PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10036103}

Kompletnie nieznany

A Complete Unknown
2024
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 17708
6,5 60 krytyków
Kompletnie nieznany
powrót do forum filmu Kompletnie nieznany

Gdy kreatywność idzie pod rękę z niezależnością powstaje nowa jakość. Wspaniały film, pełen energii, porywający. Duża w tm zasługa mądrego scenariusza, a jeszcze większa Chalameta, który w niezwykły sposób zjednoczył się z postacią Dylana. Mnóstwo utworów i to w całości, a każdy idealnie oddający ten moment fabuły lub wydarzeń na świecie, który właśnie dział się w tle. Pod tym względem to niezwykle przemyślany film, przedstawiający nie tylko postać artysty, ale też te czynniki, które go ukształtowały. Zakochałam się w tym filmie!

Agatonik

Agatonik daje 9 - znak, że film można olać...

ocenił(a) film na 9
GracjuszAmnezjusz

Sporo stracisz

ocenił(a) film na 9
GracjuszAmnezjusz

A ja wprost przeciwnie: Agatonik poleca zawsze świetne filmy!!! Przekonałam się wielokrotnie!!!

ocenił(a) film na 6
Agatonik

BD, co wielokroć w filmie się pojawia, alergicznie reagował na zamykanie w oczekiwaniach innych (producentów, idoli, widzów). I bycie miłym. Nie dał się zamknąć w pudełku. Nie był “sympatyczny”. Ale żyje i całe życie tworzy (muzykę, teksty, obrazy, itd). Odkrywa się na nowo. Występuje. I nie sprzedawał swojej prywatności, nie kokietował publiczności. Reżyser też nie upiększa, nie tworzy legendy. Pokazuje Dylana jako mało empatycznego gościa, introwertyka, czasem idącego po trupach. Prawdziwego?

ocenił(a) film na 9
kli7

Czyli reżyser trafnie oddał charakter Dylana, a Chalamet zagrał go wspaniale.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Chyba trochę go polukrował, bo ponoć Dylan był jeszcze bardziej niesympatyczny dla otoczenia. Poza tym Chalamet trochę za gładki w porównaniu i aktor generalnie mało przekonujacy, ale szacunek za świetne wokonanie utworów.

ocenił(a) film na 9
Ewiatko

Jest to wizja reżysera, którą kupiłam i jest dla mnie przekonująca. Nie jestem bezkrytyczną fanką Chalameta, ale akurat w tym filmie jego gra mnie zachwyciła.