PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1211}

Lista Schindlera

Schindler's List
1993
8,4 375 tys. ocen
8,4 10 1 374997
7,9 55 krytyków
Lista Schindlera
powrót do forum filmu Lista Schindlera
ocenił(a) film na 5
James1234

Dokładnie.

James1234

Dlaczego tak uważacie? Poprzyjcie czymś swoją wypowiedź, bo tak każdy moze napisać ;p

ocenił(a) film na 5
swierszczu94_gp

http://nczas.com/wazne/prawdziwa-historia-oskara-schindlera/

ocenił(a) film na 8
James1234

"Schindler patrzył na to i w głębi ducha mówi do siebie: „To straszne, co z nimi wyprawiają”. Schindler pił, aby nie słyszeć głosu swojego sumienia. Pławił się w seksie."
Ciekawe, że autor artykułu występuje tu w roli "narratora wszystkowiedzącego", zupełnie jakby cała przedstawiona przez niego historia była przez niego... wymyślona.

ocenił(a) film na 9
James1234

Szkoda, że nie powstał żaden film na temat Pankiewicza ;)
Do dziś nie wiadomo, ile osób uratował w swojej aptece i ilu pomógł wydostać się poza getto. Problem w tym, że był Polakiem, nie Niemcem ;)

ocenił(a) film na 5
Kokonamaroko

Chętnie bym obejrzał jakby taki powstał :)

ocenił(a) film na 9
James1234

Z jego pamiętników byłby niezły materiał na serial, ale raczej się tego nie doczekam. Fajnie byłoby obejrzeć członka swojej rodziny, o którym nie ma pojęcia większość Krakusów ;)

ocenił(a) film na 5
Kokonamaroko

Ostatnio nakręcili 'Kamienie na Szaniec' więc może kiedyś się doczekamy :)

ocenił(a) film na 10
James1234

Jest już masa podobnych tematów na filmwebie, można tam się spierać i dzielić z innymi swoimi opiniami, czy wiedzą.
Tajemnica jest dla mnie, po co zaśmiecać forum takimi chu*jowymi tematami. Już nie chodzi nawet o to, że jeśli chodzi o "Listę...", to akurat o tym, czy rzeczywiście Schindler był bohaterem przeczytać można w wielu wątkach na tym portalu, ale o samo zakładanie nowego tematu, gdzie autor pisze jedno, czy maksymalnie dwa zdania.
Dla mnie żenada.

pzdr

ocenił(a) film na 5
dirtyheaven

Więc po co tracisz czas na pisanie posta skoro tot takie żenujące :) ?

pzdr

ocenił(a) film na 10
James1234

nie widzę związku, nie ma sensu ukrywać swoich odczuć, pozytywnych, czy negatywnych;
akurat Twoją wypowiedź, jak wspomniałam, uważam za ch*ujową, więc czemu miałabym nie poświęcić pół minuty na to, żeby wyrazić swoje zdanie?

tyle ode mnie, dyskutuj sobie, jesli bedziesz mial z kim. :>

ocenił(a) film na 5