najlepszy i najbardziej prawdziwy dramat wojenny. Realistyczne i poruszajace sceny holocaustu, niesamowite aktorstwo, tego filmu nie da rady obejrzec bez przejawiania jakichkolwiek emocji. Mna wladaly non stop, wspolczucie naprzemian z nienawiscia. Bardzo mocny film i mocna ocena 10, polecam ten film kazdemu, chociazby za ukazanie historii, bez zbednych efektownych scen akcji oraz bez jakiekogolwiek obijania w bawelne. Czysta historia!
zgadzam się w zupełności. film jest naprawdę niesamowity. niektóre sceny wzbudzały we mnie tyle emocji, że nie sposób ich opisać a na końcu płakałam jak małe dziecko. dla mnie arcydzieło
Ja tez sie wzruszylam ale tylko troche, bardzo podobaly mi się koncowka filmu i pieknie wypowiedziane slowa "Kto ratuje jedno życie, ratuje cały świat!"
Końcówka filmu również mnie wzruszyła. A gra Liama Neesona jak i Ralpha Fiennesa znakomita !
Pozycja obowiązkowa dla każdego !
"prawdziwy" ? :D hahaha.. dobre sobie.. to może zacznij czytać ksiązki historyczne chłoptasiu zamiast opierać się na hollywodzkiej propagandzie :))) ahh ta młodzież :D
więksość historii godna z prawdą, poza szczegółami. Tylko schindler to nie był taki święty człowiek i w dodatku niemiec, a i on czerpał korzyści p wojnie z tej pomocy, żył ze spłacanych przez żydów długów.
otóż jeżeli film ma wśród mas pozostać jako opis historii człowieka, to lepiej żeby się wszystko w nim zgadzało, co do joty :)) pozdro
wiadomo przecież że to trochę fikcji filmowej, ale ogólnie przyłożenie do szczegółów spielberga to mistrzostwo....
jeżeli jest tutaj coś pustego to twój łeb zapewne... jeśli cię to tak interesuje to wybierz się do biblioteki leniu intelektualny zamiast żebrać u innych o wiedzę!!
jestem ze wsi i mam daleko biblioteki, więc proszę cię abyś mnie oświecił zamiast rzucać jakimiś gimnazjalnymi tekstami
po co ty do mnie jeszcze piszesz ? napisałem ci wyraźnie, więc albo wyjazd do biblioteki albo japa... rozumiesz czy mam ci jeszcze coś tłumaczyć ?
taaa... bardzo jestes 'ogarniety' synku ;) takie z ciebie 'ogarniety' mlody czlowiek ze az strach sie bac ;)
wdawanie sie w dyskrs z toba drogi kolego, to jak kopanie sie z koniem :) milej nocy
Kolejny użytkownik, któremu wydaje się, że pozjadał wszelkie rozumy. Cieszę się, że czytasz,