Ładnie omijasz. Putina poparła konfa, nie lewica. Putina poparł Orban, nie węgierska opozycja. Orbana popiera PiS, czyli pośrednio też Putina.
Zresztą finansowanie przez kreml różnych przystawek pisowskich w rodzaju ordo iuris jest dość dawno znane.
putlera poparła konfa. A niechże ci będzie. Będę mieli tańszy gaz. prezez popierał Premiera Victora Orbana. Ale już z tym skończył, bo obraził się na niego z powodu putlera. Orban pomaga ukraińskim uchodźcom. Tak samo jak i Polska.
Dla mnie już nie ważne czy film dobry, czy zły. Niech ktoś napisze kto ma rację, kaymann, czy hyrkan ? ;)
Ja tam się w tym filmie zakochałem, ale zdziwiłbym się gdyby miał większość opinii pozytywnych bo Borowski robi kino dla siebie, specyficzne, a ja mam chyba po prostu podobny gust do niego :-P Ale nie rozumiem tych dyskusji, przekrzykiwania się kto ma rację czy ten film był zły czy bardzo dobry, to raczej kwestia gustu, trochę żenująca ta cała dyskusja, z obu stron.
Tak samo myślałem do pół godziny filmu, potem zaskoczyłem koncept. Wspomniane gdzieś porównania do Lyncha są jednak na miejscu. Symbolika, surrealizm, tajemniczość, miejscami intencjonalne uproszczenia, ale wszystko trzyma się kupy plus ciekawy koncept i futuryzm. Dam głowę, że gdyby był to film Lyncha (który często pod przykrywką ogólnie pojętej tajemnicy trochę miejscami jednak bredzi), to miałby wyższą ocenę.