PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1211}

Lista Schindlera

Schindler's List
1993
8,4 375 tys. ocen
8,4 10 1 374997
7,9 55 krytyków
Lista Schindlera
powrót do forum filmu Lista Schindlera

Neeson i Fiennes są do siebie za bardzo podobni. W czarno-białej grafice ciężko ich jak dla mnie na pierwszy rzut oka rozróznić i często mi się mylili. Ogólnie film genialny i ode mnie 9/10.

użytkownik usunięty
e_w_a_

Co takiego??? Przecierz oni ani trochę nie są do siebie podobni, po za tym Fiennes przez większość czasu był w niemieckim mundurze

Ja też nie widzę żadnego podobieństwa. Oby dwaj zagrali całkiem inne postacie, a jeżeli chodzi o wygląd to mają całką inną urodę.

ocenił(a) film na 9
mati9423

haha,miałam to samo,to prawda -są podobni.

ocenił(a) film na 8
highart

ja tylko na poczatku sie myliłem ..ale jak zobaczyłem ich razem to juz się róznili jeden w gajerku drugi non toper mundur

chabek88

FILM GENIALNY, A RALPH ZAGRAŁ NIEZIEMSKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
CukierkowaLala

Oscar powinien być

e_w_a_

A już myślałam, że tylko ja tak miałam. Chwile czasu zajęło mi, żeby bez większego przypatrywania ich rozpoznawać.

e_w_a_

rzeczywiscie!

użytkownik usunięty
martxx

co jest z wami?

ja tylko poparłam jego wypowiedź, że Ci aktorzy są podobni.

użytkownik usunięty
martxx

oni nie są podobni, Neeson ma o wiele szerszą gębę

ocenił(a) film na 8
e_w_a_

Ja jak widziałem Fiennsa to od razu "AVADA KEDAVRA" mi sie tylko kojarzyło xdd

ocenił(a) film na 9
Piotr17PL

Smutne, że takiego aktora kojarzy się akurat z ta jedną rolą...
Nie przeczę, zagrał dobrze, ale zanim zagrał Voldemort'a zagrał inne wspaniałe postaci.
Chociażby Heathcliff'a we Wichrowych wzgórzach, czy też Francis'a Dolarhyde'a w Czerwonym Smoku. Fantastycznie wykreowane role.

ocenił(a) film na 9
e_w_a_

Dokładnie - tak samo miałem z początku wcale ich nie mogłem rozróżnić

e_w_a_

Coś w tym jednak jest, bo pamiętam, że jak za pierwszym razem oglądałam to też mi się cały czas mylili, ale teraz jak oglądam ten film już po raz enty to stwierdzam, że są zupełnie inni.

Laurka_90

Po raz enty? Wow, podziwiam. Ja nie widziałam go ani razu i raczej nie obejrzę. Za wielki kaliber.

ocenił(a) film na 10
vanilla_sky85

Też się zbierałam latami żeby to obejrzeć. Ale ku mojemu zdziwieniu film okazał się uzależniający. Więc fakt - można to oglądać po raz enty ;)

ocenił(a) film na 9
e_w_a_

Ja na początku zastanawiałam się, czy Fiennes nie gra Schindlera x'D. Tylko coś mi nie grało. Panowie jak dla mnie mają podobne oczy i dość podobną budowę twarzy, dlatego zwykle mi się mylą. Na szczęście, kiedy już rozwikłałam zagadkę, iż Fiennes gra tutaj inną rolę, już mi się nie mylili.
To dobrze, że nie tylko ja mam czasem problem z rozróżnieniem od siebie panów. ^^

e_w_a_

Rozumiem, że ktoś może ich pomylić ale tylko w pierwszej chwili i nie w tym filmie! Łączy ich ten sam rodzaj charyzmy (to taka charyzma, która sprawia, że kobieta chce aby jeden z nich był ojcem jej dzieci :P)
W Schindlerze Fiennes był gruby, zgarbiony - miał być obleśny, natomiast Neeson był elegancki, dostojny, przystojny więc jakim cudem myliłaś ich w tym filmie :D??

e_w_a_

ja az weszlam na strone zeby sprawdzic czy to dwoch roznych aktorow, sa podobni i gdyby nie ten mundur to bym ich nie odroznila w czarno bialych filmie

ocenił(a) film na 10
justina_01

Nie uważam żeby byli podobni, chyba że widziani od tyłu ;-) Nie miałem problemu z odróżnianiem ich. Swoją drogą ciekawe - rozróżniacie takie kolory jak "lazur" i "akwamaryna", które dla każdego faceta są po prostu "niebieskim", ale po zabraniu kolorów już się bezradne robicie, jak widać ;-P

Sqrchybyk

akurat dla mnie cytrynowy i kanarkowy to ten sam kolor, zolty. pod tym wzgledem wykazuje cechy meskie:P a jednak w pierwszej czesci filmu byli dla mnie podobni, pozniej przyzwyczailam sie ze jeden jest dobry a drugi zly, no i po kilku wspolnych scenach nie mialam zadnego problemu :)

ocenił(a) film na 10
e_w_a_

Tak samo. Mundur mi pomógł ;)

ocenił(a) film na 10
e_w_a_

Na pierwszy rzut ok są podobni,mylili mi się.Ale po jakimś czasie i gdy się przyjrzałam stwierdzam iz są zupełnie inni :)

ocenił(a) film na 8
e_w_a_

ja też miałam ten problem!
szczególnie kiedy Amon Goeth wyszedł i strzelał do Żydów, ja sobie myślałam 'chwila, czemu Schindler strzela do nich' :o