książkowa podobała się Wam najbardziej i czy wolicie książki czy filmy??

Pzdr...

PS. Ja osobiście wolę książki, choć filmy też kocham i moją ulubioną częscią książkową jest HPiZF(po prostu pierwszorzędna ;-P ) a filmową HPiWA (genialnie nakręcona i Harry najprzystojniejszy, a Hermiona najfajniejszą scenę odegrała... Chcecie wiedzieć jaką?? napiszę następnym razem choć jestem przekonana że wiecie;-P )
Ps.2 (mam nadzieję, że JA się nie obrazi, żę tak będę to pisała) Odpiszcie koniecznie ;-)))))))))

Kikuuuni

A i jedna uwaga : THE DEVIL NIE jest członkiem FGHP!!!!!!!!!!!!! To pomyłka!!! Po prostu rydzuś ja to napisałam i zapomniałam się wylogować i pisałam THE DEVIL-em!!!!!!!! Sorki... mam nadzieję, że nie uznacie mnie za głupią (choć przyznaję, że czasami jestem ;-P ) i myślę (tak, zdarza mi się mysleć;-P ) że wybaczycie mi tę pomyłkę

Pzdr...

PS. Jeszcze raz SORRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kikuuuni

rydzuś, aż dziwne, że ty też nie piszesz ;-))) zawsze jak się wypowiedziałaś na jakimś forum to długo na nim siedziałaś, a teraz, co?? dwa razy odpowiedziałaś i już ci się znudziło?? szkoda bo miałam nadziję podyskutować trochę.. nawet mój pięcioletni brat umie już pisać trochę... jako że teraz pisze razem ze mną to niech się pochwali i napisze: Adaś

pozdrowienia ;-P

Kikuuuni

Jak to mi się znudziło?!nic mi się nie znudziło!:D:Dpo prostu nie było mnie ok. jednego dnia:)ale już jestem!czyli ten The Devil to ty, Kikuuuni, tak?ok.no więc odpowiadam na Twoje pytanie dotyczące śmierci Harry?ego w 7 częsci:jako potteromaniaczka(że śmiem się tak nazwać:D:D)jestem całym sercem za tym, żeby Harry przezył!ale jednak mimo wszystko przez przywiązanie do głównego bohatera przebija się(że to tak nazwę) myśl, że to jakby od początku sagi było gdzieś w notatniczku Rowling zapisane, że on jednak zginie.uf...nie wiedziałam jak to określić, ale mam nadzieję, że wszyscy członkowie FGHP domyślą się o co mi chodziło?.
A więc ja trzymam się teorii(której sama nie wymyśliłam, żeby nie było, że jestem taka mądra?), że Harry zwycięży Voldemorta, ale później zginie z ręki kogoś innego.
Ja zdecydowanie wolę książki.moją ulubioną częścią jest ?Harry Potter i Czara Ognia?. ma zupełnie inną ?budowę?, bo przez całą książkę coś się dzieje.poza tym daje mi jakąś taką satysfakcję(nie potrafię tego bliżej określić) jak czytam zadania Turnieju Trójmagicznego.dziwne uczucie?.no i jest chyba najważniejsze spotkanie z Voldemortem z dotychczasowych części.moją szczegółowa listę ulubionych książek z uzasadnieniem możecie przeczytać w temacie? Co sądzicie o książkowej serii HP?(str.2 na ogólnym zbiorze tematów).no...się rozpisałam...:D
A co do filmów to po obejrzeniu wczoraj w telewizji ?Więźnia Azkabanu? stwierdziłam, że właśnie ten film jest najlepiej stworzonym dotychczasowym filmem(wg mojej skromnej opinii).a najgorszy chyba czwarta...
Wybaczcie, ale ja na tym forum nie umiem się powstrzymać przed rozpisaniem...:D:D

rydzus_dwunastnica

o cholera...NA PRAWDĘ sie rozpisałam...!!!

rydzus_dwunastnica

No The Devil to nie ja ale moja siostra, ale jesteśmy do siebie bardzo podobne (z wyglądu !!!) więc nawet można powidzieć że to ja;-))) Więzień to też moja ulubiona część, ale znowu się przyznaję (;-P), że wczoraj podczas reklam zasnęłam!!! Gdyby nie one oglądałabym choćby do 4 nad ranem, ale zawsze wieczorami jak są reklamy w filmie co 5 minut to szlag mnie trafia i usypiam z nudy;-))) 4 częśc książkowa też bardzo mi się podobała, ale jak już pisałam wolę 5...
Mam nadal nadzieję, że Harry wogóle nie zginie w 7 części, ale nie wiadomo czym nas p.Rowling zaskoczy (a przypominam, że ona lubi zaskakiwać;-P) więc możemy tylko (lub nawet "aż") spekulować ;-P

Słyszałam gdzieś teorię, że Harry będzie mógł porozmawiać z Syriuszem przez ten tajemniczy łuk w Departamenci Tajemnic... Co o niej sądzicie? Mi osobiście bardzo przypadła do gustu ;-))) Wiemy, że Harry słyszał jakieś głosy gdy znajdował się w pobliżu łuku, więc ta teoria jest chyba możliwa nie??

Małe pytanko ;-)))
Czy myślicie, że Snape jest po stronie dobra czy zła??

Pzdr...

Kikuuuni

chyba też się trochę rozpisałam, choć to nie było planowane;-))) Chiałam się o coś zapytać, ale zupełnie wyleciało mi z głowy, więc jak sobie napiszę to ci przypomnę... Pfff... co ja pisze;-))) ?? Chciałam napisać, że jak sobię przypomnę to ci napiszę!!! (tzn. Wam)

Pzdr...

Kikuuuni

chwilka...zaraz odpowiem..tyklko cos zjemmmw końcu...a...nie ważne...:D:D

rydzus_dwunastnica

spoko... nie spiesz się;-))) jestem cierpliwa... poczekam ;-P

PS. Smacznego ;-P

Pzdr...

Kikuuuni

Przyłączam się~~~>!!!!!!;=)\/\/\/\/...:D:D:D...pzdr4 funns HP!!!!!!!:)

rydzus_dwunastnica

no więc...myślę, że teoria z łukiem jest bardzo prawdopodobna...
a jesli chodzi o Snape'a to szczerz mówiąc nie mam pojęcia po której jest stronie:)6 część dała nam do myslenia, że jest on nadal śmierciożercą, ale z drugiej strony te wszystkie zapewnienia, Dumbledora, że on jest niewinny i przeszedł na stronę dobra...już nie wiem co o tym myśleć...pozostaje mi tylko miec nadzieję, ze jest po stronie dobra...chociaż...czy Snape sie do tego "nadaje"?:D:D

rydzus_dwunastnica

nie ma za co ;-)))

rydzus_dwunastnica

to dobre pytanie ;-D Mam nadzieję, że jest po naszej (tzn.dobrej) stronie, bo wtedy Harry ma jeszcze jako takie szanse na zwycięstwo w pojedynku z Sami-Wiecie-Kim ;-))) Nie twierdzę, że bez Snape`a nie ma żadnych szans, ale z nim zwiększają się wielokrotnie;-))) teraz mi coś wpadło na myśl... A może Snape złożył Przysięge Wieczystą Dumbledorowi i dlatego ten mu tak ufał?? Może to był ten niezbity dowód?? To wydaje mi się prawdopodobne, a wam??

Pzdr...

Kikuuuni

ale zależy co Snape by mu przysiągł...bo jeśli to, ze ma sie nie kontaktować ze śmierciożercami to powinien już nie żyć...:D:D

rydzus_dwunastnica

W "ZF" podczas sprzątania domu Syriusza bohaterowie znaleźli "(...) ciężki medalion, którego nikt nie potafił otworzyć (...)" - pol. wyd., str. 134. Skoro brat Syriusza był śmierciożercą, a Stworek próbował ocalić stare przedmioty przed wyrzuceniem, to może Harry natknie się na medalion Slyterina gdzieś w stworkowym barłogu, albo innej części domu... Komu pasuje moja teoria? :-D

Kikuuuni

Hej witaj w klubie... Nie martw się, żadem Wielki Inkwizytor, a w szczególności ktoś kto tworzy tworzywo takich klubów tzn. inkwizytor filmwebowski, który postanowił zrobić tę stronę, aby robić kluby, w szczególności o takim CZYMŚ jak HP, który stworzył miejsce na komentarze dla robienia wirtualnych klubów żadna bliźniaczka ani koleżanka lub przynajmniej ktoś kto jest z zawodu Inkwizytorem, Wielkim Inkwizytorem, tak jak Umbridge, nie usunie naszego klubu! Już mnie do niego zapisuj! Tak!! Haha! :-DDD

Kikuuuni

dołączam się i zgadzam się na wszystko!!!!!

Kikuuuni

Ja sie również dołącze ;)) pzdr ;*

aKuKu_

no więc?jak byście odpowiedzieli na moje pytanka?:]:]

rydzus_dwunastnica

oczywiście te dotyczące horkruksów!!! .

aKuKu_

(dotyczące horkruksów) .

rydzus_dwunastnica

a ja sie dołączam i proponuje zebrać z 30 osób a potem sie spotkać...

barciuw

ja też się dołańczam
pordro:D

Moni_5

co do postu barciuw, podliczyłam wszystkie osoby, które potwierdziły swoje członkowstwo w Filmowej Gwardii Dumbledora/Filmowej Gwardii Harry'ego Pottera/Gw@rdii Dumbledor@ bądź w "Ministerstwo Magii To Sami Kretyni".oto oni:
Kikuuuni
ewa46k
Hermioneczka2
rydzus_dwunastnica
dziedzicjo
Herma
smutneoceny
MariolQa
Harry Potter
filipjecz
aKuKu
barciuw
monisia93max
jest ich w sumie 13.a więc do Twojej 30 brakuje nam 17 osób:)a więc zbierajmy się, fani Pottera:D:D

rydzus_dwunastnica

Co sądzicie o tym, że Dumbledore żyje??

Moni_5

Ja tez chce dolaczyc:))
Co do tego pytania..Watpie, zeby Dubli zyl.. Rowling chyba chciala usamodzielnic Harry'ego. Zeby nie bylo, ze cala robote odwalili za niego rodzice, Syriusz czy sam Dumbli.
A co do tego, ze Harry zginie..Jak juz wypowiedzialam sie w ktoryms z tematow (a co tam, powtorze sie;p) uwazam, ze Rowling mogla zmienic zdanie co do zakonczenia. Mozecie o tym przeczytac w artykule na stronie:
http://www.prorok.pl/potter/art-1214,0.html
Pewnie Harry'emu pomoze w jakis sposob Malfoy. Od dawna byly podejrzenia, ze on moze sie okazac "tym dobrym" i w koncu potwierdzila to 6 czesc sagi.
A co do Snape'a..nie wiem co myslec na jego temat..Ponownie posluze sie wiec artykulem ze strony prorok.pl:
http://www.prorok.pl/potter/art-1077,0.html
Co wy na to? Ja mam "mieszane uczucia":P

Doomii

A i jeszcze jedno;)) Moja ulubiona ksiazka to HPiZF, a film HPiWA (az do lipca, bo pewnie 5 czesc bedzie super:D)

Moni_5

Hej moni ;-))) ja ci odpowiem... wiesz co o tym sądze bo zdążyłam cie już o tym poinformować ale jako że jesteśmy wspólnotą w FGHP to podzielę się swoim zdaniem z wszystkimi członkami (i członkiniami żeby nie było ;-P ) Minowicie uważam że to całkiem możliwe że Dumbi żyje bo jest wile rzeczy które na to wskazują bądź co najmniej potwierdzają tę teorię... Mam na myśli oczywiście to, w jaki sposób została rzucona kłatwa Avada Kedavra ... Przecież to zaklęcie nie odrzuca, a zabija na miejscu, a to odrzuciło Dumbledora, tak, że spadł z wieży astronomicznej ;-))) Być może Snape nie chciał zabić Dumbiego, a wtedy klątwa zadziałałaby z mniejszym skutkiem ponieważ "aby użyć zklęcia niewybaczalnego trzeba tego naprawdę chcieć" chyba jakoś tak powiedziała to Bellatriks w gmachu ministerstwa jak Harry użył wobec niej zaklęcia Cruciatus... Uważam też że wtedy Snape nie złamałby Przysięgi Wieczystej więc nie musiałby umierać ponieważ powiedział, że wykona zadanie za Malfoya i zrobił to choć tego nie chciał ;-)))

A co do wypowiedzi Barciuw (chyba nie przekręciałam twojego nicku? jak tak to sorki ;-P ) ... Ja z Monisia93max nie będziemy chyba miały większego problemu ze spotkaniem ale 30 osób to już chyba będzie problem bo nawet nie wiemy gdzie kto mieszka ;-)))

Pzdr...

PS. Chciałam pozdrowić wszystkich nowych członków FGHP bo przywitałam się tylko z Monią więc sorki i WITAJCIE !!!

Kikuuuni

Chciałabym coś oznajmić wszystkim członkom FGHP...

Każdy kto się zapisze powinien co jakiś czas zaglądać na ten temat i nie chodzi mi o np. raz na miesiąc ale trochę częściej ;-))) Jak na razie to chyba tylko Rydzuś dwunastnica i ja zaglądamy tu od czasu do czasu a nawet częsciej :-((( jeśli ktoś rzeczywiście też tu zagląda czasami to sorry ale niech nie tylko czyta ale też pisze, ok?? Mam nadzieję, że fani i fanki zbiorą się do kupy i na tym forum wychwalać będziemy HP ;-P

Żeby nie było sytuacji że nikt nie napisze bo nie będzie wiedział co ma pisać (choć to mało prawdopodobne aczkolwiek możliwe) to zadam pytanie a wy na nie odpowiadajcie:

Jak myślici? Czy Luna odegra jakąś ważną rolę w 7 części i... moment!!! Właśnie coś mi przyszło do głowy!!! Czy Luna będzie z Ronem ?! Wiem że on raczej będzie z Hermioną bo zarywają się równo od 2 częsci ale ona chyba się w nim buja!!! (Luna w Ronie) Co o tym sądzicie??!!

Piszcie koniecznie

Pzdr...

Kikuuuni

Pisze tę odpowiedź tylko po to żeby ten temat był jako jeden z pierwszych więc piszę i piszę i piszę i piszę itd.