PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1211}

Lista Schindlera

Schindler's List
1993
8,4 375 tys. ocen
8,4 10 1 375005
7,9 55 krytyków
Lista Schindlera
powrót do forum filmu Lista Schindlera

nie jestem żadnym antysemitom ale w tym filmie da się zauważyć że jest to tylko amerykańskie show tania propaganda.Dobrym filmem o podobnej tematyce jest "Pianista" Romana Polańskiego o niebo lepszym od tej bajki

GAWRO

nie wiesz co to dobre kino.....

idz lepiej do szkoly na lekcje polskiego i doucz sie ortografii ("antysemitom")

ocenił(a) film na 10
no_chyba_ty

Jaka propaganda?Jakie show?
Zupełnie nie rozumiem jak można coś takiego napisać.Faktem jest,że Spielberg nakręcił film głównie o Holocauście,niespecjalnie dociekając dlaczego Schindler zrobił to co zrobił,ani nie pokazując osobowości Schindlera.Ale mówię,wynika to z tego,że Spielbergowi zależało,żeby nakręcić film o Holocauście.I uważam,że zrobił kawał świetnej roboty.Jest to jeden z najlepszych filmów na ten temat,jakie nakręcono.Nie wiem co według ciebie jest propagandą,to że pokazano prawdę?
Film jest wspaniały,bardzo smutny w nastroju.Na mnie zrobił duże wrażenie,poruszył mnie emocjonalnie.Jeżeli ktoś po obejrzeniu tego filmu będzie jeszcze nienawidził Żydów to znaczy,że nie jest człowiekiem i nie ma sumienia.

ocenił(a) film na 10
orphe

I kto zaprzeczy, iz po zwykłym czytaniu komentarzy, zdawaniu relacji z dzieł, filmów itp nie można poznać się na człowieku. "Żydowskie show" już sam styl pisania wskazuje, iż ta osoba jest albo bardzo ubogo wyksztąłcona (o ile wogóle jest), albo wogóle. Sam styl pisania, wskazuje na to, iż jest idiotą. No czyż nie? Zgadzam się z osoba nade mną, KTÓRA równiez jak ja zastanawia się nad sensem tych zwrotów naszego pierwszego użytkonika, który napisał ten "Bogato intelektualnie temat". BOże co się dzieje z nasyzm społeczeństwem, czy każdy rocznik od 1987 w górę będzię owiany tepotą i brakiem zainteresowania co do historii bazując na wszystkim co dąży do moralnego zatracenia?!

ocenił(a) film na 10
BUNCH

Boże, "propaganda", co za idiota, wybaczcie bo już nie mogę....

ocenił(a) film na 10
BUNCH

przepraszam cie bardzo, ale rocznik nie ma tu nic do rzeczy...idioci beda sie rodzic zawsze i uogolnianie moze byc odrobine obrazliwe dla innych z IQ wyzszym od IQ betoniarki, nie sadzisz?? =]

ocenił(a) film na 10
GAWRO

Nie jesteś "antysemitom" , jesteś zwykłym idiotą ( idiotom) .

ocenił(a) film na 10
skoczmnie

Ale może , przypadkiem , masz trochę racji ;)

GAWRO

nie przejmuj sie. ONI sa wszedzie. a jak podskoczysz to cie wsadza.
bywaj