PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335185
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Kto chce się przyłączyć do wirtu@lnego filmweBOSKIEGO GD?? Niech wszyscy fani (i fanki-bez urazy dziewczyny, sama nią jestem ;-))) zwrócą swe oczy na ten temat.... Niech każdy prawdziwy wielbiciel HP dołączy do klubu wielbicieli Harry`ego Pottera. Zabawa polega na tym, że będziemy wymieniać się wiadomościami na temat HP, wymieniać swoje poglądy i domysły na temat tajemniczej 7 części, którą zaszczyci nas pani Rowling w tym roku... Musimy tylko wymyśleć jakąś nazwę bo nie możemy się nie nazywać ;-P Miejmy nadzieję,że naszej grupy nie usunie Wielki Inkwizytor Filmwebu ;-))) Co wy na to??

Piszcie wszystkie pomysły dotyczące naszej grupy...

PS. Każdy kto odpisze choćby jednym słowem zgłasza swoją kandydaturę na członka (z powodu nie posiadania lepszego wyrażenia) wirtu@lnego GD...

Każdy chętny musi odpisać ;-)))

Pzdr...

korun1991

^^masz racje korun,może ktoś założy nowy temat(grupę) na stronie 'Księcia Półkrwi' ale co Ci przeszkadza ,że ludzie sobie tu piszą o filmie,co?
przecież nie ty tu jesteś moderatorem, a wszystko sie trzyma tematu....więc nie wiem,co Ci w tym przeszkadza? pozdrawiam:)

WhRose

może mi ktoś powiedzieć co się działo? Nie chce mi sie wszystkiego czytać, dopiero co wróciłam z wakacji

jesionmarta

mam jakieś niejasne przeczucie że wszystko tu umarło :( ^^
więc mam pytanie do wszystkich inteligentnych: czy boskie GD jeszcze odżyje? piszcie coś!
pozdrawiam :):):)

paaaulinaa

szczerze nie wiem... od wieków nie wchodziłam na forum :D a dzisiaj tak jakoś przez przypadek looknęłam :D
no nie wiem jakby ludziska chciały to może by coś z tego wyszło xD

Moni_5

Ostatni raz na tym forum bylam chyba w sierpniu...

jesionmarta

Proponuję, żebyśmy jeszcze raz spróbowali odnowić nasz klub. Trzeba tylko znaleźć jakiś dobry temat, który się będzie ciągnął i ciągnął... Ostatnio kiedy próbowaliśmy go "uratować", to coś nie wyszło :( A więc zastanówmy się przez kilka dni, jaki temat przykuje uwagę innnych klubowiczów, a kiedy wpadniemy na coś genialnego, to tutaj napiszemy. Okej?

Pozdrawiam Was kochani forumowicze ;) Nie zawiedźmy naszego GD.

Kikuuuni

Ja chce sie przyłaczyc i czytałem juz siódma czesc jesli ktos chce to formacie pdf mam na kompie to na poczte wysle normalnie ubustwiam ta ksiazke i kupie ksiazki w przyszłosci dzieciom swoim a tak. harry miał znow sen połaczony z myslami Lord Voldemort'a lecz tym razem Voldemort wykorzystał to bo wiedział o tym ze harry widzi to co on i wtedy pokoazuje mu fałszywy trop ze departamecie tajemnic syriusza torturuje i zabija klatwa cocriatus lecz harry szybko po obudzeniu postanawia wyruszyc ojcu chrzestnemu na pomoc

perlok892

Ja się przyłączam, w końcu można podyskutować :)

perlok892

ale okazujew sie to fałszywym tropem w taki sposob w padli sam srodek smierciozercow w tym ojciec dracona i chciał harremu odebrac przypowiednie ktora trzyma lecz harry nie oddaje po kilku minutach zjawiaja sie inni z zakonu feniksa w tym sam Syriusz gdy walczac i ochraniajac harrego syriusz został zamordowany harry poleciał za beratliks sorki za błedy ale nie pamietam jak sie pisało rzucił klatwe crucio na nia i wtedy ujawnił sie sam czarny pan

perlok892

bardzo chętnie. Możmy kontynuować ten temat, tylko o czym teraz będziemy pisać? O 7 części?? Ale połowa osób, która dawniej tu pisał pewnie już ją przeczytała, więc nasze gdybania nie będą miały sensu. Możemy pomarudzić, że nie będziemy mieli co czytać, choć mi już wielka pasja do HP minęła :((((

Fanka___

Chyba masz rację. W tej chwili rozmowy nie miałyby sensu. Proponuję, żebyśmy wrócili tu w styczniu, po przeczytaniu książki. Wtedy będziemy mogli o niej podyskutować, bo każdy ją będzie znał.

A teraz mam dla was jeszcze jedną propozycję - mały konkurs bez nagród :)

Każdy, kto jeszcze nie zna książki, napisze teraz po jednej propozycji hipotezy, jaka myśli, że będzie słuszna. W styczniu zobaczymy, kto był najbliżej prawdy. Jeśli Wam się ten pomysł nie podoba, to piszcie bez obaw (mi szczerze mówiąc nie za bardzo). Jeśli uznacie ten post za beznadziejny, to go zgłoście do usunięcia.

Wy zacznijcie :) Ja muszę mieć czas, żeby się jeszcze trochę zastanowić. Jeśli ktoś ma więcej propozycji hipotez, to niech pisze więcej. Starajcie się nie powtarzać po innych :)

Uwaga! To nie jest jedna z takich zabaw, jakich tu było pełno kilka miesięcy temu. To jest poważny konkurs.

Fanka___

fajnie że nowe osoby dołączyły, tylko szkoda że tak późno, bo wszystkie ciekawe tematy zostały przedyskutowane. i chociaż już prawie każdy fan hp przeczytał ostatnią część to nie oznacza to że pasja na do hp musi od razu osłabnąć, ja nawet za 40 lat wezmę do ręki którąkolwiek część i będę wszystko przeżywała od nowa, jak za każdym razem kiedy czytam hp.

paaaulinaa

ja ksiązki nie czytałam, a pasja minęła mi po prstu, i po trochu tego żałuję:(((
Co do zabawy: mi sie podoba.

A więc: MOJA TEZA:

Harry oczywicie zniszczy wszystkie Horkruksy, zwycięży Voldiego, i zginie przy tym kilka osób. To, tak baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ogólnie, ale nie jestem w stanie wytypować umarłych, bo za bardzo wszystkich lubię. Ale obawiam się, że zginie (czyli jednak wytypuję :D)Lupin, choć bardzo go lubię, Hagrid, tego kolesi to ja wręcz kocham, i może ktoś z trójki, ale tego to ja już nawet sobie wyobrazić nie mogę, więc nie będę się przymuszać:P

Pozdrawiam gorąco:)

Fanka___

No to ja może trochę bardziej drastycznie:

Harry'emu w dzień walki z Voldemortem pozostanie do odnalezienia jeden horkruks. Przez to nie będzie mógł zabić Voldemorta i sam umrze. Później okaże się, że horkruks, którego szukał był bardzo blisko i tym razem zabrakło mu szczęścia. Nie wiem, czym będzie ten horkruks... ;-)

Tak naprawdę bardzo bym nie chciała, żeby tak się skończyło, mam więc nadzieję, że to się nie spełni ;-)

No dalej, dawajcie swoje hipoTEZY!

(Zapraszam do mnie na profil do wypełniania ankiety, jeśli ktoś ma ochotę. Będzie mi miło ;-) Każdy wpis mile widziany)

oliwka_w_smaku

Kurcze, teraz tak sobie myślę, że ten "konkurs" nie ma sensu ;-( Bo i tak już kiedyś o tym tak dużo gadaliśmy i w ogóle. Ale jeśli ktoś wymyśli coś, czego wcześniej na pewno nie było, to niech pisze. Jakoś musimy zabić tą nudę aż do stycznia :)

Pozdrawiam ;-) Jesteście kochani

oliwka_w_smaku

no to może tak: na koniec ostatniej części Voldi trafi przypadkowo na obrady polskiego sejmu posłucha ich chwilę i (happy and) wybije ich wszystkich! potem po cichu popełni samobójstwo a Harry będzie go szukał do końca życia.
żartuję oczywiście i niebierzcie tego zbyt poważnie :D ja już przeczytałam siódmą część więc nie mogę brać udziału w tym konkursie.

paaaulinaa

Fajnie by było, gdyby trafił do polskiego sejmu i ich tam wszystkich pozabijał :) Przynajmniej byłoby trochę ciszej i mniej kłótni. Oczywiście ja też żartuję :)

Korzystając z okazji, tak bez szczegółów... Fajna ta ostatnia część, czy nie jesteś zbyt zadowolona? Kurcze, niech ten styczeń szybciej nadejdzie :)

Kikuuuni

chetnie zglosze sie do tego klubu i mam nadzieje ze "nas nie skasuja" ; P

zapraszam do siebie : )

mary_czery

!!!
PRZEPRASZAM, ALE NIECHCĄCY ZŁAMAŁAM REGULAMIN I PODAŁAM NA DOLE LISTĘ OSÓB, KTÓRE ZGINĘŁY W 7. CZ.!!!
ZGŁOSIŁAM JUŻ DO USUNIĘCIA.
NIE CZYTAJCIE POSTU PONIŻEJ!
PRZEPRASZAM!!!

SPOILER!

weronika_bester

Naprawdę mi głupio... Pomyliło mi się ze zmęczenia - zapomniałam, że to strona "Zakonu", a nie "Deathly Hallows".
Mam nadzieję, że szybko usuną tę listę.

Jeszcze raz PRZEPRASZAM!

Kikuuuni

A co mi tam chce się dołączyć ;DD
I takie pytanko (może troszkę głupie ;P):
To ile osób (i kim byli) uśmierciła Rowling?

MyWorld

Niedawno zrobiliśmy kompletną listę na stronie "Deathly Hallows". Temat zaczyna się "Reansumując, kto umierał po kolei" albo jakoś podobnie...

weronika_bester

!!!
PRZEPRASZAM, ALE NIECHCĄCY ZŁAMAŁAM REGULAMIN I PODAŁAM NA DOLE LISTĘ OSÓB, KTÓRE ZGINĘŁY W 7. CZ.!!!
PRZEPRASZAM!!!

SPOILER!

MyWorld

!!!
PRZEPRASZAM!!!

SPOILER!

weronika_bester

Jak niechcacy, to okej. Zreszta mysle ze wiekszosc z nas juz wie kto zginal.

jesionmarta

Dołączam do GD z wielką chęcią!!!!!!!!xD
Pozatym 7 jest zaje****a, czytałam i prawdę mówiąc to jest 2 najlesza(5 jest też super) część przygód Potter'a. Mogę ujawnić parę rzeczy, ale nie chcę żeby ktoś oskarżył mnie o spoilerowanie xD hehe

FanOfAkatsuki

Dla mnie jest to 1 najlepsza, pozniej 5.

jesionmarta

Dzięki Dziewczyny za te słowa. Tyle się nawalczyłam z tymi, którzy ujawniali treść 7. cz., a teraz taka obsuwa! Aż mnie zmroziło, jak się zorientowałam...
Pozdrawiam.

Kikuuuni

Dzięki serdeczne weronika.bester ;)))
PS. Każdemu może się zdarzyć ;]

MyWorld

Hej!!!

Błagam niech ktoś kliknie ten link!!!! Od razu ostrzegam, że nie ma nic związanego z HP, ale na jakiejś stronie z grą, która wydaje mi się fajna jest napisane, cytuję:

"W celu rekrutacji nowych gladiatorów, którzy będą za Ciebie walczyć na arenie, musisz umieścić link pułapkę gdzieś w internecie i poczekać, aż ktoś w niego kliknie:

http://s1.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=71171

Wskazówka: Możesz umieścić ten link na swojej stronie domowej, użyć go w sygnaturze na forum lub wysłać do swoich przyjaciół. Jak tylko ktoś kliknie na link, zostanie napadnięty. Otrzymasz za to złoto i chwałę!"

Tak, żebyście wiedzieli o co chodzi.
A może ktoś z was wie, o co w tym łazi, bo ja się jeszcze nie łapię.

Pozdrawiam:)))

Fanka___

no to mamy marzec :) teraz już chyba możemy bezpiecznie rozpocząć sezon rozmów o ostatniej części :P
więc jak wrażenia?

paaaulinaa

Osobiście nie podobało mi się zakończenie. Gdybym nie przeczytała wywiadu z Rowling po wydaniu 7 części to raczej bym się niczego nie dowiedziała ;)

MyWorld

Zakonczenie za krotkie, ale reszta wspaniala ;))

jesionmarta

tylko zakończenie było fajne, reszta kompletnie zawalona :P no dajcie spokój ile czasu można siedzieć w namiocie???

Kikuuuni

Dobry temat! :D

Przyłączam się! Może warto zrobić jakąś listę, pokazać, ilu nas jest ;)

No, no, no:D Cieszę się, że Paulina odgrzebałaś ten temat:D
A co do ksiązki, to MUSZĘ przyznać, żę wg mnie była.... rewelacyjna. Taka "pociągająca", trochę trzymająca w napięciu. Wątki (wszystkie) były wg mnie świetne.
Nie wiem, czy czasem to ta częśc nie jest teraz moją ulubioną. Z resztą... od 4 części wzwyż ksiązki są świetne...:D

Pozdrawiam

Kikuuuni (Grrretta)

Kikuuuni

a według mnie jest to jedna z gorszych części. ja rozumiem że autorka musiała to wszystko jakoś skończyć, ale mogła zrobić ciut więcej niż posiadówki w namiocie :P ale muszę przyznać że wszystko się dość sprytnie i ładnie skończyło ^^

paaaulinaa

Być może tego namiotu było trochę za dużo, ale mi to ogólnie nie przeszkadzało. Wg mnie akcja toczyła się fajnie, bo szybko, tak faaajnie było:D

Pozdrawiam:D

Kikuuuni

Ale mam zapłon, dopiero teraz zauważyłam ten temat. :D Ale chcę się przyłączyć. ^^
Jeśli chodzi o 7 część to denerwuje mnie to '19 lat później' - takie dziwne, w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić ich wszystkich w wieku 36/35 lat. :P Poza tym, jak już Rowling napisała o dzieciach Rona i Hermiony oraz Harry'ego i Ginny (I Dracona) i o tym 'co u nich nowego', to mogła też napisać jak tam George, Luna i inni... Prawdopodobnie ona to wie doskonale i ma to obmyślone od pierwszej części ale ja też chciała wiedzieć jak sobie radzą. ;)
A jeśli chodzi o moje ulubione części, to z książek wszystkie mi się podobają, ale najbardziej chyba CO i ZF, z filmów WA i CO (ten bal, aach :)), ale muzyka we wszystkich jest piękna i urzekająca. :)
A ZF jako film jest najgorszą ekranizacją, moim skromnym zdaniem. Ucięli stanowczo za dużo wątków, tyle pozmieniali, no i nie było tego na co czekałam najbardziej - 'Weasley jest naszym królem' ;

kkwt

o kurczę, serio się strasznie rozpisałam. :PP Gaduła ze mnie. ^^

kkwt

Tez uwazam ze w 19 lat pozniej powinno byc wiecej informacji o drugoplanowych postaciach. Jak chcesz sie wiecej o nich czegos doiedziec to poszukaj w wikipedi.

jesionmarta

wiem, sprawdzałam tam, ale wolałabym, żeby to było wspomniane w książce. Wikipedia nie jest stuprocentowo pewna. ;)

Kikuuuni

zgłaszam się oczywiście na "członka" filmweBOSKIEGO GD

<za krótki>

rozilla

Oj, FilmweBOSKIE GD coś chyba już nie działa :PP A szkoda :D
W końcu tak długo jakoś je ciągnęliśmy ;( ...

Kikuuuni

Co do wypowiedz sprzed... Hmmm... jakiegoś czasu :D, zgadzam się, co do zdania w kwestii ulubionych części filmowych i książkowych :)
Dodam tylko, że HPiIŚ pomimo kilku wad, jest już jedną z moich ulubionych częśći :PP

Kikuuuni

Ha.. skoro juz zalogowałam sie na filmweb, to i tutaj musze zostawić po sobie ślad... jak dużo się tu kiedyś działo ... ;pp
Pozdrawiam wszystkich, którzy tu zaglądają ;*

Moni_5

Oj, działo się działo.... Zawsze można to naprawić :D W końcu i tak szukamy przeszłości :)

Kikuuuni

Ja tam jestem za, zawsze lubiłam to forum ( bo chyba tylko na nim się wypowiadałam xD)

Moni_5

Nawet jeśli zrobimy to we dwie?? :D
A co do twoich wypowiedzi na forum, to owszem- chyba tylko na tym się udzielałaś :D Ale za to jak :)

Kikuuuni

nawet gdyby we dwie to i tak może być xD a może ktoś sie też odezwie?? ;p