PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849312
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

2/10

ocenił(a) film na 6

Film słaby jako kino sensacyjne ponieważ patrzę na niego jedynie pod tym kątem. Nie daje nic ciekawego dla poważnego odbiorcy. ten film niczym nie zaskoczy jeśli ktoś jest kinomanem i poszukuje filmu na poziomie.
Dałbym 3-4/10 lecz ten wątek ''przyjaźni'' miedzy zabójcą a dziewczynką mnie wręcz zniesmacza i kojarzy się jednoznacznie z pedofilią.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

"Film słaby jako kino sensacyjne ponieważ patrzę na niego jedynie pod tym kątem."

Brawo, ale to nie jest film sensacyjny.

Alex_Tyler

Ty jestes taki glupiutki czy tylko takiego udajesz???

użytkownik usunięty
Set_Plate

Niestety, on jest taki głupiutki. Co najgorsze bardze często źle ocenia dobre filmy, przez co prawdopodbnie czuje się mądrzejszy niż "większość". Normalne zachowanie u małych, niedorozwiniętych i zakompleksionych chłopców. To forum to jedno z niewielu miejsc gdzie takie biedne dziecko może dać upust swoim frustracjom. ;)

ocenił(a) film na 6

Z was są pajace. Nie może mi się po prostu ten film nie podobać? Zrozumcie potomkowie PRL-u że mamy demokrację i komuna odeszła w siną dal!

Alex_Tyler

SZKODA TYLKO ŻE SAM NAWET JEDNEGO ROKU W PRL U NIE ŻYŁEŚ
http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U&playnext_from=TL&videos=Uqz4WiTjCsI

Alex_Tyler

Krytykować może każdy głupiec. I wielu to robi.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Chyba ci się filmy pomyliły, znawco. To nie jest film sensacyjny i trzeba być naprawdę "supermądrym", żeby zaniżać ocenę na podstawie bezpodstawnych argumentów, a zarazem chwalić się tym na forum...
Także brawo!

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

"Nie daje nic ciekawego dla poważnego odbiorcy. ten film niczym nie zaskoczy jeśli ktoś jest kinomanem i poszukuje filmu na poziomie."
Ja np. jestem niepoważnym odbiorcą i nie chcę się zmieniać na poważnego, który filmowi "Rewers" daje 6* więcej. Jeśli chodzi o porównanie tych dwóch produkcji to ma się ono tak jak dopuszczenie boksera z poza rankingu do walki o mistrzowski pas.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Po co od razu tak agresywne. Ma inne zdanie - dziwne, ale takie jego prawo. I od razu od głupich.
Dla mnie Leon to film świetny. Nie wiem dokładnie, jakie są cechy filmu sensacyjnego, ale pewnie Leon jakieś tam jego elementy miał. Ale przede wszystkim był to dramat. I to z najwyższej półki, gdyż wbrew pozorom film potrafi dostarczyć i dać widzowi bardzo wiele.
I nie ma tu niczego, co miało by związek z pedofilią. Mała szukała idola, zakochała się w nim. To jest dziwne? To pozwij połowę nauczycielu wychowania fizycznego o to, że uczennice się w nich kochają.
Nazywanie zadurzeń młodych dziewcząt w starszych mężczyznach, które są dla nich ideałami, pedofilią jest śmieszne. Zanim zacznie się używać jakiegoś terminu, warto dowiedzieć się, co ów termin znaczy.
"Leon Zawodowiec" - film kapitalny, wiele prawd zawartych w sobie, świetny aktorsko, prawdziwe, przekonujące i charyzmatyczne postacie, wartka akcja. Dla mnie bezbłędny. Jeszcze ta muzyka Stinga.
"Nie daje nic ciekawego dla poważnego odbiorcy." - a tego to już nawet komentować mi nie wypada. Nie na forum tak świetnego filmu. Puśćmy to zdanie w niepamięć. ;)

ocenił(a) film na 9

Co do relacji między Leonem a Matyldą w 100% się zgadzam z kimś powyżej( przepraszam, nie zapamiętałam nicku). Nie rozumiem jak ktoś może mówić tutaj o pedofilii. Po prostu zostały pokazane normalne uczucia dziewczynki, która miała trudne dzieciństwo. Jak dla mnie ten film był jakby to powiedzieć... wyważony pod względem uczuciowym, sensacyjnym. Bo głównym założeniem tego filmu na pewno nie było pokazanie jedynie scen akcji. Poza tym świetny aktorsko. Ma też wątki komediowe, styl bycia Leona jest sam w sobie dość komiczny, ale scena gry w rozpoznawanie sławnych osób po prostu mnie rozwaliła. Film jest na pewno kultowy a ta osóbka, która założyła ten temat, przepraszam, że to powiem powinna mieć trochę ogłady i nie ośmieszać się na publice. Ode mnie 9/10.

użytkownik usunięty
Aredhel125

Tajemniczyduch. ;) Nic nie szkodzi.

użytkownik usunięty
Aredhel125

"Nie rozumiem jak ktoś może mówić tutaj o pedofilii."

Jak to kto? Ten, któremu widok małej dziewczynki nasuwa właśnie takie chore skojarzenia. Swoją drogą nasz "kolega" - autor wątku, powinien zacząć uczęszczać do jakiegoś specjalisty, bo jego popęd seksualny zdaje się być niezbyt zdrowo ukierunkowany...

ocenił(a) film na 8

hola hola! Ja rozumiem Twoją frustracje jego wypowiedzią i oceną, ale nie możesz porównywać 'Leona' z 'Rewersem' nawet w kategorii jego oceniania, ponieważ to gatunkowo różne filmy, to jakbyś chciał porównać stabilizator kostki z iPodem, co jest lepsze? Co nie zmienia faktu, że chłopak nie umie ocenić obiektywnie filmu to tylko jego kłopot, Ty wiesz, ja wiem i tysiące innych wiedzą że za samą grę aktorską Garego i Jeana ocena powinna być wyższa a przecież film to nie tylko aktorzy. Nie karm trola. Peace.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

No cóż... najwyraźniej zły kąt obrałeś.

.

ocenił(a) film na 10
Eglantine

pewnie to jakis ciemniak, ja obejrzalem go po raz pierwszy w 96r mialem wtedy 8 lat i wtedy juz wywarl na mnie ogromne wrazenie, chyba tylko pulp fiction i miasto boga wg mnie moga z nim konkurowac.

ocenił(a) film na 9
luck88

Gdy go pierwszy raz oglądałam, to ta dziewczynka wydawała mi się znacznie
starsza ode mnie :) Wtedy obejrzałam tylko do połowy, ale zaintrygował mnie
ten film i postanowiłam, że kiedyś go obejrzę do końca. Teraz zobaczyłam
cały i uważam, że to naprawdę dobry film, szczególnie końcówka. To jeden z
najlepszych zakończeń filmów jaki widzialam, no i ta piosenka...

ocenił(a) film na 10
monao92

Świetne argumenty ma założyciel, naprawdę;p, to tak, jak ja bym napisał że
Obcy mi się nie podobał, bo patrzyłem na niego tylko pod kątem komedii,
hehe, na niektóre posty, po prostu nie warto odpisywać;p

ocenił(a) film na 10
agrest1989

mimo że ja odpisałem;D hmmm, paradoks???

ocenił(a) film na 10
agrest1989

dlaczego nie warto odpisywać. Taka już rola uświadamianie nieuświadomionych przez bardziej uświadomionych :p

ocenił(a) film na 10
rasheed777

No chyba że Ci nieuświadomieni wolą żyć w błogiej nieświadomości;p

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

nie karmcie trolla :) bo troll urośnie i będzie więcej szkód robił... to dziecko jeszcze jest, które myśli że pozjadało wszystkie rozumy.

użytkownik usunięty
shovel

Ten film to opowieść o miłości i samotności tak gdyby ktoś nie wiedział :P
Ale imo scen akcji też tu nie brakuje, koniec filmu to przecież nieustanna
rozpierducha :)

ocenił(a) film na 6

Miłości?!?!? To było dziecko!!!!!

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

Dziecko nie kocha!

ocenił(a) film na 8
Alex_Tyler

Do wszystkich mam taka prośbę, a może raczej apel:

N I E K A R M I M Y T R O L L A ! ! !

ocenił(a) film na 6
myszur

Jesteś jeszcze większym trollem pisząc takie teksty.

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

A co dziecka to nie można kochać ?Nie mówię tu o jakimś pożądaniu
seksualnym a o zwykłej miłości przyjacielskiej.

użytkownik usunięty

Lub zauroczeniu. Zwykłym zauroczeniu. Po prostu Pan Janek stosował pojęcia, których znaczenia nie zna.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

ja nie wiem to juz wszystko musi miec jakis podtekst?? Uratowales komus zycie ten ktos ci jest wdzięczny o ile jestes normalny przywiazujesz sie do tej osoby bez wzgledu na to czy to jest dziecko czy ktokolwiek inny...

ocenił(a) film na 8
Alex_Tyler

Jesteś skończonym debilem, człowieku. It's all I can say.

Alex_Tyler

Widać media konkretnie zryły ci beret, skoro dostrzegasz w tym filmie cokolwiek związanego z pedofilią.

Że nie wspomnę o dawaniu takiemu pięknemu filmowi oceny 2/10. Ale jak sądzę za mało tam było american pie czy transformersów, stąd taka ocena...

ocenił(a) film na 5
Holl

Autor to typowy przykład butnego snoba. W życiu nie dałbym wysokiej oceny "Transformersom" czy "American Pie" nawet, gdyby mu się podobały. Natomiast wystawiłby ocenę 1/10 nawet, gdyby nie widział tych filmów.
Jeżeli jesteś na tyle głupi, by utożsamiać to, jaki kto film lubi z inteligencją, to zrobisz wszystko, by nie wyjść na idiotę. Autor jest beznadziejny.

ocenił(a) film na 6
Domin_filmomaniak

lepiej sobie posłuchaj:

http://www.youtube.com/watch?v=Zffe_4p2o-c

I nie zawracaj głowy. Piosenka dla fanów takich filmów ;]

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

Będę "zawracał głowę", bo twój gniew mnie bawi. Mnie by się nie chciało robić "kopiuj-wklej", żeby dać linka do jakiejś "piosenki". Tobie się chciało. Przejmujesz się tym! Wkurza cię to. I to mnie cieszy. Bo objawiłem samą tylko prawdę.

ocenił(a) film na 6
Domin_filmomaniak

Przejmuję się? Akurat oglądałem, bekę miałem i pomyślałem że warto wkleić tu dla ''znafcuf'' :P

ocenił(a) film na 5
Alex_Tyler

Rzecz w tym, że to nie ja bawię się w "znafce". Ty zaś za wszelką cenę chcesz udowodnić, że zaliczasz się do jakiejś lepszej kategorii ludzkiej. Bawisz się do tego stopnia w szufladkowanie ludzi, że sam dla siebie stanowisz najgorsze źródło zniewagi. Te Twoje "fachowym okiem opinie", w których rzucasz często skrajną ocenę, pomijając oczywiste zalety filmu, nie były by jeszcze zdziwienia warte, gdyby nie to, że cały czas podkreślasz, dla kogo dany film jest. Dla inteligentnych, albo nie. I to właśnie już nawet pod kiepski żart nie podchodzi.
Bawisz się w jedną z największych bolączek, jakie niszczą INTELIGENTNĄ i kulturalną dyskusję, argumentum ad hominem. A to jest warte przejęcia się. Bo stało się popularne. I to najczęściej wśród tych, którzy zwykli film streszczać w jednym słowie(zwykle na literkę "g"), nie popierając opinii niczym, ale atakując pustymi zdaniami oponenta.
Mówię, nawet, gdyby miały być to żarty, to raczej są to żarty daleko poza granicami dobrego smaku.

Domin_filmomaniak

Zgadzam się w 100% z tym "Autor to ..." Transformersom dałam 7/10 (db) za efekty bo film nie w moim guście a American Pie 1/10 no comment za co. A Leon... 9/10, gdyby brać pod uwagę osobiste odczucia, jak na mnie wpłynął, jakie wrażenia miałam po tym filmie, to dała bym 10/10, ale do miana arcydzieła brakuje ciut, więc się opanowałam, ale rewelacyjny to ten film jest. Ocenę dała bym mu 9,99 jakby można było.

Alex_Tyler

"wątek ''przyjaźni'' miedzy zabójcą a dziewczynką mnie wręcz zniesmacza i kojarzy się jednoznacznie z pedofilią."
głodnemu chleb na myśli - hm?
Widać jesteś strasznie zdemoralizowany

uwielbiam Twoje wypowiedzi! Po prostu nie mogę przestać się śmiać z głupoty ludzkiej :D

ocenił(a) film na 6
sangomaho

Nie pajacuj, brzydka jesteś tak w ogóle ;]

Alex_Tyler

oj ależ się przejęłam!
Na prawdę, to dowodzi Twojej inteligencji "przystojniaku"
widać zabrakło Ci chłopcze argumentów skoro posuwasz się o takich rzeczy

szczęście, że Ci się nie podobam bo jeszcze musiałabym Cię znosić!

ocenił(a) film na 6
sangomaho

Nawet nie zajrzyłaś. :) Moje zdanie miało pokazać ignorancję na to co piszesz ;]

Alex_Tyler

w takim razie widać piszesz niezrozumiale :)

ocenił(a) film na 8
sangomaho

"miało pokazać ignorancję". Może i miało, ale raczej pokazało jak bardzo wysokiego kalibru jesteś tumanem. Proszę Cię, ogarnij się.

ocenił(a) film na 10
DoktorFaust

mistrz ciętej riposty normalnie ;D
Zajrzałem przez przypadek na forum 'Leona' a tu takie dyskusje że można się pośmiać ;>

ocenił(a) film na 6
sangomaho

sangomaho, skąd jesteś? naprawdę twoje zdjecie bardzo mi się podoba. Droczyłem się.

Alex_Tyler

mam na profilu skąd jestem
droczyłeś? zabawne, bo wcale tak nie wyglądało....

Alex_Tyler

poważny odbiorca? zal mi tego idioty co zaklada setki watkow i ocenia 1/10, 2/10 dobre filmy

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
kamil_morawski1

nie rób trzody pało.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

nie znam Cię malcolmie i pewnie powinny mnie gówno obchodzic twoje zaściankowe poglądy na jakikolwiek temat ale poprostu najnormalniej w swiecie mnie wku****sz bynajmniej nie dlatego że postrzegasz wszystko w nieco inny (to że debilny to nieistotne)sposób ale brak jakiegos sensownego uargumentowania tego co myslisz, opierajac się jedynie na jakichś biednych ripostach...:/