PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425212
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

1.Który krasnolud z filmu podoba ci się (wygląd) najbardziej?
2.Jakiej postaci najbardziej nie możesz się doczekać?
3.Na jaką ocene oceniasz muzykę z Hobbita (skala1:10)
4.Na jaką wersję sie wybierasz (2d czy 3d)
5.Jak myślisz ile film będzie trwać?

Wiem że były tego typu tematy ale warto podsumować wszystko:)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

1.Dwalin/Gloin
2.Smaug
3.około 8/9
4.3d i nie zamierzam zmienić zdania
5.ponad 3h pierwsza i około 4 druga.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

1.Dwalin/Gloin
2.Beorn
3.9
4.3D
5.2,5h

kamilxxx09

1.Dwalin i Gloin
2.Smaug
3.Nie słuchałem.
4.Wszystkie jakie będą dostępne.
5.Około 170 minut.

kamilxxx09

1. Balin i Thorin
2. Król Thranduil i Radagast
3. 9
4. obie
5. 2,5h

kamilxxx09

1. Gloin
2. Smaug
3. z tych kilku nut w zwiastunie 8
4. obie
5. 2* 2,5 godz ; wersje extended 2* 3 godz.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

1. Thorin i Bimbur
2. Bilba i Thorina
3. w zwiastunie muzyka była epicka - 10
4. obie
5. obie części po 3h a rozszerzone ok. 3h 40 min.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

1. Dwalin i Dori
2. Beorn (1) i Smaug (2)
3. Na podstawie zwiastuna: 10. Pieśni krasnoludów mogę słuchać w nieskończoność, a dalsza część też jest rewelacyjna
4. IMAX3D (z chęcią również 2D, ale raczej nie uda mi się)
5. 3h+

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

1. Dwalin
2. Beorn i Smaug (bardzo ciezko mi zdecydowac,ktorej postaci bardziej nie moge sie doczekac)
3. za malo wiem
4.IMAX 3D i wersja 2D
5. 145-160min

kamilxxx09

1. Ori. Adam Smith wygląda przezabawnie. :) Jeszcze Thorin i Bifur dość ciekawie.
2. Barda przede wszystkim. I Beorna.
3. Jeszcze chyba całej ścieżki nie ma, tylko ta z trailera. Jest niesamowita.
4. 3D, wierzę że w tym przypadku będzie warto. Te krajobrazy i walki w 3D i 48 fps...
5. Pierwsza część ok. 160 min.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

1. nie da się ocenić postaci z filmu jedynie na podstawie krótkich migawek
2. Zdecydowanie Beorn i Smaug
3. jaką muzykę? Przecież zaprezentowali dopiero fragment jednego utworu
4. Jeśli tylko wypuszczą u nas wersję 3D w 48 fps to na pewno na nią pojdę, a później dla porównania na klasyczną 2D, liczę że film będzie na tyle dobry, że nie wystarczy mi jeden seans :)
5. Gdyby to był inny reżyser to ok 140 minut każda część, ale Peter lubi robić długie filmy i może nas zaskoczyć czasem trwania

użytkownik usunięty
kamilxxx09

1. W krasnoludach nie gustuję. Nieogoleni jacyś...tacyś...
2. Saruman. Lubię jego głos, i chętnie go usłyszę.
3. Oceniam oceniając na ocenę "nie wiem"... bo nie słyszałem.
4.Jak film będzie dobry, to pójdę na obie. Ale celuję w 2d.
5.Oby jak najdłużej.

Oto i Wielka Teoria Wszystkiego. Podsumowaliśmy! ;-)

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

1. Balin i Gloin
2. Beorn i Smaug
3. Nie ma jeszcze... (idiotyczne pytanie)
4. 2d
5. minimum 2,5-3,0 h kazda czesc

Nie mów zę nie ma bo jest. Może nie ma oficjalnej ścieżki ale muzyka już istnieje

użytkownik usunięty
kamilxxx09

I co zt ego? Czy ktokolwiek slyszal soundtracka z Hobbita???????? Poza muzyka z trailera nic innego nie ma. Moze Howard juz napisal caly soundtrack a moze jest jeszcze w fazie tworzenia...
Zmien tresc pytania jesli chcesz zeby Twoj temat byl z sensem. Spytaj czy muzyka z trailera podoba sie ludziom... bo poki co pytanie jest idiotyczne.

Mój temat ma sens i każdy normalny człowiek potrafi na pytanie odpowiedzieć tylko ty masz jakieś pretensje.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jak narazie usłyszeliśmy tylko część motywu przewodniego (prawdopodobnie będzie to własnie main theme) więc trudno jest ocenić muzykę, co najwyżej możemy ocenić ten fragment soundtracku. Ścieżka dźwiękowa w całości zostanie najprawdopodobniej udostępniona kilka dni przed premierą.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Zluzuj sie stary... czy ja mam jakies pretensje? rozumiem Twoje pytanie i chyba tak naprawde jako jedyny odnioslem sie rzeczowo do niego... dales ciala w tresci pytania wiec sprostowalem Cie. A zdaniem "Nie mów zę nie ma bo jest. Może nie ma oficjalnej ścieżki ale muzyka już istnieje" sam sie przyznales do pomylki kolego :P

P.S. nie zalezy mi na wkurzaniu Twojej osoby tylko na tym abys nie popelnial bledow merytorycznych kolego...
P.S.2. Zwroc uwage ze "kazdy normlany czlowiek" (czyli wszystkie osoby, ktore daly odpowiedzi na Twoje pytania) odniosl sie wylacznie do muzyki z trailera, a nie do muzyki z filmu czyli soundtracku - ktorego NIE MA. Wiekszosc z nich zwrocila Ci uwage ze popelniles gafe ale w bardziej poblazliwy sposob... wiec sie nie unos i nie stresuj tak... A na przyszlosc jesli chcesz byc wiarygoda osoba pisz poprawnie.

Pozdrawiam

W pytaniu napisałem "jak oceniasz muzykę z hobbita" każdy fan Hobbita, który interesuje sie powstawaniem tego filmu wie że nie powstała jeszcze oficjalna muzyka i na pewno wie o co mi chodziło w pytaniu.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ehh... Sam sie pograzasz teraz.... najpierw piszesz w swoim poscie ze muzyka istnieje teraz ze jej nie ma... niewazne. Zle sformulowales pytanie i tyle. Nic strasznego sie nie stalo przez to ale szkoda ze nie umiesz sie przyznac do pomylki i teraz probujesz zrobic ze mnie durnia...
A odnosnie interesowania sie filmem... na dlugo przed tym jak dolaczyles do tego forum i napisales pierwszego posta ja juz dawno tutaj bylem i sledzilem nowinki odnosnie filmu, zamieszczalem linki z muzyka i zdjeciami. Nie ma co sie stresowac... wyluzuj.

ocenił(a) film na 9

Z czym masz problem?
Pytanie jest o muzykę, która istnieje. W bardzo małej ilości, ale istnieje.
I jak widać ludzie nie mają z tym pytaniem problemu.

użytkownik usunięty
Radziol88

Potrafisz czytac zapewne wiec... jak napisalem w postach powyzej - nie mam zadnego problemu... ale raza mnie bledy merytoryczne popelnione w pytaniu numer 3. Jesli niespelna 2,5 minutowy motyw muzyczny z trailera uznajesz za sciezke dzwiekowa - bo o to tu chodzi - to widze ze latwo Cie zadowolic. Po przesluchaniu calego soundtracku za jekies pol roku bedzie mozna podac odpowiedz. Teraz sorry... ale pytanie jest idiotyczne. I jak widac ludzie udzielajac odpowiedzi na to pytanie zaznaczaja ze sa podobnego zdania co ja, z tym ze w bardziej poblazliwy sposob (przeczytaj odpowiedzi na to pytanie to zrozumiesz...). To Ty i kamilxxx09 macie jakis problem ze ktos wam wytyka blad.
Jesli pytanie brzmialoby "czy podoba Ci sie frgament muzyczny z trailera do filmu i na jaka ocene go oceniasz" to napisalbym krotko - 9/10. A ze pytanie jest zle sformulowane i dotyczy muzyki z filmu uznaje je za idiotyczne bo nikt poza HS i PJ nie jest w stanie powiedziec jak brzmi muzyka do "Hobbita"...
Tyle w tym temacie... i powtarzam nie napinajcie sie tak na przyszlosc, wyluzujcie gdy ktos wam wskazuje blad w rozumowaniu a na przyszlosc prosze o elokwentne i rzeczowe pytania - chetnie na nie odpowiem.
Pozdrawiam.

Jak ja przeczytałem hobbita to ty jeszcze pampersa nosiłeś . Pozdro

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Wiesz co? Tekst o wieku jest dosc malo oryginalny i na nikim nie robi wrazenia...
Patrzac na sposob zwracania sie do innych uzytkownikow oraz na to jak reagujesz na uwagi (patrz - wytkniecie ewidentnego bledu) wnosze ze czytales ''Hobbita'' przede mna... ale chyba stanales na rozdziale z trolami i tam juz zostales... bo czlowiek dojrzaly i KULTURALNY umie pogodzic sie z porazka i przyznac do bledu zamiast szukac zaczepki...
Gdybys nie zauwazyl to w innym temacie bronilismy Hobbita i LOTRa a nawet jestesmy na filmwebie znajomymi... nie wiem kiedy i dlaczego ludzie na kazda uwage reaguja jakby im sie nasikalo na buta...

ocenił(a) film na 6

zgadzam sie

użytkownik usunięty

Samwise ma bardziej rzeczowe argumenty. Popieram go. Mnie też zirytowało pytanie nr 3.

Ale mnie to nie interesuje. Wypowiadać się tutaj powinni użytkownicy tylko po to aby odpowiedzieć na pytania do ankiety a nie sławić kazania.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Powinno Cie interesowac. Swoja postawa wlasnie pokazales jak szanujesz owych uzytkownikow forum.
"Wypowiadać się tutaj powinni użytkownicy tylko po to aby odpowiedzieć na pytania do ankiety a nie sławić kazania." - no tak, ich zdanie sie nie liczy, bo co maja Ci sensownego do napisania? Maja tylko odpowiedziec na pytania (niewazne ze zle sforumlowane i z bledem merytorycznym) i spadac... Swietne masz nastawienie.
Sam sie pograzasz i robisz sobie kolejnych wrogow. Swietna postawa. Brawo...

Ty rzeczywiście nie wiesz jak wygląda ankieta. Czy jak jakiś gościu podchodzi do ciebie na ulicy żeby przeprowadzić ankietę to zadaje ci pytanie dotyczące jej czy pyta się gdzie kupiłeś spodnie? W ankiecie odpowiadamy na zadane nam pytania a nie rozpisujemy się na 4000 słów. jesteś żałosny.

użytkownik usunięty
marcin34_2

Jestes uposledzony czy udajesz tylko? To Ty nie wiesz czym jest ankieta. Zeby brac udzial w ankiecie trzeba wiedziec czego ona dotyczy i wiedziec czemu ma sluzyc. Jesli ankietowany widzi blad ma prawo a nawet obowiazek zwrocic uwage tworcy ankiety by nie wprowadzal w blad kolejnych ankietowanych. Tak tez sie stalo - odpowiedzialem na pytania. A zalozyciel poczul sie urazony slowami mojej krytyki i zaczal sie klocic. Wszelkie zazalenia skieruj do niego. To Ty jestes zalosny bo bierzesz udzial w dyskusji i bawisz sie w adwokata, a nawet nie odpowiedzialesna pytania zawarte w ankiecie...

Odpowiedziałem Kamilowi osobiście na pytania do ankiety więc nic ci do tego. W dodatku zachowujesz sie jak jakiś król bo powiedziałeś że tylko to odpowiedziałeś rzeczowo. masz porytą psychikę gościu.

a tak przy okazji to ja jestem na filmwebie od czerwca a ty od stycznia więc sam się wkopujesz

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tia... Na prawde mocny argument... Kolega slusznie zwrócil uwage, pytanie jest zle sformulowane, ponieważ slyszelismy tylko kawalek jednego utworu ze sciezki dzwiękowej, a muzykę z Hobbita bedzie mozna ocenić przynajmniej po odsluchaniu kilku kawalków w calosci. Jak narazie jesteśmy w stanie ocenic muzykę z trailera, albo nawet glówny motyw, bo przypuszczam iż wlasnie taki będzie.

Joecrou

Czepiacie się szczegółów a tak naprawdę każdy wie o co chodzi

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Podsumowując każdy ma racje muzyki nie ma tak dokładnie i pytanie jest źle sformułowane ale każdy domyśla się o co chodzi i tyle skończcie już tą dzieciną kłótnie bo wychodzicie na trolli a tego żaden z nas nie chce.

użytkownik usunięty
adrian229

Spoko... ja przyjmuje na miekko komentarze kamila... niestety kolega nie potrafi sie przyznac do porazki i wszczyna klotnie bo inny uzytkownik tego portalu wytknal mu ewidentny blad. Dlatego tez nie uwazam zeby "klotnia" byla czyms smiesznym bo kamil ewidentnie moze (zapewne niecelowo) wprowadzic w blad ludzi, ktorzy wejda na forum "Hobbita" i beda dawac odpowiedzi. Chcialem mu zwrocic uwage tylko ale kolega reaguje troche zbyt nerwowo... wiecej luzu panowie... Pozdrawiam

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Zaiste... fakt ze jestem zalogowany na tym portalu od stycznia przemawia, za tym ze Ty dluzej interesujesz sie nowinkami odnosnie "Hobbita"... tok rozumowania w Twoim przypadku jest dalece rozwiniety jak widze. Wiedz Einsteinie to, ze fakt iz zalozylem konto w styczniu to szczegol... dla Twojej wiadomosci na filmwebie mozna sledzic nowinki odnosnie danego filmu bez logowania... a zdjecia, informacje o filmie dawalem na innych portalach... zresztą niewazne... nie mam ochoty na polemike z Toba bo widze ze nie ma oczym dyskutowac a trollingiem sie nie zajmuje ani nie interesuje...

Pewnie najlepiej jest szukać dziury w całym i wytykać ludziom błędy tylko weź się zastanów co ty człowieku piszesz zamiast normalnie wypełnić ankiete to zaśmiecasz forum swoimi głupimi opiniami nie chce mi się z tobą dłużej kłócić. Trolle też się kłóciły i zmieniły sie w głazy więc ciebie też to czeka.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Widze ze bardzo zabolaly slowa krytyki... a glupie to jest to Twoje pytanie, zresztą temat tez nie pochodzi z najwyzszej polki (w dodatku z blednymi informacjami)... wiec warto sie zastanowic kto tu zasmieca forum.
Piszac z kims, slowo "ty" i "ciebie" pisze sie z duzej litery. Fajnie ze przebrnales przez rozdzial z trolami, czynisz postepy :) (celowo pisze ta zlosliwa uwage)
Aha... kup sobie nerwosol i nie stresuj sie tak gdy ktos Ci wytyka bledy.

Hahahahahah skoro temat jest według Ciebie głupi to po co się tutaj wypowiadałeś. Informacje nie są błędne bo jak mogą być błędne pytania do ankiety żal mi cię. A jak przeczytałem to o dużych literach to prawie spadłem z krzesła. Hahahhaha gdzie ty się uczyłeś j. polskiego bo widzę że nie wiesz czym się różni wpis na forum od prywatnego listu. A tak przy okazji to przeczytałem Hobbita więcej razy niż masz włosów na swojej czuprynie (pewnie kędzierzawej). Widzę także, że nie wiesz, gdzie stawia się wielokropek. Aha i proponuję zakupić w aptece kozłek lekarski bo jeszcze ci coś pęknie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Hehe... ale smieszny jestes. Nawet nie wiesz jak bardzo :) Jakbys nie zauwazyl to przyjmuje na miekko Twoje dygresje i sie z nich smieje :) Wogole nie kumasz czego dotyczyl moj poprzedni post... niewazne. Test czytania ze zrozumieniem oblales... Nie mam juz sily Ci dalej tlumaczyc ale sprobuje delikatnie naprowadzic.
Wypowiedzialem sie w sposob rzeczowy na pytania ktore mialy sens. Pytanie nr 3 jest idiotyczne i jak widzisz pojawily sie osoby ktore mnie popieraja. W kwestii porawnej polszczyzny nie poprawiaj mnie bo Ci naprawde to nie wychodzi ani tym bardziej na nikim wrazenia nie zrobisz :) swoim postem pokazujesz ponownie jakim ignorantem jestes...
W kwestii duzych liter to chodzilo o to ze jesli z kims piszesz niezaleznie czy jest to forum czy list prywatny do kogos (nawet jesli ten ktos jest odmienngeo zdania niz Ty) to z racji kultury i szacunku do swego rozmowcy pisze sie "Ty", "Twoj", "Ciebie" itd. Ty ewidentnie lejesz na swego rozmowce wiec nie zamierzam Ci znowu odpisywac bo nie trzymasz poziomu. Nie musze tez Ci nic udowadniac (tym bardziej nie musze i nie chce rozmawiac o wieku bo bys sie zdziwil). Ja swoje juz osiagnalem. Na odleglosc widac ze jestes mlodym szczurkiem. Czlowiek dorosly umie sie przyznac do bledu i pogodzic z tym, gdy ktos bardziej obeznany w temacie pokazuje ewidentny blad.
Odnosnie czytania Hobbita i ilosci wlosow to wiedz, ze bardzo "popisales sie"... znowu.

P.S. sprawdz pisownie i interpunkcje w swoich postach a pozniej dawaj rady w sprawie wielokropka bo Ty jak widze znajomoscia interpunkcji i gramatyki nie grzeszysz :)

Bez odbioru.

Tak lekko przyjmujesz moje komentarze, że aż rozpisujesz się na kilkadziesiąt zdań. Pozdro. Co do interpunkcji to zdziwiłbyś się bo pisze własne książki i w czasie korekty nie wiele jest do poprawy. Na forum za często nie używam takiego poprawnego polskiego języka bo nie będę się wysilać dla trolli. Co do wieku to wszystko wiem ale nie wiek decyduje o poziomie inteligencji (w twoim przypadku jest chyba niższy niż u 9-latka). Moze jesteś dorosły i strszy ode mnie ale widzę że do tego jeszcze głupszy. Nie chcę sie juz więcej kłócić bo jestem dojrzałym człowiekiem i pierwszy potrafię wystawić rękę na zgodę:) jeżeli zechcesz to przyjmiesz jeśli nie zechcesz to nie musisz. Nie chcę psuć przez ciebie tego wpisu.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No tym postem rozwaliles mnie doszczetnie... :D sam sobie zaprzeczasz w kazdym kolejnym poscie :D ksiazki piszesz i w czasie korekty nie wiele jest do poprawy? Wez sie ogarnij chlopie... co to za ragumnet jest??? Wyciagasz do mnie reke na zgode po tym jak mnie obrazasz??? Naprawde mam gdzies takie "dobre serce" bo swoimi postami udowadniasz ze jestes trollem. Wpis to popsules juz na samym starcie debilnym pytaniem. I Ty chcesz uchodzic za wiarygodnego? Lecz sie... jestes trollem i retardem jak widze.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Aha... rozpisuje sie a Ty to czytasz wiec jest szansa ze sie poprawisz nastepnym razem gdy bedziesz zakladal nastepny temat.

P.S jesli piszesz ksiazki w spoosb podobny jak piszesz tematy na forum to wspolczuje Twoim czytelnikom...

mam na pewno więcej czytelników niż ty przy swoich wpisach. Ogarnij się jak ktos kto interesuje sie hobbitem i spędza nad nim tyle czasu może być trollem. skoro moje pytanie jest debilne to po co brałes udział w tej ankiecie. widze że twoje słownictwo ogranicza się tylko do słowa "troll"

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Wiesz co znudzilo mi sie pisanie z Toba. Nic nie wnosisz elokwentnego do tej rozmowy. Zajrzyj do slownika i sprawdz DOKALDNIE co oznacza troll i do jakich osob sie tyczy. Po drugie to Ty uzywasz praktycznie w kazdym poscie slowa troll (i prawdopodobnie mi zarzucasz trolling i tzw prowokacje). Po trzecie przykre jest to ze dalej blednie odbierasz moje wypowiedzi i nie rozumiesz po co do Ciebie napisalem... a wlasciwie to Ty do mnie pierwszy napisales. Udzielilem odpowiedzi na Twoje pytania. Zwrocilem tylko uwage PODOBNIE JAK KILKA OSOB PRZEDE MNA ze pytanie nr 3 jest debilne i zle sformulowane a to Ty focha strzeliles i rozpoczales zaczepna dyskusje... wroc do poczatku moze i sprawdz to bo dosc mam odpisywania na Twoje posty. Naprawde nie zalezy mi na zasmiecaniu forum Hobbita bo podobnie jak Ty czekam na ten film... wiec wyluzj sie w koncu czlowieku i albo przestan sie pograzac i przyznaj uczciwie do pomylki albo zastanow nad sensem tej dyskusji chociaz i nie dawaj ciala w kolejnych tematach.

Jesteś irracjonalną osobą! Masz dość odpisywania na moje posty a wciąż odpisujesz. Skąd ty się zerwałeś. Zaśmiecasz tylko forum swoimi bzdurnymi opiniami na temat mojego pytania nr 3 jeżeli ci coś nie pasi to nie wchodź więcej tutaj i nie odpisuj. a ja nie będę przyznawać się do pomyłki bo jej nie popełniłem. Każdy normalny człowiek zakapuje o co mi chodziło i o jaką muzyke. I przypominam to jest forum gdzie mowa potoczna jest nawet wskazana i ja sie tobie tłumaczyć nie musze. to nie jest list do prezydenta żeby pisać "Tobie" z dużej litery. Aha i jeszcze jedno: widać że nie jesteś na tyle inteligentną osobą żeby sie tu wypowiadać bo nie potrafisz zrozumieć prostego pytania. Ciekaw jestem czy czytając Hobbita też tak wytykałeś błędy Tolkienowi i szukałeś czegoś aby można się było doczepić. A może w ogóle nie przeczytałes.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Kolejny Twoj post nie na temat... kolejne pieprzenie o niczym... kolejne obrazanie mojej osoby choc ja w swoim poprzednim poscie nawet raz nie sformulowalem obrazliwego zwrotu wobec Twojej osoby. Ja jestem irracjonalny??? HAHAHA... Sam zasmiecasz wlasny temat jakbys nie zauwazyl :) a odpisuje bo mam takie prawo bo cytujac Ciebie "przypominam to jest forum" - wiec skoncz pieprzyc i pisz na temat bo jak do tej pory upokarzasz sie gosciu trwajac przy zdaniu ze nie popelniles bledu. Jestes naprawde bezczelnym typem i w dodatku ignorantem.

P.S. Tolkien jest jednym z najwybitniejszych pisarzy w historii literatury... ale co Ty mozesz o tym wiedziec... Twoja teze w stosunku do mojej osoby odbieram jako uposledzenie umyslowe bo wyskoczyles z nia jak kupa z dupy...

Ech... farmerskie słownictwo to może zostaw dla siebie bo nie każdy ma wieśniackie pochodzenie. A pisanie "lecz sie i bezczelny typ" to może nie są obraźliwe? Zastanów sie gdzie ty w ogóle jesteś. To nie śmietnisko że możesz sobie każdego wyzywać jako upośledzonych umysłowo. Obrzucasz mięsem i skoro Tolkien jest najwybitniejszym pisarzem literatury w historii to może weź z niego przykład. A to że dłużej żyjesz nie oznacza wcale że wiesz o nim więcej niż ja.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Przykry jestes czlowieku... po co dalej ciagniesz ta dyskusje? Ogarnij sie... mi wytykasz obrazliwe podejscie??? Szkoda ze nie zauwazyles ze we wczesniejszych postach obrzuciles mnie blotem... w ostatnim nazwales mnie wiesniakiem. ZALOSNY JESTES... Znowu pokazales jakim bezczelnym ignorantem jestes a wiec tylko potwierdziles to co napisalem na samym poczatku... ogarnij sie. Skoncz pisac te swoje zale i smutki. Zamiast tego przyznaj sie ze dales ciala w pytaniu i nie probuj zmieniac toru rozmowy o filmie na klotnie ze mna...

ocenił(a) film na 9

SamwiseTheBrave - popieram Cię całkowicie. Starałeś się wytłumaczyć bardzo prostą i w ogóle nie skomplikowaną rzecz. Wytknąłeś mu błąd i poprosiłeś o sprostowanie, nic wielkiego. Ale sam osobiście znam ludzi, którzy nie lubią jak im się wytyka błędy jednak Pan kamilxxx09 przerasta ich wszystkich ponieważ nie trafia do niego żadna argumentacja. Myślę, że trzeba dać mu spokój bo w końcu to też fan Tolkiena (choć ma lekkie problemy z racjonalnym myśleniem).

P.S. Wykazałeś się ogromną cierpliwością do użytkownika kamilxxx09, ja bym nie wytrzymał. Za to duży szacun.