PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 263015
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

bylam w kinie i to jest kompletna klapa....... oczywiscie jest tam troche smiesznych scen.... ale caly film jest beznadziejny....

ocenił(a) film na 9
sweetblondi_04Ruda

Szanowna blondi 04 naprawde o nic :).........................

ocenił(a) film na 1
sweetblondi_04Ruda

ZGADZAM SIE Z TOBA W 100%!!!!!Film beznadziejny.....

ocenił(a) film na 2
anelcia

ja też tak uważam!

fabuła rodem z taniego harlekina [fon.] :/

ktoś chciał tylko zarobić parę groszy na dokonaniach Abby.

jak masz zamiar iść na ten film, to lepiej kup sobie płytę tego Szwedzkiego zespołu.

Zdecydowanie lepsze wrażenie estetyczne.

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

sweetblondi_04

a moze laskawie napiszesz czemu klapa?
Konkrety poprosze a nie dziecinne teksty :/

ocenił(a) film na 6
_Mika_a

Mika wymagasz od Niej niemożliwego :s

Antonio_Montana

o tomeczek..... jak dawno mie nie krytykowales.... aZ sie stesknilam......

a film mi sie nie podobal bo....... nie wiem po prostu mam inny gust

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

sweetblondi_04 i to sa konkrety?

_Mika_a

- nie moj styl
- muzyka tez nie moja
- nie przepadam za musicalami
- brak przystojnych aktorow
- przereklamowany......
- naiwny scenariusz...

cos jeszcze????

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

sweetblondi_04

Po 1. Dlugo musialas myslec nad tym ..... od 10 :/
Po 2. Nie rozumiem po cholere sie zabierasz za taki film skoro nie lubisz musicali ? Skoro nie lubisz muzyki Abby.
A musialas o tym wiedziec bo o tym byla mowa od poczatku.
Po 3. Film nie jest przereklamowany.
Po czwarte ten tekst

" brak przystojnych aktorow "

swiadczy tylko o twojej niedojrzalosci i dziecinnosci, o tym ze przez takie jak ty kazda blondynka jest uwazana za totalna kretynke i dziewczyne glupia jak w kawalach .

Ale czego sie spodziewac po osobie ktora na swojej stronie na filmwebie pisze slowo lubie przez Ó :/

Pograzylas sie totalnie tymi " niby " konkretami i wpadlas jak sliwka w kompot , robiac z siebie kretynke.

Sorry ale taka prawda, bo normalna osoba ktora nie lubi musicali i Abby nie pcha sie do kina i nie liczy ze ten gatunek i muzyka stana sie jej ulubionym .........

_Mika_a

po 1:
jak bys nie zauwazyla to przekopiowalam to co napisalam we wczesniejszych postach.... wiec nie pouczaj mnie tylko naucz sie czytac WSZYSTKIE wypowiedzi jakiejs osoby jak juz sie wdajesz z nia w dyskusje....

po 2:
Jak juz pisalam we WCZESNIEJSZYCH postach (ktorych oczywiscie nie przeczytalas) to byl spontaniczny wypad i nie bylam na niego przygotowana wiec nie mialam zielonego pojecia o czym i jaki jest gatunek filmu....

Po 3:
film zdecydowanie jest PRZEREKLAMOWANY......

Po 4:
moze jestem niedojrzalam ale ja przynajmniej wyrosne ze swojej "glupoty" bo mam jeszcze czas a ty juz sie nie nauczysz czytac ze zrozumieniem, wiec jest mi ciebie bardziej szkolda.....

po 5:
bede pisac lubie jak mi sie bedzie podobalo to nie jest lekcjia polskiego... a ja nie lubie poprawiac czegos co juz napisalam......

po 6 :
NIE POZDRAWIAM :p

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

Dziecko ale co mnie obchodza twoje dyskusje z innymi ?
Ja czytam to co do mnie piszesz a nie do innych !

Co do spontanicznego wypadu to niezly kit, i musialas byc slepa zeby nie widziec tych reklam w tv, w necie i ulicach ...........

Co do punktu 4 to przynajmnej sie sama przyznalas jaka jestes tzn : niedojrzala i glupia .............
I sama sie obrazilas :/ blondi z kawalow.....

A do 5 . To co masz napisac ? Musisz sie jakos wybielic .........

_Mika_a

ja zawsze czytam wszystkie posty zanim sie z kims wdaje w dyskusje na dany temat... wole wiedziec jak postrzega wiecej spraw........

jak to jest kit to ja zostane zakonnica....(co jest raczej niemozliwe)

a w punkcie 4 zaznaczylam ze ja z tego wyrosne a ty juz nie:P

ja nie potrzebuje wybielenia.... ale ty chyba tak

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

W punkcie 4 przyznalas sie do wlasnej glupoty i tyle!
Takas madra ? To czemu nie skomentujesz kapitalnego postu radzio xp?
zatkalo kakao ?

_Mika_a

a zebys wiedziale ze zaraz to zrobie...

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

Jezu jak ty dzialasz pod wplywem innych :/

_Mika_a

przykro mi zycie jest brutalne.....

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

Ales ty pusta

_Mika_a

ale przynajmniej jestem szczesliwa i korzystam z zycia jak tylko potrafie.....

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

Dziekuje za takie korzystanie z zycia....
Mozna z niego korzystac bez udzialu glupoty i bezmyslnosci tak jak ty to robisz.

_Mika_a

ja korzystam po swojemu.... :) i ty mi na pewno nie zabronisz za rotka jestes....

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

a co to ja Twoja matka ze mam ci czegokolwiek bronic ? :|

Widze ze ty z tego polskiego jestes udana... jakies slowa tworzysz niestworzone.

Koncze juz z Toba dyskusje bo jest bez sensu .

_Mika_a

to sie nazywa słowotwórstwo.....

jak bym mial taka matke to bym z domu nawiala... :P

masz racje to bez sensu... ja nigdy nie zrozumiem takich ludzi jak ty.....

sweetblondi_04Ruda

Czytam Twoje wypowiedzi i stwierdzam ze Twoja mama bylaby szczesliwa gdybys uciekla z domu.Jak ja bym mial taka corke to bym sie zalamal.Jak dziewczyna moze z siebie robic taka idiotke?Mozesz mi to wytlumaczyc?

ocenił(a) film na 10
bialagwiazda1906

Chill ludzie, chill po co dawać temu dziecku pożywkę do pisanie większych bzdur? Uważam, że temat został wyczerpany paręnaście postów i kilkanaście wiader głupoty temu. Po co śmiecić na forum??

ocenił(a) film na 10
Tinae

Tinae masz racje.
Ja sama sie zagalopowalam, bo juz dawno powinnam z nia skonczyc ta glupia gadke.
Pozdrawiam :)

bialagwiazda1906

to calkiem proste:
-zakladasz konto na filmwebie
-piszesz to co myslisz
-inni maja cie za idiotke.....

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

"i tylko słychać dźwięczny odgłos pustej główki tęskniącej za rozumkiem"... (kropki trzy, nie więcej)

Rozumiem, masz 16 lat (ja 18) i jeszcze możesz niektórych rzeczy nie dostrzegać, tudzież nie rozumieć. Patrząc na niektóre posty autorstwa Twojej (jakże, ekhm) zacnej osoby poprostu ręce opadają. Widać wiek nie jest w choćby najmniejszym stopniu wyznacznikiem inteligencji, co można świetnie zaobserwować na Twoim przypadku. Z tego co pamiętam jednym z punktowanych wyznaczników zadań z języków: polskiego i angielskiego na poziomie kształcenia gimnazjalnego jest umiejętność argumentowania. U Ciebie ta jakże cenna cecha nie została jeszcze zakorzeniona.
BTW. Współczuje podobnym Tobie "krejzolkom", których światopogląd oparty jest na tym, co powie Doda lub Jolanta Rutowicz (z calym szacunkiem dla tych pań). Wiesz jaka jest różnica między Tobą, a nimi? One świetnie wymyśliły swój wizerunek medialny dzięki któremu zarabiają ;) To jest tak jak z niektórymi kabaretami - w naszym kraju łatwo zarobic na robieniu z siebie głupka :| Tylko że Ci ludzie doskonale nad tym panują, potrafią oddzielić TV od życia codziennego. Ty, wzorując się na nich zachowujesz się idiotycznie w prawdziwym życiu :)
i tak na koniec, gwoli wyjaśnienia, abyś za złe naszych rad nie miała:
"Bóg nie ma głupcom za złe, że się nie uczą, lecz ma za złe mądrym, że nie uczą głupców"
Zdecydowanie nie nie pozdrawiam ;)

radzio_xp

Ja wcale sie nie opierazm na tym co powiedza te panie..... mam wlasny swiato poglad i ich zachowanie tudziez wypowiedzi na niego nie wplywaja....

a ja nie robie z siebie glupka.... po prostu jestem soba.....a poza tym moje "krejzolki" sa najlepsze na swiecie... i nie obrazaj ich bo nie znasz ani mnie ani ich...

To co piszecie to nie sa rady.... tylko oskarzenia i obrazania..... madry czlowiek napisal by tak rade zeby bylo widac ze to jest z dobrego serca a nie z wysmiewania sie i temu podobnych...

radzio_xp

Mika i Radzio, chyba Wasze wypowiedzi przekroczyły już pewien poziom. Czepiacie się Blondi, że nie umie argumentować, a sami zamiast wysuwać kontrargumenty na temat filmu, obrażacie kogoś, z kim dyskutujecie. To ja już wolę uzasadnienia typu "film był beznadziejny" niż wyzwiska. Zwłaszcza Wasze uwagi na temat inteligencji są wyjątkowo eleganckie...

WonderGirl

haha xD uwielbiam cie sweet blondi xD

rpd0

dzieki ja ciebie tez xD :*:*

ocenił(a) film na 10
WonderGirl

WonderGirl zauwaz kto pierwszy zaczal pisac o glupocie a potem cos mow, bo na pewno jej nie wyzywam. sama o glupocie napisala, wiec czytraj prosze uwazniej ;)

ocenił(a) film na 7
sweetblondi_04Ruda

MI WYSTARCZY ZE JESTES BLONDYNKA. TO MOWI SAMO ZA SIEBIE.

Antonio_Montana

ja po 30 minutach po prostu wyłączyłam, lubię musicale i muzykę Abby i to mnie zachęciło... fabuła być może ciekawa ale mnie już od pierwszych minut film się nie spodobał, myślałam, że się rozkręci ale było tylko gorzej...

_Mika_a

Właśnie wrocilam z kina z tego własnie filmu i chodze po domu śpiewajac "Dancing Quenn" i te wszystkie utwory :D Jak dla mnie film byl rewelacyjny :]
Mnóstwo humoru, muzyka, aktorzy, po prostu musze obejrzec to jeszcze raz XD

ocenił(a) film na 8
sweetblondi_04Ruda

"jest kompletna klapa(...)ale caly film jest beznadziejny"
Twoja wypowiedź nie była żadnym wyrazem opinii lub Twoich odczuć co do tego filmu. Oceniłaś go z góry i to w taki żenujący sposób, że ręce i nogi opadają ;/ Jestem od Ciebie 2 lata młodsza i wstyd mi za takie chodzące głupoty, jaką jesteś Ty i 70% dziewczyn w "tym" wieku (tooceniam Cię tak, opierając się na poziomie Twoich odpowiedzi, nicku, opisu własnej osoby itp.)

a co do filmu, DLA MNIE był bardzo przyjemny, wesoły i taki... "musicalowy" :)

julkita11

Ja też byłem w kinie i musze przyznać, ze pierwszy raz miałem ochote wyjśc w trakcie seansu ! Wystawiłbym 1/10, ale tego nie zrobie, bo musicale to po prostu chyba nie moja bajka ( choć film 'Once' kocham ).

Pozdro

ps. rozwaliła mnie scena końcowa, jak przy ołtarzu narzeczona powiedziała do narzeczonego " nie pobierajmy się, jedzmy podróżować " , a On " Kocham Cie ! " i sie pocałowali, normalnie dobrze, ze nie nie miałem pod ręką, zeby rzucić :D

Pozdro

ocenił(a) film na 7
maciasy

MI WYSTARCZY ZE JESTES BLONDYNKA. TO WSZYSTKO TLUMACZY.

darek_mirek

powtarzasz sie......

mylisz sie to wlasnie nic nie tlumaczy... to znaczy ze wszystkim blondynkom nie podoba sie ten film....

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

A moze nie wypowiadaj sie za inne blondi.

ocenił(a) film na 5
sweetblondi_04Ruda

Obejrzyj sobie Camp Rock na pewno lepsze!

sweetblondi_04Ruda

Po pierwsze to się recenzje czyta później do kina idzie.
Jeżeli film tego typu Ci się nie podoba to idź na inny przecież co to jeden film tylko w kinie grają ?? :]

ocenił(a) film na 10
kumi0

Ooo matko jak się uśmiałam czytając tą dyskusję. Najbardziej przemawia do mnie argument, że film jest beznadziejny bo nie ma przystojnych aktorów xD Ale kto by się tam przejmował krytyką dziewczątka co ma Cichopek i Efrona wśród ulubionych aktorów...

ocenił(a) film na 10
Tinae

Tinae ale ona powinna miec w takim razie zastrzezenia do kazdego filmu, bo nie ma mozliwosci ze wszyscy aktorzy beda sie jej podobali w innych filmach .
Chyba ze ....... ogladnie sama Cichopek.

ocenił(a) film na 10
_Mika_a

Nie zapomnij o bożyszczu nastolatek Efronie xD

ocenił(a) film na 10
Tinae

Nie zapominam :D
to sie blondi zawiedzie bo on podobno jest gejem.

http://www.ko2.pl/30/zac-efron-to-gej-na-100/

ocenił(a) film na 10
_Mika_a

Hehe fakt. Ale skończmy ten offtop bo nam się dostanie ;)

ocenił(a) film na 10
Tinae

Ale się boję :D

ocenił(a) film na 10
sweetblondi_04Ruda

zapomniałaś dodać że to jest "kompletna klapa wg Ciebie" , bo inni (np. Ja) uważają akurat inaczej, jeśli chcesz przykuć uwagę słabymi komentarzami to się postarałaś, beznadziejny to jest twój infantylny komentarz