PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191317}

Mgła

The Fog
2005
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24788
3,0 9 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Film to porażka, idę na Kinga, spodziewam się Kinga ale on to musiał napisać pod przymusem, już na samym początku zdradzają kto tu jest wrogiem i o co chodzi generalnie, to bardziej przypomina remake jakiegoś japońskiego hitu niż Kinga...
Patent na film dobry, mgła która zabija, nie wiadomo skąd itd ok z drugiej strony Ci ludzie w sklepie, wspaniała rozgrywka jak w obliczu strachu, smierci rodzą się między nimi konflikty naprawde było z czego zrobić film, ale stawiam dyche że producent uznał że jak tam nie będzie jakichś potworów to podziękuje i wsadzili kilka mutantów niby z jednej strony zgadzało się to z tymi treściami cytowanymi z apokalipsy no ale ludzie... jak zobaczyłam tą macke to połowa kina padła śmiechem, wstyd.
Co do końcówki... generalnie pomysł bardzo dobry, szokujący, ale jak cały film przynudza i wprawia widza w zdenerwowanie swoją żenadą to ta końcówka wydaje się najwyżej śmieszna.
Na koniec jeszcze troche niedociągnięć najbardziej bolał mnie fakt że to całe wojsko nadjechał z tej strony z której oni uciekali a na czele armii było lekkie pojazdy i ciężarówki z ludźmi. Na pokazie na którym bylam ludzie wychodzili w polowie seansu a do wyjscia robila sie kolejka jak za komuny XD No dobra, moze przesadzam ale ten film nie powinien sie znalezc w kinie, ani nawet na DVD, a co najwyzej na TELE 5 o 14:30 w poniedziałek.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
3Grosze

Pomyliły Ci się filmy. :)
http://www.filmweb.pl/2007.Mgla

ocenił(a) film na 1
ocenił(a) film na 8
3Grosze

Nie należałoby zmienić oceny ? Chyba, że TA wersja "Mgły" również Ci się nie podoba ;)

ocenił(a) film na 1
szanona

Obie XD

ocenił(a) film na 2
3Grosze

Jak uwielbiam książki "Pet Sementary" i "The Dark Half", tak ich ekranizacje są tak słabe, że chciało mi się płakać... No ok, "The Shining" i "1408" są super. Jednak, jeżeli chcesz o coś prawdziwego od S. Kinga, polecam "Rose Red"! Jest to serial mający 3 odcinki po 90 minut każdy i jest naprawdę dobry, bo maczał palce w scenariuszu sam King. :)

ocenił(a) film na 2
3Grosze

Do momentu gdy wspomniałaś o wojsku - byłem pewien, że piszesz o tym filmie. ; p