PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191317}

Mgła

The Fog
2005
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24789
3,0 9 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Żałosna cienizna, aktorzyny z seriali młodzieżowych, w tle lecą kawałki shit- rocka wspólczesnego.
Nie wiem jak oryginał Carpentera (nie miałem okazji obejrzeć), ale ten "film" miał fabułkę nędzną, znów opartą o zemstę duchów, za krzywdy doznane...
Rany, któryż to już raz serwują nam ten shit? Ile można? Mało zalewu azjatyckich filmów (które przynajmniej prezentują jakiś poziom) z tym motywem?
Idąc tym tropem, pomyślalłem sobie, że gdyby tak ofiary takich zdarzeń zawsze mściły się na ludziach, dawno byśmy wyginęli.
Proponuje hicior na czasie: "Katyń: zemsta oficerów".Akcja dzieje się współcześnie, mnożą się tajemnicze zgony, ofiarami są byli funcjonariusze bezpieki, itede itede.
Pomyślicie sobie- makabryczne, niesmaczne. Może i tak, ale to dopiero byłaby skala zbrodni godnej zemsty.
Filmowcy, skończcie z tym nudzeniem zemstą zza grobu! Mam już dość!
Co się da dobrego powiedziec o tym filmidle? hmmmm.... zużyli dużo sztucznej mgły. Tylko co z tego, skoro może to nastraszyć chyba jedynie głupie amerykańskie nastolatki żrące popcorn w kinie.
ODRADZAM ZDECYDOWANIE.
Ocena: 4/10

ocenił(a) film na 1
hicks80

Oceniłeś zdecydowanie za wysoko, a z tym Katyniem to przeciągnąłeś strunę.

ocenił(a) film na 4
Shiloh

To był tylko przejaskrawiony (przyznaje, bez obrazy ludziska) przykład mający poprzeć moją opinię a propos eksploatowania do bólu tego motywu.
Sorry. Mam mocno makabryczne poczucie humoru.