PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191317}

Mgła

The Fog
2005
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24788
3,0 9 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Otóż film ten to remake według mnie nieporównywalnie lepszego klasyka horroru z 1980 roku „Mgła”. Na marginesie zauważę, że poza nielicznymi wyjątkami horror przeżywa od wielu lat poważny regres, zaś najlepsze egzemplarze mają często już po kilkadziesiąt lat.

użytkownik usunięty
anonimowy

to prawda ogladajac z pietnascie lat temu sam mgle z 1980r bylem "posrany":) chyba skombinuje sobie tamten rocznik

anonimowy

Najbardziej zastanawia mnie co przy produkcji takiego filmu robią John Carpenter i Debra Hill. No cóż, na początku kino to była przede wszystkim sztuka, dzisiaj to przede wszystkim komercja.

anonimowy

tak, wmawiajcie sobie dalej, że x lat temu przemysł filmowy nie powstał dla pieniędzy i sławy, lecz dla SZTUKI, żyjcie sobie w tej błogiej nieświadomości, niektórzy już tak mają, co ja poradzę. Nie myślcie tylko, że bronię tutaj tej nieszczęsnej Mgły, denerwują mnie tylko ochy i achy o komercji teraz i sztuce dawniej...

4rch0n

Nie twierdzę, „że x lat temu przemysł filmowy nie powstał dla pieniędzy i sławy, lecz dla SZTUKI”. Przemysł filmowy, tak jak każdy inny przemysł liczył i będzie liczył zyski. Jednak kiedyś znacznie częściej, aniżeli obecnie zwracano uwagę nie tylko na zyski. Dokładnie o tym pisałem. Remake „Mgły” z producentami John Carpenter i Debra Hill to produkcja nastawiona wyłącznie na zysk, nie przedstawiająca jakichkolwiek wartości.