Film to porażka, idę na Kinga, spodziewam się Kinga ale on to musiał napisać pod przymusem, już na samym początku zdradzają kto tu jest wrogiem i o co chodzi generalnie, to bardziej przypomina remake jakiegoś japońskiego hitu niż Kinga...
Patent na film dobry, mgła która zabija, nie wiadomo skąd itd ok z drugiej strony Ci ludzie w sklepie, wspaniała rozgrywka jak w obliczu strachu, smierci rodzą się między nimi konflikty naprawde było z czego zrobić film, ale stawiam dyche że producent uznał że jak tam nie będzie jakichś potworów to podziękuje i wsadzili kilka mutantów niby z jednej strony zgadzało się to z tymi treściami cytowanymi z apokalipsy no ale ludzie... jak zobaczyłam tą macke to połowa kina padła śmiechem, wstyd.
Co do końcówki... generalnie pomysł bardzo dobry, szokujący, ale jak cały film przynudza i wprawia widza w zdenerwowanie swoją żenadą to ta końcówka wydaje się najwyżej śmieszna.
Na koniec jeszcze troche niedociągnięć najbardziej bolał mnie fakt że to całe wojsko nadjechał z tej strony z której oni uciekali a na czele armii było lekkie pojazdy i ciężarówki z ludźmi. Na pokazie na którym bylam ludzie wychodzili w polowie seansu a do wyjscia robila sie kolejka jak za komuny XD No dobra, moze przesadzam ale ten film nie powinien sie znalezc w kinie, ani nawet na DVD, a co najwyzej na TELE 5 o 14:30 w poniedziałek.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie należałoby zmienić oceny ? Chyba, że TA wersja "Mgły" również Ci się nie podoba ;)
Jak uwielbiam książki "Pet Sementary" i "The Dark Half", tak ich ekranizacje są tak słabe, że chciało mi się płakać... No ok, "The Shining" i "1408" są super. Jednak, jeżeli chcesz o coś prawdziwego od S. Kinga, polecam "Rose Red"! Jest to serial mający 3 odcinki po 90 minut każdy i jest naprawdę dobry, bo maczał palce w scenariuszu sam King. :)